Την ώρα που η Τότεναμ επιβεβαίωνε από τα πρώτα 20 λεπτά τον άσο κόντρα στην Γουέστ Χαμ, έπεφτα ξανά πάνω σε ξέρα όσον αφορά την πρώτη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ από το 2017.

Στοιχηματικά πιστεύω ότι λειτούργησα σωστά, ανεξάρτητα αν δεν ήρθε η επιβεβαίωση του σημείου. Και αυτό είναι που στο στοίχημα σου φέρνει επιτυχίες μακροπρόθεσμα στα προγνωστικά στοιχήματος.

Από χθες λοιπόν υπάρχει μια παύση αγώνων αφού από την Πέμπτη και έπειτα, οι μέρες θα είναι αφιερωμένες στους αγώνες των εθνικών ομάδων. Έφτασε η ώρα της κρίσης και γι’ αυτές προκειμένου να συμπληρωθεί το παζλ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτή η παύση δίνει την ευκαιρία για να αναλύσουμε και μερικά πράγματα γύρω από το στοίχημα. Ένα από αυτά είναι το παραπάνω. Ο τρόπος με τον οποίο δηλαδή μακροπρόθεσμα έρχεται το κέρδος. Στους περισσότερους το ξέρω ότι ακούγεται ως μια αμπελοφιλοσοφία. Όντως, μόλις το 2% παγκοσμίως μπορεί να λειτουργήσει επαγγελματικά γύρω από το στοιχηματικά κουπόνι στην καθημερινότητα.

Εκεί έγκειται και η μεγάλη διαφορά. Η μακροπρόθεσμη προοπτική σε οδηγεί σε πιο ασφαλείς επιλογές ενώ η βραχυπρόθεσμη ανάγκη για επιτυχία, σε λάθη. Αν ο καθένας κάνει μια μίνι αναδρομή στα πονταρίσματά του, τότε θα διαπιστώσει και τα λάθη του. Δεν χρειάζεται εγωισμός αλλά παραδοχή. Όσο θα αντιμετωπίζουμε το στοίχημα εγωιστικά, τότε τόσο θα βάζουμε το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη.

Η καταγραφή των λαθών στα πονταρίσματα είναι ο πρώτος δρόμος επίλυσης του προβλήματος. Η χασούρα σε ένα ματς δεν πρέπει να φέρνει την καταστροφή και να οδηγεί σε ενέργειες που δεν έχουν να προσφέρουν κάτι. Ποντάρισμα για παράδειγμα στην ΑΕΚ την Κυριακή απέναντι στον ΠΑΟΚ. Με τον άσο στο 1.99. Αν κάποιος διάβασε ότι η Ένωση είχε 55% πιθανότητες να πάρει τη νίκη, τότε η απόδοση αυτή είχε αξία. Αν κάποιος πάλι πίστευε ότι η ΑΕΚ είχε περίπου 30% πιθανότητες για τη νίκη, τότε όφειλε είτε να αποφύγει το σημείο, είτε να πάει στην κόντρα.

Το σωστό διάβασμα ενός αγώνα, πρέπει να μένει μακριά από τις αποδόσεις. Αυτές έρχονται στο τελικό στάδιο διαλογής, προκειμένου να φανεί αν το σημείο έχει αξία ή όχι. Μακροπρόθεσμα λοιπόν, αυτή η διαδικασία θα φέρει κέρδος στο ταμείο όλων. Το “παίξε σωστά κι ας χάσεις” δεν έχει βγει τυχαία. Και φυσικά αφορά την στιγμή. Γιατί σε βάθος χρόνου, μια στοιχηματική δραστηριότητα με σωστή κατανομή πονταρισμάτων, πάντα θα φέρει όφελος στο στοίχημα.

Αυτές οι μέρες που διανύουμε λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία για καταγραφή λαθών της μέχρι τώρα πορείας του καθενός στη σεζόν και προετοιμασίας για το φίνις. Οι περισσότεροι επαγγελματίες παίκτες, λένε και δεν έχουν άδικο, πως αυτή είναι η καλύτερη εποχή για στοίχημα.

Ο λόγος είναι προφανής. Τα προγνωστικά βγαίνουν πιο εύκολα αφού το κίνητρο των ομάδων, αποτελεί τον νούμερο ένα οδηγό. Δεν αποτελεί κανόνα αλλά είναι φυσικά κάτι ισχυρό. Σαν σημεία των καιρών θα δούμε φυσικά και πετσοκομμένες αποδόσεις, όμως στην κρίση μας είναι να επιλέξουμε τι αξίζει και τι όχι.

Πάμε λοιπόν για σχεδόν 65 μέρες γεμάτες δράση και με προσπάθεια για σωστές επιλογές, να δούμε τι θα καταγράψουμε. Θα κρατήσω στατιστικά μόνο γι’ αυτή την περίοδο, ώστε να διαπιστώσουμε όλοι μαζί αν όντως είναι η καλύτερη περίοδος του παίκτη…