Προγνωστικά Α' Γαλλίας

 

Η αναμέτρηση Νις – Ανζέ ανοίγει την Παρασκευή (15/01) το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Α’ Γαλλίας. Αυτό συνεχίζεται με έξι ματς το Σάββατο (16/01) και τρία την Κυριακή (17/01), ένα εκ των οποίων το ντέρμπι Σεντ Ετιέν – Λυών.

Νις – Ανζέ (15/01, 21:30): Επιστροφή στις νίκες θέλει σήμερα η Νις στο ντέρμπι τετράδας με τη δεύτερη Ανζέ. Πολύ δύσκολα θα κερδίσουν οι γηπεδούχοι τους σκληροτράχηλους φιλοξενούμενους, που έχουν χάσει μόλις 4 φορές σε 20 ματς. Η Ανζέ συμβιβάζεται συχνά εκτός έδρας με την ισοπαλία, είναι «σφιχτή» αμυντικά, μπορεί να πάρει τον πόντο.

Προγνωστικό: Χ (3.05 @ Betshop)

Τουλούζ – Παρί Σεν Ζερμέν (16/01, 18:00): Ανεβασμένη η Τουλούζ απ’ το τέλος του 2015, ξεκίνησε με νίκη το νέο έτος (1-3 εκτός έδρας επί της Ρεμς), δείχνει σε καλή κατάσταση. Παρόλα αυτά, σήμερα αντιμετωπίζει την υπερδύναμη Παρί, που κέρδισε με έμφαση τα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος με επιμέρους γκολ 13-1! Δύσκολα θα σκοράρει η Τουλούζ κόντρα στους Παριζιάνους.

Προγνωστικό: NG (1.85 @ Betshop)

Γκινγκάμπ – Ναντ (16/01, 21:00): Φαίνεται ότι η διακοπή των εορτών ωφέλησε την Γκινγκάμπ, που πέρασε αλώβητη απ’ την έδρα της Μαρσέιγ την περασμένη εβδομάδα (0-0), ένα ματς που θα μπορούσε μάλιστα να κερδίσει. Απέχει απ’ τις νίκες στις τελευταίες έξι αγωνιστικές (0-1-5), οφείλει να πάρει ματς σαν το σημερινό με αντιπάλους δυναμικής της Ναντ. Δεν είναι κάτι φοβερό οι φιλοξενούμενοι εκτός έδρας, πιθανός ο «άσσος».

Προγνωστικό: Άσσος (2.30 @ Betshop)

Τρουά – Ρεν (16/01, 21:00): Ολοταχώς προς τον υποβιβασμό οδεύει η Τρουά, ωστόσο ακόμη είναι νωρίς για να τα παρατήσει. Πολύ «σφιχτή» ομάδα η Ρεν, θεωρούμε δύσκολο να χάσει από την τραγική Τρουά, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις συμβιβάζεται με την ισοπαλία, ειδικά εκτός έδρας. Είναι ρίσκο να πάμε στον άσσο, γι’ αυτό επιλέγουμε την κάλυψη του 1Χ, βλέποντας και το ότι οι γηπεδούχοι έχασαν μόλις ένα απ’ τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας.

Προγνωστικό: 1Χ (1.65 @ Betshop)

Μπορντό – Λιλ (16/01, 21:00): Πρόκειται για παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες, που βρίσκονται κοντά στη βαθμολογία (26 πόντους η 12η Μπορντό, 25 η 13η Λιλ). Οι Γιρονδίνοι σκοράρουν σχεδόν πάντα εντός έδρας, το ίδιο συμβαίνει εκτός έδρας επί της παρουσίας του κόουτς Αντονετί για τους «λιλουά». Είναι ρίσκο το αμφίσκορο, αλλά οι δύο ομάδες μας έχουν δείξει ότι έχουν δυνατότητες επιθετικά.

Προγνωστικό: G/G (2.10 @ Betshop)

Γκαζελέκ – Ρεμς (16/01, 21:00): Δεν έχασε τη φρεσκάδα της η Γκαζελέκ παρά το διάστημα των εορτών, επέστρεψε με εκτός έδρας 2-2 κόντρα στη Μονακό και διεύρυνε το αήττητο σερί της στις 10 αγωνιστικές (6-4-0). Εντός έδρας ξέρει να παίρνει αποτελέσματα, αντιμετωπίζει μια Ρεμς που είναι απογοητευτική εκτός έδρας, προέρχεται από 4/5 ήττες. Λογική επιλογή η νίκη για τους γηπεδούχους.

Προγνωστικό: Άσσος (2.10 @ Betshop)

Μπαστιά – Μονπελιέ (16/01, 21:00): Αναμέτρηση για την «ουρά», απ’ αυτές που καμία ομάδα δε θέλει να χάσει. Η Μπαστιά προέρχεται από φυσιολογική εκτός έδρας ήττα απ’ την Παρί Σεν Ζερμέν (2-0), ενώ η Μονπελιέ ξεκίνησε το 2016 με εντός έδρας ήττα απ’ την Μπορντό (0-1). Ισχυροί οι Κορσικανοί στο γήπεδο τους, μόλις μια φορά έχασαν οι φιλοξενούμενοι στις πέντε τελευταίες εξόδους (1-3-1). Λογική επιλογή η ισοπαλία, που ίσως αφήσει άπαντες ικανοποιημένους.

Προγνωστικό: Χ (3.00 @ Betshop)

Λοριάν – Μονακό (17/01, 15:00): Ομάδα που σκοράρει είναι η Λοριάν, ανεξαρτήτως έδρας, το έκανε δύο φορές και στο εκτός έδρας ματς της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στη Ρεν. Το ίδιο ισχύει και για τη Μονακό, που διαθέτει την ποιότητα για να βρει δίχτυα τουλάχιστον μια φορά. Να σημειωθεί ότι η Λοριάν μετράει 14/20 G/G.

Προγνωστικό: G/G (1.90 @ Betshop)

Καέν – Μαρσέιγ (17/01, 18:00): Ντέρμπι το σημερινό ματς, ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες όπως είναι οι Καέν και Μαρσέιγ. Οι γηπεδούχοι είναι σε κακή κατάσταση εδώ και καιρό, προέρχονται από τρεις ήττες στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, σε αντίθεση με τους Μασσαλούς, που εκτός έδρας βολεύονται πολύ περισσότερο να παίρνουν αποτελέσματα. Προέρχονται από 4/5 διπλά, εκτιμούμε ότι την Κυριακή μπορούν να πάρουν ακόμη ένα.

Προγνωστικό: Διπλό (2.40 @ Betshop)

Σεντ Ετιέν – Λυών (17/01, 22:00): Πρόκειται για το ντέρμπι της αγωνιστικής, ανάμεσα σε δύο ποιοτικές ομάδες. Η Σεντ Ετιέν απέδειξε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν πατάει καλά, καθώς ηττήθηκε εκτός έδρας απ’ την Ναντ (2-1), σε αντίθεση με τη Λυών που έρχεται με φόρα μετά τη σούπερ εμφάνιση κόντρα στην Τρουά (4-1) στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της. Το μομέντουμ είναι με τους «λυονέ», ωστόσο δύσκολα θα κερδίσουν. Θα πάμε σε κάτι πιο ασφαλές, όπως το G/G.

Προγνωστικό: G/G (1.75 @ Betshop)