ολυμπιακοι αγωνες στοιχημα

Με ένα χρόνο καθυστέρηση, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο του …2020 ξεκινούν σήμερα, 23 Ιουλίου 2021! Βλέπετε, αυτοί οι 12 μήνες αναμονής – αναβολής, ήταν απαραίτητοι για να μπορέσει να ξεκινήσει, να οργανωθεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσαρμογής στα νέα και πολύ δύσκολα δεδομένα της εποχής του COVID-19. Οι κερκίδες των ολυμπιακών εγκαταστάσεων θα είναι άδειες, τα πρωτόκολλα υγείας είναι ιδιαιτέρως αυστηρά, οι μετακινήσεις για συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών δύσκολες και χρονοβόρες,  αλλά το μεγαλύτερο αθλητικό – και όχι μόνο – γεγονός του πλανήτη κάθε τετραετία (ΟΚ,  αυτή τη μοναδική φορά μιλάμε για πενταετία!) αρχίζει!

Ποιο είναι λοιπόν, στην πραγματικότητα, αυτό το γεγονός το οποίο άξιζε να περιμένουμε για ένα χρόνο, να χρεωθούν οι διάφοροι οργανισμοί και χορηγοί περισσότερο από 20 δισεκατομμύρια δολάρια για αυτή την τεράστια καθυστέρηση, να κινητοποιηθούν ατελείωτοι φορείς σε όλο τον πλανήτη ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα και οι αγώνες στους οποίους συμμετέχουν περισσότερα από 200 κράτη όλου του κόσμου να μπορούν να ξεκινήσουν;

Δίπλα στην απαραίτητη ιστορία του γεγονότος, που ξεκινάει από το 776 προ Χριστού και ανανεώνεται στο σύγχρονο 1896, με ό,τι απορρέει από αυτό το τεράστια σημασίας γεγονός που διοργανώνεται και πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια και που έχει να κάνει με υψηλές έννοιες, αξίες και ιδανικά, όπως η ευγενής άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι, η παγκόσμια ειρήνη και εκεχειρία, η συνύπαρξη λαών και πολιτισμών, η παγκόσμια γλώσσα του αθλητισμού αλλά και, τελικώς, η επιβράβευση για την προσπάθεια και τη νίκη, η μία και μοναδική λέξη που, ενδεχομένως, μπορεί να συμπύκνωσει την ουσία και τη σύγχρονη πραγματικότητα των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι το μέγεθος!

Πρώτο δεδομένο, ως προς το μέγεθος των συγκεκριμένων αγώνων, είναι το γεγονός πως η χρονική τους διάρκεια δεν είναι συχνή. Γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Κατά συνέπεια,  αφενός η προσμονή για κάτι μεγάλο που έρχεται, που γιγαντώνεται χρόνο με το χρόνο και αφετέρου η δυνατότητα σχεδιασμού και εκτέλεσης κάτι τόσο μεγάλου μέσα στην τετραετία,  του προσδίδει άλλη αίγλη και σημασία. Κακά τα ψέματα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι με διαφορά το μεγαλύτερο, σημαντικότερο και πιο κερδοφόρο brand στον παγκόσμιο αθλητισμό και μπαίνει σίγουρα στη sort list των ισχυρότερων brand της παγκόσμιας οικονομίας.

Αναλογιστείτε ένα άλλο γεγονός στο οποίο μετέχουν περισσότερα από 200 κράτη από όλο τον κόσμο, δηλαδή σχεδόν όλα, ως αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που έχει κάνει το καθένα από αυτά χωριστά, η πόλη και η χώρα που διοργανώνουν τους Αγώνες αλλά και η πανίσχυρη Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, μαζί  με την οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης, σε κάτι τόσο μεγάλο που, μέσω όλων των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας,  φτάνει για 16 -και κάτι- η μέρες στο τελευταίο σπίτι, στον τελευταίο κάτοικο του πλανήτη.

Δείτε στο Bethome.gr τα σημερινά Προγνωστικά Στοιχήματος

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες κάθε τετραετία, αποτελούν ό,τι  πιο σύγχρονο, καινοτόμο, ακριβό και αποτελεσματικό παράγεται,  δημιουργείται και εκτελείται στους τομείς της μετακίνησης, διαμονής,  σίτισης, διοργάνωσης αθλητικών γεγονότων και επικοινωνίας – τηλεοπτικής κάλυψης, στον πλανήτη γη. Ό,τι πρώτα εφαρμόζεται στους τομείς αυτούς κάθε τέσσερα χρόνια, είναι αυτό που στη συνέχεια επικρατεί σε όλο τον πλανήτη την επόμενη τετραετία. Είναι το γεγονός που προτιμούν οι τεράστιοι χορηγοί που το ακολουθούν, είναι το γεγονός, όμως, που έχει φτάσει πια στο σημείο να κινδυνεύει από το ίδιο του το μέγεθος.

Αυτές τις μέρες, όμως,  ας αρκεστούμε στα θετικά, που είναι πολλά και ας απολαύσουμε τις προσπάθειες όλων εκείνων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους -από πολύ μικρή ηλικία-  για να φτάσουν να ονειρεύονται μια ολυμπιακή διάκριση.