Προγνωστικά Α’ Γαλλίας Συνέχεια σήμερα στην 16η αγωνιστική της Α’ Γαλλίας, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει έξι αναμετρήσεις.

Μπορντό – Μονακό (10/12, 18:00): Απ’ τα ντέρμπι της αγωνιστικής το ματς Μπορντό – Μονακό, δύο ομάδες που θα μπουν στο γήπεδο για να κερδίσουν. Επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο η Μονακό, που διέλυσε 5-0 εντός έδρας την Μπαστιά και ανέβηκε στη δεύτερη θέση και το -3 απ’ τη Νις. Απ’ την άλλη, η Μπορντό επέστρεψε στις ήττες με το απρόσμενο 0-1 εντός έδρας απ’ τη Λιλ, σήμερα είναι αουτσάιντερ κόντρα στους φοβερούς Μονεγάσκους.

Προγνωστικό: Διπλό (2.20 @Betshop)

Νανσί – Ανζέ (10/12, 21:00): Λογική η εκτός έδρας ήττα 3-0 για τη Νανσί, που δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο ματς με τη Μαρσέιγ. Έτσι, επέστρεψε στις ήττες έπειτα από τρεις αγωνιστικές (2-1-0), ωστόσο δε χαλάστηκε ιδιαίτερα. Υποδέχεται την Ανζέ, που έμεινε στο εντός έδρας 2-2 με τη Λοριάν, αποτέλεσμα που ασφαλώς δεν ήταν ικανοποιητικό. Επιλογή μας ο άσσος, καθότι η Ανζέ δεν είναι άξια εμπιστοσύνης εκτός έδρας.

Προγνωστικό: Άσσος (2.45 @Betshop)

Λιλ – Μονπελιέ (10/12, 21:00): Με δύο σερί νίκες απάντησε η Λιλ μετά την απομάκρυνση του Αντονετί, καθώς μετά το 4-2 επί της Καέν, ακολούθησε το σπουδαίο εκτός έδρας 0-1 επί της Μπορντό την περασμένη εβδομάδα. Στον αντίποδα, η Μονπελιέ έκανε την πιο σπουδαία νίκη της περασμένης αγωνιστικής, καθώς διέλυσε εντός έδρας 3-0 την Παρί. Σκοράρει συχνά η Μονπελιέ, μπορεί και σήμερα και να βγάλει το G/G.

Προγνωστικό: G/G (2.05 @Betshop)

Μπαστιά – Μετς (10/12, 21:00): Ακόμη μια ήττα για την Μπαστιά, που διασύρθηκε εκτός έδρας 5-0 απ’ τη Μονακό. Χωρίς νίκη οι Κορσικανοί στις τελευταίες εννέα αγωνιστικές, έχουν μείνει πολύ χαμηλά στην κατάταξη, σήμερα θέλουν οπωσδήποτε «τρίποντο» κόντρα στη Μετς, που είναι στα μέτρα τους. Μπορεί να είναι επηρεασμένοι οι φιλοξενούμενοι απ’ όσα έγιναν στο ματς με τη Λυών, το οποίο διεκόπη έπειτα από ρίψη φωτοβολίδας που χτύπησε τον γκολκίπερ της Λυών.

Προγνωστικό: Άσσος (2.05 @Betshop)

Τουλούζ – Λοριάν (10/12, 21:00): Δεν είναι το ίδιο ανταγωνιστική η Τουλούζ το τελευταίο χρονικό διάστημα, προέρχεται απ’ την εκτός έδρας ήττα 3-0 απ’ τη Νις. Ήταν η τρίτη ήττα στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές για τους γηπεδούχους, που έχουν υποχωρήσει στην 8η θέση και σήμερα θέλουν οπωσδήποτε να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Μπορούν να τα καταφέρουν κόντρα στη Λοριάν, η οποία ναι μεν είναι ανεβασμένη, αλλά εκτός έδρας δεν πείθει και έχει σοβαρά αμυντικά προβλήματα.

Προγνωστικό: Άσσος (1.90 @Betshop)

Ναντ – Καέν (10/12, 21:00): Σε ελεύθερη πτώση η Ναντ, δεν μπορεί να βρει τα πατήματα της, δε φάνηκε να βελτιώνεται ούτε μετά την αποχώρηση του Ζιράρ, καθώς ηττήθηκε 2-0 εκτός έδρας απ’ την Γκινγκάμπ. Ήταν το τέταρτο σερί ματς που δε σκοράρουν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι βρίσκονται στην 19η θέση της κατάταξης με μόλις 13 πόντους. Στον αντίποδα, η Καέν «αυτοκτόνησε» εντός έδρας με την Ντιζόν, προηγήθηκε 3-1, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη. Μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση της Ναντ η Καέν και να πάρει αποτέλεσμα.

Προγνωστικό: Χ2 (1.75 @Betshop)