boca-gipedo

Πλήγμα στους book η χθεσινή νίκη της Ρόμα στα Τίρανα, οι περισσότεροι (και η στήλη μας) στήριξαν το Μουρίνο σε έναν ακόμη τελικό και δικαιώθηκαν. Πληρωθήκαμε κι εμείς τον άσο, του οποίου η απόδοσή παραδόξως ανέβηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν δικαιωθήκαμε όμως τα ξημερώματα στην στήριξη της ομάδας με τα περισσότερα Κόπα Λιμπερταδόρες. Κατώτερη των περιστάσων, ακόμα και στο Σουνταμερικάνα, αυτή η Ιντεπεντιέντε, έχασε 0-2 από τη Σεαρά και συνάμα την πρόκριση στα νοκ άουτ της διοργάνωσης. Κλείσαμε την Τετάρτη στις +23.65 μονάδες και πάμε στα σημερινά προγνωστικά στοιχήματος, αμφότερα από τις διασυλλογικές διοργανώσεις της Νοτίου Αμερικής.

Μπόκα Τζούνιορς – Ντεπορτίβο Κάλι

Ολοκληρώνεται σήμερα το παζλ της φάσης των “16” στο Κόπα Λιμπερταδόρες και από τον 5ο όμιλο εκκρεμούν και οι δύο θέσεις. Τεράστιο φαβορί να προχωρήσει η Κορίνθιανς που είναι στους 8 πόντους και υποδέχεται την ουραγό Όλγουεϊς Ρέντι, “τελικός” πρόκρισης το ματς στο “Μπομπονέρα”. Η Μπόκα θέλει μόνο νίκη για να συνεχίσει, ενώ οι Κολομβιανοί παίζουν και για το “Χ”.

Μπορεί να μην έθελξε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε από το ξεκίνημα της σεζόν η Μπόκα, αλλά την Κυριακή κατέκτησε το Κόπα ντε λα Λίγκα, επικρατώντας με το (πλασματικό) 3-0 της Τίγκρε στον τελικό της Κόρδοβα. Έχει πλέον αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της η ομάδα του Μπατάλια και κυρίως εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά. Από την πρωτομαγιά τρέχει ρεκόρ 6-1-0, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ, στο 1-1 με την Κορίνθιανς για την 5η αγωνιστική του ομίλου.

Η Ντεπορτίβο Κάλι έκανε την υπέρβαση στον πρώτο γύρο επικρατώντας της Μπόκα 2-0 στην Κολομβία, γι αυτό και βολεύεται με την ισοπαλία απόψε. Στο εγχώριο πρωτάθλημα απογοητεύτει, είναι προτελευταία με 18 πόντους σε 20 παιχνίδια και μόλις 14 γκολ ενεργητικό.

Η Μπόκα πήρε τον κυριακάτικο τελικό και θα την στηρίξουμε να πάρει και τον σημερινό άτυπο τελικό πρόκρισης. Πηγαίνει με σούπερ ψυχολογία και αμυντική συνοχή στο παιχνίδι, απέναντι σε μία ομάδα φανερά χαμηλότερης ποιότητας. Είναι ξεκάθαρο φαβορί στις αποδόσεις, ανεβάζουμε την τιμή του άσου στο 1.75, επιλέγοντάς τον με -1 ασιατικό χάντικαπ. Μοιάζει απίθανο ν’ αντέξουν το “Μπομπονέρα” οι Κολομβιανοί.

Μελγκάρ – Κουιάμπα

Και από το Λιμπερταδόρες, πάμε στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Ίδια συνθήκη, σήμερα διαμορφώνονται τα ζευγάρια των νοκ άουτ, μόνο που στη συγκεκριμένη διοργάνωση προκρίνονται μόνοι οι πρώτοι κάθε ομίλου. Με ελάχιστο βαθμολογικό ενδιαφέρον το παιχνίδι που θα ασχοληθούμε. Στον Β’ όμιλο η Ράσινγκ ήταν εξ αρχής το φαβορί και πηγαίνει στην αυλαία του ομίλου θέλοντας μόλις έναν βαθμό υποδεχόμενη την ουραγό και αδιάφορη Ρίβερ Πλέιτ από το Μοντεβιδέο. Στο ΜελγκάρΚουιάμπα, μόνο οι γηπεδούχοι έχουν μαθηματικές ελπίδες, θέλουν ήττα της “ακαδέμια” και δική τους νίκη επί των Βραζιλιάνων. Επειδή όμως το σενάριο να υποστεί την μόλις δεύτερη ήττα του 2022 η Ράσινγκ, το ματς στην Αρεκίπα λογικά θα εξελιχθεί αδιάφορο. Γεμάτα τα παιχνίδια της Κουιάμπα, σίγουρα φουλ επιθετική απόψε η Μελγκάρ, είναι αξιόλογο το 1.93 στο Over 2.5.

Προγνωστικά Στοιχήματος

03:00 | Μπόκα Τζούνιορς – Ντεπορτίβο Κάλι ➡ Μπόκα -1 (απόδοση 1.75)

03:30 | Μελγκάρ – Κουιάμπα ➡ Over 2.5 (απόδοση 1.93)

Το Σάββατο ο μεγάλος τελικός ➡ Λίβερπουλ – Ρεάλ Προγνωστικά