προγνωστικα nba

ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ – ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ (02:30)

Πολύ ενδιαφέρον ματς στη Νέα Υόρκη. Δύο φορές έχουν έρθει φέτος αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, και τις δύο στο Chicago, και μοιράστηκαν τις νίκες. Έδωσαν μεγάλη μάχη στο Brooklyn οι Knicks, κόντραραν στα ίσια τους ισχυρούς Nets, δεν κατάφεραν όμως τελικά να αποφύγουν την ήττα με 112-110. Δεν τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά φέτος στο γήπεδό της η ομάδα του Tom Thibodeau, έχοντας κερδίσει τα 5 από τα 11 ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής στη Νέα Υόρκη. Στο 11-10 το συνολικό ρεκόρ των γηπεδούχων, που βρίσκονται στη 10η θέση της Ανατολής. Μοναδικό αλλά σημαντικότατο ερωτηματικό για τους Knicks o RJ Barrett, που ταλαιπωρείται από μια ίωση, έπαιξε μόλις 9 λεπτά κόντρα στους Nets και είναι και απόψε αμφίβολος.

Από εξαιρετική εμφάνιση έρχονται οι Bulls, που λύγισαν τους Hornets στο Chicago, νικώντας τους με 133-119. Δεν είναι πάντως στην καλύτερη δυνατή φόρμα της η ομάδα του Billy Donovan, καθώς αυτή ήταν η μόλις δεύτερη νίκη στα πέντε τελευταία της παιχνίδια. Εξαιρετική πάντως σε γενικές γραμμές η φετινή πορεία των Bulls, που με συνολικό ρεκόρ 14-8 βρίσκονται στην 4η θέση της Ανατολής, και με νίκη απόψε θα πάνε ακόμα ψηλότερα στη βαθμολογία. Καλές οι εκτός έδρας επιδόσεις των φιλοξενούμενων, που έχουν μέχρι στιγμής φέτος κερδίσει τα 7 από τα 11 ματς που έχουν δώσει μακριά από το Chicago. Θετικός σε COVID βρέθηκε ο Coby White και τέθηκε εκτός, όπως παραμένει άλλωστε και ο τραυματίας Patrick Williams.

Πιο σταθεροί φέτος οι Bulls, αν και τον τελευταίο καιρό έχουν κατεβάσει στροφές. Έρχονται ωστόσο από μεγάλη νίκη οι φιλοξενούμενοι, και έχουν ίσως ελαφρύ προβάδισμα στο αποψινό ματς. Παραμένουν πάντως άκρως υπολογίσιμος αντίπαλος οι γηπεδούχοι, θα είναι πάντως πρόβλημα αν δεν έχουν τελικά τον Barrett. Περιμένουμε ακόμα ένα ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες, θα προτιμήσουμε να μείνουμε μακριά, αν και οι τιμές του άσου είναι μάλλον υπερβολικές και όποιος θέλει να ρισκάρει, το 2.19 που πληρώνει η νίκη των Knicks δεν είναι καθόλου κακό.

ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ – ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (02:30, Cosmote Sport 4)

Εξακολουθούν να είναι άκρως αναποτελεσματικοί στην έδρα τους οι Raptors, αφού ηττήθηκαν και πάλι στο γήπεδό τους, αυτή τη φορά από τους Grizzlies με 91-98. Τραγικές οι εντός έδρας επιδόσεις των γηπεδούχων, που έχουν κερδίσει μόλις 2 από τα 10 φετινά ματς που έχουν δώσει στο Toronto, και έχουν και απόψε πάρα πολύ δύσκολο έργο απέναντι στους Bucks. Από τρεις σερί ήττες έρχεται η ομάδα του Nick Nurse, που σε αυτή τη φάση δεν δείχνει ικανή να διεκδικήσει μέχρι τέλους μια θέση στην postseason. Στο 9-13 το συνολικό ρεκόρ των Raptors, που βρίσκονται στη 12η θέση της Ανατολής. Σταθερά εκτός μάχης ο τραυματίας OG Anunoby, αμφίβολος για τρίτο συνεχόμενο ματς ο Gary Trent Jr., που ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στη γάμπα. Παραμένουν εκτός και οι Khem Birch, Goran Dragic.

Δεν έκαναν καλή εμφάνιση χτες κόντρα στους Hornets οι Bucks, ευτύχησαν όμως να έχουν και πάλι σε τρομερό βράδυ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που τους πήρε από το χέρι και με 40 πόντους, 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ τους οδήγησε σε μια αγχώδη νίκη με 127-125 στο Milwaukee. Σε φόρμα οι Πρωταθλητές, συμπληρωσαν πλέον 8 σερί νίκες και με συνολικό ρεκόρ 14-8 σκαρφάλωσαν στην 3η θέση της Ανατολής, στοχεύοντας φυσικά ακόμα ψηλότερα. Θα πρέπει να διαχειριστούν απόψε την κόπωση οι Bucks, καθώς το χτεσινό ματς ήταν άκρως απαιτητικό. Σταθερά εκτός μάχης οι τραυματίες Brook Lopez, Donte DiVincenzo και Semi Ojeleye για τους φιλοξενούμενους, που έχουν μέχρι στιγμής κερδίσει τα 7 από τα 11 φετινά ματς που έχουν δώσει μακριά από το Milwaukee.

