zweite liga

Με εννιά αναμετρήσεις επιστρέφει στην αγωνιστική δράση το πρωτάθλημα της Β’ Γερμανίας, μετά από διακοπή σχεδόν δυο μηνών. Η κατάσταση στην κορυφή και την ουρά έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει, ενώ θα δοθεί μεγάλη μάχη για τα μπαράζ ανόδου και την αποφυγή των μπαράζ υποβιβασμού.

ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ – ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (05/02, 19:30): Αρκετά ανεβασμένη έδειξε η Καϊζερσλάουτερν στα φιλικά προετοιμασίας μετρώντας δυο νίκες και δυο ισοπαλίες χωρίς να δεχτεί ούτε τέρμα. Η Ουνιόν από την πλευρά της μέτρησε δυο νίκες και δυο ήττες στα φιλικά προετοιμασίας ενώ αμφότερες βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας χωρίς ιδιαίτερες βλέψεις για κάτι παραπάνω και χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο να μπλέξουν σε περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία.

Προγνωστικό: 2-3 γκολ (1.97 @ Stoiximan)

ΜΠΟΧΟΥΜ – ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ (05/02, 19:30): Εντυπωσιακή παρουσιάστηκε στα φιλικά προετοιμασίας η Μπόχουμ που πέτυχε τρεις νίκες και μια ισοπαλία, όλα με ομάδες της Bundesliga. Βρίσκεται στο -5 από την 3η θέση και τα πλέι οφ ανόδου και στη σημερινή αναμέτρηση θέλει αποκλειστικά και μόνο τη νίκη. Η Φράιμπουργκ μέτρησε δυο ισοπαλίες και δυο ήττες στις φιλικές αναμετρήσεις που έδωσε και έδειξε κάπως ακίνδυνη. Βρίσκεται στη 2η θέση και στο -3 από την κορυφή και θέλει βαθμό ή βαθμούς ώστε να διατηρηθεί σε απόσταση αναπνοής από τη Λειψία.

Προγνωστικό: 1 (2.31 @ Goalbet)

ΣΑΝΤΧΑΟΥΖΕΝ – ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ (05/02, 19:30): Μόλις δυο φιλικά έδωσε η ομάδα της Σαντχάουζεν στη διάρκεια της διακοπής σημειώνοντας μια νίκη και μια ισοπαλία. Βρίσκεται στο -7 από την 3η θέση και τα μπαράζ ανόδου και θέλει μόνο νίκη αν θέλει να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες της για να βρεθεί στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας. Η Πάντερμπορν από την πλευρά της σημείωσε δυο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα στα φιλικά προετοιμασίας δείχνοντας μια βελτιωμένη εικόνα.  Βρίσκεται στη 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής  και στο -3 από τη σωτηρία. Αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία πρέπει να «ξυπνήσει» αγωνιστικά και να αρχίσει να κερδίζει παιχνίδια και βαθμούς.

Προγνωστικό: Χ (3.15 @ Betshop)

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ – ΧΕΪΝΤΕΝΧΑΪΜ (06/02, 14:00): Άκρως αντίθετη ήταν η εικόνα των δυο ομάδων στα φιλικά προετοιμασίας. Η Φορτούνα κέρδισε ένα και έχασε στα υπόλοιπα τρία ενώ η Χέιντενχαϊμ έχασε στο πρώτο και κέρδισε τα υπόλοιπα τρία. Οι γηπεδούχοι θέλουν οπωσδήποτε νίκη ώστε να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη όντας μόλις στο +3, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν να συνεχίσουν τη συμπαθητική τους πορεία και να παραμείνουν μακριά από τις περιπέτειες της σωτηρίας.

Προγνωστικό: G/G (1.90 @ Magicbet)

ΜΟΝΑΧΟ 1860 – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ (06/02, 14:00): Σε πολύ καλή κατάσταση φάνηκαν να είναι οι γηπεδούχοι στα φιλικά προετοιμασίας μετρώντας τρεις νίκες και μια ισοπαλία, εμφανίσεις που μάλλον είναι αναγκαίο να συνεχιστούν με την ομάδα να βρίσκεται στην προτελευταία θέση και στο -6 από τη σωτηρία. Η Νυρεμβέργη από την μεριά της βρίσκεται στην 3η θέση που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου και είναι μόλις στο -5 από την απευθείας άνοδο. Στα φιλικά μέτρησε το απόλυτο των νικών σε τέσσερα παιχνίδια δείχνοντας ότι θα δώσει τα πάντα για να βρεθεί στα σαλόνια της Bundesliga.

