Με το ντέρμπι των δυο πρωτοπόρων να δεσπόζει, αναμένεται να διεξαχθεί η 23η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Κροατίας. Την Κυριακή, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ υποδέχεται την Ριέκα, με το νικητή να παίρνει και την πρώτη θέση.

ΣΠΛΙΤ – ΝΚ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (19/02, 19:00): Εύκολο έργο αναμένεται να έχει κόντρα στην Ζάγκρεμπ, η Σπλιτ, που θέλει να εξασφαλίσει την τέταρτη θέση. Παραμένει αήττητη εδώ και έξι αγωνιστικές, μετρώντας μια νίκη και πέντε ισοπαλίες, ενώ εντός έδρας δεν έχει ηττηθεί στα πέντε τελευταία παιχνίδια της, με δυο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Σε πολύ δύσκολη θέση οι φιλοξενούμενοι, που παραμένουν στην ουρά της βαθμολογίας, μετρώντας μόλις ένα βαθμό στα έξι τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Πολύ δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία η ΝΚ Ζάγκρεμπ.

Προγνωστικό: G/G (2.55 @ Stoiximan)

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΧΑΪΝΤΟΥΚ (20/02, 16:00): Να παραμείνει στο παιχνίδι για την κατάληψη της τέταρτης θέσης στη βαθμολογία, θέλει η Λοκομοτίβα, η οποία απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την Σπλιτ (4η). Μετράει μόνο νίκες στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της, όμως θα έχει δύσκολο έργο κόντρα στην Χάιντουκ. Οι φιλοξενούμενοι είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και με έξι βαθμούς διαφορά από την κορυφή, ετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε στραβοπάτημα των πρωτοπόρων.

Προγνωστικό: 2 (2.26 @ Goalbet)

ΙΣΤΡΑ 1961 – ΙΝΤΕΡ ΖΑΠΡΕΣΙΤΣ (20/02, 18:00): Μάχη για να απομακρυνθούν από την ένατη θέση, που οδηγεί σε μπαράζ για την παραμονή, θα δώσουν οι δυο ομάδες. Οι γηπεδούχοι ισοβαθμούν την όγδοη θέση με την Όσιγιεκ και είναι σε χειρότερη θέση από την Ίντερ. Αγνοούν τη νίκη εδώ και εννέα αγωνιστικές, ενώ μετράνε μόλις δυο βαθμούς στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας ματς. Ένα “αβαντάζ” τριών βαθμών έχουν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι δεν έχουν πανηγυρίσει “τρίποντο” εδώ και οκτώ αγωνιστικές, ενώ στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους, μετράνε μόλις μια ήττα.

Προγνωστικό: N/G (1.75 @ Betshop)

ΣΛΑΒΕΝ ΜΠΕΛΟΥΠΟ – ΟΣΙΓΙΕΚ (21/02, 16:00): Με μόλις ένα βαθμό να τους χωρίζει, οι δυο ομάδες “καίγονται” για βαθμούς, καθώς θέλουν να απομακρυνθούν από την ένατη θέση και να αποφύγουν τους μπελάδες. Τους πρώτους τους βαθμούς μετά από δυο σερί ήττες θέλουν να πάρουν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μετράνε μόλις τέσσερις βαθμούς στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους για το πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά, η Όσιγιεκ δίνει σώμα και ψυχή σε κάθε παιχνίδι, όμως εξακολουθεί να έχει σοβαρό πρόβλημα στην επίθεση. Παραμένει αήττητη στα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της, με μια νίκη και δυο ισοπαλίες.

Προγνωστικό: 1 (1.90 @ Magicbet)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΡΙΕΚΑ (21/02, 18:00): Να παραμείνει στην κορυφή ανοίγοντας τη διαφορά από τους διώκτες της θέλει να πετύχει η Ντιναμό, που σε εντός έδρας παιχνίδι για το Πρωτάθλημα, δεν έχει ηττηθεί εδώ και πέντε χρόνια. Εννέα νίκες και δυο ισοπαλίες φέτος μέσα στο σπίτι της, ενώ προέρχεται από εφτά σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Αήττητη παραμένει στο φετινό πρωτάθλημα η Ριέκα, με απολογισμό δώδεκα νίκες και δέκα ισοπαλίες. Έχει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ στα πέντε τελευταία ματς, και τώρα δοκιμάζεται κόντρα στην καλύτερη επίθεση.

Προγνωστικό: G/G (1.90 @ Expekt)