προγνωστικα nba

ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ – ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ (02:00)

Ήταν άκρως ανταγωνιστικοί κόντρα στους ισχυρούς Nets οι Cavaliers, δεν κατάφεραν ωστόσο τελικά να αποφύγουν την εντός έδρας ήττα από την ομάδα του Brooklyn με 112-117. Έχει ταλαιπωρηθεί από αρκετά προβλήματα και βγάζει πολύ δύσκολο πρόγραμμα η ομάδα του JB Bickerstaff, ως εκ τούτου μετρά πλέον 4 συνεχόμενες ήττες, και με συνολικό ρεκόρ 9-9 έχει πια υποχωρήσει στη 10η θέση της Ανατολής, ενώ δεν τα πηγαίνει καλά στην έδρα της, έχοντας κερδίσει μόλις 4 από τα 9 ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής στο Cleveland. Ακόμα ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς το αποψινό, στο οποίο οι Cavaliers ενδέχεται να μην έχουν τον εξαιρετικό φέτος Darius Garland, που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στον αυχένα. Χάνει τη σεζόν ο Collin Sexton, σταθερά εκτός ο τραυματίας Evan Mobley, επιστρέφει λογικά στο παρκέ απόψε ο Cedi Osman. Τη μοναδική φορά που αντιμετώπισαν φέτος τους Suns, οι Cavaliers ηττήθηκαν στο Phoenix, πριν περίπου έναν μήνα, με 101-92.

Συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους οι Suns, που έστω και δύσκολα πέρασαν και από το San Antonio, επικρατώντας των Spurs με 115-111. Ασταμάτητη η ομάδα του Monty Williams, συμπλήρωσε 13 συνεχόμενες νίκες και με συνολικό ρεκόρ 14-3 βρίσκεται πια στη 2η θέση της Δύσης, πίσω μόνο από τους Warriors. Εντυπωσιακοί εκτός έδρας οι φιλοξενούμενοι, έχουν κερδίσει τα 6 από τα 7 φετινά ματς που έχουν δώσει μέχρι στιγμής μακριά από το Phoenix, ενώ έχουν ήδη κερδίσει μία φορά φέτος τους Cavaliers, με 101-92 στο Phoenix, έναν μήνα περίπου πριν. Σταθερά εκτός για τους Suns οι τραυματίες Frank Kaminsky και Dario Saric.

Δεν είναι διόλου αμελητέο μέγεθος οι φετινοί Cavaliers, έχουν όμως σημαντικά προβλήματα, κι αν τελικά λείψει και ο Garland, δύσκολα θα καταφέρουν να κοντράρουν τους Suns. Καθαρό φαβορί οι φορμαρισμένοι και ποιοτικότατοι φιλοξενούμενοι, σε μετριότατες πάντως αποδόσεις, γύρω στο 1.35. Πάμε παρακάτω.

ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ – Λ.Α. ΛΕΙΚΕΡΣ (02:00, Cosmote Sport 7)

Από σπουδαία εμφάνιση έρχονται οι Pacers, που διέλυσαν τους ισχυρούς φέτος Bulls μέσα στο Chicago με 109-77. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Rick Carlisle, που είναι δεδομένο πως διαθέτει ταλέντο και ποιότητα, το ζητούμενο είναι να βρει ρυθμό και σταθερότητα. Δεν τα πηγαίνουν καθόλου άσχημα στην έδρα τους οι Pacers, και μετρούν 5 νίκες σε 7 φετινά ματς στην Indianapolis. Στο 8-11 το συνολικό ρεκόρ της ομάδας, που παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία, μόλις στη 13η θέση της Ανατολής. Σταθερά εκτός ο τραυματίας TJ Warren, αμφίβολος απόψε ο Caris LeVert, καθώς ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση.

Επέστρεψαν άμεσα στις ήττες οι Lakers, που έχασαν χτες βράδυ στη Νέα Υόρκη από τους Knicks με 106-100. Παραμένει αναξιόπιστη μακριά από την έδρα της η ομάδα του Frank Vogel, που μετρά πια μόλις 2 νίκες σε 7 φετινά ματς μακριά από το Los Angeles. Τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία ματς για τους Lakers, που με συνολικό ρεκόρ 9-10 βρίσκονται χαμηλά, μόλις στην 9η θέση της Δύσης. Επιστρέφει απόψε ο LeBron James, που δεν αγωνίστηκε χτες λόγω τιμωρίας, παραμένουν εκτός μάχης οι τραυματίες Kendrick Nunn, Trevor Ariza και Austin Reeves.

