προγνωστικα nba

ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ – ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ (01:00)

Επιβεβαίωσαν την καλή τους φόρμα στο ξεκίνημα της σεζόν χτες βράδυ οι Hornets, που πήραν σημαντική εντός έδρας νίκη επί των Blazers, επικρατώντας της ομάδας του Portland με 125-113. Στο 5-2 πλέον το ρεκόρ των γηπεδούχων, που δείχνουν ικανοί για μια θέση στην οκτάδα της Ανατολής και τα Playoffs. Έχουν ήδη κερδίσει μια φορά φέτος τους Cavaliers οι Hornets, και μάλιστα μέσα στο Cleveland με 123-112. Επέστρεψε χτες στη δράση ο Terry Rozier, κατορθώνοντας μάλιστα να μείνει στο παρκέ για 33 λεπτά. Χωρίς προβλήματα πλέον οι Hornets, που εκτός απροόπτου θα είναι και απόψε πλήρεις.

Από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες έρχονται οι Cavaliers, που ηττήθηκαν μετά τους Lakers και από τους Suns, με 101-92 στο Phoenix. Είναι σίγουρα πιο ανταγωνιστική από ό,τι θα περίμενε κανείς η ομάδα του JB Bickerstaff, που δεν τα πάει καθόλου άσχημα μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα, έχοντας ρεκόρ 3-4. 2 νίκες σε 5 φετινά ματς μακριά από το Cleveland μετρούν οι Cavaliers, που θα έχουν ασφαλώς και απόψε δύσκολο έργο στη Charlotte, απέναντι στους φορμαρισμένους Hornets. Σταθερά εκτός μάχης ο Isaac Okoro, που έχει χάσει τα τρία τελευταία ματς της ομάδας λόγω προβλήματος στον δικέφαλο.

Σε πολύ καλό φεγγάρι οι Hornets, δείχνουν πια να έχουν την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση που μπορεί να τους βοηθήσει να βρουν τη συνέπεια που χρειάζονται για να κάνουν όντως θόρυβο φέτος στην Ανατολή. Δυνατή στην έδρα της η ομάδα του James Borrego, έχει και απόψε τον πρώτο λόγο, θα πρέπει όμως να δείξει και πάλι σοβαρότητα κόντρα σε μια επικίνδυνη ομάδα. Επιλογή μας ο άσος των Hornets με 4 τουλάχιστον πόντους διαφορά, σε απόδοση 1.80 στην Stoiximan.

ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ – ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ (01:00)

Δεν τα κατάφεραν ούτε κόντρα στους Raptors οι Pacers, και ηττήθηκαν εντός έδρας με 94-97 από την ομάδα του Toronto. Καίγονται για νίκες οι γηπεδούχοι, που έρχονται από 4 συνεχόμενες ήττες και έχουν ξεκινήσει πολύ άσχημα στη σεζόν, αφού βρίσκονται στο 1-6 και κινδυνεύουν να δουν τη χρονιά τους να τελειώνει ουσιαστικά από πολύ νωρίς. Εξακολουθούν πάντως να έχουν πολλά προβλήματα οι Pacers, που είδαν προχτές τον Caris LeVert να κάνει την πρώτη του φετινή εμφάνιση, όμως ο guard της ομάδας της Indiana είναι απόψε και πάλι αμφίβολος, μιας και έχει ενοχλήσεις στη μέση. Αμφίβολος και ο Malcolm Brogdon, που έχει χάσει τα δύο τελευταία ματς της ομάδας λόγω τραυματισμού στον δικέφαλο, ενώ δύσκολα θα καταφέρει να αγωνιστεί απόψε ο Jeremy Lamb, λόγω προβλήματος στον αστράγαλο. Σταθερά εκτός μάχης οι TJ Warren και Isaiah Jackson.

Απέδειξαν και πάλι ότι μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι φέτος οι Spurs, που αν και έρχονταν από 4 σερί ήττες εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα των Bucks και νίκησαν τους Πρωταθλητές μέσα στο Milwaukee με 102-93. Στο 2-4 πλέον η ομάδα του Gregg Popovich, που παραμένει άκρως ανταγωνιστική και έχει βγάλει ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα στο ξεκίνημα της νέας σεζόν. Σημαντική απώλεια πάντως ο Doug McDermott, που αναμένεται να χάσει τουλάχιστον δύο ακόμα παιχνίδια λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο, παραμένει εκτός μάχης ο τραυματίας Zach Collins.