Θα είναι κουρασμένοι οι Bucks, που έχουν όμως την ποιότητα και την εμπειρία να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση. Άκρως αναξιόπιστοι εντός έδρας οι Raptors, έχουν χάσει φέτος στο Toronto από σαφώς κατώτερες ομάδες σε σχέση με τους Πρωταθλητές. Σε καλές τιμές η νίκη των φιλοξενούμενων και θα την τιμήσουμε. Επιλογή μας το διπλό των Bucks μαζί με το Over 198,5, σε απόδοση 1.89 στη Stoiximan. 

ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ – ΟΚΛΑΧΟΜΑ Σ. ΘΑΝΤΕΡ (03:00)

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους Grizzlies, που πανηγύρισαν σημαντικό διπλό στο Toronto, επικρατώντας με 98-91 των Raptors. Τρίτη νίκη στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Taylor Jenkins, που δείχνει να διαχειρίζεται ικανοποιητικά την απώλεια του τραυματία Ja Morant. Στην 5η θέση της Δύσης με συνολικό ρεκόρ 11-10 οι γηπεδούχοι, που έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής τα 7 από τα 12 φετινά ματς που έχουν δώσει στο γήπεδό τους. Σταθερά εκτός ο Morant, σημαντικό ερωτηματικό η κατάσταση του Kyle Anderson, που έχει ενοχλήσεις στην πλάτη και είναι αμφίβολος για το αποψινό ματς, όπως άλλωστε και ο rookie Ziaire Williams, που δύσκολα θα αγωνιστεί λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο. Παραμένει εκτός ο τραυματίας Sam Merrill.

Ούτε κόντρα στους Rockets τα κατάφεραν οι Thunder, που ενώ έδειχναν να ελέγχουν το ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του, έκαναν ένα τραγικό τελευταίο δωδεκάλεπτο και ηττήθηκαν χτες εντός έδρας από την ομάδα του Houston με 110-114. Δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση οι φιλοξενούμενοι, μετρούν 7 συνεχόμενες ήττες και με συνολικό ρεκόρ 6-15 έχουν πια υποχωρήσει στη 13η θέση της Δύσης. Αδιάφοροι πάντως βαθμολογικά οι Thunder, που έτσι κι αλλιώς έχουν έναν αξιόλογο νεανικό κορμό και βρίσκονται ακόμα σε διαδικασία rebuilding. Δεν έπαιξε χτες κόντρα στους Rockets και δεν θα παίξει ούτε σήμερα ο άρρωστος Josh Giddey, λογικά εκτός και ο επίσης άρρωστος Derrick Favors. Δεν θα αγωνιστεί ο τραυματίας Kenrich Williams, και πιθανότατα ούτε ο Mike Muscala. Δεν τα καταφέρνουν καλά εκτός έδρας φέτος οι Thunder, έχοντας κερδίσει μόλις 2 από τα 10 ματς που έχουν δώσει μέχρι στιγμής μακριά από την Oklahoma City.

Ακόμα και χωρίς τον Morant, οι Grizzlies δείχνουν βάθος και ποιότητα στο ρόστερ τους, είναι σε καλή κατάσταση και έχουν φυσικά και απόψε τον πρώτο λόγο. Προβληματίζουν έντονα στα τελευταία ματς οι Thunder, χτες κατέρρευσαν στο τελευταίο δωδεκάλεπτο και ηττήθηκαν από έναν συγκριτικά με τους Grizzlies πιο αδύναμο αντίπαλο εντός έδρας. Θέλει προσοχή το ματς, όμως οι γηπεδούχοι είναι ισχυρό φαβορί, σε ανάξιες λόγου βέβαια αποδόσεις, με τον άσο να δίνεται γύρω στο 1.25. Πάμε παρακάτω.

ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ – ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ (04:00, Cosmote Sport 7)

Τρένο οι Suns, επικράτησαν στο ντέρμπι κορυφής και των Warriors με 104-96, και συμπλήρωσαν πια 17 συνεχόμενες νίκες. Σε εκπληκτική κατάσταση η ομάδα του Monty Williams, που σκαρφάλωσε πλέον στην κορυφή της Δύσης με ρεκόρ 18-3, το καλύτερο σε ολόκληρη τη Λίγκα μαζί με τους Warriors. Έχουν κερδίσει τα 9 από τα 11 ματς που έχουν δώσει φέτος στο Phoenix οι γηπεδούχοι, και οι δύο ήττες τους ήταν στα δύο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της σεζόν. Μεγάλο πρόβλημα βέβαια ο Devin Booker, που τραυματίστηκε στον δικέφαλο και έχει τεθεί εκτός μάχης. Σταθερά εκτός παραμένουν και οι τραυματίες Frank Kaminsky, Dario Saric και Abdel Nader.

Δεν κατάφεραν να κοντράρουν τους Blazers στο Portland οι Pistons, και ηττήθηκαν εύκολα με 110-92. Προσπαθεί αλλά δεν καταφέρνει πάντα να εμφανίζεται ανταγωνιστική η ομάδα του Dwane Casey, που μετρά πια 7 συνεχόμενες ήττες και παραμένει στην τελευταία θέση της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 4-17, το χειρότερο σε ολόκληρη τη Λίγκα. Αδιάφοροι προφανώς βαθμολογικά οι Pistons, που πάντως δεν έχουν πίεση για αποτελέσματα και στην καλή τους βραδιά μπορούν να γίνουν επικινδυνοι. Πάρα πολύ δύσκολο βέβαια το αποψινό τους έργο στο Phoenix. Μόλις 2 νίκες σε 11 φετινά ματς μακριά από το Detroit μετρούν οι φιλοξενούμενοι, που δεν θα έχουν για ακόμα ένα ματς απόψε τον τραυματία Kelly Olynyk.

Μεγάλη απώλεια ο Booker, αλλά οι Suns έχουν τεράστια ποιότητα και εμπειρία και δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα από τους Pistons. Τρομερό το σερί των γηπεδούχων, ένα σερί που λογικά θα επεκτείνουν σχετικά εύκολα απόψε. Δυνατός άσος, σε αναμενόμενα χαμηλές αποδόσεις, γύρω στο 1.10. Προχωράμε.

ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ – ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ (05:00)

Επέστρεψαν στο γήπεδό τους και μαζί στις νίκες οι Blazers, επικρατώντας των Pistons με 110-92 στο Portland. Τραγική εκτός έδρας η ομάδα του Chauncey Billups, αλλά στο γήπεδό της είναι μια ολότελα διαφορετική ιστορία, αφού παρουσιάζεται πανίσχυρη στο Portland, έχοντας κερδίσει τα 10 από τα 11 ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής στην έδρα της φέτος. Στο 11-11 το συνολικό ρεκόρ των Blazers, που κρατούν αυτή τη στιγμή την 8η θέση στη Δύση. Τεράστιο πρόβλημα ο τραυματισμός του Damian Lillard στους κοιλιακούς, με τον ηγέτη των Blazers να αναμένεται να μείνει εκτός για τουλάχιστον 10 μέρες, την ώρα που παραμένει αμφίβολος και ο Norman Powell, που δεν έχει αγωνιστεί στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας λόγω προβλήματος στον τετρακέφαλο. Εκτός μάχης έχει τεθεί και ο Nassir Little, λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.

Δείχνουν σημεία ζωής οι Spurs που έρχονται από δύο συνεχόμενες εντός έδρας νίκες, μιας και μετά τους Celtics νίκησαν στο San Antonio και τους Wizards με 116-99, πραγματοποιώντας πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Έχει ασφαλώς χάσει πάρα πολύ έδαφος η ομάδα του Gregg Popovich, και μοιάζει δύσκολο το να καταφέρει να διεκδικήσει μέχρι τέλους μια θέση στα Playoffs της Δύσης. Στη 12η θέση της Περιφέρειας με συνολικό ρεκόρ 6-13 αυτή τη στιγμή οι φιλοξενούμενοι, που έχουν μέχρι στιγμής κερδίσει μόλις 2 από τα 9 φετινά εκτός έδρας παιχνίδια τους. Από τραυματισμούς ταλαιπωρούνται οι Devin Vassell και Doug McDermott, και η συμμετοχή τους παραμένει και απόψε αμφίβολη.

Έχουν ασφαλώς τον πρώτο λόγο στην έδρα τους οι Blazers, που χάνουν βέβαια πολλή από την επιθετική τους ισχύ χωρίς τον Lillard, ακόμα περισσότερη αν τελικά μείνει ξανά εκτός και ο Powell. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα στο αποψινό ματς οι νεανικοί Spurs, που είναι σε καλό φεγγάρι και αν υποτιμηθούν μπορούν να βάλουν πολύ δύσκολα στους Blazers. Ακόμα και με τις απουσίες τους, οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί στο ματς. Επιλογή μας ο άσος των Blazers μαζί με το Under 238,5, σε απόδοση 1.96 στη Stoiximan.