G Ethniki

Φουλ το πρόγραμμα της Γ’ Εθνικής του δευτέρου ομίλου στην 26η αγωνιστική. Στον Αγχίαλο με τον Πύρασο δοκιμάζεται ο Αιγινιακός και με νίκη μειώνει στον πόντο τη διαφορά από τον Καραϊσκάκη που έχει ρεπό. «Εξάποντο» παραμονής το Οικονόμος – Πιερικός, «καίγονται» για νίκη Τύρναβος, Εθνικός Φιλιππιάδας και Αχιλλέας Νεοκαισάρειας.

Πύρασος Ν. Αγχιάλου – Αιγινιακός (16/03, 15:00): Επιτέλους νίκη για τον Πύρασο, ο οποίος πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Φαρκαδόνας με 1-0. Πρώτη νίκη μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Στον πόντο η διαφορά από την παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά ο Αιγινιακός διέλυσε με 7-2 εντός έδρας, πετυχαίνοντας την έβδομη διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα. Στη δεύτερη θέση και στο -4 από την κορυφή. Ευκαιρία έχουν οι φιλοξενούμενοι να πάρουν το «τρίποντο» και να πλησιάσουν στον πόντο τον Καραϊσκάκη, ο οποίος έχει ρεπό.

Προγνωστικό: 2

Τύρναβος – Νίκη Βόλου (16/03, 15:00): Στα χαρτιά πήρε τη νίκη επί του Φωκικού ο Τύρναβος (3-0 α.α). Πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη επικράτηση του στο πρωτάθλημα και την σερί αγωνιστική που παραμένει αήττητος (3-1-0). Βρίσκεται στο +2 από τον υποβιβασμό. Από την άλλη πλευρά η Νίκη επικράτησε εύκολα με 2-0 του Οπούντιου, εντός έδρας, επεκτείνοντας το αήττητο σερί της στους έξι αγώνες (3-3-0). Αδιάφορη έχει μείνει πολύ πίσω όσον αφορά την άνοδο. Πάμε με το κίνητρο των γηπεδούχων να απομακρυνθούν κι άλλο από τις επικίνδυνες θέσεις.

Προγνωστικό: 1

Οικονόμος Τσαριτσάνης – Πιερικός (16/03, 15:00): Πολύ βαριά ήττα υπέστη την προηγούμενη αγωνιστική ο Οικονόμος από τον Αιγινιακό με 7-2, εκτός έδρας. Τρέχει ρεκόρ 2-1-3 στα τελευταία του παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Στο -3 από τη σωτηρία. Από τη δική του πλευρά ο Πιερικός πήρε αυτό που ήθελε στο παιχνίδι με την Πύδνα (2-1 εντός) και αύξησε τη διαφορά του από τις επικίνδυνες θέσεις στους τέσσερις πόντους. Παρέμεινε για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι αήττητος (2-2-0). Καθαρό «εξάποντο», η όποια πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Προσεκτικές θα είναι αμφότερες, πάμε με τα λίγα γκολ.

Προγνωστικό: Under 2.5

Πύδνα Κίτρους – Δωτιέας Αγιάς (16/03, 15:00): Την ήττα με 2-1 από τον Πιερικό γνώρισε την προηγούμενη αγωνιστική η Πύδνα, εκτός έδρας. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα, μετά το 2-0 από τον Αιγινιακό, εντός. Αδιάφορη δεν κυνηγάει κάτι. Από την άλλη πλευρά ο Δωτιέας πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα, καθώς επικράτησε με 1-0 του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Τρέχει ρεκόρ 2-1-3 στα τελευταία του παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Στο -7 από την παραμονή του στην κατηγορία. Ισχυρότερο το κίνητρο των φιλοξενούμενων, ωστόσο με την εικόνα που παρουσιάζουν στα τελευταία εκτός έδρας (έξι σερί ήττες, στις πέντε πρόσφατες δεν πέτυχε γκολ), δεν μας πείθουν ότι μπορούν να πάρουν κάτι από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Προγνωστικό: 1

Εθνικός Φιλιππιάδας – Θεσπρωτός (16/03, 15:00): Ήττα στο Καναλάκι από τον Αχέρων για τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Τρέχει ρεκόρ 2-2-2 στα τελευταία του παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Στον πόντο η διαφορά του από τον υποβιβασμό. Από την άλλη πλευρά ο Θεσπρωτός ηττήθηκε με τη σειρά του 2-1 από τον Καραϊσκάκη, εντός έδρας, επεκτείνοντας το αρνητικό σερί του στις πέντε αγωνιστικές (0-3-2). Αδιάφορος για το υπόλοιπο της σεζόν, πολύ δύσκολα θα κινδυνέψει με υποβιβασμό. Πάμε με το κίνητρο και τη δίψα των γηπεδούχων για τη νίκη.

Προγνωστικό: 1

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Ρήγας Φεραίος (16/03, 15:00): Καθόλου καλά δεν τα πηγαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Αχιλλέας, ο οποίος υπέστη την ήττα με 1-0 από τον Δωτιέα στην Αγιά. Συμπλήρωσε τρία παιχνίδια χωρίς «τρίποντο» (0-1-2). Βρίσκεται στο -2 από την παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά ο Ρήγας Φεραίος είχε ρεπό το Σάββατο. Στο τελευταίο αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Θεσπρωτό, εντός έδρας, επεκτείνοντας το αήττητο σερί του στις επτά αγωνιστικές (4-3-0). Νίκη ψάχνουν οι γηπεδούχοι, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι των τριών συνεχόμενων διπλών δε θα αδιαφορήσουν. Καλύτερα να πάμε με το εκατέρωθεν σκοράρισμα που επιβεβαιώνουν αμφότερες στα πρόσφατα παιχνίδια τους.

Προγνωστικό: G/G