bundesliga

Με αμείωτο το ενδιαφέρον συνεχίζεται η αγωνιστική δράση στην Μπουντεσλίγκα. Μπορεί η Μπάγερν να έχει εξασφαλίσει (σχεδόν) το πρωτάθλημα, αλλά οι μάχες για μια θέση στην Ευρώπη και για τη σωτηρία “φουντώνουν” ολοένα και περισσότερο όσο πλησιάζει το τέλος του πρωταθλήματος.

ΜΑΪΝΤΖ – ΣΑΛΚΕ (12/02, 21:30): Αμφότερες δείχνουν σε καλή κατάσταση και προέρχονται από δυο σερί νίκες. Η Μάιντζ βρίσκεται στο -2 από τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια και θέλει να συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα ώστε να «πιάσει» εξάδα, ενώ η Σάλκε από την πλευρά της βρίσκεται στην 4η θέση αλλά ακόμη δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις της. Δείχνει ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο και απέναντι στη Μάιντζ το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα έχει εύκολο έργο.

Προγνωστικό: 2-3 γκολ (2.00 @ Stoiximan)

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΑΝΟΒΕΡΟ (13/02, 16:30): Βίοι αντίθετοι για τις δυο ομάδες, με την Ντόρτμουντ να βρίσκεται σε απόλυτη φόρμα κερδίζοντας έξι από τα επτά τελευταία της παιχνίδια, ενώ μεσοβδόμαδα κατάφερε να πάρει και την πρόκριση για τους «4» του Κυπέλλου Γερμανίας. Το Ανόβερο από την άλλη, βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα και αν δεν αλλάξει άμεσα την εικόνα του θα χάσει κάθε ελπίδα για σωτηρία. Δεν δείχνει ικανό να κοντράρει την Ντόρτμουντ όμως σε καμία περίπτωση.

Προγνωστικό: Over 3,5 γκολ (1.80 @ Goalbet)

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΙΝΓΚΟΛΣΤΑΝΤ (13/02, 16:30): Αγνώριστη είναι η φετινή Βόλφσμπουργκ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι «λύκοι» φαίνονται αρκετά επηρεασμένοι από το φορτωμένο τους πρόγραμμα όπως και επίσης από την φυγή ορισμένων πρωτοκλασάτων παικτών όπως ο Ντε Μπρούιν. Δεν έχουν κερδίσει ακόμη μέσα στο 2016 και αν θέλουν να ελπιζουν σε Ευρωπαϊκή έξοδο, η νίκη κόντρα στην Ίνγκολσταντ είναι μονόδρομος. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποιούν εξαιρετική χρονιά για τα δεδομένα τους και βρίσκονται στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη. Αν συνεχίσουν σε αυτούς τυς ρυθμούς τότε δεν θα κινδυνεύσουν σε καμία περίπτωση.

Προγνωστικό: 1 (1.70 @ Betshop)

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ – ΧΕΡΤΑ (13/02, 16:30): Δεν τα κατάφερε μεσοβδόμαδα κόντρα στη Ντόρτμουντ η Στουτγάρδη, μένοντας εκτός τετράδας στο θεσμό του Κυπέλλου. Στο πρωτάθλημα πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, παραμένει αήττητη στα έξι τελευταία και μετράει τέσσερις σερί νίκες. Κόντρα στη Χέρτα το έργο της είναι εξαιρετικά δύσκολο. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους μπορεί να μην κερδίζουν στα τρία τελευταία για το πρωτάθλημα αλλά δεν χάνουν κιόλας. Θέλουν να κρατήσουν την 3η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου αλλά η μάχη που έχουν να δώσουν για να παραμείνουν εκεί είναι πολύ σκληρή.