Στη θεωρία, οι Pacers είναι το φαβορί του ματς και η αλήθεια είναι πως θα πρέπει σε κάποια φάση η ομάδα του coach Carlisle να βγάλει αντίδραση. Στην πράξη, το ματς δεν είναι καθόλου εύκολο για τους γηπεδούχους, κόντρα σε μια άκρως αξιόμαχη ομάδα. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη λογική στον άσο σε αποδόσεις του 1.65, με βάση την εικόνα των Pacers στα τελευταία ματς. Αντ’ αυτού, θα δείξουμε εμπιστοσύνη στον Dejounte Murray, που είναι πια αδιαμφισβήτητα ο νέος ηγέτης των Spurs και απέναντι στην μετριότατη άμυνα των Pacers μπορεί και πάλι να βρει τα νούμερά του. Επιλογή μας το Over 32,5 πόντοι, ριμπάουντ και ασίστ αθροιστικά για τον Murray, σε απόδοση 1.82 στην Stoiximan. 

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ – ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ (01:00, Cosmote Sport 4)

Με τον Tobias Harris να σταματά στους 22 πόντους και 11 ριμπάουντ και έχοντας συνολικά 6 παίκτες να σκοράρουν διψήφιο αριθμό πόντων, οι Sixers έκαναν επιβλητική εμφάνιση κόντρα στους απογοητευτικούς Hawks, νικώντας τους με 122-94. Στο 4-2 πλέον το ρεκόρ των γηπεδούχων, που έχουν πάρει τα 2 από τα 3 ματς που έχουν δώσει μέχρι στιγμής φέτος στη Philadelphia. Γυμνάζεται πλέον κανονικά με την ομάδα ο Ben Simmons, παραμένει όμως άγνωστο το πότε θα είναι σε θέση να παίξει ο star των Sixers, μετά το σήριαλ του καλοκαιριού που δεν έληξε τελικά με την αποχώρησή του από την ομάδα. Άγνωστο αν τελικά θα αγωνιστεί απόψε ο Joel Embiid, που συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο.

Δεν κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλά τους Hornets χτες βράδυ οι Blazers, και ηττήθηκαν στη Charlotte με 125-113. Συνεχίζει να είναι εκτός φόρμας ο Damian Lillard, που είχε χτες μόλις 14 πόντους με 2/14 τρίποντα. Στο 3-3 το συνολικό ρεκόρ των Blazers, που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να φανούν πραγματικά ανταγωνιστικοί εκτός έδρας, έχοντας χάσει και τα δύο ματς που έχουν δώσει μακριά από το Portland. Δύσκολο και το αποψινό έργο της ομάδας του Chauncey Billups, με τους Blazers να μην αντιμετωπίζουν πάντως προβλήματα και να είναι λογικά απόψε στη Philadelphia πλήρεις.

Ελαφρύ φαβορί με βάση τις αποδόσεις οι γηπεδούχοι, που είναι παραδοσιακά δυνατοί στη Philadelphia. Έχουν πάρα πολύ καλό ρόστερ οι Blazers, όμως δεν έχουν ακόμα βρει ρυθμό, ενώ το βασικό τους θέμα είναι πως ο Lillard εξακολουθεί να είναι τρομερά άστοχος. Ωστόσο, με την τελευταία ενημέρωση να λέει πως ο Embiid θα προφυλαχθεί και δεν θα αγωνιστεί απόψε, δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρουμε στο κατά τα άλλα καθόλου άσχημο 1.70 περίπου που προσφέρεται ο άσος. Προχωράμε.

ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ – ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ (01:30, Cosmote Sport 7)

Παραμένουν απογοητευτικοί εκτός έδρας οι Hawks, που έχασαν με κατεβασμένα χέρια στη Philadelphia από τους Sixers, με 122-94. Στην έδρα της, πάντως, η ομάδα του Nate McMillan έχει σαφώς καλύτερη εικόνα, και έχει κερδίσει και τα δύο ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής φέτος στην Atlanta. Έχουν την ευκαιρία για μια άτυπη ρεβάνς απόψε οι Hawks, που πριν 4 μέρες ηττήθηκαν στη Washington από τους Wizards με 122-111. Στο 3-3 το συνολικό ρεκόρ των γηπεδούχων, που θα πρέπει να κάνουν σαφώς καλύτερη δουλειά αμυντικά απόψε, σε σχέση με τα δύο τελευταία τους παιχνίδια. Κανένα σημαντικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει η ομάδα της Atlanta, παραμένει εκτός μόνο ο τραυματίας Onyeka Okongwu.

