προγνωστικα nba

Λ.Α. ΚΛΙΠΕΡΣ – ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤ. ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ (22:30, Cosmote Sport 4)

Επέστρεψαν άμεσα στις νίκες οι Clippers, λυγίζοντας στο Los Angeles τους Pistons με 107-96. Δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση η ομάδα του Tyronn Lue, που μετρά δύο μόλις νίκες στα πέντε τελευταία της παιχνίδια. Δυνατοί πάντως στην έδρα τους οι Clippers, έχουν κερδίσει τα 9 από τα 13 φετινά ματς που έχουν δώσει μέχρι στιγμής στο Los Angeles. Στο 11-8 το συνολικό ρεκόρ των γηπεδούχων, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 4η θέση της Δύσης. Τη μοναδική φορά που αντιμετώπισαν φέτος τους Warriors, στην αρχή της σεζόν, ηττήθηκαν στο San Fransisco δύσκολα, με 115-113. Χωρίς πολλά προβλήματα απόψε οι γηπεδούχοι, ουσιαστικά μοναδικός απών παραμένει ο Nicolas Batum λόγω COVID, αν εξαιρέσει φυσικά κανείς τον Kawhi Leonard, που ως γνωστόν θα μείνει εκτός για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν.

Ασταμάτητοι οι Warriors, επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση στο San Fransisco και των Blazers, με 118-103. 6 συνεχόμενες νίκες μετρά πλέον η ομάδα του Steve Kerr, και παραμένει στην κορυφή της Δύσης με ρεκόρ 17-2, το καλύτερο σε ολόκληρη τη Λίγκα, έχοντας πάντως πίσω της σε απόσταση αναπνοής τους τρομερά φορμαρισμένους Suns. Δύσκολη έξοδος απόψε για τους Warriors, σε ένα ματς που δεν θα έχουν ασφαλώς και πάλι τους τραυματίες Klay Thompson, James Wiseman και Andre Iguodala, αλλά και τον Damion Lee, που παραμένει εκτός για προσωπικούς λόγους. Δυνατοί και εκτός έδρας μέχρι στιγμής οι φιλοξενούμενοι, καθώς έχουν κερδίσει τα 6 από τα 7 ματς που έχουν δώσει μακριά από το San Fransisco.

Υπολογίσιμος αντίπαλος οι Clippers, ειδικά στο Los Angeles, αλλά στην παρούσα φάση είναι αδύνατον να πάμε κόντρα στους πειστικότατους Warriors, που παρά τις απουσίες τους έχουν το βάθος, την ποιότητα αλλά και την ψυχολογία να καταφέρουν απόψε να περάσουν και από την έδρα των Clippers. Δεν είναι καθόλου εύκολο το ματς, όμως με δεδομένο το ρίσκο θα δώσουμε ένα ποντάρισμα στο διπλό των Warriors, μαζί με το Over 196,5, σε απόδοση 1.93 στη Stoiximan. 

ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ – ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (00:00, Cosmote Sport 7)

Από καλή εμφάνιση και νίκη έρχονται οι Pacers, που επικράτησαν σχετικά εύκολα στην Indianapolis των Raptors, με 114-97. Σε καλή κατάσταση σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι, μετρούν τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία τους παιχνίδια, ενώ είναι παραδοσιακά αξιόμαχοι στην έδρα τους, έχοντας κερδίσει μέχρι στιγμής φέτος έξι από τα εννιά ματς που έχουν δώσει στην Indianapolis. Απογοητευτική πάντως η γενικότερη πορεία της ομάδας ως τώρα, αφού με συνολικό ρεκόρ 9-12 βρίσκεται μόλις στη 13η θέση της Ανατολής, αν και είναι γεγονός πως έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα με απουσίες βασικών παικτών της. Απόψε, πάντως, μοναδικός απών αναμένεται να είναι ο τραυματίας TJ Warren, που παραμένει εκτός μάχης. Ακόμα μια φορά έχουν αντιμετωπίσει φέτος τους Bucks οι γηπεδούχοι, πριν περίπου έναν μήνα, σε ένα ματς που ηττήθηκαν με 109-119 στην Indianapolis.

Πολύ ανεβασμένοι οι Bucks, εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα και το ντεφορμάρισμα των Nuggets και πέρασαν εύκολα από το Denver, νικώντας τους με 120-109. Μετά από ένα κακό ξεκίνημα στη σεζόν, με ελαφρυντικό ωστόσο ότι ταλαιπωρήθηκε από πάρα πολλά προβλήματα και απουσίες, η ομάδα του Mike Budenholzer μοιάζει να έχει βρει ρυθμό, έχοντας κερδίσει τα 6 τελευταία της παιχνίδια, και με συνολικό ρεκόρ 12-8 έχει σκαρφαλώσει στην 5η θέση της Ανατολής. 6 νίκες σε 10 φετινά ματς μακριά από το Milwaukee μετρούν οι Πρωταθλητές, που δεν θα έχουν για ακόμα ένα βράδυ απόψε τους τραυματίες Brook Lopez, Donte DiVincenzo και Semi Ojeleye.

