Ατρόμητος Κουλούρης

Καλημέρα, καλό Σαββατοκύριακο και καλές… μαντεψιές. Σήμερα η στήλη θα ασχοληθεί κυρίως με το ελληνικό πρωτάθλημα, μιας και από τις τρεις συνολικά επιλογές, οι δύο είναι από την Α’ Εθνική (έτσι την έμαθα, έτσι την λέω…).

Πριν πάμε στα προγνωστικά στοιχήματος, στα χθεσινά στο Πάντεμπορν – Αμβούργο μας βγήκε η ψυχή, αλλά έστω και στο τέλος ήρθε το goal/goal & over 2,5, αλλά στο άλλο ματς της Β’ Γερμανίας, η Άουε κέρδισε, αλλά το  ήρθε ποτέ.

Ατρόμητος – Ιωνικός προγνωστικά

Την κατρακύλα έχει πάρει ο «άσος» στο παιχνίδι Ατρόμητος – Ιωνικός. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Δευτέρα, επειδή έτυχε να το δω, τον έβρισκες στο 1,91 και σήμερα το πρωί τον βρίσκεις σε τιμές λίγο κάτω ή λίγο πάνω (ανάλογα την εταιρεία) από το 1,70. Είμαι περίεργος να δω που θα φτάσει όταν ξεκινήσει το ματς.

Στο δια ταύτα, ο Ατρόμητος δεν διαθέτει ρόστερ για να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να μην έχει κάνει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα. Και λεφτά έριξε στο μεταγραφικό παζάρι και παίκτες εγνωσμένης αξίας απέκτησε, αλλά ακόμα ψάχνει αν βρει τον καλό του εαυτό. Προχώρησε σε αλλαγή προπονητή και πλέον δεν υπάρχουν τα περιθώρια για νέες απώλειες.

Προσωπικά φοβάμαι τα παιχνίδια που έχουν μεγάλη αλλαγή στις αποδόσεις και τα αποφεύγω. Σήμερα θα κάνω την εξαίρεση, γιατί ο Ατρόμητος δεν γίνεται να συνεχίσει χωρίς νίκη. Συν τοις άλλοις ο Ιωνικός έχει και σημαντικές απουσίες στην άμυνα. Θα πάω με τον «άσο», τον οποίο βρήκα στο 1,73 στην Betshop.

Τοντέλα – Πόρτο προγνωστικά

Έναν πόντο πίσω από την κορυφή βρίσκεται η Πόρτο, η οποία φυσικά και στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου, βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και προέρχεται από νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ με 1-0 επί της Μίλαν και το σημαντικότερο με καλή απόδοση. Πηγαίνει στην τώρα στην έδρα της Τοντέλα, με στόχο ένα ακόμα τρίποντο, κόντρα σε μια ομάδα που την κερδίζει συνέχεια.

Έχουμε και λέμε. Μετρά 10 σερί νίκες (εντός και εκτός έδρας) και στις έξι τελευταίες επισκέψεις της στο συγκεκριμένο γήπεδο, μετρά πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Είναι λογικό η απόδοση του «διπλού» να είναι ιδιαίτερα χαμηλή, αλλά αν το συνδυάσουμε και με το over 2,5, ομορφαίνει. Φτάνει στο 1,75 και νομίζω ότι αξίζει. Προσθέστε ότι οι γηπεδούχοι μετρούν τέσσερα σερί over 2,5 στο πρωτάθλημα και οι φιλοξενούμενοι τέσσερα στα πέντε τελευταία τους ματς.

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός

Ότι και αν επιλέξει κάποιος στο παιχνίδι του Αστέρα με τον Παναθηναϊκό και δικαιωθεί θα πληρωθεί καλά. Βλέπεις «άσο»; Απόδοση γύρω στο 3,00. Βλέπεις ισοπαλία; Το ίδιο. Βλέπεις «διπλό» Από 2,70 έως 2,90. Θες να αποφύγεις το σημείο και να πας στο γκολ; Over 2,5 σε απόδοση 2,45. Να σκοράρουν και οι δύο ομάδες; Κοντά στο 2,00.

Πραγματικά οι αποδόσεις είναι ελκυστικές. Το θέμα είναι να… σημαδέψουμε σωστά. Ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας δεν έχει πανηγυρίσει νίκη και δεν έχει πετύχει ακόμα γκολ! Ήττες με 1-0 από ΠΑΣ και Άρη και «λευκή» ισοπαλία στο Καραϊσκάκη, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Γενικά από πέρυσι ο Παναθηναϊκός έχει θέματα στα εκτός έδρας ματς και φυσικά θέλει να το αλλάξει. Θα πήγαινα στο «διπλό», αλλά με φρενάρει η παράδοση, μιας και στις πέντε τελευταίες επισκέψεις των «πράσινων» στην Τρίπολη, δεν έχει κερδίσει.

Θα πάω σε πιο safe επιλογή, έστω και αν δεν συνηθίζω τέτοιες αποδόσεις. Απλά θεωρώ πολύ πιθανό το να μπουν δύο γκολ στο ματς. Και το ενδεχόμενο αυτό το συναντάμε στο 1,50.

Προγνωστικά στοιχήματος

18:30  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ | 1 @ 1.73 – Betshop

20:00  ΤΟΝΤΕΛΑ – ΠΟΡΤΟ | 2 & over 2.5 @ 1.75 – Stoiximan

20:30  ΑΣΤΕΡΑΣ Τ. – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | over 1.5 @ 1.50 – Stoiximan