everton-xilh

Επιβεβαιώθηκαμε τα ξημερώματα στη Χιλή, βγήκε το δυνατό σημείο στο Χ2 & Over 1.5 της Ουνιόν Εσπανιόλα και με αβάντζο, εκμετελλεύτηκε όντως την τακτική αφέλεια της Κοκίμπο για να βγάλει διπλό με 2-4, να προσπεράσει στην κορυφή της λίγκας και να μειώσει την χασούρα της Παρασκευής στις -8 μονάδες. Λάθος το διάβασμα στις επιλογές του παρολί μας, μετά την Αντάλιασπορ. Έχασε πολύ εύκολα η Τορίνο, δεν σκόραρε ούτε ο Μπελότι, ενώ το Ρεάλ – Μπέτις “κόλλησε” στο 0-0.

Πάμε στα σημερινά προγνωστικά στοιχήματος, τα οποία επικεντρώνονται σε Γαλλία, Ιταλία, Χιλή και τον τελικό του Κυπέλλου.

Αντοφαγκάστα – Έβερτον ντε Βίνια

Πρώτο δυνατό σημείο από τη Χιλή και την 14η αγωνιστική της Primera Division. Σε αντίθετη τροχιά οι δύο ομάδες. Η Αντοφαγκάστα πορεύεται με τον 29χρονο υπηρεσιακό κόουτς Ρεβέκο, με τον οποίο πήρε 7 βαθμούς στα τρία πρώτα παιχνίδια και μετά ξεθύμανε το restart. Μεσοβδόμαδα έχασε πολύ εύκολα στη Βραζιλία από την Ατλέτικο Γκοϊανένσε (1-0) και έφτασε τις τέσσερις σερί ήττες, με ένα γκολ ενεργητικό. Πολύ μεγάλο το επιθετικό της πρόβλημα ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια, σε 6 ματς πρωταθλήματος σκόραρε μόλις τρεις φορές!

Αντιθέτως η Έβερτον από τη Βίνια ντελ Μαρ αρχίζει και ρολάρει. Με το μεσοβδόμαδο διπλό στο Περού έφτασε τα 6 ματς αήττητη (3-3-0), με σταθερά βελτιωμένες εμφανίσεις, στις αρχές του μήνα στρίμωξε στα σχοινιά και την Σάο Πάουλο για το Σουνταμερικάνα. Γίνεται πολύ επικίνδυνη όταν βρίσκει χώρους και έχει τον Αργεντίνο φορ Ντι Γιόριο να κάνει τη διαφορά με 11 γκολ ήδη στη σεζόν. Θα στηρίξουμε… με κάλυψη το ανέβασμα των “ρουλετέρος” απέναντι σε μία προβληματική ομάδα, επιλογή το 2 DNB σε απόδοση 1.85.

Μαρσέιγ – Στρασμπούρ

Δυνατό σημείο διαλέξαμε και από την τελευταία αγωνιστική της Ligue 1, όπου τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι ορθάνοιχτα. Μάχη δύο τέτοιων διεκδικητών είναι το ματς στο “Βελοντρόμ”. Η Μαρσέιγ με “Χ” εξασφαλίζει τα προκριματικά του Champions League και θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Μονακό για να πάρει την 2η θέση και το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους. Η Στρασμπούρ με νίκη εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο και αν χάσει την ίδια ώρα η Ρεν, αυτό για το Europa League.

Η Μαρσέιγ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του απόλυτου ηγέτη Παγιέτ, με τον τραυματισμό του να στοιχίζει και στη ρεβάνς με τη Φέγενορντ. Εκτός είναι και ο καλύτερός της στόπερ Σαλιμπά. Το Champions League έμοιαζε εξασφαλισμένο πριν τρεις εβδομάδες, αλλά έκανε δύο ήττες στα τρία τελευταία παιχνίδια της και απόψε θα υπάρχει πολύ πίεση και άγχος σε όλο τον οργανισμό. Δίχως τον Παγιέτ δεν υπάρχει ο παίκτης που θα πάρει την πρωτοβουλία στα δύσκολα, ο Σαμπάολι δεν προσδίδει ψυχραιμία στην ομάδα του και η Στρασμπούρ είναι η κατάλληλη ομάδα να της κάνει τη ζημιά. Έχει φτιάξει μία ομάδα μοντέλο ο κόουτς Στεφάν στην Αλσατία, τακτικά ισορροπημένη, τρομερά δυσκολοκατάβλητη. Από το ξεκίνημα του Φλεβάρη και μετά, σε 15 παιχνίδια, έχασε μόνο ένα. Αυτό στην έδρα της Λιλ, στις 24 Απριλίου, με 1-0, σε ματς που ήταν καλύτερη. Θα ποντάρουμε στην αυτοκαταστροφική ιδιοσυγκρασία των Μασσαλών και εδώ με κάλυψη. Επιλογή μας το 2 DNB σε απόδοση 2.54.

Αταλάντα – Έμπολι

Αυλαία και στην Serie A αυτό το Σαββατοκύριακο, η πρώτη δόση είναι σήμερα με τις ομάδες που παίζουν για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και συγκεκριμένα για την 7η θέση και το Conference League. Διεκδικητές η Φιορεντίνα και η Αταλάντα στους 59 πόντους, με τους “βιόλα” να υπερτερούν στην ισοβαθμία.