Προγνωστικό: Over 2,5 γκολ (1.75 @ Magicbet)

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ – ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ (13/02, 16:30): Από εκπληκτική πρόκριση με 3-1 στην έδρα της Λεβερκούζεν για τους «8» του Κυπέλλου προέρχεται η Βέρντερ, και κόντρα στη Χόφενχαϊμ θέλει να εκμεταλλευτεί τη φόρα με την οποία έρχεται. Γενικώς παρουσιάζεται ασταθής και αν θέλει να αποφύγει τον υποβιβασμό πρέπει να βρει ρυθμό άμεσα ξεκινώντας από αυτή την εβδομάδα. Η Χόφενχαϊμ από την πλευρά της ισοβαθμεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με το Ανόβερο, και φαίνεται ανήμπορη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Αν θέλουν να ελπίζουν σε οτιδήποτε θετικό, πρέπει να αρχίσουν να κερδίζουν βαθμούς και παιχνίδια άμεσα, χωρίς όμως να ξέρουμε αν είναι σε θέση να τα καταφέρουν.

Προγνωστικό: 1 (2.20 @ Interwetten)

ΝΤΑΡΜΣΤΑΝΤ – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (13/02, 16:30): Αρκετά καλή χρονιά πραγματοποιεί μέχρι στιγμής η Ντάρμσταντ, με τον στόχο της παραμονής να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο. Η Λεβερκούζεν από την άλλη, απογοητεύει με τις εμφανίσεις του τελευταίου μήνα και αν θέλει να παραμείνει στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, πρέπει να σοβαρευτεί άμεσα. Κόντρα στη Ντάρμσταντ θέλει αποκλειστικά και μόνο τη νίκη αλλά το έργο της δεν είναι καθόλου εύκολο.

Προγνωστικό: 2-3 γκολ (1.95 @ Expekt)

ΚΟΛΩΝΙΑ – ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (13/02, 19:30): Δεν ξεκίνησε «ζεστά» τις υποχρεώσεις της για το 2016 η Κολωνία μετρώντας δυο ισοπαλίες και μια ήττα. Βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και λογικά αναλαμβάνει ρόλο «ρυθμιστή» για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η Άιντραχτ  συνεχίζει να είναι ασταθής και πλέον κοιτάζει κατάματα τον υποβιβασμό. Πρέπει να αρχίσει να κερδίζει βαθμούς και παιχνίδια άμεσα ξεκινώντας από το ματς κόντρα στην Κολωνία, καθώς είναι μόλις στο +2 από τη Βέρντερ.

Προγνωστικό: 2-3 γκολ (2.02 @ Stoiximan)

ΑΜΒΟΥΡΓΟ – ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ (14/02, 16:30): Σε πολύ κακή κατάσταση βρίσκεται το Αμβούργο που αγνοεί τη νίκη στα έξι τελευταία για το πρωτάθλημα. Βρίσκεται μόλις στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη παρά το καλό ξεκίνημα που πραγματοποίησε και καλείται να βρει άμεσα ρυθμό ώστε να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Η Γκλάντμπαχ από την πλευρά της βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας αν και την προηγούμενη αγωνιστική ξέσπασε στη Βέρντερ κερδίζοντάς την με 5-1. Θέλει να συνεχίσει νικηφόρα ώστε να παραμείνει εντός εξάδας και Ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Προγνωστικό: 2 (2.11 @ Goalbet)

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (14/02, 18:30): Την ήττα έπειτα από επτά αγωνιστικές γνώρισε την προηγούμενη βδομάδα η Άουγκσμπουργκ, που σε συνδυασμό με τις δυο «λευκές» ισοπαλίες που προηγήθηκαν την έβγαλαν εκτός ρυθμού. Η Μπάγερν από την πλευρά της κερδίζει όποτε και όσο θέλει καθώς δεν έχει αντίπαλο στη λίγκα και στη σημερινή αναμέτρηση αναμένεται να επικρατήσει και πάλι, με το σκορ που η ίδια επιθυμεί.

Προγνωστικό: 2-3 γκολ (2.00 @ Betshop)