Με την αναμέτρηση της Μπρέντφορντ κόντρα στην Μπέρνλι ανοίγει η αυλαία της 27ης αγωνιστικής στην Τσάμπιονσιπ. Δίκαια φαβορί η πρωτοπόρος Μίντλεσμπρο, η Χαλ και η Νότιγχαμ, οι οποίες αντιμετωπίζουν τις Μπρίστολ Σίτι, Τσάρλτον και Μπόλτον αντίστοιχα. Αναμένεται μάχη στο “Μολινό” ανάμεσα σε Γουλβς και Κάρντιφ, με τον νικητή να παραμένει σε τροχιά πλέι οφ.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ – ΜΠΕΡΝΛΙ (15/01, 21:45): Σε κακή αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται τις δύο τελευταίες εβδομάδες η Μπρέντφορντ, καθώς δεν έχει κατορθώσει να πάρει ούτε βαθμό, γνωρίζοντας την ήττα από την Μπέρμπιγχαμ (2-1 εκτός) και Μίντλεσμπρο (0-1 εντός) στο τελευταίο. Από την άλλη η Μπέρνλι έρχεται με ανεβασμένο ηθικό, αφού παρέμεινε για τρίτο σερί παιχνίδι αήττητη στην κατηγορία. Στο τελευταίο που έδωσε εκτός έδρας μεσοβδόμαδα ήταν καταιγιστική επικρατώντας 0-5 της Μίλτον Κέινς Ντονς.

Προγνωστικό: 2 (2,85 @ Betshop)

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝΣΝΤΕΪ – ΛΙΝΤΣ (16/01, 14:30): Κακό σταύρωμα το συγκεκριμένο παιχνίδι. Από την μία η αποτελεσματική στα τελευταία στα τελευταία δύο παιχνίδια Σέφιλντ Γουένσντεϊ, η οποία μπορεί να παίρνει νίκες ωστόσο δεν ικανοποιεί με τις εμφανίσεις της. Από την άλλη μία Λιντς που αγνοεί το «τρίποντο» εδώ και τέσσερις αγωνιστικές (0-3-1). Πάντως στα τελευταία ήταν καλή και άξιζε να πάρει έστω μία νίκη, την οποία γυροφέρνει εδώ και αρκετό καιρό.

Προγνωστικό: Χ2 (3,35, 4,15 @ Betshop)

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ – ΜΠΡΑΪΤΟΝ  (16/01, 17:00): Ικανοποιητική ήταν η εμφάνιση της Μπλάκμπερν στο μεσοβδόμαδα με την ΚΠΡ (1-1) εντός έδρας. Παρόλα αυτά της λείπει η ουσία και δεν μπορεί να γευτεί τη χαρά της νίκης, μετρώντας στα πέντε τελευταία απολογισμό (0-2-3). Αγωνιστικά έχει πέσει και η Μπράϊτον, η οποία ηττήθηκε στο τελευταίο 2-0 από την Ρόδεραμ, εκτός έδρας και συμπλήρωσε τρεις σερί ήττες, αγνοώντας τους τρεις βαθμούς στα επτά τελευταία παιχνίδια που έδωσε (0-3-4). Μεγάλο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δύο ομάδες στο γκολ καθώς οι μεν γηπεδούχοι μετρούν επτά σερί Under 2,5 και από την άλλη η φιλοξενούμενοι τέσσερα.

Προγνωστικό: Under 2,5 (1,50 @ Betshop)

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ – ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ (16/01, 17:00): Σε δύσκολη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται η Μπρίστολ Ρόβερς, η οποία ηττήθηκε στο τελευταίο από την Πρέστον με 1-2 εντός έδρας. Συμπλήρωσε έξι παιχνίδια χωρίς νίκη (0-2-4). Η Μίντλεσμπρο από την άλλη εξακολουθεί να πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού. Στο μεσοβδόμαδο που έδωσε στην έδρα της Μπρέντφορντ κατάφερε να πάρει το διπλό (0-1), παραμένοντας έτσι στην κορυφή τη κατάταξης. Η σοβαρή Μπόρο μπορεί να φύγει με το «τρίποντο» μέσα από την έδρα της Μπρίστολ.

Προγνωστικό: 2 (1,90 @ Betshop)

ΝΤΕΡΜΠΙ  – ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ (16/01, 17:00): Σε αγωνιστική καθίζηση φαίνεται να βρίσκεται η Ντέρμπι, μετά το ισόπαλο 1-1 με την Ρέντινγκ στην έδρα της. Συμπλήρωσε τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-2-1), κάτι που μοιάζει περίεργο για ομάδα η οποία φιγουράρει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Η Μπέρμπιγχαμ από την άλλη αναδείχθηκε ισόπαλη στο παιχνίδι με την Νότιγχαμ (1-1) εκτός έδρας, μετά από δύο σερί νίκες που πέτυχε, δείχνοντας την καλή αγωνιστική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται. Είναι πολλές τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη για την δεύτερη Ντέρμπι και πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να σπάσει το ρόδι και να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, σε συνδυασμό και με την κακή εικόνα που έχει παρουσιάσει η Μπέρμπιγχαμ στα πρόσφατα πέντε εκτός έδρας (0-3-2).

