Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νέα για τους παίκτες του online πόκερ, καθώς όπως ανέφερε με ανακοίνωση της η Pokerstars έκανε γνωστό ότι θα αυξήσει το rake σε συγκεκριμένους τύπους παιχνιδιών στο τέλος αυτού του μήνα.

Οι αλλαγές αναμένεται να γίνουν γνωστές στις 28 Μαρτίου και όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας, οφείλονται σε μία ανασκόπηση του τρέχοντος περιβάλλοντος των επιχειρήσεων και στην πολιτική των τιμολογήσεων στα πλαίσια του παγκόσμιου online gaming.

Η λίστα των αλλαγών στο rake αφορά συγκεκριμένους τύπους παιχνιδιών τα οποία είναι τα παρακάτω:

1. Spin & Go’s: Το rake θα αυξηθεί 1% στα buy-ins από $1 έως $30 ενώ θα παραμείνει ως έχει σε εκείνα με buy-in $0.25, $60 και $100.

2. MTTs: Στα τουρνουά θα αρχίσουν να επιβάλλονται fees στα rebuys και στα add-ons, στα τουρνουά που αυτά προσφέρονται και υπολογίζεται ότι αποτελούν το 12 περίπου τοις εκατό του καθημερινού προγράμματος. Επίσης θα αυξηθεί το rake στα hyper-turbo events, φτάνοντας στο 5%.

3. Cash games: Το ποσοστό αλλά και το cap του rake θα αυξηθεί σε ορισμένα no-limit και pot-limit cash games – κυρίως heads’ up. Ορισμένα cap θα μειωθούν ενώ δεν επηρεάζονται τα limit παιχνίδια.

Όπως ήταν βέβαια απόλυτα φυσιολογικό αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση πολλών παικτών, με κάποιοι εξ αυτών να εκφράζουν έντονα τα παράπονα τους μέσω Twitter.