bundesliga

Με εννιά αναμετρήσεις συνεχίζεται η αγωνιστική δράση στη Bundesliga, εκεί όπου η Μπάγερν έχει πάρει και φέτος το μοναχικό δρόμο της κορυφής, οι μάχες για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια «φουντώνουν» και με το τοπίο στην ουρά να αρχίζει να ξεκαθαρίζει αν δεν «ξυπνήσουν» άμεσα οι ουραγοί.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ – ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ (05/02, 21:30): Αγνώριστη επέστρεψε από τη χειμερινή διακοπή πρωταθλήματος η Γκλάντμπαχ, που μετρά δυο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Βρίσκεται οριακά εντός εξάδας και η νίκη αποτελεί μονόδρομο τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Η Βέρντερ από την πλευρά της έχει μπλέξει για τα καλά στη μάχη της σωτηρίας αλλά το τελευταίο διάστημα φαίνεται σοβαρή και αρκετά βελτιωμένη. Θέλει βαθμό ή βαθμούς για να κρατηθεί σε αγωνιστική άνοδο και να «καθαρίσει» όσο πιο νωρίς γίνεται με την υπόθεση της παραμονής.

Προγνωστικό: G/G & Over 2,5 γκολ (1.75 @ Stoiximan)

ΣΑΛΚΕ – ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (06/02, 16:30): Μπορεί να προέρχεται από νίκη η Σάλκε, προς το παρών όμως δεν πείθει κανέναν με τις εμφανίσεις της και κυρίως με την αστάθεια της. Χρειάζεται τη νίκη ώστε να διατηρηθεί εντός εξάδας, με προοπτικές να μπει και στην τετράδα. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους αγνοούν τη νίκη στα έξι τελευταία, δείχνουν σε κακή κατάσταση και το ματς κόντρα στη Σάλκε πρέπει να αποτελέσει την αρχή της αντεπίθεσής τους. Με νίκη θα «πιάσουν» εξάδα αφήνοντας απ’ έξω τους «βασιλικούς» μπλε.

Προγνωστικό: 2 (2.91 @ Goalbet)

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ – ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ (06/02, 16:30): Αρκετά ανεβασμένες είναι και οι δυο ομάδες, με την Άιντραχτ να προέρχεται από δυο νίκες και μια ισοπαλία, και στην Στουτγάρδη να παραμένει αήττητη στα πέντε τελευταία πετυχαίνοντας τρεις νίκες και μάλιστα συνεχόμενες. Αμφότερες παλεύουν για τη σωτηρία τους όντας στο +2 από την 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ. Αναμένεται «ανοιχτό» παιχνίδι, με τις δυο ομάδες να κυνηγούν τη νίκη που θα τους δώσει διαφορά ασφαλείας.

Προγνωστικό: G/G & Over 2,5 γκολ (1.70 @ Betshop)

ΑΝΟΒΕΡΟ – ΜΑΪΝΤΖ (06/02, 16:30): Σε ελεύθερη αγωνιστική πτώση βρίσκεται το Ανόβερο, που προέρχεται από πέντε συνεχόμενες ήττες σκοράροντας μόλις δυο τέρματα. Βρίσκεται στο -7 από τη σωτηρία και αν δεν «ξυπνήσει» άμεσα τότε μάλλον θα αποχαιρετήσει τα σαλόνια της Bundesliga. Η Μάιντζ από την πλευρά της πέτυχε νίκη έπειτα από τρεις αγωνιστικές και επανήλθε στο κυνήγι της Ευρώπης. Θέλει το δεύτερο «τρίποντο» στη σειρά ώστε να εκμεταλλευτεί τη ζόρικη αγωνιστική για τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προγνωστικό: 2-3 γκολ (1.90 @ Magicbet)

ΧΕΡΤΑ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (06/02, 16:30): Με δυο ισοπαλίες ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το 2016 η Χέρτα, που πραγματικά αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φετινής Bundesliga. Βρίσκεται στην 3η θέση κρατώντας εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου και κόντρα στη Ντόρτμουντ θέλει βαθμό ή βαθμούς ώστε να διατηρήσει τη διαφορά από τους διώκτες της. Οι φιλοξενούμενοι είναι η μόνη ομάδα που θεωρητικά διατηρεί ακόμη ελπίδες για τον τίτλο αλλά με την Μπάγερν να είναι ασταμάτητη μάλλον θα μείνουν στη 2η θέση. Θέλουν τη νίκη ώστε να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα στο όνειρο αλλά στην έδρα της Χέρτα έχουν εξαιρετικά δύσκολο έργο.

