Προγνωστικά Α’ Ολλανδίας: Συνέχεια σήμερα στην 17η αγωνιστική της Α’ Ολλανδίας, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει πέντε αναμετρήσεις.

Εξέλσιορ – Ναϊμέγκεν (18/12, 13:30): Λογική εκτός έδρας ήττα υπέστη η Εξέλσιορ την περασμένη εβδομάδα κόντρα στη Χέρενφεν (2-1), παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο φινάλε του ημιχρόνου. Ήταν η πρώτη ήττα έπειτα από τρεις αγωνιστικές, σήμερα υποδέχεται τη Ναϊμέγκεν, που έρχεται απ’ το εμφατικό 3-0 εντός έδρας επί της Ντεν Χάαγκ. Καλύτερη εντός έδρας η Εξέλσιορ, μπορεί να κερδίσει τη Ναϊμέγκεν.

Προγνωστικό: Άσσος (2.40 @Betshop)

Ντεν Χάαγκ – Σπάρτα Ρότερνταμ (18/12, 15:30): Ντέρμπι παραμονής ανάμεσα σε δύο μέτριες ομάδες, που προέρχονται από διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα. Από τέσσερις σερί ήττες έρχεται η Ντεν Χάαγκ, μόλις έναν πόντο πήρε η Σπάρτα στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Βάσει λογικής, καμία εκ των δύο δε θα θέλει άλλη ήττα, περιμένουμε «σφιχτό» ματς, σοφή επιλογή είναι το Under 2,5.

Προγνωστικό: Under 2,5 (2.00 @Betshop)

Χέρακλες – Τσβόλε (18/12, 15:30): Συνεχίζει να προβληματίζει με την απόδοση της η Τσβόλε, που έμεινε στο εντός έδρας 0-0 με τη Βίλεμ την περασμένη εβδομάδα και πλέον βρίσκεται στην 16η θέση με 14 πόντους. Από ήττα έρχεται η Χέρακλες, που είχε ιδιαίτερα δύσκολο έργο εκτός έδρας κόντρα στην Ουτρέχτη (2-0), σήμερα είναι φαβορί και λογικά θα κερδίσει.

Προγνωστικό: Άσσος (2.05 @Betshop)

Γκρόνινγκεν – Γκόου Αχέντ Ιγκλς (18/12, 15:30): Όσο εκμεταλλεύεται την έδρα της η Γκρόνινγκεν δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει προβλήματα με την παραμονή. Επικράτησε και της Ρόντα την περασμένη εβδομάδα, με 2-0 εντός έδρας, πήρε την τρίτη διαδοχική εντός έδρας νίκη της. Απ’ την άλλη, η Γκόου Αχέντ έρχεται από τέσσερις σερί ήττες, ενώ έχασε και τα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας ματς. Θεωρούμε ότι οι φιλοξενούμενοι θα σκοράρουν, κάτι που κάνουν συχνά.

Προγνωστικό: G/G (1.85 @Betshop)

Άγιαξ – Αϊντχόφεν (18/12, 17:45): Ήττα έπειτα από πάρα πολύ καιρό για τον Άγιαξ, που δεν κατάφερε να πάρει τίποτα στο εκτός έδρας ματς με την Τβέντε την περασμένη εβδομάδα (1-0). Έμεινε στο -3 απ’ τη Φέγενορντ και είδε την Αϊντχόφεν να μειώνει στους τρεις πόντους. Οι φιλοξενούμενοι γνωρίζουν ότι σήμερα οφείλουν να κερδίσουν αν θέλουν να μείνουν μέσα στο παιχνίδι του τίτλου, καθώς ενδεχόμενη γκέλα μπορεί να φέρει μεγαλύτερη διαφορά απ’ την κορυφή. Η PSV δείχνει χαρακτήρα στα μεγάλα ματς, το έχει κάνει πολλές φορές και μπορεί να κάνει σήμερα τη ζημιά.

Προγνωστικό: 2 DNB (2.45 @Betshop)