Σε εξαιρετική κατάσταση οι Wizards, που λύγισαν προχτές στη Washington και τους Celtics, νικώντας τους στη δεύτερη παράταση με 115-112. Τρεις σερί νίκες μετρά πλέον η ομάδα του Wes Unseld, που έχει ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν, έχοντας ρεκόρ 5-1. Θέλουν να επαναλάβουν την προ ολίγων ημερών επιτυχία τους κόντρα στους Hawks οι Wizards, αυτή τη φορά όμως μέσα στην Atlanta. Παραμένουν εκτός οι Thomas Bryant, Rui Hachimura και Anthony Gill, την ώρα που είναι απόψε για ακόμα ένα ματς αμφίβολος ο Daniel Gafford, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στα δύο τελευταία ματς της ομάδας λόγω προβλήματος στον τετρακέφαλο.

Μέχρι να βρουν απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μακριά από την Atlanta, οι Hawks έχουν απόψε την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις, κόντρα σε μια πολύ αξιόλογη πάντως ομάδα. Εντυπωσιακό το επιθετικό οπλοστάσιο των δύο αντιπάλων, και είναι βέβαιο πως θα δούμε ένα ματς με θέαμα και υψηλό τέμπο. Επιλογή μας το Over 221,5, που συναντάμε στην Stoiximan σε απόδοση 1.83. 

ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ – ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ (01:30)

Έκαναν μεγάλη προσπάθεια στη Washington οι Celtics, λύγισαν όμως τελικά στη δεύτερη παράταση με 115-112, γνωρίζοντας έτσι τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους από τους Wizards. Καλή εμφάνιση ωστόσο για την ομάδα της Βοστώνης, που είχε και ορισμένα σημαντικά προβλήματα. Θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη απόψε οι Celtics, που έχουν χάσει και τα δύο ματς που έχουν δώσει μέχρι στιγμής φέτος στο γήπεδό τους, έχοντας ξεκινήσει μουδιασμένα το Πρωτάθλημα. Στο 2-4 οι γηπεδούχοι, που αναμένεται να έχουν απόψε κανονικά τόσο τον Marcus Smart, όσο και τον Robert Williams, που αμφότεροι δεν έπαιξαν στη Washington λόγω ίωσης.

Επέστρεψαν άμεσα στις νίκες οι Bulls, μετά την πρώτη ήττα της φετινής χρονιάς από τους Knicks, και μάλιστα κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, αφού λύγισαν στο Chicago τους Jazz με 107-99, με τον DeMar DeRozan να σκοράρει 32 πόντους και τον Zach LaVine να προσθέτει 26. Εξαιρετικό το ξεκίνημα των Bulls στη σεζόν, με την ομάδα του Chicago να έχει πια ρεκόρ 5-1, έχοντας κερδίσει και τα δύο φετινά ματς που έχει δώσει εκτός έδρας. Πρόκληση το αποψινό ματς για τους φιλοξενούμενους, που θα κυνηγήσουν το διπλό στην έδρα των Celtics, συνεχίζοντας την προσπάθειά τους για ένα καλό πλασάρισμα στην οκτάδα της Ανατολής. Σταθερά εκτός μάχης οι τραυματίες Coby White και Patrick Williams.

Πλήρεις αναμένεται να εμφανιστούν απόψε οι Celtics, και δίνονται για αυτό σε τιμές φαβορί. Πιθανότατα είναι όντως το φαβορί του ματς η ομάδα του Ime Udoka, που πάντως δεν έχει ικανοποιήσει ιδιαίτερα μέχρι στιγμής με τις εμφανίσεις της, έστω κι αν είναι ελαφρυντικό το ότι έχει ταλαιπωρηθεί από απουσίες βασικών παικτών. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι οι Bulls, που χάνουν πάντως στο αμυντικό κομμάτι αφού η απώλεια του Williams είναι μεγάλο πλήγμα. Ξεκινά από τον άσο το ματς, καλύτερα πάντως να μην μπλέξουμε.

ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ – ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ (01:30)

Πέρασαν και από τη Νέα Ορλεάνη οι Knicks, επικρατώντας των Pelicans με 123-117. Σε εξαιρετική κατάσταση η ομάδα του Tom Thibodeau, αποδεικνύει από το ξεκίνημα της σεζόν πως θα πρωταγωνιστήσει και φέτος στην Ανατολή. Στο 5-1 πλέον το ρεκόρ των Knicks, που έρχονται από 3 συνεχόμενες νίκες, οι δύο εξ αυτών μάλιστα μακριά από τη Νέα Υόρκη. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και πάλι οι γηπεδούχοι, μοναδικός αμφίβολος για ακόμα ένα ματς ο Nerlens Noel, που δεν έχει καταφέρει να παίξει ακόμα φέτος, μιας και συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στο γόνατο.

Εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα των Pacers οι Raptors και πήραν σπουδαία νίκη στην Indianapolis, επικρατώντας της ομάδας του Rick Carlisle με 97-94. Από τρεις συνεχόμενες νίκες έρχονται και οι φιλοξενούμενοι, που μετά από ένα μετριότατο ξεκίνημα στη σεζόν έχουν ισορροπήσει και είναι πια στο 4-3, έχοντας μάλιστα κερδίσει και τα δύο ματς που έχουν δώσει μέχρι στιγμής μακριά από το Toronto. Σαφώς δυσκολότερο το έργο τους απόψε, στην έδρα των δυνατών Knicks. Σταθερά εκτός μάχης ο Pascal Siakam, όπως και ο Yuta Watanabe.

Καθαρό φαβορί οι Knicks, που είναι και φέτος σοβαροί και αξιόπιστοι και μέσα στο γήπεδό τους έχουν τα φόντα, εύκολα ή δύσκολα, να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Raptors. Χαμηλά ο άσος, γύρω στο 1.35, χωρίς ιδιαίτερη αξία. Πάμε παρακάτω.

ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ – ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ (02:00)

Δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του ματς να κοντράρουν ιδιαίτερα τους Heat οι Grizzlies, και γνώρισαν την ήττα μέσα στο Memphis από την ομάδα του Miami με 103-129. Σε κακό φεγγάρι η νεανική ομάδα του Taylor Jenkins, που μετρά μόλις μία νίκη στα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια, αν και είναι γεγονός πως αντιμετώπισε στο διάστημα αυτό ισχυρές ομάδες. Στο 3-3 πλέον το ρεκόρ των Grizzlies, που παραμένουν επικίνδυνοι, διαθέτοντας έναν εξαιρετικό και ταλαντούχο νεανικό κορμό. Μοναδικό αλλά σημαντικότατο πρόβλημα ο Dillon Brooks, που δεν έχει αγωνιστεί ακόμα φέτος και θα παραμεινει εκτός για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα.

Ανεβασμένοι οι Nuggets, που πήραν σημαντικό διπλό στη Minnesota, επικρατώντας δύσκολα των αξιόλογων φέτος Timberwolves με 93-91. Κορυφαίος και πάλι ο Nikola Jokic, που τελείωσε το ματς με 26 πόντους, 19 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Denver, που έχει και απόψε μπροστά της ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Στο 4-2 το συνολικό ρεκόρ των φιλοξενούμενων που δεν έχουν να διαχειριστούν ιδιαίτερα προβλήματα απόψε και θα είναι πλήρεις, αν εξαιρέσει ασφαλώς κανείς τον Jamal Murray, που παραμένει προφανώς εκτός μάχης.

Πάρα πολύ δύσκολο ματς για προβλέψεις. Οι Grizzlies ψάχνουν μια καλή νίκη για να πάρουν και πάλι μπρος, στον δρόμο τους όμως είναι οι ποιοτικότατοι και φέτος Nuggets. Ελαφρύ προβάδισμα λόγω έδρας στους γηπεδούχους, σε ένα ματς πάντως που και το διπλό, αν έρθει, δεν θα αποτελεί έκπληξη. Θα μείνουμε μακριά.

ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ – ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ (02:00)

Πάλεψαν αλλά δεν τα κατάφεραν κόντρα στους Nuggets οι Timberwolves, γνωρίζοντας την ήττα μέσα στη Minnesota από την ομάδα του Denver με 91-93. Αμυντικά, οι γηπεδούχοι τα πήγαν και πάλι πολύ καλά, έμειναν όμως πάρα πολύ χαμηλά στην επιθετική τους παραγωγικότητα. Ευκαιρία για επιστροφή στα καλά αποτελέσματα απόψε για τους Timberwolves, απέναντι σε έναν σαφώς πιο βατό αντίπαλο. Στο 3-2 το μέχρι τώρα ρεκόρ της ομάδας του Chris Finch, που ενδέχεται να μην έχει απόψε τον Patrick Beverley, καθώς ο βετεράνος point guard έχει ενοχλήσεις στην αριστερή γάμπα.

