Προγνωστικό Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γ.

Ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή ο 4ος γύρος του φετινού Κυπέλλου Αγγλίας (ή αλλιώς η φάση των “32”). Θυμίζουμε ότι τα παιχνίδια είναι νοκ-άουτ, αλλά σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί επαναληπτικός στην έδρα του φιλοξενούμενου.

Ντέρμπι – Μάντσεστερ Γιουν. (29/01, 21:55): Σε κακή αγωνιστική κατάσταση συνεχίζει να βρίσκεται η Ντέρμπι, η οποία ήταν απογοητευτική στο παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στην Μπέρνλι σ’ ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν, καθώς ηττήθηκε με 4-1, εκτός έδρας, συμπληρώνοντας πέντε σερί παιχνίδια χωρίς νίκη (0-2-3). Από την άλλη η Γιουνάιτεντ υπέστη ήττα-σοκ από την Σάουθάμπτον στην έδρα της με 0-1, έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές αήττητη (2-2-0). Μπορούν αμφότερες να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Προγνωστικό: G/G (1.95 @ Stoiximan)

Κόλτσεστερ – Τότεναμ (30/01, 14:45): Συνεχίζεται ο κατήφορος στην Κόλτσεστερ, η οποία γνώρισε την ήττα από την Σκάνθορπ το Σάββατο με 3-0, εκτός έδρας επεκτείνοντας το αρνητικό της σερί στις 14 αγωνιστικές (0-3-11)! Από την άλλη τα «σπιρούνια» δείχνουν χαρακτήρα στα τελευταία τους παιχνίδια. Θύμα τους την προηγούμενη αγωνιστική η Κρίσταλ Πάλας της οποίας επικράτησαν 1-3, εκτός έδρας, διπλασιάζοντας τις νίκες τους στο πρωτάθλημα και με την διαφορά από την πρωτοπόρο Λέστερ στο -5. Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων.

Προγνωστικό: 2 (1.37 @ Goalbet)

Γουέστ Μπρομ – Πιτέρμπορο (30/01, 17:00): Στο «λευκό» 0-0 έμεινε η Γουέστ Μπρομ στο ντέρμπι των Μίντλαντς με την Άστον Βίλα, εντός έδρας. Αυτό ήταν το τρίτο σερί παιχνίδι που η Μπρομ αγνοεί το «τρίποντο». Από την άλλη η Πιτέρμπορο βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με την αντίπαλο της, αφού προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες, αγνοώντας με την σειρά της τους τρεις βαθμούς της νίκης εδώ και τρεις αγωνιστικές (0-1-2). Υπάρχει και εδώ μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, οπότε οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί για την νίκη-πρόκριση.

Προγνωστικό: 1 (1.60 @ Betshop)

Μπόλτον – Λιντς (30/01, 17:00): Αγνώριστη η Μπόλτον επικράτησε 3-1 της Μίλτον Κέινς Ντονς, εντός έδρας, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των τριών συνεχόμενων ηττών στο πρωτάθλημα και παίρνοντας παράλληλα σημαντική βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας. Από την άλλη η Λιντς έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την Μπρέντφορντ, εκτός έδρας επέκτεινε ωστόσο το αήττητο σερί της στις δύο αγωνιστικές μετά την επικράτηση της επί της Μπρίστολ Σίτι (1-0 εντός). Από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια του θεσμού. Ελαφρύ προβάδισμα η Λιντς, ελέω και της βαθμολογικής θέσης στο πρωτάθλημα.

Προγνωστικό: 2 (2.55 @ Magicbet)

Άρσεναλ – Μπέρνλι (30/01, 17:00): Σκέτη αυτοκτονία για την Άρσεναλ η ήττα από την Τσέλσι στο ντέρμπι με 0-1, εντός έδρας. Συμπλήρωσε τρίτο παιχνίδι χωρίς νίκη με δύο ισοπαλίες και μία ήττα στα τελευταία και πλέον βλέπει την πλάτη όχι μόνοτης Λέστερ, αλλά και της Μάντσεστερ Σίτι, με την διαφορά στους τρεις από τις «αλεπούδες». Από την άλλη η Μπέρνλι ήταν καταιγιστική στο ντέρμπι της Δευτέρας με αντίπαλο της Ντέρμπι, την οποία φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα (4-1), εντός έδρας. συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία στο πρωτάθλημα (4-1-0). Αναμένεται ξέσπασμα από την ομάδα του Βενγκέρ, μπορεί να συνεισφέρει στο θέαμα και η Μπέρνλι.

