προγνωστικα nba

ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ – ΜΑΙΑΜΙ ΧΙΤ (03:30)

Σε ένα συγκλονιστικό Game 6, oι Celtics κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί μέσα στο Miami, επικρατώντας των Heat με 104-103, χάρη σε ένα καλάθι του Derrick White κυριολεκτικά στη λήξη του ματς. Η ομάδα της Βοστώνης ισοφάρισε έτσι τη σειρά σε 3-3, και βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική συγκυρία, αφού με νίκη απόψε θα γίνει η πρώτη ομάδα στην Ιστορία των Playoffs του NBA που κατορθώνει να επιστρέψει από το 0-3 και να κερδίσει μια σειρά. Οι Celtics έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος του Game 6, προηγήθηκαν ακόμα και με διψήφιες διαφορές, όμως βραχυκύκλωσαν στο τελευταίο τρίλεπτο του ματς και βρέθηκαν μια ανάσα από τον αποκλεισμό, πριν τους λυτρώσει ο White στην εκπνοή. Η ομάδα του Joe Mazzulla έχει αποδειχτεί εφτάψυχη όποτε βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αυτό όμως που δεν κάνει ιδιαίτερα καλά, είναι να ανταποκρίνεται όταν είναι το φαβορί. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει απόψε, με τους γηπεδούχους να έχουν ασφαλώς το μομέντουμ και την ψυχολογία, και να θεωρούνται από όλους φαβορί να τελειώσουν απόψε τη σειρά στην έδρα τους και να προχωρήσουν στους Τελικούς του NBA, εκεί όπου περιμένουν οι Nuggets. Μένει να φανεί πώς θα διαχειριστούν την κατάσταση απόψε οι Celtics, που υπενθυμίζεται πως έχασαν τα πρώτα δύο ματς της σειράς μέσα στη Βοστώνη από τους Heat, και θα πρέπει να εμφανιστούν και απόψε πάρα πολύ σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να μην πέσουν και πάλι θύμα έκπληξης. Οι γηπεδούχοι θα πρέπει να ελαχιστοποιήσουν τα λάθη, αφού στο Game 6 υπέπεσαν σε 12, έναντι μόλις 5 των Heat, και να σουτάρουν καλύτερα από την περιφέρεια, μιας και στο προηγούμενο ματς είχαν μόλις 7/35 από το τρίποντο (20%), κάτι που λίγο έλειψε να πληρώσουν ακριβά. Σημαντικό ερωτηματικό για ακόμα ένα ματς ο Malcolm Brogdon, που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στο δεξί χέρι, δεν αγωνίστηκε στο Game 6 και δίνεται ξανά αμφίβολος.

Μια μόλις ανάσα από μια τεράστια επιτυχία βρέθηκαν οι Heat, που αν είχαν καταφέρει να βγάλουν την άμυνα στην τελευταία κατοχή των Celtics στο Game 6, μέσα στο Miami, θα ήταν τώρα ήδη στους Τελικούς του NBA. Η ομάδα του Erik Spoelstra δεν μπορεί παρά να κρίνεται ήδη πετυχημένη, αφού από το πουθενά έχει φτάσει ένα βήμα πριν τους Τελικούς, όμως την ίδια στιγμή κινδυνεύει πλέον να συνδέσει το όνομά της με μια τεράστια αποτυχία, αφού αν ηττηθεί απόψε θα γίνει η πρώτη ομάδα στην Ιστορία των Playoffs που χάνει μια σειρά ενώ έχει προηγηθεί με 3-0. Ενδεικτικά, το 3-0 έχει εμφανιστεί σε 150 σειρές στην Ιστορία, και ουδέποτε η ομάδα που βρέθηκε πίσω κατάφερε να επικρατήσει τελικά. Οι Heat έχουν πια τεράστια πίεση, ωστόσο έδειξαν και στο Game 6 ότι είναι μια ομάδα πάρα πολύ σκληρή, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ και συνεχίζει να παλεύει. Παρά το γεγονός πως είχαν σε κάκιστη βραδιά τους δύο καλύτερους παίκτες τους, αφού οι Jimmy Butler και Bam Adebayo σούταραν συνολικά 9/37 σουτ, οι Heat είδαν τον Butler να ζωντανεύει στα τελευταία λεπτά του ματς, και με εκείνουν ως αιχμή του δόρατος κατάφεραν να προηγηθούν με έναν πόντο, 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, πριν ηττηθούν τελικά με το καλάθι του White στην εκπνοή. Αν μια ομάδα μπορεί να διαχειριστεί ψυχολογικά την πνευματική κατάρρευση του να χάνεις ένα προβάδισμα με 3-0 στους Τελικούς της Περιφέρειας, και να πρέπει να κερδίσεις εκτός έδρας στο Game 7 για να προκριθείς στους Τελικούς της Λίγκας, αυτή είναι οι Heat. Ο Erik Spoelstra είδε και στο Game 6 παίκτες όπως ο Caleb Martin, o Duncan Robinson, o Kyle Lowry και ο Gabe Vincent να κάνουν τρομερή προσπάθεια και να προσφέρουν σημαντικά, όμως είναι δεδομένο πως αν οι Heat θέλουν να έχουν τύχη απέναντι στους Celtics, μέσα στη Βοστώνη, χρειάζονται πολλά περισσότερα από τον Butler και τον Adebayo. Σταθερά εκτός μάχης οι Tyler Herro και Victor Oladipo, δίνεται και πάλι αμφίβολος ο Gabe Vincent, που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από διάστρεμμα στον αστράγαλο, όμως κατάφερε να αγωνιστεί για 41 ολόκληρα λεπτά στο Game 6 και είναι δεδομένο πως θα κάνει τα πάντα για να παίξει και απόψε.

Πολύ μεγάλο ματς στη Bοστώνη, ανάμεσα σε δύο ομάδες που σε αυτή τη σειρά των Τελικών της Ανατολής, μας έχουν ήδη χαρίσει πολλές συγκινήσεις. Ακόμα και για μια ομάδα με τη σκληρότητα των Heat, η ήττα στο Game 6 και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε, πρέπει να έχει πλήξει την αυτοπεποίθηση και το ηθικό της. Οι φιλοξενούμενοι είναι δεδομένο πως θα παλέψουν, πολλές φορές θεωρήθηκαν φέτος ξεγραμμένοι, όμως πάντα είχαν απάντηση. Είναι ασφαλώς το φαβορί της αναμέτρησης οι Celtics, που έχουν όμως άγχος, αφού εδώ που έχουν φέρει την κατάσταση οφείλουν να κερδίσουν απόψε, μπροστά στο κοινό τους, και να γράψουν Ιστορία, παίρνοντας παράλληλα και το εισιτήριο για τους Τελικούς. Ο άσος, ωστόσο, δίνεται υπερβολικά χαμηλά για ένα τέτοιο ματς. Περιμένουμε τους Celtics να επικρατήσουν, αλλά περιμένουμε επίσης και από τους Heat να μην κάνουν το βράδυ των γηπεδούχων εύκολο και ευχάριστο. Επιλογή μας το διπλό των Heat με 13,5 πόντους πλεονέκτημα για τους φιλοξενούμενους, μαζί με το Over 192,5, σε απόδοση 1.89 στη Stoiximan.