Φορμαρισμένοι οι Bucks, έχουν απόψε πάντως μπροστά τους μια πρόκληση, σε μια δύσκολη έδρα. Προσπαθούν να ανεβάσουν στροφές οι γηπεδούχοι, που έχουν ποιότητα και στην έδρα τους είναι πάντα ανταγωνιστικοί. Ξεκινά από το διπλό το ματς, όμως το έργο των Bucks δεν θα είναι εύκολο στην Indianapolis, για αυτό καλύτερα να απέχουμε.

ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ – ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ (01:00)

Επιστρέφουν στην έδρα τους οι Raptors μετά από σειρά εκτός έδρας αγώνων, με τελευταίο την ήττα στην Indianapolis από τους Pacers με 114-97. Προσπαθούν οι Καναδοί, που μετρούν 2 νίκες στα 5 τελευταία τους παιχνίδια και με ρεκόρ 9-11 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη 12η θέση στην Ανατολή. Δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά μέχρι στιγμής στην έδρα τους οι Raptors, καθώς μετρούν 2 μόλις νίκες σε 8 φετινά ματς στο Toronto. Έχουν ήδη αντιμετωπίσει δύο φορές φέτος τους Celtics φέτος, αμφότερες στη Βοστώνη, με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα. Αμφίβολος και πάλι ο OG Anunoby, που έχει χάσει τα τελευταία 5 ματς της ομάδας λόγω προβλήματος στο ισχίο, όπως άλλωστε και ο Gary Trent Jr., που ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στη γάμπα. Δεν θα αγωνιστεί ούτε απόψε ο τραυματίας Khem Birch.

Δεν είναι στην καλύτερή τους φόρμα οι Celtics, που πραγματοποίησαν πολύ κακή εμφάνιση στο San Antonio, έμειναν πάρα πολύ χαμηλά στο σκορ και ηττήθηκαν από τους μετριότατους Spurs με 96-88. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Ime Udoka, που έχει απόψε μπροστά της ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι στο Toronto. Στη 10η θέση της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 10-10 οι Celtics, έχουν μέχρι στιγμής κερδίσει τα 5 από τα 11 ματς που έχουν δώσει φέτος μακριά από τη Βοστώνη. Έχουν να διαχειριστούν ορισμένα σημαντικά προβλήματα απόψε οι φιλοξενούμενοι, καθώς δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ο άρρωστος Robert Williams, αλλά ούτε και ο τραυματίας Dennis Schroder, την ώρα που δίνεται αμφίβολος ο Jaylen Brown, τον οποίο η ομάδα ενδέχεται να επιλέξει να προφυλάξει, για λόγους διαχείρισης, αφού προέρχεται από τραυματισμό.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν είναι σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση. Οι Raptors, αν θέλουν να έχουν τύχη για μια θέση στην postseason, θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουν να κερδίζουν στο Toronto, και έχουν λόγους να αισιοδοξούν για το αποψινό ματς, με βάση τις απουσίες των Celtics. Έχουν τα δικά τους προβλήματα οι γηπεδούχοι, ωστόσο βρίσκουν τους φιλοξενούμενους σε δύσκολη συγκυρία και έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια σημαντική νίκη. Επιλογή μας ο άσος των Raptors με 2 τουλάχιστον πόντους διαφορά, σε απόδοση 1.90 στη Stoiximan. 

ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ – ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ (01:00)

Σε δύσκολη θέση οι Grizzlies, που έχασαν νωρίς με τραυματισμό τον ηγέτη τους, Ja Morant, στο ματς με τους Hawks, αποδιοργανώθηκαν πλήρως και γνώρισαν βαριά εντός έδρας ήττα με 100-132. Δεν πατάνε καλά οι γηπεδούχοι, που έχουν μία μόλις νίκη στα τέσσερα τελευταία τους παιχνίδια, και με ρεκόρ 9-10 βρίσκονται στην 9η θέση της Δύσης. Μέτρια η μέχρι τώρα εντός έδρας συγκομιδή για την ομάδα του Taylor Jankins, καθώς έχει κερδίσει τα 6 από τα 11 ματς που έχει δώσει φέτος στο Memphis. Τεράστιο πρόβλημα προφανώς η απουσία του Ja Morant, που αναμένεται να χάσει αρκετά παιχνίδια μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο. Σταθερά εκτός και ο τραυματίας Sam Merrill.

