petit

Χτίζουμε νικηφόρο σερί και πάλι, κάναμε το 2/2 και χθες Παρασκευή με απολογισμό στις +59.7 μονάδες. Τον έβγαλε τον άσσο από ημίχρονο η Τραμπζονσπόρ, έστω και με λίγο άγχος αφού το 1-0 από το 23′ δεν άλλαξε απέναντι στη Μαλάτιασπορ. Πολύ εύκολα βγήκε το Over 2.5 στις Αζόρες, η Σάντα Κλάρα όχι απλά συνέβαλε σε υψηλό σκορ, γύρισε το ματς με την Σπόρτινγκ (3-2) και την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα στο πρωτάθλημα!

Πλούσιο, αλλά όχι πλήρες το κουπόνι σήμερα, λείπουν οι αγαπημένοι μας Ιταλοί, μόλις ένα παιχνίδι στην Σούπερ Λιγκ, δεν έχουμε και Πρέμιερ, ελέω FA Cup. Ξεχωρίσαμε όμως 8 προγνωστικά στοιχήματος από Ισπανία, Γερμανία, Πορτογαλία και Αγγλία.

Μποαβίστα – Τοντέλα

To δυνατό σημείο του Σαββάτο έρχεται από το “Ντο Μπέσα” και στηρίζεται στην προπονητική επιρροή του Πετίτ στους γηπεδούχους. Στις 22:30 η Μποαβίστα υποδέχεται την Τοντέλα με στόχο να συνεχίσει την ανοδική της πορεία με το νέο προπονητικό καθεστώς. Αρχές Δεκέμβρη ανέλαβε την Μποαβίστα ο Πετίτ και η εικόνα της ομάδας είναι βελτιωμένη παιχνίδι με το παιχνίδι. Στο ντεμπούτο του ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από τη Μαρίτιμο εντός έδρας (1-1) δίχως να έχει απειληθεί, μία εβδομάδα αργότερα καρδιοχτύπησε την Σπόρτινγκ στη Λισαβώνα και στη συνέχεια υπέκυψε στην ανωτερότητα των περσινών πρωταθλητών. Στις 16/12 διέλυσε την Μπράγκα με 5-1 και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, τρεις μέρες αργότερα ήταν πολύ σοβαρή στο εντός έδρας 1-0 επί της Μορεϊρένσε και στο τελευταίο παιχνίδι του 2021 πήρε δυνατή ισοπαλία στην έδρα της ποιοτικής Γκιμαράες (1-1), βγάζοντας αντίδραση στο γκολ που δέχθηκε αργά, είχε μάλιστα ευκαιρία να γυρίσει και το ματς στις καθυστερήσεις.

Η Τοντέλα έδωσε τέσσερα σερί εντός έδρας παιχνίδια, ταξιδεύει για πρώτη φορά μετά τις 11 Δεκέμβρη, όταν συνετρίβη με 5-2 στην έδρα της Γκιμαράες. Ανάμικτα τα πρόσφατα αποτελέσματα στο γήπεδό της, έκλεισε το 2021 με άσχημη εμφάνιση και δικαιότατο 0-3 από τη Ζιλ Βισέντε, στην εκκίνηση του 2022 γύρισε το ματς στο 90+11′ την περασμένη Δευτέρα απέναντι στη Μορεϊρένσε. Αδύναμη μακριά από το γήπεδό της, σε 7 ταξίδια έχει μόλις μία νίκη και 6 ήττες με 16 γκολ παθητικό. Είχε και θέματα με τον κορωνοϊό, ενώ ο ποιοτικός μεσοεπιθετικός Μουρίγιο πωλήθηκε στο Μεξικό.

Πιο σοβαρή, πιο συμπαγής με τον Πετίτ η Μποαβίστα, αφελής στο αμυντικό κομμάτι, ειδικά εκτός έδρας η Τοντέλα και με απουσίες σήμερα, θα στηρίξουμε τους γηπεδούχους στον άσσο, σε απόδοση 2.00.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ντόρτμουντ

Επιστρέφουν οι Γερμανοί μετά τη χειμερινή διακοπή τους και στις 19:30 έχουμε δυνατό παιχνίδι στην Φρανκφούρτη. Η Άιντραχτ έκλεισε πολύ δυνατά το 2021, φαίνεται πως βρήκε τους ρόλους ο Γκλάσνερ, στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο της ομάδας. Με τρεις πειστικές νίκες πήγε στη διακοπή, 5-2 τη Λεβερκούζεν, 2-3 στην έδρα της Γκλάντμπαχ και 1-0 τη Μάιντς, σε ματς που θα έπρεπε να έχει “καθαρίσει” τη νίκη πιο εύκολα με βάση την κυριαρχία και τις ευκαιρίες της.