Ανεβασμένοι οι Pacers στα τελευταία τους ματς, με την ομάδα του coach Carlisle να χρειάζεται να συνεχίσει για μερικά παιχνιδια ακόμα στην ίδια ένταση για να μας κάνει να της δείξουμε και πάλι εμπιστοσύνη. Πολλές αυξομειώσεις στην απόδοση των Pacers μέχρι στιγμής φέτος, και η ενδεχόμενη απουσία του LeVert εντείνει ακόμα περισσότερο τους όποιους προβληματισμούς. Δεν είναι καλά οι Lakers, διαθέτουν όμως παίκτες πολύ μεγάλης ποιότητας και εμπειρίας, και στο καλό τους βράδυ μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Ελαφρύ προβάδισμα βάσει φόρμας και έδρας στους Pacers, το καλύτερο ωστόσο που έχουμε να κάνουμε είναι να μείνουμε μακριά.

ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ – ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ (02:00)

Από τρεις σερί ήττες έρχονται οι Magic, οι δύο τελευταίες εξ αυτών στο Milwaukee από τους Bucks. Αδιάφοροι βαθμολογικά οι γηπεδούχοι, είναι σε rebuilding και αυτή είναι για εκείνους μια μεταβατική σεζόν. Ωστόσο, έχουν αποδείξει πως μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι στα καλά τους βράδια. Δεν τα πηγαίνει πάντως καθόλου καλά μέχρι στιγμής στην έδρα της η ομάδα του Jamahl Mosley, καθώς έχει μία μόλις νίκη σε επτά φετινά ματς στο Orlando, και με συνολικό ρεκόρ 4-14 παραμένει στην τελευταία θέση της Ανατολής. Έχουν ήδη ηττηθεί μία φορά φέτος εντός έδρας από τους Hornets οι Magic, πριν περίπου έναν μήνα, με 111-120. Σημαντικό πρόβλημα η απουσία του Cole Anthony, που θα μείνει εκτός λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. Αμφίβολος απόψε ο Gary Harris, που ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στο χέρι. Σταθερά εκτός μάχης οι τραυματίες Jonathan Isaac, Markelle Fultz, Michael Carter-Williams και E’Twaun Moore.

Από μεγάλο διπλό στην Washington έρχονται οι Hornets, που επικράτησαν εκτός έδρας των Wizards με 109-103. Σε πολύ καλή φόρμα η ομάδα του James Borrego, μετρά πια έξι νίκες στα επτά τελευταία της παιχνίδια, και με συνολικό ρεκόρ 11-8 βρίσκεται στην 5η θέση της Ανατολής. Μέτριες οι εκτός έδρας επιδόσεις των Hornets, που έχουν κερδίσει τα 5 από τα 11 ματς που έχουν δώσει μέχρι στιγμής μακριά από τη Charlotte. Φαίνεται πως δύσκολα θα μπορέσει να αγωνιστεί ο PJ Washington, που μάλλον θα μείνει εκτός για ακόμα ένα παιχνίδι, όντας το μοναδικό πρόβλημα που έχει να διαχειριστεί ο coach Borrego.

Σε καλή κατάσταση οι Hornets, έχουν τα φόντα να περάσουν απόψε από το Orlando. Προσπαθούν οι γηπεδούχοι, δεν δείχνουν όμως ικανοί να κοντράρουν με συνέπεια ομάδες με καλύτερο ρόστερ, όπως είναι απόψε οι φιλοξενούμενοι. Λογικό διπλό, σε αδιάφορες πάντως αποδόσεις, κάτω από 1.30. Προχωράμε.

ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ – ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ (02:30)

Δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στους Rockets οι Celtics, και επικράτησαν στη Βοστώνη με 108-90. Τρίτη σερί νίκη για την ομάδα του Ime Udoka, όλες στη Βοστώνη. Αρχίζουν να εκμεταλλεύονται επιτέλους την έδρα τους οι Celtics, που μετρούν πια 5 νίκες σε 8 φετινά ματς στο γήπεδό τους. Σαφώς δυσκολότερη η αποψινή αποστολή των γηπεδούχων κόντρα στους ισχυρούς και φορμαρισμένους Nets. Αμφίβολος δίνεται ο Jaylen Brown, που έρχεται από τραυματισμό και είναι δεδομένο πως οι Celtics θα είναι πολύ προσεκτικοί μαζί του, ίσως μείνει εκτός για λόγους διαχείρισης. Αμφίβολος και ο Josh Richardson, που δεν έπαιξε ούτε κόντρα στους Rockets λόγω μίας ίωσης. Στο 10-8 το συνολικό ρεκόρ των Celtics, που βρίσκονται στην 7η θέση της Ανατολής.

Έστω και δύσκολα, οι Nets πέρασαν από το Cleveland, νικώντας τους μαχητικούς Cavaliers με 117-112. Αποτελεσματικότατη η ομάδα του Steve Nash, μετρά πια έξι νίκες στα επτά τελευταία της παιχνίδια και με συνολικό ρεκόρ 13-5 βρίσκεται στην κορυφή της Ανατολής. Πολύ δυνατοί και εκτός έδρας οι Nets, που έχουν κερδίσει τα 7 από τα 9 ματς που έχουν μέχρι στιγμής δώσει φέτος μακριά από το Brooklyn. Δύσκολο προφανώς το έργο τους απόψε στη Βοστώνη, σε ένα ματς που δεν θα έχουν και πάλι τους Joe Harris, Bruce Brown και Nic Claxton, όπως φυσικά και τον Kyrie Irving, που παραμένει εκτός ομάδας.

Μεγάλο ματς στη Βοστώνη, με τους Celtics να ανεβάζουν στροφές στα τελευταία τους παιχνίδια και τους Nets να παραμένουν αποτελεσματικότατοι. Σημαντικό πρόβλημα για τους γηπεδούχους ενδεχόμενη απουσία των Brown και Richardson, ιδίως του πρώτου, την ώρα που και οι φιλοξενούμενοι έχουν τα δικά τους προβλήματα. Έχουν τον πρώτο λόγο όμως δεν εντυπωσιάζουν στα τελευταία τους ματς οι Nets, μάλλον προκλητικές οι αποδόσεις της νίκης των Celtics, για αυτό και θα τις τιμήσουμε, με το ανάλογο ρίσκο. Θα δώσουμε λοιπόν ένα ποντάρισμα στον άσο των Celtics, σε απόδοση 2.11 στη Stoiximan. 

ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ – ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ (03:00)

Δεν μπόρεσαν να κοντράρουν ιδιαίτερα τους Celtics στη Βοστώνη οι Rockets, και ηττήθηκαν με 108-90. Συμπλήρωσε πια 15 συνεχόμενες ήττες η ομάδα του Stephen Silas, και παραμένει προφανώς στην τελευταία θέση της Δύσης με συνολικό ρεκόρ 1-16, μακράν το χειρότερο σε ολόκληρη τη Λίγκα. Παντελώς αδιάφοροι βαθμολογικά οι Rockets, είναι σε rebuilding και ενδιαφέρονται να δώσουν παραστάσεις στους νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες τους, και όχι ιδιαίτερα για αποτελέσματα. Ιδιαίτερα προβλήματα πάντως δεν υπάρχουν για τους γηπεδούχους, που αναμένεται να εμφανιστούν απόψε πλήρεις.

Τραγική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Bulls κόντρα στους Pacers, και ηττήθηκαν μέσα στο Chicago με 77-109. Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες βραδιές φέτος η ομάδα του Billy Donovan, που μέχρι στιγμής έχει μια πολύ αξιόλογη πορεία, και με ρεκόρ 12-6 βρίσκεται στην 3η θέση της Ανατολής. Περιμένουν τον Nikola Vucevic να επιστρέψει επιτέλους οι Bulls, με τον έμπειρο center να έχει βγει από την καραντίνα που βρισκόταν λόγω COVID και να δίνεται αμφίβολος για το αποψινό ματς, κάτι που σημαίνει ότι, αν κριθεί πως βρίσκεται στην επιθυμητή φυσική κατάσταση, μετά από αποχή δύο εβδομάδων, θα αγωνιστεί απόψε. Αμφίβολος και ο Alex Caruso, που έχει πρόβλημα στον καρπό και δεν έπαιξε ούτε κόντρα στους Pacers. Δυνατοί εκτός έδρας φέτος οι Bulls, μετρούν 6 νίκες σε 9 φετινά ματς μακριά από το Chicago.