Από σπουδαίο διπλό σε ένα πολύ μεγάλο ματς έρχονται οι Kings, που επικράτησαν με 141-137 των Lakers στο Los Angeles, μετά από 3 παρατάσεις. Προσπαθεί να βγει από το ντεφορμάρισμά της η ομάδα του Alvin Gentry, και φαίνεται να τα καταφέρνει, μετρώντας δύο σερί νίκες και ψάχνοντας ακόμα ένα μεγάλο διπλό απόψε στο Memphis. Έχουν αδιαμφισβήτητο ταλέντο στο ρόστερ τους οι Kings, που έκαναν πάντως μέχρι τώρα απογοητευτική πορεία, και με συνολικό ρεκόρ 8-12 βρίσκονται στην 11η θέση της Δύσης. Έχουν πάντως και οι φιλοξενούμενοι τα προβλήματά τους, μιας και έχει τεθεί εκτός μάχης για το αποψινό ματς ο άρρωστος Richaun Holmes, ενώ μοιάζει δύσκολο να καταφέρει να παίξει απόψε ο Harrison Barnes, που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στο πόδι. Αμφίβολος και ο Maurice Harkless, λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο.

Με σαφώς καλύτερη ψυχολογία αλλά και με σημαντικά προβλήματα οι φιλοξενούμενοι, την ώρα που επικρατεί μεν παγωμάρα στους Grizzlies, λόγω του τραυματισμού του Morant, αλλά και μια κάποια ανακούφιση, αφού φαίνεται πως ο star της ομάδας του Memphis γλίτωσε κάποια σοβαρή ζημιά. Δύσκολο ματς για προβλέψεις, οι γηπεδούχοι έχουν βάθος και λύσεις, όμως θα είναι δύσκολο να διαχειριστούν την απουσία ενός τόσο κομβικού για τον τρόπο παιχνιδιού τους παίκτη. Δεν θα μπλέξουμε.

Λ.Α. ΛΕΙΚΕΡΣ – ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ (04:30)

Συνεχίζουν τις χαμηλές πτήσεις οι Lakers, που γνώρισαν εντός έδρας ήττα από τους Kings με 137-141 στην 3η παράταση. Απογοητευτικότατη η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του Frank Vogel, που με συνολικό ρεκόρ 10-11 βρίσκεται μόλις στην 8η θέση της Δύσης, έχοντας κερδίσει τα 7 από τα 13 φετινά ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής στην έδρα της. Άκρως ενδιαφέρον για εξωαγωνιστικούς κυρίως λόγους το αποψινό ματς, μιας και οι Lakers νίκησαν πριν μία εβδομάδα τους Pistons στο Detroit με 121-116, σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από τον καυγά μεταξύ LeBron James και Isaiah Stewart, που κατέληξε στην τιμωρία των δύο παικτών. Αμφίβολος δίνεται για το αποψινό ματς ο James, για λόγους διαχείρισης μετά τον τραυματισμό στους κοιλιακούς που τον ταλαιπώρησε πριν λίγο καιρό, ωστόσο έμεινε στο παρκέ για 50 ολόκληρα λεπτά κόντρα στους Kings. Σταθερά εκτός μάχης οι τραυματίες Kendrick Nunn και Trevor Ariza.

Δεν τα κατάφεραν στο Los Angeles κόντρα στους Clippers οι Pistons, και ηττήθηκαν με 107-96. Με την έτερη ομάδα της πόλης παίζει απόψε το σύνολο του Dwane Casey, που προσπαθεί να είναι ανταγωνιστικό και αξιόμαχο, ακόμα κι αν τα αποτελέσματα δεν το δικαιώνουν. 5 συνεχόμενες ήττες μετρούν οι Pistons, που με συνολικό ρεκόρ 4-15 παραμένουν στην προτελευταία θέση της Ανατολής, σε μια χρονιά πάντως έτσι κι αλλιώς μεταβατική, όπου είναι βαθμολογικά αδιάφοροι και συνεχίζουν το rebuilding τους. 2 νίκε σε 9 φετινά ματς μακριά από το Detroit έχουν μέχρι στιγμής οι φιλοξενούμενοι, που έχασαν και πριν μία εβδομάδα, σε ένα επεισοδιακό λόγω του καυγά μεταξύ των LeBron James και Isaiah Stewart ματς, από τους Lakers μέσα στο Detroit, με 96-107.  Θα είναι λογικά διαθέσιμος απόψε ο μέχρι πρότινος τραυματίας Killian Hayes, σταθερά εκτός ο Kelly Olynyk.

Αν τελικά παίξει κανονικά ο LeBron James, οι Lakers έχουν τον πρώτο λόγο στο ματς και εύκολα ή δύσκολα θα το πάρουν, αφού έχουν ήδη κάνει πολλές γκέλες και θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουν να βελτιώνουν την εικόνα τους. Δεν πείθουν πάντως καθόλου μέχρι στιγμής οι γηπεδούχοι, και σίγουρα δεν μοιάζουν άξιοι εμπιστοσύνης. Σε έτσι κι αλλιώς χαμηλές αποδόσεις ο άσος, μικρό το στοιχηματικό ενδιαφέρον στο ματς, δεν θα ασχοληθούμε.