μπασκετ

Καλημέρα σε όλους και όλες τους φίλους και τις φίλες του μπάσκετ! Είμαστε σαν το ψάρι έξω απ’ το νερό με μια μέρα που υπήρχε… κενό στο πρόγραμμα και δεν είχε ματς για να ασχοληθούμε, τουλάχιστον στον τομέα μας! Ευτυχώς επιστρέφουμε σε δράση και πάμε στοίχημα ότι έστω για έναν αγώνα θα έχουμε πολλά να “σταθούμε” και γιατί όχι, να ποντάρουμε…

Το ντέρμπι της Ιταλίας ανάμεσα στο Μιλάνο και στη Βίρτους Μπολόνια θα μας απασχολήσει σήμερα.

Προγνωστικά Στοίχημα Σήμερα

Θα μπορούσε να είναι και το El Classico της Ιταλίας, όπως το Ρεάλ – Μπαρτσελόνα, αλλά κατά την ταπεινή μας άποψη δεν είναι. Θα μπορούσε να είναι το ντέρμπι της Basket City, της Μπολόνια, ανάμεσα στη Βίρτους και στη Φορτιτούντο. Για τους πιο παλιούς, θα μπορούσε να είναι το Μιλάνο-Βαρέζε.

Σημασία έχει, πάντως, ότι πλέον είναι οι δύο πιο δυνατές Ιταλικές ομάδες και η σημερινή μεταξύ τους αναμέτρηση έχει και αρκετό κίνητρο μέσω γοήτρου, πέραν της δεδομένης ανάγκης για νίκη και για τις δύο.

Το Μιλάνο που ξεκίνησε με πολύ μεγάλες φιλοδοξίες – ως και για… κατάκτηση είπαν κάποιοι (ποτέ δεν ξέρεις, αλλά δεν έχει πείσει μέχρι στιγμής για κάτι τέτοιο) – έχει δύο σερί ήττες στην Ευρωλίγκα. Και μία στην Ιταλία, από τη Βενέτσια, στις 23/10, άρα τρεις ήττες στους τελευταίους πέντε αγώνες.

Αν προθέσει κανείς και τις απουσίες που θα έχει σήμερα, ήτοι Μπίλι Μπάρον, Σιλντς και Ντατόμε, τότε ξαφνικά η λέξη αουτσάιντερ σου έρχεται στο μυαλό! Μετά θυμάσαι το υπόλοιπο ρόστερ και το ότι παίζει στην έδρα του και λες “όχι δα”. Απών, πάντως, και ο Νίκο Μάνιον για τη Βίρτους, που ενσωματώθηκε στην Εθνική Ιταλίας για τα “παράθυρα”.

Απ’ την άλλη πλευρά έχουμε μια Βίρτους που τα πήγε σχετικά καλύτερα τον τελευταίο μήνα, με αποκορύφωμα τη μεγάλη νίκη μέσα στη Μαδρίτη αλλά μετά ήρθε η εντός έδρας από τη Βιλερμπάν και τα “χάλασε”. Νίκησε, πάντως, στο τελευταίο της ματς, για το Ιταλικό πρωτάθλημα τη Ρέτζιο Εμίλια με 79-65 (Μίκι 18, Κορντινιέ 15), κάτι που έκανε, πάντως, και η Μιλάνο (71-85 στο Πέζαρο, Ντέιβις 15, Μπαλντάσο 13).

Με τα παραπάνω δεδομένα δεν μπορώ να δεχθώ μια απόδοση 1,45 – 1,50 για τον άσο, καθώς το ντέρμπι το θεωρώ… δεδομένο, ιδίως με τις απουσίες των γηπεδούχων. Γι’ αυτό και θα επιλέξουμε να γίνει κλειστό ματς μέχρι τέλους και να μην κερδίσει κανείς πάνω από 6 πόντους, σε απόδοση 2,92 που βρίσκουμε στη Stoiximan. Επιλογή και το under, επιλογή και το over 11.5 πόντοι του Μπράντον Ντέιβις, όπως και το -9.5 του Σενγκέλια που αρχίζει να μπαίνει κανονικά στο rotation.

Προγνωστικά Στοίχημα Σήμερα

21:30 Μιλάνο – Βίρτους Μπολόνια | Καμία ομάδα να νικήσει με +6 (2,92@stoiximan)