Ολυμπιακός Περιστέρι προγνωστικά

Η αυλαία της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League πέφτει απόψε στις οκτώ, στο κλειστό “Ανδρέας Παπανδρέου” στο Περιστέρι, εκεί όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι που γεννάει μνήμες αλλά, όσον αφορά και το στοίχημα, θα πρέπει να υπάρχει και επαφή με την πραγματικότητα. Και εξηγούμαστε αμέσως…

Είναι ένα παιχνίδι που για πολλά χρόνια είχε το χαρακτηρισμό του ντέρμπι, ειδικά όταν πραγματοποιούνταν στο αποψινό γήπεδο του αγώνα, στο Περιστέρι. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρωταγωνιστούσαν άσοι και από τις δύο πλευρές, Έλληνες και ξένοι και ήταν ένα παιχνίδι το οποίο πολλές φορές είχε φέρει τον Ολυμπιακό σε δύσκολη θέση και το Περιστέρι στη θέση του νικητή. Φέτος, όμως, μέχρι στιγμής, τα πράγματα μοιάζουν τελείως διαφορετικά.

Και πριν πάμε στο Ελληνικό πρωτάθλημα, να μιλήσουμε λίγο για την Ευρώπη και ειδικά για την εβδομάδα που πέρασε, όπου το Περιστέρι, που απέτυχε να πάρει την πρόκριση στο γήπεδο του πριν από ενάμιση μήνα για το θεσμό του Basketball Champions League και έπεσε στη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση της FIBA, το FIBA Europe Cup, πέτυχε τη νίκη στο γήπεδό  του με αντίπαλο την Τσμόκι Μινσκ και έχει ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σάρωσε την Μονακό και φιγουράρει πολύ ψηλά στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας.

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και στην Basket League όπου οι γηπεδούχοι έχουν πετύχει δύο νίκες και έχουν υποστεί δύο ήττες, έχοντας χάσει στο γήπεδό τους από τον Προμηθέα στην πρεμιέρα και τον Παναθηναϊκό στη συνέχεια, αλλά έχουν πετύχει δυο σημαντικές εκτός έδρας επιτυχίες στην Θεσσαλονίκη επί του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ, την περασμένη βδομάδα, νίκες που τον κρατούν κοντά στους αρχικούς τους στόχους αλλά ήττες που βγάζουν προβληματισμό για την απόδοση και το στήσιμο της ομάδας.

Πάντως, οι δυο συνεχόμενες νίκες του Περιστερίου σε Ελλάδα και Ευρώπη, για πρώτη φορά φέτος, δείχνουν ότι κάτι -φαίνεται- πως αλλάζει στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων που και υψηλό προϋπολογισμό έχει και ανθρώπους -η διοίκηση- με γνώση του αντικειμένου και αγάπη για την ομάδα και το σπορ και ιστορία και κόσμο από πίσω της.

Μέχρι στιγμής οι “γαλαζοκίτρινοι” έχουν μέσον όρο 77,3 πόντους στην επίθεση και 81,8 πόντους στην άμυνα.

Από την πλευρά του ο φιλοξενούμενος, απόψε στις οχτώ Ολυμπιακός, είναι μέχρι στιγμής ο πρωταγωνιστής σε νίκες, βαθμούς και εντυπώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχοντας κρατήσει, ο Μπαρτζώκας, τον ίδιο κορμό της ομάδας, με τον Παπανικολάου αποθεραπευμένο και τέσσερις προσθήκες καίριες και σημαντικές στην αγωνιστική λειτουργία, είναι στην κορυφή τόσο του Ελληνικού πρωταθλήματος, με το απόλυτο 4-0 και κυριαρχικές εμφανίσεις, όσο και στην Ευρώπη, όπου έχει υπερασπιστεί με απόλυτη επιτυχία το απόρθητο κάστρο του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ευρισκόμενος στα πολύ ψηλά της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός, που όπως και ο αντίπαλος του έχει κάνει το ρεπό του σ’ αυτό το γύρο, έχει νικήσει κατά σειρά ΑΕΚ, Λαύριο και Προμηθέα, αλλά και Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη στην παράταση, στον πιο δύσκολο αγώνα που έχει δώσει μέχρι στιγμής. Οι “ερυθρόλευκοι” του μπάσκετ έχουν μέσον όρο 103,8 πόντους στην επίθεση και 78,8 πόντους στην άμυνα, ενώ το πιο εντυπωσιακό δεδομένο της ευστοχίας, που έχουν φέτος στο Ελληνικό πρωτάθλημα, είναι το 42,9 % που έχουν στα δωδεκάμισι τρίποντα αγώνα που πετυχαίνουν ανά αγώνα.

Προγνωστικά στοιχήματος

Στοιχηματικά λοιπόν, ενδιαφέρον έχουν τα εξής:

Συνολικοί πόντοι over 158,5 με απόδοση 1,95, νικητής και Under / over Ολυμπιακός και over 158,5 με απόδοση 2,02,

χάντικαπ Ολυμπιακός – 14,5 απόδοση 1,83, Συνολικοί πόντοι Περιστέρι over 71,5 με απόδοση 1,85, πρώτος σκόρερ Σάσα Βεζένκοφ με απόδοση 3,55