Η Ντόρτμουντ αντιθέτως πήγε με σκυμμένο κεφάλι στη διακοπή, η εικόνα της στο Βερολίνο στις 18 Δεκέμβρη ήταν θλιβερή, έχασε με ανατροπή από την Χέρτα (3-2), με τους γηπεδούχους να έχουν ευκαιρίες για άλλα τόσα γκολ. Άλλοθι οι απουσίες που είχε τότε, δεν είναι όμως συγκυρία η κακή της αμυντική ισορροπία, δέχεται σταθερά μεγάλες φάσεις με ευκολία.

Παρά τη διακοπή περιμένουμε πλούσιο παιχνίδι στην Φρανκφούρτη, η Ντόρτμουντ έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τη χθεσινή ήττα της Μπάγερν για να μειώσει στο -6 από την κορυφή. Κλασικά ανοιχτά για τη νίκη περιμένουμε να παίξει ο Ρόζε, άλλωστε δεν ξέρει να παίζει κι αλλιώς η ομάδα του και η Άιντραχτ έχει την ταχύτητα και την ποιότητα να την τιμωρήσει είτε στους ανοιχτούς χώρους, είτε από στημένες φάσεις. Πολύ χαμηλά παίζουν τα Over και Goal/Goal στο ματς, εκεί που βρίσκουμε πραγματική αξία είναι στο Over 1.5 της Άιντραχτ, σε απόδοση 2.29!

Λεβάντε – Μαγιόρκα

Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι η Λεβάντε και φέτος δεν φαίνεται ότι μπορεί να σώσει την κατηγορία. Έβγαλε όλο τον πρώτο γύρο στη La Liga δίχως νίκη (0-8-11) και είναι στο -8 από την παραμονή. Μεγάλη πληγή η άμυνά της, είναι η χειρότερη στην κατηγορία, με 41 γκολ παθητικό. 13 έφαγε στα τρία τελευταία ματς στο πρωτάθλημα, αποκλείστηκε και από την Αλκογιάνο στο Κύπελλο δεχόμενη ακόμη τρία γκολ! Σαν τελικός είναι το σημερινό παιχνίδι με τη Μαγιόρκα, οφείλει να το πάρει για να μην ψάχνει θαύματα στη συνέχεια, αλλά δεν μπορούμε να την εμπιστευτούμε βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο δέχεται ευκαιρίες.

Η Μαγιόρκα είναι σίγουρα ευχαριστημένη με την μέχρι τώρα πορεία της στην επάνοδο στα σαλόνια της χώρας, παρότι προέρχεται από δύο ήττες, 4-1 στη Γρανάδα και 0-1 από την Μπαρσελόνα. Θα παίξει και για το “Χ” σήμερα η νησιωτική ομάδα και θα βρει χώρους, ο Άνχελ είναι “σαΐτα” στην κόντρα και θα απειλήσει. Σκόραρε και στα 8 τελευταία ταξίδια της η Μαγιόρκα και περιμένουμε να το πράξει και σήμερα. Επιλογή το Goal/Goal, σε απόδοση 1.91.

Το παρολί

Εγκαινιάζουμε τα παρολί για το 2022 σήμερα, με μία τριάδα με γκολ από Γερμανία και Ισπανία, σε απόδοση 5.45. Η διακοπή της Bundesliga θεωρητικά είναι ανασταλτικός παράγοντας για ποντάρισμα με γκολ, ωστόσο τα ματσαρίσματα που βρίσκουμε και η ταυτότητα των ομάδων μας οδηγούν στα Over. Θεωρούμε ότι παίρνουμε και value αποδόσεις λόγω της διακοπής, σε φουλ πρόγραμμα τα παρακάτω Over θα έπαιζαν κοντά στο 1.60. Περισσότερο φρέσκιες παρά άρρυθμες τις περιμένουμε τις ομάδες. Στο Λειψία – Μάιντς οι γηπεδούχοι κάνουν ουσιαστικά νέο ξεκίνημα με τον Τεντέσκο, γνωστοί για την επιθετικότητά τους, θα επιτεθούν από το ξεκίνημα και η Μάιντς είναι ομάδα με ταχύτητα που μπορεί να την τιμωρήσει στην κόντρα. Στο 1.78 το Over 2.5 αξίζει να μπει στο παρολί μας.