Προγνωστικό: 1 (1,50 @ Betshop)

ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ – ΦΟΥΛΑΜ (16/01, 17:00): Τρομερή ήταν η Χάντερσφιλντ κόντρα στην Τσάρλτον, την οποία φιλοδώρησε με πέντε τέρματα (5-0) στην έδρα της. Παρέμεινε για τέταρτη αγωνιστική αήττητη(3-1-0). Υποδέχεται την Φούλαμ, η οποία με την σειρά της μετράει δύο σερί ήττες. Οι φιλοξενούμενοι τελευταία φορά που χαμογέλασαν εκτός έδρας ήτα στις 31/10 όταν και κέρδισαν την Μπρίστολ Σίτι (1-4). Έκτοτε έχουν ρεκόρ δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Προγνωστικό: 1 (2,10 @ Betshop)

ΧΑΛ – ΤΣΑΡΛΤΟΝ (16/01, 17:00): Ξανά τα πάνω της δείχνει να πήρε η Χαλ μετά και την επικράτηση επί της Μπράϊτον (1-0) εντός έδρας. Πατάει καλά στα τελευταία και με την δύναμη που ασκεί στην έδρα της (τέσσερις σερί νίκες στα τελευταία) είναι το φαβορί κόντρα σε μια απογοητευτική και τη φετινή σεζόν Τσάρλτον, η οποία αγνοεί τους τρεις πόντους εδώ και εννιά αγωνιστικές (0-4-5). Μπορούν το τρίποντο οι «τίγρεις» ώστε να διατηρηθούν σε αρκετό υψηλό επίπεδο και να διεκδικήσουν με αξιώσεις της άνοδο. Αξίζει και η νίκη των γηπεδούχων χωρίς να δεχτούν τέρμα (στα 3/4 στην έδρα τους κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους).

Προγνωστικό: 1 και N/G (1,90 @ Betshop)

ΙΠΣΟΥΙΤΣ – ΠΡΕΣΤΟΝ  (16/01, 17:00): Σε άνοδο είναι το τελευταίο διάστημα η Ίπσουιτς η οποία συμπλήρωσε τέσσερα παιχνίδια αήττητη στο πρωτάθλημα (3-1-0) και δείχνει ιδιαίτερα ανεβασμένη. Σε παρόμοια κατάσταση και η Πρέστον. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από τρεις διαδοχικές επικρατήσεις στο πρωτάθλημα. Έχουν το εύκολο γκολ και οι δύο ομάδες. Συνεπώς το να σκοράρουν και οι δύο μοιάζει αρκετά πιθανό.

Προγνωστικό: G/G (1,95 @ Betshop)

ΜΙΛΤΟΝ ΚΕΙΝΣ ΝΤΟΝΣ – ΡΕΝΤΙΝΓΚ (16/01, 17:00): Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά και από την βαριά ήττα από την Μπέρνλι εντός έδρας (0-5) είναι η Μίλτον Κέινς Ντονς. Συμπλήρωσε  τρίτη σερί αγωνιστική που αγνοεί το «τρίποντο», εμφανίζοντας παράλληλα αδυναμία στο σκοράρισμα (στα 2/3 δεν κατάφερε να σκοράρει). Σε καλύτερη φάση είναι από την άλλη πλευρά η Ρέντινγκ, η οποία παίζει καλό ποδόσφαιρο στα τελευταία, αλλά αδικείται από τα αποτελέσματα (τρία παιχνίδια αήττητη με μία νίκη και δύο ισοπαλίες). Έχει τύχες το διπλό και μπορεί να επιβεβαιωθεί σε αποδόσεις πάνω από το 2,3.

Προγνωστικό: 2 (2,40 @ Betshop)

ΝΟΤΙΓΧΑΜ – ΜΠΟΛΤΟΝ  (16/01, 17:00): Πολύ σκληρή για να πεθάνει είναι η φετινή Νότιγχαμ, η οποία μετά το εντός έδρας 1-1 με την Μπέρμπιγχαμ διατήρησε το αήττητη ρεκόρ δέκα αγωνιστικών (4-6-0). Από την άλλη η ουραγός της κατάταξης Μπόλτον συνεχίζει να δίνει τη μάχη της για αποφυγή του υποβιβασμού. Αυτό το παιχνίδι αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Νότιγχαμ να επιστρέψει στις επιτυχίες κάτι που μπορεί να πετύχει κόντρα στην κακή Μπόλτον.

Προγνωστικό: 1 (1,65 @ Betshop)

ΡΟΔΕΡΑΜ – ΚΠΡ (16/01, 17:00): Βάλσαμο μπορεί να χαρακτηριστεί η μεσοβδόμαδη νίκη που πέτυχε η Ρόδεραμ απέναντι στην Μπράϊτον στο τελικό 2-0. Αποτέλεσμα που την διατήρησε στις θέσεις πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Σε αντίθεση με την ΚΠΡ, η οποία δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης εδώ και επτά αγωνιστικές (0-5-2). Πάντως και οι δύο ομάδες έχουν έφεση στο γκολ στα τελευταία τους παιχνίδια (σκόραρε και στα πέντε η Ρόδεραμ, 6/7 g/g μετράει στα τελευταία της η ΚΠΡ). Συνεπώς μπορεί να επιβεβαιωθεί αρκετά υψηλό εκατέρωθεν σκοράρισμα.

Προγνωστικό: G/G (1,80 @ Betshop)

ΓΟΥΛΒΣ – ΚΑΡΝΤΙΦ (16/01, 17:00): Σε εξαιρετική κατάσταση είναι το τελευταίο διάστημα η Γουλβς. Οι «λύκοι» με την επικράτηση τους επί της Φούλαμ με 3-2 έκαναν το 4Χ4 συνεχίζουν απτόητοι και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να χάσουν την επαφή τους με τα πλέι οφ. Από την άλλη πλευρά η Κάρντιφ αγωνίστηκε την Πέμπτη και γνώρισε απόλυτα δίκαια την ήττα από την ανώτερη Χαλ (2-0). Με μια μέρα λοιπόν παραπάνω ξεκούραση και χάρη στο σερί που έχει χτίσει η Γουλβς  τα 2,15 στο άσσο μοιάζουν καλοπληρωμένα.

Προγνωστικό: 1 (2,15 @ Betshop)