Προγνωστικό: 1 και G/G (2.75 @ Interwetten)

Ρέντινγκ – Γουόλσολ (30/01, 17:00): Ισόπαλη 1-1 στην έδρα της αναδείχθηκε το περασμένο Σάββατο η Ρέντινγκ με αντίπαλο την Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Συμπλήρωσε τρία παιχνίδια, που αγνοεί το «τρίποντο» με δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Από την άλλη η Γουόλσολ και αυτή με την σειρά της έφερε ισοπαλία 1-1 με την Μπλάκπουλ στην έδρα της, ωστόσο έπεσε βαθμολογικά και από τις πρώτες δύο θέσεις που οδηγούν στην απευθείας άνοδο. Παρέμεινε για τρίτο σερί αήττητη με δύο ισοπαλίες και μία επικράτηση. Αξία στην κόντρα, μιας και στόχος της Ρέντινγκ δεν είναι η καλή πορεία στο Κύπελλο, αλλά η εξασφάλιση της άνετης παραμονής.

Προγνωστικό: Χ2 Δ.Ε (1.88 @ Expekt)

Σριούσμπερι – Σέφιλντ Γουέν. (30/01, 17:00): Την ήττα 0-1 από την Όλνταμ γνώρισε μεσοβδόμαδα η Σριούσμπερι, εντός έδρας. Αναζητά να βρει σταθερότητα κάτι που δεν έχει πετύχει με επιτυχία ως τώρα (2-0-3). Από την άλλη η Σέφιλντ Γουένσντεϊ μπορεί να αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ρέντινγκ, ωστόσο διατήρησε το αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών (3-1-0) και εξακολουθεί να βρίσκεται εντός ζώνης πλέι οφ. Πιο έμπειρη και με περισσότερες λύσεις οι φιλοξενούμενοι, μπορούν να πάρουν τη πρόκριση σε μια έδρα που δεν τρομάζει.

Προγνωστικό: 2 (2.02 @ Stoiximan)

Νότιγχαμ – Γουότφορντ (30/01, 17:00): Έπειτα από δύο διαδοχικές επιτυχίες η Νότιγχαμ δεν μπόρεσε να τριτώσει το καλό, μένοντας στο ισόπαλο 0-0 με την Κ.Π.Ρ στην έδρα της. Παρέμεινε ωστόσο για 12 σερί αγωνιστική αήττητη με πέντε νίκες και επτά ισοπαλίες. Από την άλλη μεριά η Γουότφορντ έπειτα από τέσσερις σερί ήττες κατάφερε να σπάσει την κατάρα επικρατώντας της Νιούκαστλ με 2-1, εντός έδρας. Δύο πολύ συμπαθητικές ομάδες με έφεση στο σκοράρισμα. Μπορούν να βρουν δίχτυα εκατέρωθεν.

Προγνωστικό: G/G (1.91 @ Goalbet)

Κρίσταλ Πάλας – Στόουκ (30/01, 17:00): Συνεχίζεται η… κατηφορική πορεία της Κρίσταλ Πάλας στο πρωτάθλημα, με την εντός έδρας ήττα από την Τότεναμ να είναι η τέταρτη συνεχόμενη. Η Στόουκ, από την πλευρά της, το “πάλεψε” την Τρίτη μέσα στο “Άνφιλντ”, αλλά τελικά έχασε στη διαδικασία των πέναλτι το εισιτήριο για τον τελικό του Λιγκ Καπ. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα από τη Λέστερ (3-0) και “τρέχει” σερί 3-1-2 στις τελευταίες έξι αγωνιστικές.

Προγνωστικό: G/G (1.90 @ Betshop)

Όξφορντ – Μπλάκμπερν (30/01, 17:00): Δύο ολόκληρες κατηγορίες χωρίζουν τις δύο αντιπάλους. Βέβαια, η Όξφορντ (League Two) έχει ήδη “πετάξει” εκτός της συνέχειας του θεσμού τη Σουόνσι, οπότε δε χρήζει καμίας υποτίμησης. Νικηφόρα για τους γηπεδούχους τα 4/5 τελευταία παιχνίδια τους για όλες τις διοργανώσεις, αντίθετα η μοναδική νίκη της Μπλάκμπερν στην τελευταία οκτάδα αγώνων της είναι το 1-2 επί της Νιούπορ Κάουντι στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου (1-3-4).

Προγνωστικό: Χ (3.15 @ Magicbet)

Πόρτσμουθ – Μπόρνμουθ (30/01, 17:00): Θα καταφέρει η Πόρτσμουθ της League Two να αποκλείσει την Μπόρνμουθ της Πρέμιερ Λιγκ; Βέβαια, οι “πομπέις” αποτελούν ιστορικά ένα σαφώς μεγαλύτερο όνομα. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισαν την Ίπσουιτς (χρειάστηκε επαναληπτικός), ενώ μετρούν πέντε νίκες στα τελευταία επτά “εντός” για όλες τις διοργανώσεις (5-1-1). Η Μπόρνμουθ, με τη σειρά της, έχει ηττηθεί μόλις σε δύο από τα τελευταία 12 παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις (5-5-2) και μετρά μόλις μία ήττα στις τελευταίες επτά εξόδους της.