Στο ΛεβερκούζενΟυνιόν Βερολίνου στηρίζουμε το Over στην αγωνιστική ταυτότητα των γηπεδούχων. Φουλ επίθεση παίζει η ομάδα του Σεοάνε και λογικό με τόση ποιότητα που έχει στην μπροστινή 4αδα με Σικ, Ντιαμπί, Βιρτς και Αντλί. Πριν τη διακοπή μέτρησε 5/5 Over στην Bundesliga, τα τέσσερα εξ αυτών πήγαν στο Over 3.5+. H Ουνιόν ήταν πιο σφιχτή στο τελείωμα του 2021 και λογικό, αφού το ρόστερ της ήταν κουρασμένο από τις συνεχόμενες υποχρεώσεις, κάνοντας και παρθενική εμφάνιση σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Τους περιμένουμε πιο ζωηρούς του Βερολινέζους μετά την ξεκούραση και είναι ομάδα που παίζει πολύ καλά την κόντρα για να δούμε ένα ματς-ροντέο! Μπορεί να ξεφύγει το σκορ στο Bay Arena, στο παρολί μας θα βάλουμε το απλό Over 2.5 του 1.75.

Και θα κλείσουμε την τριάδα στην Γρανάδα, όπου ταξίδεψε σήμερα η Μπαρσελόνα. Σε πολύ καλή κατάσταση έκλεισε το 2021 η Γρανάδα, έκανε τρεις σερί εντός έδρας νίκες, η τελευταία ήταν επί της Ατλέτικο (2-1) και έχτισε καλή διαφορά (+7) από την επικίνδυνη ζώνη. Σκόραρε σε όλα τα φετινά ματς στο Nuevo Los Carmenes και θα παίξει δίχως άγχος και με αυτοπεποίθηση απέναντι στην Μπάρσα. Αρχίζει και φαίνεται σιγά σιγά η δουλειά του Τσάβι στους Καταλανούς, η ομάδα έχει περισσότερη ισορροπία, αλλά μεγάλες φάσεις συνεχίζει να δέχεται. Μεσοβδόμαδα έφαγε γκολ και από τη Λινάρες Ντεπορτίβο στο Κύπελλο, την περασμένη Κυριακή στην Πάλμα την έσωσε ο τερ Στέγκεν στο τέλος από την ισοφάριση. Η Γρανάδα έχει δυνατά κορμιά στη γραμμή κρούσης, είναι ισχυρή στα στημένα και με τον Έρικ Γκαρθία να προορίζεται για βασικός αμφιβάλλουμε ότι η Μπάρσα μπορεί να κρατήσει το μηδέν. Το να σκοράρει το θεωρούμε αρκετά πιθανό, οι συνεργασίες των μπροστινών είναι καλές. Επιλογή το Goal/Goal, σε απόδοση 1.75.

Ο σκόρερ

Όσοι παρακολουθείτε τη στήλη μας από το ξεκίνημά της (Σεπτέμβρη) θα θυμάστε το πουλέν μας στη Λεβερκούζεν. Τότε μας πλήρωσε δις μέσα σε λίγες μέρες με το σκοράρισμά του ο Φλόριαν Βιρτς. Ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων σήμερα στο ΛεβερκούζενΟυνιόν Βερολίνου, μπήκε με φόρα στη σεζόν, έκανε εκπληκτικά παιχνίδια, έβρισκε με συνέπεια τελικές και γκολ, αναμενόμενα έπεσε η απόδοσή του, ούτε τα 19 δεν έχει κλείσει ακόμη, λογικό να μην έχει γνώση για το πως να διαχειριστεί τα συνεχόμενα παιχνίδια. Επιστρέφει φρέσκος από τη διακοπή, θα παίξει ξανά στη θέση “10”, πίσω από τον Σικ και περιμένουμε νε βρεθεί σε θέσεις βολής. Είναι γρήγορος, ποιοτικός στα τελειώματά του, το 4.00 στο Anytime Σκοράρισμά του θα μπει στις σημερινές μας επιλογές.

Προγνωστικά Στοιχήματος

15:00 | Λεβάντε – Μαγιόρκα | Goal/Goal (1.91 @ Betshop)

19:30 | Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ντόρτμουντ | Άιντραχτ Over 1.5 (2.29 @ Betshop)

22:30 | Μποαβίστα – Τοντέλα | 1 (2.00 @ Interwetten)

To παρολί

16:30 | Λειψία – Μάιντς | Over 2.5 (1.78 @ Stoiximan)

16:30 | Λεβερκούζεν – Ουνιόν Βερολίνου | Over 2.5 (1.75 @ Stoiximan)

19:30 | Γρανάδα – Μπαρσελόνα | Goal/Goal (1.75 @ Stoiximan)

Το “χινάρι”

17:00 | Γουέστ Μπρομ – Μπράιτον | Χ (3.67 @ Stoiximan)

Ο σκόρερ

16:30 | Λεβερκούζεν – Ουνιόν Βερολίνου | Φλόριαν Βιρτς Anytime Σκόρερ (4.00 @ Stoiximan)