Σάκκαρη τένις προγνωστικά

Και για όποιον (ή όποια) δουλέψει σκληρά, έρχεται κάποια στιγμή η ώρα του …θερισμού ή του …τρύγου. Και εξηγούμαστε…

Ξεκινήσαμε με κάποιο απόφθεγμα αλλά νομίζω ότι είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις, Μαρία Σάκκαρη. Μια αθλήτρια που, ανεξαρτήτως των άλλων, πολλών προσόντων της, αυτά που έχει στον υπέρτατο βαθμό είναι η επιμονή, το πείσμα και η προσήλωση στη διαδικασία και το πρόγραμμα. Γιατί η Μαρία Σάκκαρη, από πολύ μικρή ηλικία, αφιερώθηκε στο τένις και με τη βοήθεια της οικογένειάς της έδειξε από νωρίς ότι μπορεί να φτάσει ψηλά. Και έφτασε ψηλά.

Το να βρίσκεσαι μεταξύ του #20 και του #30 στην παγκόσμια κατάταξη είναι -έτσι κι αλλιώς- μια τεράστια επιτυχία. Η φετινή χρονιά, όμως, για την εικοσιεξάχρονη Μαρία Σάκκαρη, ήταν η season high στην καριέρα της. Μας συνήθισε να φτάνει -τουλάχιστον- στους προημιτελικούς στα μεγάλα τουρνουά, μας συνήθισε να παίζει καλά σε όλες τις επιφάνειες αλλά, κυρίως, μας χαροποίησε φτάνοντας στους ημιτελικούς σε δύο τεράστια τουρνουά, σε δύο Γκραν Σλαμ.

Η Μαρία Σάκκαρη έφτασε στις τέσσερις καλύτερες τενίστριες τόσο στο χώμα στο Ρολάν Γκαρός, όσο και στην σκληρή επιφάνεια του Αμερικανικού Open. Και ως συνέχεια, ή αν προτιμάτε, ως κορύφωση της φετινής φρενήρους πορείας της στο WTA Tour, ήρθε το δώρο και η χαρά της εισόδου και της συμμετοχής στα WTA Finals.

Απόψε λοιπόν στις 10 το βράδυ, ώρα Ελλάδας, η τενιστική περιπέτεια της Μαρίας στους τελικούς του επαγγελματικού γυναικείου τένις για το 2021, ξεκινάει στην Γουαδαλαχάρα του Μεξικού.

Και πριν μιλήσουμε για την εξαιρετική αποψινή αντίπαλο της, ας σημειώσουμε 2-3 χρήσιμα στοιχεία για την Μαρία Σάκκαρη και το παιχνίδι της. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε στο υψόμετρο του Μεξικού (κρατήστε το αυτό για τη συνέχεια) ως νούμερο 6 στον κόσμο, απόρροια μίας εξαιρετικής, μακράς σε διάρκεια και με σημαντικά αποτελέσματα στα μεγάλα τουρνουά, χρονιά της, και εκμεταλλευόμενη τις απουσίες ή την έλλειψη σταθερότητας σημαντικών ονομάτων του γυναικείου τένις που πάντως, μετά την επί της ουσίας απουσία των αδερφών Γουίλιαμς και της Μαρίας Σαράποβα, ψάχνει να βρει τα επόμενα αστέρια του σήμερα και του αύριο.

Αποψινή αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη στον πρώτο της αγώνα, σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των τελικών του WTA Tour, η εξαιρετική νεαρή Πολωνέζα, Ίγκα Σβιόντεκ, περσινή, μεγάλη πρωταθλήτρια στο Ρολάν Γκαρός και θεωρούμενο ανερχόμενο αστέρι στο χώρο του γυναικείου τένις που, πάντως, μέχρι στιγμής, δεν τα καταφέρνει και ιδιαίτερα καλά απέναντι στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Μιλάμε, βεβαίως, για το μεταξύ τους head to head στο οποίο η Σάκκαρη προηγείται, δύσκολα μεν, αλλά χωρίς απώλεια μέχρι στιγμής, καθώς και στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις που έγιναν αμφότερες το 2021, η Σάκκαρη, σε κλειστά είναι αλήθεια παιχνίδια, επικράτησε και τις δύο φορές με 2-0 σετ, με 6-4, 6-4 στους προημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός και πιο πρόσφατα στην Οστράβα με 6-4, 7-5.

Από την πλευρά του, το εικοσάχρονο σούπερ ταλέντο του γυναικείου τένις δεν έχει παίξει ιδιαίτερα καλά από την οκτάδα του Ρολάν Γκαρός και μετά, καθώς δεν τα κατάφερε ιδιαίτερα καλά στα επόμενα τουρνουά σε σκληρές επιφάνειες, ερχόμενο, μάλιστα, στο Μεξικό από αγωνιστική αποχή -παιχνιδιών- ενός μήνα μια που τελευταία φορά που έπαιξε ήταν όταν έχασε από την Γελένα Οσταπένκο σε straight sets στο Ίντιαν Γουέλς. Ίσως, είναι μία ευκαιρία για την Σβιόντεκ να αποδείξει ότι είναι το ίδιο καλή και σε επιφάνειες μακριά από το αγαπημένο της χώμα.

Συνοψίζοντας, να πούμε ότι η Σάκκαρη σαφέστατα και έχει το ψυχολογικό και αγωνιστικό προβάδισμα, είναι καλύτερη στην σκληρές επιφάνειες, σίγουρα πιο έμπειρη, ενώ το τελευταίο στοιχείο που, ίσως, παίξει κι αυτό το ρόλο του στο παιχνίδι, είναι το υψόμετρο των 1500 m της Γουαδαλαχάρας, κάτι που φάνηκε από το ξεκίνημα των πρώτων αγώνων πως δημιουργεί προβλήματα σε όλες τις τενίστριες, σε κάποιες περισσότερο σε κάποιες λιγότερο, ως προς την αντοχή τους αλλά και τις αναπηδήσεις της μπάλας.

Προγνωστικά στοιχήματος

Στοιχηματικά λοιπόν, ενδιαφέρον έχουν τα εξής:

Νικητής Μαρία Σάκκαρη με απόδοση 1,86, συνολικά games over 20,5 με απόδοση 1,57, νικητής αγώνα / συνολικά games Μαρία Σάκκαρη και over 20,5 με απόδοση 2,85,

Αριθμός σετ 3 με απόδοση 2,20, Μαρία Σάκκαρη συνολικοί άσοι over 4,5 με απόδοση 1,55, Μαρία Σάκκαρη ποσοστό πετυχημένου πρώτου service % Under 58,5 με απόδοση 1,87