Ούτε στο Detroit τα κατάφεραν οι Magic, έχασαν από τους Pistons με 110-103 και μετρούν πλέον 4 συνεχόμενες ήττες. Έτσι κι αλλιώς μεταβατική η σεζόν για τους φιλοξενούμενους, που βρίσκονται σε ξεκάθαρο rebuilding και δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα αποτελέσματα. Στο 1-6 το ρεκόρ της ομάδας του Orlando, που έχει χάσει τα 4 από τα 5 ματς που έχει δώσει φέτος μακριά από την έδρα της. Σταθερά εκτός μάχης οι τραυματίες Jonathan Isaac, Markelle Fultz, Michael Carter-Williams και E’Twaun Moore, την ώρα που είναι απόψε αμφίβολη και η συμμετοχή του Gary Harris, καθώς ταλαιπωρείται από ένα διάστρεμμα.

Συνεχίζουν να προσπαθούν πολύ αμυντικά οι Timberwolves, που έχουν αλλάξει φέτος τον χαρακτήρα της ομάδας τους και δίνουν πολύ μεγαλο βάρος στην αμυντική τους λειτουργία. Δύσκολα θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα απόψε κόντρα στους Magic, τους οποίους μπορούν και να κρατήσουν αρκετά χαμηλά, μιας και οι φιλοξενούμενοι έτσι κι αλλιώς δεν είναι μια ιδιαίτερα προικισμένη επιθετικά ομάδα. Αδιάφορος ο άσος, σε αποδόσεις του 1.20, θα δώσουμε ένα ποντάρισμα στο Under 216,5, σε απόδοση 1.88 στην Stoiximan. 

Λ.Α. ΚΛΙΠΕΡΣ – ΟΚΛΑΧΟΜΑ Σ. ΘΑΝΤΕΡ (04:30)

Δυσκολεύονται πάρα πολύ στο ξεκίνημα της σεζόν οι Clippers, που έρχονται από ακόμα μία ήττα, αυτή τη φορά στο Portland από τους Blazers με 111-92. Μόλις μία νίκη στις πέντε πρώτες φετινές της αναμετρήσεις έχει η ομάδα του Tyronn Lue, που μοιάζει να βασίζεται υπερβολικά στον Paul George, που πάντως κόντρα στους Blazers σκόραρε 42 πόντους. Έχουν την ευκαιρία για μια νίκη απόψε οι γηπεδούχοι, κόντρα σε μια θεωρητικά κατώτερη ομάδα. Εξακολουθούν να μην είναι διαθέσιμοι οι τραυματίες Marcus Morris και Serge Ibaka, παραμένει ασφαλώς εκτός και ο Kawhi Leonard.

Κακή εμφάνιση πραγματοποίησαν στο San Fransisco οι Thunder, έμειναν πάρα πολύ χαμηλά στο σκορ και ηττήθηκαν από τους Warriors με 103-82. Στο 1-5 το ρεκόρ των φιλοξενούμενων, που είναι δεδομένο πως δεν θα διεκδικήσουν τίποτα καλό και τη φετινή σεζόν, μιας και βρίσκονται σε διαδικασία rebuilding. Αξιόλογος πάντως ο νεανικός κορμός της ομάδας, αφήνει υποσχέσεις και σε κάποια ματς μπορεί να κάνει και ζημιές. Χωρίς προβλήματα απόψε η ομάδα του Mark Daigneault, αναμένεται να παραταχθεί στο Los Angeles πλήρης.

Πρέπει να βρουν κάπου νίκες οι Clippers για να ανέβουν αγωνιστικά και ψυχολογικά, και το αποψινό ματς είναι μια καλή περίπτωση για να τα καταφέρουν. Λογικό φαβορί οι γηπεδούχοι, που πάντως δεν έχουν κάνει τίποτα για να δικαιολογεί αποδόσεις του 1.10 στον άσο απέναντι στους Thunder. Δεν υπάρχει καμιά αξία εδώ, ίσως αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί με το ματς θα πρέπει να κοιτάξει στο Over 209,5.