Προγνωστικό: 2 (2.40 @ Interwetten)

Μπέρι – Χαλ (30/01, 17:00): Τη διαδικασία των πέναλτι στη ρεβάνς χρειάστηκε η Μπέρι για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπράντφορντ (αγωνίζονται αμφότερες στη League One) στον 3ο γύρο. Η Χαλ, από την πλευρά της, επικράτησε με 1-0 της Μπράιτον, με τις “τίγρεις” να μετρούν μόνο νίκες στην τελευταία πεντάδα αγώνων τους για όλες τις διοργανώσεις και να έχουν δεχθεί μόλις ένα γκολ σε αυτά τα πέντε ματς. Σημειώνουμε, επίσης, ότι τα 5/7 τελευταία ματς της Μπέρι έχουν συνδυαστεί με το NG & Under 1.5.

Προγνωστικό: Under 2.5 (1.62 @ Expekt)

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Σίτι (30/01, 17:00): Στο μεταξύ τους ματς πρωταθλήματος στο “Βίλα Παρκ” (08/11) η Άστον Βίλα κατάφερε να κρατήσει τη Σίτι στο ισόπαλο 0-0. Ταυτόχρονα, οι “βίλανς” παραμένουν αήττητοι στα τρία τελευταία ματς για την Πρέμιερσιπ, με μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Οι “πολίτες”, από την πλευρά τους, είχαν μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις με την Έβερτον (επαναληπτικός ημιτελικός του Λιγκ Καπ) και στο πρωτάθλημα προέρχονται από το ισόπαλο 2-2 στην έδρα της Γουέστ Χαμ. Η ομάδα του Πελεγκρίνι μετρά μόλις δύο νίκες στις τελευταίες εννιά εξόδους της για όλες τις διοργανώσεις (2-3-4).

Προγνωστικό: NG (1.95 @ Stoiximan)

Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ (30/01, 19:30): Την ιδανική ευκαιρία να πάρει εκδίκηση για το ζευγάρι ηττών από τη Γουέστ Χαμ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ (0-3 και 2-0) έχει η Λίβερπουλ. Τα “σφυριά”, από την πλευρά τους, θέλουν να… τριτώσει το καλό. Καλή η ψυχολογία στο στρατόπεδο των “κόκκινων”, με το… σκοπό της πρόκρισης επί της Στόουκ στον τελικό του Λιγκ Καπ να επιτυγχάνεται (έστω και στα πέναλτι). Η πρόκριση αυτή πήρε τη σκυτάλη από το νικηφόρο 4-5 επί της Νόριτς στο “ματς της δεκαετίας”. Οι Λονδρέζοι είναι χωρίς νίκη στα δύο τελευταία παιχνίδια τους (εκτός έδρας ήττα 2-1 από Νιούκαστλ, εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με Μάντσεστερ Σίτι).

Προγνωστικό: G/G (1.80 @ Goalbet)

Καρλάιλ – Έβερτον (31/01, 15:30): Η λογική λέει ότι τα “ζαχαρωτά” δε θα αντιμετωπίσουν προβλήματα κόντρα σε μία ομάδα που αγωνίζεται… τρεις κατηγορίες κάτω. Άλλωστε, η Καρλάιλ χρειάστηκε επαναληπτικό για να αποκλείσει τη Γέοβιλ στον 3ο γύρο. Η Έβερτον, από την πλευρά της, έρχεται από το μεσοβδόμαδο επαναληπτικό ημιτελικό του Λιγκ Καπ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ αγνοεί τη νίκη στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος (0-3-2).

Προγνωστικό: 2 (1.45 @ Betshop)

ΜΚ Ντονς – Τσέλσι (31/01, 18:00): Συνεχίζουν να “παίζουν με τη φωτιά” οι ΜΚ Ντονς στη φετινή Τσάμπιονσιπ, καθώς η ήττα του περασμένου Σαββάτου από την Μπόλτον (3-1) τους έφερε στο εύθραυστο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Στον 3ο γύρο του Κυπέλλου χρειάστηκαν επαναληπτικό για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Νορθάμπτον (αγωνίζεται στη League Two). Η Τσέλσι, με τη σειρά της, έφυγε θριαμβεύτρια από το εκτός έδρας ντέρμπι με την Άρσεναλ (0-1) και παραμένει αήττητη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις (4-4-0).

Προγνωστικό: Over 2.5 (1.70 @ Magicbet)