Ξεκάθαρα ανώτεροι οι Bulls, που θα θελήσουν να επιστρέψουν στις νίκες αλλά και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μετά την εντός έδρας συντριβή από τους Pacers. Δεν αξίζει βέβαια τον κόπο το διπλό σε αποδόσεις του 1.20-1.25, για αυτό και δεν θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα.

ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ – ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ (03:00)

Από τεράστιο και μάλλον απρόσμενο διπλό έρχονται οι Grizzlies, που με ένα μεγάλο σουτ του Jaren Jackson Jr., λίγο πριν τη λήξη, επικράτησαν μέσα στη Utah των Jazz με 119-118. Φαίνεται να έχει βρει και πάλι ρυθμό η ομάδα του Taylor Jenkins, που μετρά τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια. Δεν τα πηγαίνουν άσχημα εντός έδρας οι Grizzlies, καθώς έχουν μέχρι στιγμής κερδίσει τα 6 από τα 9 φετινά ματς που έχουν δώσει στο Memphis, και με συνολικό ρεκόρ 9-8 βρίσκονται στην 7η θέση της Δύσης. Αμφίβολος και πάλι ο Dillon Brooks, που έχει χάσει τα δύο τελευταία ματς της ομάδας λόγω προβλήματος στον δικέφαλο, παραμένουν εκτός μάχης οι τραυματίες De’Anthony Melton και Sam Merrill.

Δεν μπόρεσα να φρενάρουν τους Warriors οι Raptors, και ηττήθηκαν από την ομάδα του Steve Kerr στο San Fransisco με 119-104. Τέταρτη ήττα στα πέντε τελευταία ματς για τους Καναδούς, με τις τρεις τελευταίες να έρχονται εκτός έδρας. Βγάζουν δύσκολο πρόγραμμα και δεν ανταποκρίνονται καλά μέχρι στιγμής οι Raptors, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη 12η θέση της Ανατολής, με συνολικό ρεκόρ 8-10. 6 νίκες σε 10 φετινά ματς μακριά από το Toronto μετρά η ομάδα του Nick Nurse, που έχει και απόψε δύσκολο έργο στο Memphis. Αμφίβολος ξανά ο OG Anunoby, που έχει χάσει τα τρία τελευταία ματς της ομάδας λόγω προβλήματος στο ισχίο, αμφίβολος και ο Precious Achiuwa, που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στον δεξί ώμο.

Σε καλύτερη κατάσταση μοιάζουν να είναι οι γηπεδούχοι, που θα έχουν απόψε και την ψυχολογία στα ύψη, μετά το τρομερό διπλό στη Utah. Δεν τα πηγαίνουν καλά τελευταία μακριά από το Toronto οι Raptors, που έχουν και κάποια προβλήματα. Έχουν τον πρώτο λόγο οι Grizzlies και θα τους στηρίξουμε, κυνηγώντας τον άσο της ομάδας του Memphis με 3 τουλάχιστον πόντους διαφορά, σε απόδοση 1.80 στη Stoiximan. 

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ – ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ (03:00)

Από τέσσερις συνεχόμενες νίκες έρχονται οι Bucks, όλες στο Milwaukee. Στη δεύτερη σερί αναμέτρησή τους με τους Magic, επικράτησαν αυτή τη φορά πολύ εύκολα της ομάδας του Orlando, νικώντας τη με 123-92. Παίρνουν επιτέλους αποτελέσματα στο γήπεδό τους οι Πρωταθλητές, που είχαν ξεκινήσει άσχημα τη χρονιά, έχοντας πάντως και πολλά προβλήματα. 5 νίκες σε 9 φετινά ματς στο Milwaukee μετρούν οι Bucks, που με συνολικό ρεκόρ 10-8 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 8η θέση της Ανατολής. Έχουν ήδη κερδίσει μια φορά φέτος τους Pistons οι Bucks, στις αρχές του Νοέμβρη με 117-89 μέσα στο Detroit. Σταθερά εκτός μάχης για τους γηπεδούχους οι τραυματίες Brook Lopez, Donte DiVincenzo και Semi Ojeleye.