Προγνωστικό: G/G & Over 2,5 γκολ (2.10 @ Stoiximan)

ΙΝΓΚΟΛΣΤΑΝΤ – ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ (06/02, 16:30): Συμπαθητική ήταν η εμφάνιση της Ίνγκολσταντ κόντρα στην Ντόρτμουντ, με τη νεοφώτιστη ομάδα όμως να γνωρίζει την ήττα με 0-2 προς το τέλος του παιχνιδιού. Γενικώς είναι ένα αρκετά σκληροτράχηλο σύνολο που βρίσκεται στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη. Ο στόχος της παραμονής δεν απέχει πολύ αρκεί η ομάδα να παραμείνει σοβαρή. Η Άουγκσμπουργκ προέρχεται από δυο σερί «λευκές» ισοπαλίες και παραμένει αήττητη στα επτά τελευταία. Έχει αντιστρέψει πλήρως το κακό ξεκίνημα και πλέον βρίσκεται στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Δείχνει ικανή για το διπλό και θα την ακολουθήσουμε για την πρώτη νίκη της στο 2016.

Προγνωστικό: 2 (2.75 @ Interwetten)

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (06/02 19:30): Το ντέρμπι της αγωνιστικής είναι αυτό ανάμεσα σε Λεβερκούζεν και Μπάγερν Μονάχου. Οι «ασπιρίνες» πέτυχαν νίκη έπειτα από τρεις αγωνιστικές ανεβαίνοντας στην 4η θέση, ενώ οι Βαυαροί συνεχίζουν να είναι ασταμάτητοι όντας στην κορυφή και στο +8 από την Ντόρμουντ. Αναμένεται ανοιχτό παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες.

Προγνωστικό: Over 3,5 γκολ (2.60 @ Expekt)

ΑΜΒΟΥΡΓΟ – ΚΟΛΩΝΙΑ (07/02, 16:30): Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το Αμβούργο, που αγνοεί τη νίκη στα πέντε τελευταία μετρώντας τέσσερις ήττες. Χάλασε κατά πολύ την καλή εικόνα που είχε στην αρχή της σεζόν και ψάχνει απεγνωσμένα τη νίκη ώστε να μην μπλέξει για τα καλά στη μάχη της παραμονής. Η Κολωνία από την πλευρά της αποτελεί όπως και πέρσι μια από τις πιο δυσκολοκατάβλητες ομάδες της λίγκας. Όσο δύσκολα κερδίζει, άλλο τόσο δύσκολα χάνει και λογικά δεν θα μπει σε μπελάδες όσον αφορά τη σωτηρία της. Αναμένεται κακό ποιοτικά παιχνίδι και θα πάμε με τα λίγα γκολ.

Προγνωστικό: Under 2,5 γκολ (1.65 @ Betshop)

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ – ΝΤΑΡΜΣΤΑΝΤ (07/02, 18:30): Μόλις μια νίκη στα 12 τελευταία μετράει η Χοφενχάιμ, που βάση των εμφανίσεών της λογικά θα αποχαιρετήσει την κατηγορία. Ισοβαθμεί στην τελευταία θέση με το Ανόβερο όντας στο -7 από τη σωτηρία και το παιχνίδι κόντρα στην Ντάρμσταντ έχει χαρακτήρα τελικού αλλά μοιάζει ιδανικό για να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της. Οι φιλοξενούμενοι από την μεριά τους κάνουν μια πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια να παραμείνουν στα σαλόνια της Bundesliga και αν συνεχίσουν τις σοβαρές εμφανίσεις τους λογικά θα τα καταφέρουν. Βρίσκονται στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη και κόντρα στη Χόφενχάιμ θέλουν βαθμό ή βαθμούς ώστε να διατηρήσουν ή να αυξήσουν αυτή τη διαφορά.

Προγνωστικό: 1 (2.01 @ Goalbet)