προγνωστικα nba

ΜΑΙΑΜΙ ΧΙΤ – ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ (03:30)

Συνεχίζουν να σοκάρουν με την αποτελεσματικότητα και τη φόρμα τους οι Heat, που νίκησαν ξανά τους Celtics στο Game 3 της σειράς των Τελικών της Ανατολής, αυτή τη φορά μάλιστα με το επιβλητικό 128-102 στο Miami. Ένα βήμα πια από τους Τελικούς της Λίγκας η ομάδα του Erik Spoelstra, κάτι που δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς λίγο καιρό πριν, όταν οι Heat χρειάζονταν το δεύτερο ματς των Play-Ins για να μπουν τελικά στα Playoffs από την 8η θέση του πίνακα της ανατολικής Περιφέρειας. Στο 3-0 πλέον η σειρά για τους γηπεδούχους, που είναι το ακλόνητο φαβορί και χρειάζονται ακόμα μια νίκη για να αποκλείσουν τους Celtics. Στο Game 3 οι Heat κυριάρχησαν απόλυτα, έχοντας και πάλι θαυμαστή επιθετική πολυφωνία και 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Οι γηπεδούχοι προκάλεσαν τρομερά προβλήματα στην επιθετική λειτουργία των Celtics, ενώ την ίδια στιγμή σούταραν με εξαιρετικά ποσοστά, έχοντας 56.8% εντός πεδιάς και το απίστευτο 54.3% (19/35) από το τρίποντο. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός πως είχαν 22 ολόκληρα λιγότερα ριμπάουντ από τους αντιπάλους τους! Ο Kevin Love αποχώρησε από το προηγούμενο ματς μόλις στο 5ο λεπτό, λόγω προβλήματος στο αριστερό πόδι, φαίνεται όμως πως δεν ήταν κάτι σοβαρό και θα είναι κανονικά διαθέσιμος απόψε. Σταθερά εκτός μάχης οι τραυματίες Tyler Herro και Victor Oladipo.

Σε απόγνωση οι Celtics, που στο κρισιμότερο ίσως ματς της σεζόν για εκείνους εμφανίστηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, και ηττήθηκαν από τους Heat με το πολύ βαρύ 128-102, στο Game 3 της σειράς των Τελικών της Ανατολής. Στα σκοινιά πλέον η ομάδα του Joe Mazzulla, αναζητά πλέον ένα θαύμα, αφού βρίσκεται στο 0-3 και παίζει και πάλι απόψε στο Miami. Ποτέ στην Ιστορία των Playoffs του NBA μια ομάδα δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει από το 0-3 και να κερδίσει τη σειρά, και η πικρή αλήθεια είναι πως, με βάση την εικόνα του, οι Celtics δεν μοιάζουν σε αυτή τη φάση καν να το πιστεύουν. Οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται προφανώς πολύ περισσότερα από τα βασικά τους ατού, καθώς είδαν στο Game 3 τους Jayson Tatum και Jaylen Brown να μένουν στους 14 και 12 πόντους, έχοντας αντίστοιχα 6/18 και 6/17 σουτ. Οι Celtics δεν έχουν μέχρι στιγμής βρει τρόπο να αντιδράσουν στην επιθετική πολυφωνία των Heat, αλλά ούτε και να φρενάρουν τον Jimmy Butler, που ακόμα και τα βράδια που δεν σκοράρει πολύ, όπως στο Game 3, που είχε 16 πόντους, παραμένει κομβικότατος στην εν γένει λειτουργία των Heat. Τελευταία ευκαιρία το αποψινό ματς για τους Celtics, που ξεκίνησαν τη σειρά ως το απόλυτο φαβορί απέναντι στους Heat, όμως τα πράγματα στράβωσαν από το ξεκίνημα και μένει να φανεί αν η ομάδα της Βοστώνης είναι σε θέση να βρει τα ψυχικά αποθέματα να παλέψει, ή θα εμφανιστεί και πάλι όπως στο Game 3, ουσιαστικά παραιτημένη. Αξιοσημείωτα προβλήματα δεν υπάρχουν, και οι φιλοξενούμενοι θα είναι λογικά και απόψε πλήρεις.

Μπορεί όταν ξεκινούσε η σειρά να μην το περίμενε κανείς, όμως οι Heat είναι πια ένα βήμα όχι απλά από την πρόκριση, αλλά από το sweep κόντρα στους αποκαρδιωτικούς Celtics. Οι φιλοξενούμενοι έχουν μια τελευταία ευκαιρία απόψε να κρατηθούν ζωντανοί στη σειρά, όμως οι εμφανίσεις τους ως τώρα κόντρα στους Heat δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Εκ διαμέτρου αντίθετη η ψυχολογία των δύο ομάδων σε αυτή τη φάση, με τους γηπεδούχους να δείχνουν πια τρομερή αυτοπεποίθηση, και να θέλουν προφανώς να τελειώσουν απόψε τη δουλειά και να προκριθούν στους Τελικούς της Λίγκας, εκεί όπου περιμένουν ήδη οι Nuggets. Όλα δείχνουν Heat, και είναι αδύνατο να μη δώσουμε ένα ποντάρισμα στην ομάδα του Erik Spoelstra. Επιλογή μας ο άσος των Heat, σε απόδοση 1.91 στη Stoiximan.