Προγνωστικό: G/G & Over 2,5 γκολ (2.35 @ Stoiximan)

ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ – FSV ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (07/02, 14:30): Ιδανική ήταν η παρουσία της Καρλσρούης στα φιλικά προετοιμασίας μετρώντας τέσσερις νίκες και μια ήττα. Βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχει ρόλο «ρυθμιστή» στο υπόλοιπο της σεζόν. Η FSV από την πλευρά της σημείωσε μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα σε τρεις φιλικές αναμετρήσεις, ενώ για το πρωτάθλημα βρίσκεται μόλις στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Πρέπει να παραμείνει σοβαρή στο δεύτερο γύρο αν θέλει να αποφύγει τυχόν περιπέτειες.

Προγνωστικό: 1 (1.65 @ Interwetten)

ΛΕΙΨΙΑ – ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ (07/02, 14:30): Όπως ακριβώς σταμάτησε από το πρωτάθλημα, έτσι ακριβώς συνέχισε στα φιλικά προετοιμασίας η εντυπωσιακή Λειψία, που μέτρησε τέσσερις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια. Βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή όντας στο +3 από τη δεύτερη θέση και δείχνει αρκετά σοβαρή ώστε να μπλέξει σε περιπέτειες όσον αφορά την απευθείας άνοδο. Οι φιλοξενούμενοι είναι κάπως απροετοίμαστοι δίνοντας μόλις ένα φιλικό στον ενάμιση μήνα της διακοπής και μάλιστα με πολύ υποδεέστερη ομάδα κερδίζοντας με 1-0. Βρίσκονται στο -4 από την 3η θέση και τα μπαράζ ανόδου και θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τον δεύτερο γύρο αν και το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Προγνωστικό: 1 & Over 2,5 γκολ (2.75 @ Expekt)

ΓΚΡΟΙΤΕΡ ΦΙΡΤ – ΣΑΝ ΠΑΟΥΛΙ (07/02, 14:30): Ασταθής ήταν η παρουσία της Γκρόιτερ Φιρτ στα φιλικά προετοιμασίας μετρώντας μια νίκη, μια ισοπαλία και δυο ήττες. Βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας και λογικά θα έχει ρόλο «ρυθμιστή» στο δεύτερο γύρο καθώς και η άνοδος και ο υποβιβασμός απέχουν αρκετά. Η Σαν Πάουλι σημείωσε δυο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα στα φιλικά και είναι έτοιμη να παλέψει για την άνοδό της. Βρίσκεται στην 4η θέση όντας στο -3 από τα μπαράζ ανόδου και στο -8 από την απευθείας άνοδο και έχει ανάγκη να ξεκινήσει με το δεξί της αγωνιστικές υποχρεώσεις του δεύτερου γύρου.

Προγνωστικό: 2 (3.22 @ Goalbet)

ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ – ΝΤΟΥΙΣΜΠΟΥΡΓΚ (08/02, 21:15): Ανεβασμένη φάνηκε στα φιλικά προετοιμασίας η Μπίλεφελντ μετρώντας δυο νίκες και δυο ισοπαλίες. Βρίσκεται στη 12η θέση και στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη και αν παρουσιαστεί σοβαρή και στο δεύτερο γύρο λογικά δεν θα μπλέξει σε περιπέτειες. Η Ντούισμπουργκ έδωσε μόλις δυο φιλικά στην περίοδο της διακοπής σημειώνοντας μια νίκη και μια ήττα. Βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας μόλις με 12 βαθμούς και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποχαιρετήσει την κατηγορία. Πάντως αν θέλει να ελπίζει σε παραμονή πρέπει να ξεκινήσει να κερδίζει παιχνίδια και βαθμούς άμεσα.

Προγνωστικό: 2-3 γκολ (1.90 @ Betshop)