Από τρεις σερί ήττες έρχονται οι Pistons, που πάλεψαν χτες βράδυ κόντρα στους ισχυρούς Heat, γνωρίζοντας ωστόσο τελικά την ήττα στο Detroit με 92-100. Προσπαθεί η ομάδα του Dwane Casey να παραμείνει ανταγωνιστική και αξιόμαχη, και στα περισσότερα ματς τα καταφέρνει, παρά το γεγονός πως δεν έχει ουσιαστικά βαθμολογικές βλέψεις φέτος, σε μια χρονιά που συνεχίζει το rebuilding της. Στο 4-13 το συνολικό ρεκόρ των Pistons, που παραμένουν στην προτελευταία θέση της Ανατολής, μετρώντας 2 νίκες σε 7 φετινά ματς μακριά από το Detroit. Εκτός μάχης ο τιμωρημένος Isaiah Stewart, καθώς και οι τραυματίες Killian Hayes και Kelly Olynyk.

Καθαρό φαβορί οι Bucks, που ανεβάζουν σιγά σιγά ταχύτητα. Δύσκολα θα μπορέσουν να τους κοντράρουν έστω απόψε οι Pistons. Δυνατός άσος, σε ανάξιες προφανώς λόγου αποδόσεις. Πάμε παρακάτω.

ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ – ΜΑΙΑΜΙ ΧΙΤ (03:00)

Σε πολύ καλό φεγγάρι οι Timberwolves, που πέρασαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από τη Νέα Ορλεάνη, νικώντας τους Pelicans με 110-96, και συμπλήρωσαν αισίως τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Έχουν κερδίσει τα τρία τελευταία ματς που έχουν δώσει στη Minnesota οι γηπεδούχοι, που έχουν πάντως απόψε μπροστά τους ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια σκληρή και έμπειρη ομάδα. Στο 8-9 το συνολικό ρεκόρ των Timberwolves, που ανέβηκαν στη 10η θέση της Δύσης, μετρώντας 5 νίκες σε 11 φετινά ματς στη Minnesota. Μοναδικός αμφίβολος για τους γηπεδούχους ο Josh Okogie, που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στη μέση.

Έστω και με μεγάλη δυσκολία, οι Heat κατάφεραν να περάσουν χτες από το Detroit, νικώντας τους αξιόμαχους Pistons με 100-92, χάρη σε μια μεγάλη εμφάνιση του Tyler Herro, που σταμάτησε στους 31 πόντους. Τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία τους παιχνίδια μετρούν οι Heat, που επέστρεψαν έτσι άμεσα στα καλά αποτελέσματα, μετά την ήττα από τους Wizards στη Washington. Στο 12-6 το συνολικό ρεκόρ της ομάδας του Erik Spoelstra, που βρίσκεται στη 2η θέση της Ανατολής, μετρώντας 6 νίκες σε 11 φετινά ματς μακριά από το Miami. Σταθερά εκτός μάχης οι τραυματίες Markieff Morris και Victor Oladipo.

Πολύ ανεβασμένοι οι Timberwolves, αρχίζουν να εκμεταλλεύονται την έδρα τους και θα κυνηγήσουν απόψε μια νίκη απέναντι ενός ισχυρού αντιπάλου, που θα τους ανεβάσει ακόμα περισσότερο, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Προβλημάτισαν χτες στο Detroit οι Heat, δυσκολεύτηκαν πολύ κόντρα στους Pistons και γενικά δεν μοιάζουν το ίδιο δυνατοί μακριά από το Miami. Υπερβολικές με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στα τελευταία ματς οι αποδόσεις της νίκης των Timberwolves, έστω κι αν οι Heat είναι όντως το φαβορί της αναμέτρησης. Θα τους κοντράρουμε απόψε, δίνοντας το ποντάρισμά μας στον άσο των Timberwolves, που συναντάμε στη Stoiximan σε απόδοση 2.15. 

ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ – ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ (03:00)

Δεν τα κατάφεραν απέναντι στους φορμαρισμένους Timberwolves οι Pelicans, και ηττήθηκαν μέσα στη Νέα Ορλεάνη με 96-110. Τέταρτη ήττα στα πέντε τελευταία ματς για τους γηπεδούχους, για τους οποίους έτσι κι αλλιώς η σεζόν θα πρέπει να θεωρείται χαμένη, μιας και παραμένουν στην προτελευταία θέση της Δύσης με συνολικό ρεκόρ 3-16. Κακή, προφανώς, η εντός έδρας συγκομιδή των Pelicans, που μετρούν δύο μόλις νίκες σε εννιά φετινά ματς στη Νέα Ορλεάνη. Σταθερα εκτός μάχης ο Zion Williamson, αμφίβολος για το αποψινό ματς ο Devonte’ Graham, που δεν έχει παίξει στα τρία τελευταία παιχνίδια των Pelicans λόγω ενός τραυματισμού στο πόδι, κατάφερε όμως να προπονηθεί χτες κανονικά με την ομάδα.

Δεν πατάνε πολύ καλά τελευταία οι Wizards, που γνώρισαν την εντός έδρας ήττα από τους Hornets με 103-109 και μετρούν μία μόλις νίκη στα τέσσερα τελευταία τους παιχνίδια. Στην 4η θέση της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 11-6 πλέον η ομάδα του Wes Unseld, θέλει να επιστρέψει απόψε στα καλά αποτελέσματα κόντρα σε μια θεωρητικά υποδεέστερη ομάδα. Μέτριες πάντως οι εκτός έδρας επιδόσεις των Wizards, που μετρούν 4 νίκες σε 8 φετινά ματς μακριά από τη Washington. Σταθερά εκτός μάχης ο τραυματίας Thomas Bryant, πιθανή απόψε η επιστροφή του Davis Bertans. Προπονήθηκε με την ομάδα ο Rui Hachimura, που πάντως δύσκολα θα παίξει απόψε.

Ανώτεροι γενικά οι Wizards, που περνούν ωστόσο ένα μίνι ντεφορμάρισμα, ενώ δεν είναι ακριβώς συνεπείς μακριά από τη Washington. Κάκιστη σεζόν μέχρι στιγμής από τους Pelicans, που αν πάντως υποτιμηθούν παραμένουν επικίνδυνοι. Λογικό διπλό, καλύτερα όμως να μείνουμε μακριά.

ΟΚΛΑΧΟΜΑ Σ. ΘΑΝΤΕΡ – ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ (03:00)

Από τρεις συνεχόμενες ήττες έρχονται οι Thunder, που ηττήθηκαν και στην Atlanta, με 113-101 από τους Hawks. Στο 6-11 πλέον το συνολικό ρεκόρ των γηπεδούχων, που βρίσκονται στην 11η θέση της Δύσης, έχοντας κερδίσει τα 4 από τα 8 ματς που έχουν δώσει μέχρι στιγμής φέτος στην Oklahoma City. Πολύ δύσκολο και απόψε το έργο της ομάδας του Mark Daigneault, απέναντι στους ισχυρούς Jazz, από τους οποίους έχουν ήδη χάσει μία φορά φέτος, πριν περίπου έναν μήνα στη Utah, με 107-86. Ούτε και σήμερα θα είναι διαθέσιμος ο Shai Gilgeous-Alexander, λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, είναι πάντως το μοναδικό πρόβλημα που έχουν να διαχειριστούν οι γηπεδούχοι.

Δεν ήταν καλοί απέναντι στους Grizzlies οι Jazz, και γνώρισαν μια μάλλον απρόσμενη εντός έδρας ήττα από την ομάδα του Memphis με 118-119. Πρώτη ήττα μετά από τρεις σερί νίκες για την ομάδα του Quin Snyder, που θέλει να επιστρέψει άμεσα απόψε στα καλά αποτελέσματα. Έχουν κερδίσει ήδη μια φορά φέτος τους Thunder οι Jazz, και μάλιστα άνετα, με 107-86 πριν περίπου έναν μήνα στη Utah. Στο 11-6 το συνολικό ρεκόρ των φιλοξενούμενων, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση της Δύσης. Προβλήματα δεν υπάρχουν, και οι Jazz θα εμφανιστούν, εκτός απροόπτου, απόψε πλήρεις.

