Σπόρτινγκ, Μπενφίκα και Πόρτο δίνουν τη δική τους ξεχωριστή μάχη για τον τίτλο, καθώς όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν μείνει πολύ πίσω. Στην 18η αγωνιστική, τα «λιοντάρια» υποδέχονται την αδύναμη Τοντέλα, οι «αετοί» φιλοξενούνται από την Εστορίλ και οι «δράκοι» ταξιδεύουν στην έδρα της επικίνδυνης Γκιμαράες.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ – ΤΟΝΤΕΛΑ (15/01, 22:30): Από τέσσερις συνεχόμενες νίκες προέρχεται η σοβαρή Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που τη φετινή χρονιά μοιάζει πιο έτοιμη από ποτέ για τον τίτλο. Αυτή την εβδομάδα θεωρητικά έχει εύκολο έργο απέναντι στην αδύναμη Τοντέλα και θέλει να ξεμπερδεύει από νωρίς με το «τρίποντο». Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα και θα παλέψουν για ότι καλύτερο στη δύσκολη αποστολή που έχουν.

Προγνωστικό: 1 & Over 3,5 (2.10 @ Betshop)

ΑΚΑΔΕΜΙΚΑ – ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ (16/01, 18:15): Δυο νίκες στα τρία τελευταία έχει πετύχει η Ακαδέμικα, γεγονός που την έβγαλε από τη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον θέλει να «ανοίξει» διαφορά ασφαλείας από Μποαβίστα και Τοντέλα. Θα ψάξει τη νίκη απέναντι στην Πάκος, που θέλει και αυτή το τρίποντο ώστε να παραμείνει να υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι δείχνουν σε καλή κατάσταση αλλά στα πέντε τελευταία εκτός έδρας δείχνουν να «χωλαίνουν».

Προγνωστικό: 2-3 γκολ (1.90 @ Betshop)

ΜΑΡΙΤΙΜΟ – ΟΥΝΙΑΟ ΜΑΔΕΪΡΑ (16/01, 20:30): Από επιβλητική νίκη με 5-1 κόντρα στην Μορεϊρένσε προέρχεται η Μαρίτιμο, που κόντρα στην Μαδέιρα ελπίζει να εκμεταλλευτεί τη φόρα με την οποία έρχεται και να «σκαρφαλώσει» ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη και με όπλο την καλή αμυντική τους συμπεριφορά θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν οτιδήποτε θετικό.

Προγνωστικό: 2-3 γκολ (1.90 @ Betshop)

ΕΣΤΟΡΙΛ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ (16/01, 22:45): Από έξι σερί νίκες ανεξαρτήτως διοργάνωσης προέρχεται η Μπενφίκα, που στη σημερινή αναμέτρηση στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στη νίκη που θα τη διατηρήσει στο κυνήγι του τίτλου μαζί με τις Σπόρτινγκ και Πόρτο. Η Εστορίλ παρουσιάζεται πολύ δυνατή στην έδρα της μετρώντας μόλις μια ήττα στα 18 τελευταία παιχνίδια (!) και απέναντι στην Μπενφίκα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το άγχος των «αετών» για το τρίποντο.

Προγνωστικό: G/G (2.10 @ Betshop)

ΡΙΟ ΑΒΕ – ΜΠΕΛΕΝΕΝΣΕΣ (17/01, 18:00): Την πολύ καλή της παρουσία συνεχίζει στη φετινή Primeira Liga η Ρίο Άβε, που βρίσκεται στην 6η θέση με 25 βαθμούς και μόλις στο -3 από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Από την πλευρά της η Μπελενένσες παρουσιάζεται άχρωμη, άγευστη και άοσμη τη φετινή χρονιά και ειδικά μακριά από την έδρα της αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα μετρώντας επτά ήττας στα οκτώ τελευταία.

 Προγνωστικό: 1 (1.85 @ Betshop)

ΑΡΟΥΚΑ – ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ (17/01, 18:00): Τις αλλοπρόσαλλες εμφανίσεις της συνεχίζει η Αρούκα τη φετινή χρονιά, γεγονός που προκύπτει από τις καλές εντός έδρας εμφανίσεις και τις μέτριες μακριά από την έδρα της. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην 14η θέση και στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη, και δείχνουν ικανοί για το καλύτερο και για το χειρότερο. Θα προσπαθήσουν για το τρίποντο παίζοντας και πάλι επιθετικά που δείχνει να της πηγαίνει.

Προγνωστικό: G/G (1.90 @ Betshop)

ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΪΡΑ – ΜΠΡΑΓΚΑ (17/01, 20:15): Σε πολύ κακή κατάσταση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Νασιονάλ, που αγνοεί τη νίκη εδώ και οκτώ αγωνιστικές. Η Μπράγκα από τη μεριά της έχει μείνει εκτός στη διεκδίκηση του τίτλου και απλώς θέλει να κρατήσει την 4η θέση στην οποία βρίσκεται και οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Προγνωστικό: 2-3 γκολ (1.90 @ Betshop)

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΠΟΡΤΟ (17/01, 20:30): Ανεβασμένη παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα η Γκιμαράες, που μετράει δυο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα στα τέσσερα τελευταία. Κόντρα στην Πόρτο θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το άγχος των φιλοξενούμενων και να αποσπάσει οτιδήποτε θετικό. Οι «δράκοι» από την πλευρά τους, μπορεί είναι ντεφορμέ τον τελευταίο μήνα αλλά δεν έχουν άλλα περιθώρια για απώλειες αν θέλουν να παραμείνουν ζωντανοί στη μάχη για τον τίτλο.

Προγνωστικό: 2 (1.40 @ Betshop)

ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ – ΒΙΤΟΡΙΑ ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ (18/01, 22:00): Από τέσσερις σερί ήττες προέρχεται η Μποαβίστα και μάλιστα χωρίς να σκοράρει. Αν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες της για παραμονή, πρέπει άμεσα να αρχίσει να κερδίζει παιχνίδια και βαθμούς και να διώξει το άγχος που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους πραγματοποιούν μια αδιάφορη σεζόν όντας στη μέση της βαθμολογίας μακριά από την κορυφή και τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα. Εκτός έδρας παρουσιάζονται καλύτεροι και θα προσπαθήσουν να πάρουν το τρίποντο που θα τους διατηρήσει στο πρώτο μισό της Primeira Liga.

Προγνωστικό: N/G (1.70 @ Betshop)