Η Αταλάντα υποδέχεται την Έμπολι που έχει ξεχάσει από πότε έχει να παίξει παιχνίδι με πίεση. Με άγνοια κινδύνου στο παιχνίδι της έθεσε εκτός κούρσας πρωταθλήματος τη Νάπολι με επική ανατροπή, πήγε να κάνει “κηδεία” και στην Ίντερ, βάζοντας δύο γκολ πριν το μισάωρο στο “Σαν Σίρο” και το περασμένο Σάββατο έπαιξε στα ίσια την Σαλερνιτάνα που “καιγόταν” για νίκη παραμονής. Για τη χαρά του ποδοσφαίρου θα παίξει και στο Μπέργκαμο, προβλέπουμε πολύ πλούσιο παιχνίδι, το ίδιο προβλέπουν και οι book, γι αυτό οι τιμές στα γκολ είναι πολύ χαμηλά. Η απόδοση που βγάζει μάτι όμως είναι στα γκολ της Έμπολι. Την άμυνα της Αταλάντα δεν μπορεί να την πει κανείς αξιόπιστη, θα βρουν χώρους οι φιλοξενούμενοι και το Over 1.5 τους σε απόδοση 4.05 είναι προκλητικό.

Το παρολί

Το σαββατιάτικο παρολί σε απόδοση 5.28 το συνθέτουμε με επιλογές από Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία.

Η πρώτη από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ. Ισορροπημένες οι αποδόσεις και δικαιολογημένα, στις λεπτομέρειες αναμένεται να κριθεί το τρόπαιο, αλλά δίνουμε ένα προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Λόγω εμπειρίας σε τέτοια παιχνίδια. Ο κορμός των παικτών που κατέκτησαν 4 Κύπελλα στα 5 τελευταία χρόνια είναι εκεί, ο Λουτσέσκου και οι παλιοσειρές γνωρίζουν πολύ καλά πως να διαχειριστούν τις καταστάσεις, κυρίως στο πνευματικό κομμάτι. Στον Παναθηναϊκό η αδημονία είναι μεγάλη και αυτό μπορεί να βγει σε άγχος, άρα σε λάθη. Επιπλέον, μη λαμβάνοντας το παιχνίδι της Τρίτης ως κριτήριο, αφού ο Γιοβάνοβιτς έκανε εκτεταμένο rotation, ο κάτοχος του τροπαίου ήταν συνολικά καλύτερος στη γενική εικόνα των μεταξύ τους παιχνιδιών φέτος. Επιλογή μας λοιπόν το Χ2 & Under 3.5 σε απόδοση 1.80.

Δεύτερη επιλογή από το Ολίμπικο και το ΛάτσιοΒερόνα. Αδιάφορες βαθμολογικά και οι δύο ομάδες, η Βερόνα (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) θα τερματίσει 9η, ενώ η Λάτσιο θα έχει ως δευτερεύον κίνητρο να ξεπεράσει στην τελική βαθμολογία την συμπολίτισσα. Και οι δύο είναι ομάδες που σκοράρουν και δέχονται γκολ με συνέπεια, ουκ ολίγες φορές μας πλήρωσαν στα γκολ τη φετινή σεζόν και θα τις εμπιστευτούμε ξανά με Goal/Goal & Over 2.5 σε απόδοση 1.78.

Επιστρέφουμε στη Γαλλία για την τρίτη επιλογή και το ΚλερμόνΛυών. Επίσης αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, η Κλερμόν παραμένει για δεύτερη σερί χρονιά στη Ligue 1, ενώ η Λυών παραμένει εκτός Ευρώπης για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια. 19 γκολ μπήκαν στα τέσσερα τελευταία εντός της Κλερμόν, Over 2.5 και τα τρία τελευταία εκτός της Λυών, ενώ στον πρώτο γύρο αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3! Με την χαλαρότητα που θα υπάρχει στην αυλαία της σεζόν μοιάζει απίθανο να μη δούμε γκολ στο ματς, θα επιλέξουμε το Over 3 σε απόδοση 1.65.

Προγνωστικά Στοιχήματος

21:45 | Αταλάντα – Έμπολι  ➡ Έμπολι Over 1.5 (απόδοση 4.05)

22:00 | Αντοφαγκάστα – Έβερτον ντε Βίνια ➡ 2 DNB (απόδοση 1.85)

22:00 | Μαρσέιγ – Στρασμπούρ ➡ 2 DNB (απόδοση 2.54)

Παρολί

20:00 | Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ ➡ X2 & Under 3.5 (απόδοση 1.80)

21:45 | Λάτσιο – Βερόνα ➡ Goal/Goal & Over 2.5 (απόδοση 1.78)

22:00 | Κλερμόν – Λυών ➡ Over 3 (απόδοση 1.65)

Χινάρι

22:00 | Ναντ – Σεντ Ετιέν ➡ Χ (απόδοση 3.60)

“Μπόμπα”

03:00 | Λα Καλέρα – Λα Σερένα ➡ 2 & Under 3.5 (απόδοση 5.00)

Σκόρερ

22:00 | Κλερμόν – Λυών ➡ Ντεμπελέ Anytime Σκόρερ (απόδοση 1.95)