Προγνωστικά Πολωνία: Με δυο αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Εκστρακλάσα, με τη Νιετσιέτζα να υποδέχεται την Πογκόν, την ίδια στιγμή που η Βίσλα δοκιμάζεται στην έδρα της Ρουχ Χορζόφ.

Νιετσιέτζα – Πογκόν, (16/12, 19:00): Κάτι παραπάνω από απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της Νιετσιέτζα το Σάββατο, που ηττήθηκε με 3-0 από την προτελευταία Γκόρνικ Λέτζνα. Δεύτερη σερί ήττα όπου σε καμία δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ το over 2,5 σημειώθηκε στα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια της. Το βαθμό της ισοπαλίας με τη Ζαγκλέμπιε μοιράστηκε η Πογκόν. Δεύτερη σερί ήττα, συμπλήρωσε τρία παιχνίδια χωρίς νίκη ενώ το g/g σημειώθηκε στις έξι πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της.

Προγνωστικό: Over 2,5 (2,05  @ Goalbet)

Ρουχ Χορζόφ – Βίσλα Κρακοβίας, (16/12, 21:30): Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι η Ρουχ Χορζόφ που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Γνώρισε βαριά ήττα με 4-3 από τη Βίσλα Πλοκ την προηγούμενη αγωνιστική, που ήταν η πέμπτη στα έξι τελευταία παιχνίδια της. Κακή αμυντικά over 2,5 τα 11 πιο πρόσφατα ματς. Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Κρακοβίας ανάμεσα σε Βίσλα και Κρακοβία (1-1). Ακόμη μια καλή εμφάνιση για τη Βίσλα που συμπλήρωσε τρία παιχνίδια αήττητη, over 2,5 τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα.

Προγνωστικό: Over 2,5 (1,80  @ Goalbet)