Επικίνδυνοι οι Thunder, όμως οι Jazz έρχονται από στραβοπάτημα, δεν έχουν προβλήματα και θέλουν απόψε να επιστρέψουν άμεσα στις νίκες αλλά και τις καλές εμφανίσεις. Σημαντικότατη φυσικά η απουσία του Shai Gilgeous-Alexander για τους γηπεδούχους, ισχυρό φαβορί στο ματς οι φιλοξενούμενοι. Αστείες πάντως οι αποδόσεις του διπλού, προχωράμε.

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ – ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ (03:30)

Το πάλεψαν κόντρα στους ισχυρούς και φορμαρισμένους Suns οι Spurs, δεν κατάφεραν όμως τελικά να αποφύγουν ακόμα μία εντός έδρας ήττα, με 111-115 από την ομάδα του Phoenix. Σε κακό φεγγάρι οι γηπεδούχοι, έρχονται από 5 συνεχόμενες ήττες και ψάχνουν εναγωνίως μια νίκη για να ξεκολλήσουν, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Μόλις στη 13η θέση της Δύσης οι Spurs, με συνολικό ρεκόρ 4-12, έχοντας κερδίσει μόνο 2 από τα 7 φετινά ματς που έχουν δώσει μέχρι στιγμής στο San Antonio. Αμφίβολος για το αποψινό ματς ο Doug McDermott, λόγω προβλήματος στο δεξί γόνατο, σταθερά εκτός μάχης ο τραυματίας Zach Collins.

Από 5 σερί νίκες έρχονται οι Hawks, που επικράτησαν και των Thunder στην Atlanta με 113-101. Βέβαια, και οι 5 αυτές νίκες ήρθαν εντός έδρας, και στην έδρα τους οι Hawks δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Εκεί που έχουν μεγάλο πρόβλημα μέχρι στιγμής, είναι εκτός έδρας, αφού έχουν μόλις μία νίκη σε εννιά φετινά ματς μακριά από την Atlanta, και αυτός είναι και ο λόγος που παραμένουν χαμηλά στη βαθμολογία, μόλις στην 11η θέση της Ανατολής, με συνολικό ρεκόρ 9-9. Σταθερά εκτός μάχης για τους φιλοξενούμενους οι τραυματίες De’Andre Hunter και Onyeka Okongwu.

Ψάχνουν επιτέλους μια νίκη οι γηπεδούχοι, που ήταν άκρως ανταγωνιστικοί κόντρα στους πολύ δυνατούς Suns. Μέχρι στιγμής δεν βρίσκουν άκρη μακριά από την Atlanta οι Hawks, και σίγουρα είναι μια ομάδα που μοιάζει να μπορεί να χάσει σε οποιαδήποτε έδρα, παρά τη δεδομένη ποιότητα που διαθέτει στο ρόστερ της. Υπερβολικότατες οι αποδόσεις του άσου, επιλογή μας ο άσος των Spurs με πλεονέκτημα 8,5 πόντων για τους γηπεδούχους, μαζί με το Over 204,5, σε απόδοση 1.91 στη Stoiximan. 

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤ. ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ – ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ (05:00, Cosmote Sport 4)

Παραμένουν σε εξαιρετική κατάσταση οι Warriors, που επικράτησαν με συνοπτικές διαδικασίες των Raptors στο San Fransisco, κερδίζοντάς τους με 119-114, και συμπληρωσαν τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Ονειρεμένη σεζόν κάνει μέχρι στιγμής η ομάδα του Steve Kerr, έχει κερδίσει τα 9 από τα 10 φετινά ματς που έχει δώσει στην έδρα της και με συνολικό ρεκόρ 15-2, το καλύτερο σε ολόκληρη τη Λίγκα, βρίσκεται στην κορυφή της Δύσης. Φιλοδοξούν να επεκτείνουν απόψε το νικηφόρο τους σερί οι Warriors, απέναντι στους ταλαιπωρημένους από τραυματισμούς και COVID Sixers. Σταθερά εκτός μάχης οι τραυματίες Klay Thompson και James Wiseman, καθώς και ο Andre Iguodala, που δεν έχει ακόμα ξεπεράσει το πρόβλημα στο ισχίο που τον ταλαιπωρεί.

