Προγνωστικά Α’ Γαλλίας: Τελευταία αγωνιστική για το 2016 στην Α’ Γαλλίας, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει εμβόλιμη δράση με 10 αναμετρήσεις.

Σεντ Ετιέν – Νανσί (21/12, 21:50): Δεύτερη σερί γκέλα για τη Σεντ Ετιέν, που μετά τον αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ απ’ τη Νανσί εντός έδρας (0-1), ακολούθησε εκτός έδρας ήττα 2-1 απ’ τη Λοριάν. Στην 9η θέση οι «στεφανουά», είναι απόλυτη ανάγκη να κερδίσουν σήμερα, έτσι ώστε να μη χάσουν την επαφή τους με την τετράδα, απ’ όπου πλέον απέχουν 6 πόντους, οι οποίοι μπορεί να γίνουν 9 αν η Λυών πάρει το «τρίποντο» στα «χαρτιά» με τη Μετς.

Προγνωστικό: Άσσος (1.90 @Betshop)

Μπορντό – Νις (21/12, 21:50): Σε τραγική κατάσταση η Μπορντό, που έρχεται από τρεις σερί ήττες χωρίς να σκοράρει, παιχνίδια όπου δέχτηκε συνολικά 9 γκολ! Σήμερα υποδέχεται τη πρωτοπόρο Νις, που έρχεται απ’ το εντός έδρας 2-1 επί της Ντιζόν, αποτέλεσμα που την έφερε στο +4 απ’ τη δεύτερη θέση. Δε χωρά αμφιβολία ότι οι φιλοξενούμενοι είναι καλύτερη ομάδα και σε καλύτερο μομέντουμ.

Προγνωστικό: Διπλό (2.95 @Betshop)

Λιλ – Ρεν (21/12, 21:50): Από δύο λογικές και εντός προγράμματος εκτός έδρας ήττες από Παρί Σεν Ζερμέν (Λιγκ Καπ) και Μαρσέιγ (πρωτάθλημα) έρχεται η Λιλ, που πάντως προηγουμένως είχε τρεις σερί νίκες. Θέλει να εκμεταλλευτεί για ακόμη μια φορά την έδρα της σήμερα κόντρα στη Ρεν, που έρχεται από διαδοχικές «σφαλιάρες» και είναι ανάξια εμπιστοσύνης εκτός έδρας.

Προγνωστικό: Άσσος (2.05 @Betshop)

Λυών – Ανζέ (21/12, 21:50): Την πιο σπουδαία νίκη της σεζόν πανηγύρισε η Λυών, που πέρασε με το εμφατικό 1-3 απ’ την έδρα της Μονακό και μπήκε στο «κόλπο» για την τριάδα, με δεδομένο ότι περιμένει άλλους τρεις πόντους απ’ το παιχνίδι που διακόπηκε με τη Μετς. Σήμερα υποδέχεται με φόρα την απογοητευτική Ανζέ, που θεωρούμε ότι δύσκολα θα απειλήσει.

Προγνωστικό: Άσσος + Under 3,5 (2.15 @Betshop)

Παρί Σεν Ζερμέν – Λοριάν (21/12, 21:50): Κατρακύλα για την Παρί Σεν Ζερμέν, που έχασε και στην έδρα της Γκινγκάμπ (2-1) και πλέον «βαθαίνει» η αγωνιστική κρίση. Συμπλήρωσε τρία σερί παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς νίκη (0-1-2) και έμεινε στο -7 απ’ την κορυφή, θέτοντας ξεκάθαρα πλέον εν αμφιβόλω την κατάκτηση του τίτλου. Ασφυκτική η πίεση στον Έμερι, για τον οποίο γράφεται ότι σήμερα παίζει το «κεφάλι» του. Έτσι όπως είναι η Παρί, δε θεωρούμε απίθανο να σκοράρει η ανεβασμένη Λοριάν.

Προγνωστικό: G/G (2.10 @Betshop)

Μπαστιά – Μαρσέιγ (21/12, 21:50): Σπουδαία νίκη πήρε η Μπαστιά την περασμένη αγωνιστική με το εκτός έδρας 1-2 επί της Ρεν, αποτέλεσμα που έψαχνε εδώ και καιρό. Ήταν δεύτερο σερί «τρίποντο» για τους Κορσικανούς μετά το 2-0 επί της Μετς, σήμερα υποδέχονται την επίσης φορμαρισμένη Μαρσέιγ, που έρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα και έχει ανέβει στην 6η θέση. Θα πάμε με τους Μασσαλούς.

Προγνωστικό: Διπλό (2.40 @Betshop)

Ντιζόν – Τουλούζ (21/12, 21:50): Πάλεψε γενναία η Ντιζόν στο εκτός έδρας ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι με τη Νις, αλλά ηττήθηκε 2-1. Ήταν το πέμπτο σερί G/G για τους γηπεδούχους, που γενικά κάνουν μεγάλα σκορ φέτος, κυρίως εξαιτίας της κακής άμυνας. Υποδέχονται την Τουλούζ, που τελευταία δεν πείθει, προέρχεται απ’ το εντός έδρας 1-1 με τη Νανσί. Θα πάμε με το Over 2,5, που βγάζει συχνά η Ντιζόν.

Προγνωστικό: Over 2,5 (2.15 @Betshop)

Μονακό – Καέν (21/12, 21:50): Κακή εμφάνιση για τη Μονακό στο ντέρμπι με τη Λυών την Κυριακή, «πλήρωσε» την ανοησία του Μεντί στο 39’ και με 10 παίκτες δεν κατάφερε να πάρει ούτε την ισοπαλία απ’ την παθιασμένη Λυών. Σήμερα υποδέχεται την Καέν και ψάχνει επιστροφή στις νίκες, το πιθανότερο είναι ότι θα «ξεσπάσει».

Προγνωστικό: Άσσος + Over 2,5 (1.80 @Betshop)

Ναντ – Μονπελιέ (21/12, 21:50): Με αναπτερωμένη ψυχολογία η Ναντ μετά την έλευση Κονσεϊσάο, πήρε 2/2 νίκες σε Λιγκ Καπ (3-1 τη Μονπελιέ) και πρωτάθλημα (0-2 εκτός την Ανζέ), σήμερα υποδέχεται τη Μονπελιέ και θέλει να αφήσει με χαμόγελα το 2016. Μπορεί να τα καταφέρει κόντρα στους φιλοξενούμενους, που εκτός έδρας δεν είναι αποτελεσματικοί.

Προγνωστικό: Άσσος (2.25 @Betshop)

Μετς – Γκινγκάμπ (21/12, 21:50): Σε τραγική κατάσταση η Μετς, έρχεται από σερί ήττες με πολλά γκολ στην πλάτη της, σήμερα υποδέχεται την ανεβασμένη Γκινγκάμπ μετά τη σπουδαία νίκη επί της Παρί (2-1). Αν δεν ήταν άτολμοι επιθετικά οι φιλοξενούμενοι η νίκη τους θα ήταν επιλογή, ωστόσο θα πάμε με το NG, με δεδομένο ότι περιμένουμε «κλειστό» ματς.

Προγνωστικό: ΝG (1.90 @Betshop)