Με οκτώ αναμετρήσεις συνεχίζεται η αγωνιστική δράση του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, με τα ματς να παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον. Τόσο στην κορυφή όσο και στην «ουρά» οι μάχες αρχίζουν να «φουντώνουν», με το Φωστήρα και τη Ραφήνα να κυνηγούν την άνοδο και πάνω από έξι ομάδες να παλεύουν να «σώσουν» τη χρονιά.

ΚΥΑΝΟΥΣ ΑΣΤΗΡ ΒΑΡΗΣ – ΠΑΟ ΚΡΟΥΣΣΩΝΟΣ (14/02, 15:00): Επέστρεψε στις ήττες ο Αστήρ, που πριν από την αναμέτρηση με τον Ιωνικό μετρούσε τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στα πέντε τελευταία. Βρίσκεται οριακά εντός της επικίνδυνης ζώνης και κόντρα στον ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη που θα του δώσει εκ νέου βαθμολογική ανάσα στη δύσκολη μάχη που δίνει για την παραμονή. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους βρίσκονται σε σταθερά κακή κατάσταση, με τη σωτηρία πλέον να απέχει οκτώ βαθμούς. Λογικά θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία εκτός και αν ξεκινήσουν την αντεπίθεσή τους… άμεσα.

Προγνωστικό: 1

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ (14/02, 15:00): Δεν τα κατάφερε στην έδρα της Ραφήνας την προηγούμενη εβδομάδα ο Ηλυσιακός επιστρέφοντας έτσι στις ήττες. Το θετικό είναι πως η διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη παρέμεινε στους τέσσερις βαθμούς και ο Ηλυσιακός κόντρα στον Ιωνικό θα ψάξει τη νίκη που θα του δώσει επιπλέον «αέρα» από τις ομάδες που βρίσκονται από κάτω. Από νίκη προέρχεται ο ασταθής Ιωνικός που βρίσκεται στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Αν δεν θέλει να μπλέξει σε περιπέτειες πρέπει να σταθεροποιήσει τις εμφανίσεις του άμεσα, ξεκινώντας από το παιχνίδι κόντρα στον Ηλυσιακό.

Προγνωστικό: Χ

ΙΑΛΥΣΟΣ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (14/02, 15:00): Για τρίτο σερί παιχνίδι έμεινε μακριά από τις επιτυχίες ο Ιαλυσός, χάνοντας έτσι πολύτιμο έδαφος στη μάχη που δίνει για την άνοδο. Πλέον βρίσκεται στο -8 από τον πρωτοπόρο Φωστήρα και αν θέλει να παραμείνει στο «κόλπο» της ανόδου θα πρέπει να επικρατήσει του Κεραυνού Γλυφάδας. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να κέρδισαν τον ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα αλλά απέχουν πολύ ακόμα από τη σωτηρία. Βρίσκονται στο -10 από τον Ερμή Ζωνιανών και κόντρα στον Ιαλυσό θέλουν τη νίκη ώστε να διατηρήσουν και αυτές τις λίγες πιθανότητες που έχουν για να «σώσουν» την κατηγορία.

Προγνωστικό: 1

ΑΟΤ ΑΛΙΜΟΣ – ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (14/02, 15:00): Από ακόμα μια ήττα προέρχεται ο Άλιμος που σιγά σιγά θα αρχίσει να αποχαιρετά την κατηγορία και μαθηματικά. Έχει μόλις έξι βαθμούς και η βαθμολογική του κατάσταση φαίνεται μη αναστρέψιμη. Η Ραφήνα από την πλευρά της είναι η μόνη αήττητη ομάδα του 4ου ομίλου και βρίσκεται μόλις στο -3 από τον πρωτοπόρο Φωστήρα. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης για τους φιλοξενούμενους που λογικά δεν θα δυσκολευτούν για να την πετύχουν.

Προγνωστικό: 2

ΕΠΙΣΚΟΠΗ – ΚΗΦΙΣΙΑ (14/02, 15:00): Από νίκη χωρίς αντίκρισμα προέρχεται η Επισκοπή, που βρίσκεται στην προτελευταία θέση και στο -13 από τη σωτηρία. Οι ελπίδες της για παραμονή είναι μόνο μαθηματικές, εκτός και αν συμβεί ένα πελώριο ποδοσφαιρικό «θαύμα». Συνεχίζει την πολύ καλή της παρουσία τη φετινή σεζόν η Κηφισιά, που βρίσκεται στην 4η θέση και στο -9 από τον Φωστήρα και την άνοδο. Κόντρα στην Επισκοπή δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης αν θέλει να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες για άνοδο της αναλογούν.

Προγνωστικό: 2

ΦΩΣΤΗΡΑΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (14/02, 15:00): Στο μηδέν «κόλλησε» ο Φωστήρας την περασμένη εβδομάδα στην έδρα του Ερμή Ζωνιανών, με αποτέλεσμα η διαφορά του από τους διώκτες του να μειωθεί. Πλέον βρίσκεται στο +3 από τη Ραφήνα και στο +8 από τον Ιαλυσό και στη σημερινή αναμέτρηση θέλει πάση θυσία τη νίκη γιατί ακολουθεί ντέρμπι κορυφής στην έδρα της Ραφήνας. Ο Ατρόμητος από την πλευρά του επέστρεψε στις νίκες έπειτα από έξι αγωνιστικές παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα και δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί. Βρίσκεται στο -6 από τη σωτηρία, αλά οι πιθανότητες του να φύγει με κάτι θετικό κόντρα στο Φωστήρα είναι πολύ λίγες.

Προγνωστικό: 1

ΟΦΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ (14/02, 15:00): Τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία μετράει ο ΟΦΗ, που φαίνεται πως άργησε να «ξυπνήσει» και να κυνηγήσει την άνοδο. Πλέον βρίσκεται στο -9 από την κορυφή και θέλει τη νίκη ώστε να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες του. Το Ηράκλειο από την άλλη, βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική κατάσταση όντας στο -9 από τη σωτηρία παρά τις καλές εμφανίσεις του τελευταίου μήνα. Κόντρα στον ΟΦΗ θα ψάξει για τη νίκη που θα το διατηρήσει ζωντανό στη μάχη που δίνει να κρατηθεί στην  κατηγορία, αλλά το έργο του είναι ιδιαιτέρως δύσκολο.

Προγνωστικό: 1

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ (14/02, 15:00): Την πολύ καλή εικόνα των δυο τελευταίων μηνών χάλασε την προηγούμενη αγωνιστική ο Εθνικός, που ηττήθηκε με 0-4 στην έδρα του ΟΦΗ. Παρέμεινε στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη και στη σημερινή αναμέτρηση θέλει τη νίκη ώστε να διατηρήσει ή και να αυξήσει αυτή τη διαφορά. Ο Ερμής παραμένει η πιο σκληροτράχηλη ομάδα της κατηγορίας, παίζοντας καταπληκτική άμυνα και μετρώντας μόλις μια ήττα στα 10 τελευταία. Βρίσκεται οριακά εκτός επικίνδυνης ζώνης όντας στο +1 από τον Αστήρ Βάρης και κόντρα στον Εθνικό θα προσπαθήσει να αποσπάσει οτιδήποτε θετικό.

Προγνωστικό: Χ