Εκμεταλλεύτηκαν την τραγική κατάσταση των Kings οι Sixers και πέρασαν με νίκη από το Sacramento, επικρατώντας με 102-94, παρά το γεγονός πως έπαιξαν με πολλές και σημαντικές απουσίες. Έχουν και απόψε πολλά προβλήματα να διαχειριστούν οι φιλοξενούμενοι, μιας και παραμένει εκτός μάχης o Joel Embiid, την ώρα που είναι αμφίβολοι για το ματς με τους Warriors λόγω διαφόρων μικροτραυματισμών και οι Tobias Harris, Seth Curry και Danny Green. Παραμένει φυσικά εκτός o Ben Simmons. Στην 9η θέση της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 10-8 οι Sixers, που έχουν κερδίσει τα 6 από τα 10 ματς που έχουν δώσει μέχρι στιγμής φέτος μακριά από τη Philadelphia.

Μέσα στην έδρα τους και χωρίς κάποιο νέο πρόβλημα, οι Warriors δεν μπορούν παρά να είναι το φαβορί, ειδικά απέναντι στους Sixers των πολλών προβλημάτων. Δυνατός άσος, σε αναμενόμενα χαμηλές αποδόσεις, γύρω στο 1.15. Χωρίς μεγάλο στοιχηματικό ενδιαφέρον το ματς, προχωράμε.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ – ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ (05:00)

Σε τραγική κατάσταση οι Kings, δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν ούτε τα τεράστια προβλήματα των Sixers και γνώρισαν ακόμα μία ήττα, αυτή τη φορά από την ομάδα του Doc Rivers με 94-102 στο Sacramento. Θλιβερή η εικόνα των γηπεδούχων στο τελευταίο δωδεκάλεπτο του ματς, όπου κατάφεραν να σκοράρουν μόλις 12 πόντους και ουσιαστικά έχασαν το παιχνίδι. Τέσσερις σερί ήττες μετρούν πλέον οι γηπεδούχοι, που βρίσκονται πλέον σε δεινή βαθμολογική θέση, μόλις 12οι στη Δύση με συνολικό ρεκόρ 6-12. Δεν τα πηγαίνουν προφανώς καθόλου καλά ούτε στην έδρα τους οι Kings, αφού μετρούν 2 μόλις νίκες σε 9 φετινά ματς στο Sacramento. Μένει να φανεί αν θα αλλάξει σιγά σιγά το κλίμα με τον Alvin Gentry στον πάγκο, αν και το ντεμπούτο του κόντρα στους Sixers δεν ήταν ενθαρρυντικό. Προβλήματα πάντως δεν υπάρχουν, και οι γηπεδούχοι θα είναι απόψε πλήρεις.

Φορμαρισμένοι οι Blazers, νίκησαν με χαρακτηριστική άνεση χτες βράδυ τους Nuggets στο Portland με 119-100. Τέσσερις σερί νίκες μετρά η ομάδα του Chauncey Billups, όλες όμως στο Portland, εκεί όπου οι Blazers είναι κατά κανόνα εξαιρετικοί. Εκ διαμέτρου αντίθετη η πορεία της ομάδας του Portland μακριά από την έδρα της, με τους Blazers να έχουν μόλις 1 νίκη σε 8 φετινά ματς μακριά από το γήπεδό τους. Θα πρέπει να αρχίσουν να παίρνουν και εκτός έδρας αποτελέσματα οι φιλοξενούμενοι, αν θέλουν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο πλασάρισμα στη Δύση. Στο 10-8 το συνολικό ρεκόρ των Blazers, που κρατούν αυτή τη στιγμή την 6η θέση στη Δύση. Χωρίς προβλήματα οι φιλοξενούμενοι, θα είναι εκτός απροόπτου πλήρεις.

Κάκιστοι οι Kings, όμως και οι Blazers μεταμορφώνονται προς το χειρότερο όποτε βγαίνουν από το Portland. Πλήρεις και οι δύο αντίπαλοι, είναι καλύτερη ομάδα οι φιλοξενούμενοι, που πάντως δεν έχουν πείσει καθόλου ότι μπορούν να είναι αποτελεσματικοί εκτός έδρας, μάλλον το αντίθετο. Έχει τυχή φυσικά το 1.70 που πληρώνει περίπου το διπλό, ειδικά από τη στιγμή που οι Kings βρίσκονται σε ακραίο ντεφορμάρισμα, καλύτερα ωστόσο να μην μπλέξουμε.