προγνωστικα nba

Λ.Α. ΛΕΙΚΕΡΣ – ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ (03:30)

Σε πάρα πολύ δύσκολη θέση πλέον οι Lakers, που ηττήθηκαν ξανά, και στο Game 3 της σειράς των Τελικών της Δύσης από τους Nuggets, αυτή τη φορά μέσα στο Los Angeles, με 108-119. Αδυνατούν να βρουν τρόπους να σταματήσουν τον Jamal Murray οι γηπεδούχοι, με τον star των Nuggets να σκοράρει προχτές 37 πόντους, με τους 30 εξ αυτών να έρχονται στο πρώτο ημίχρονο. Παρά το γεγονός πως αυτή τη φορά οι Lakers είχαν περισσότερες κατοχές, αφού επικράτησαν στη μάχη των Οι ριμπάουντ, σούταραν με μετριότατα ποσοστά, ειδικά στα τρίποντα, όπου έμειναν στο 31.3% (10/32). Οι γηπεδούχοι είναι πλέον στο 0-3, και αναζητούν κυριολεκτικά ένα θαύμα, αφού ποτέ στην Ιστορία της Λίγκας μια ομάδα δεν έχει επιστρέψει από αυτήν την κατάσταση, με μόλις τρεις ομάδες στην Ιστορία να κατορθώνουν να ισοφαρίσουν σε 3-3, πριν τελικά ηττηθούν στο Game 7. Αν μη τι άλλο, η ομάδα του Darvin Ham θα προσπαθήσει απόψε για τη νίκη, ώστε να αποφύγει τον εντός έδρας αποκλεισμό και το sweep, και να παραμείνει ζωντανή για ακόμα ένα ματς. Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να κάνει πολύ περισσότερη και καλύτερη προσπάθεια στο αμυντικό κομμάτι, αλλά και να βρει σκορ και από άλλους παίκτες, πέραν των James, Davis και δευτερευόντως των Reaves και Hachimura. Μεγάλη απογοήτευση ως τώρα στη σειρά ο D’Angelo Russell, που είχε στο Game 3 ακόμα μια αποκαρδιωτική εμφάνιση, μένοντας στους 3 μόλις πόντους με 1/8 σουτ. Χωρίς κανένα πρόβλημα στο αποψινό ματς οι Lakers, αφού θα είναι μετά από καιρό διαθέσιμος και ο Mo Bamba, αν και παραμένει άγνωστο το κατά πόσον θα βρει ρόλο στο rotation της ομάδας.

Κάνουν τρομερή postseason οι Nuggets, που πέρασαν και από το Los Angeles, επικρατώντας στο Game 3 των Lakers με 119-108. Με το ηθικό στα ύψη πλέον οι φιλοξενούμενοι, προηγούνται με 3-0 στη σειρά των Τελικών της Δύσης και είναι ένα βήμα από την πρόκριση στους Τελικούς της Λίγκας, για πρώτη φορά στην Ιστορία τους. Σε αυτή τη φάση, οι Nuggets μοιάζουν ξεκάθαρα ανώτεροι των Lakers, και φαίνεται πραγματικά αδύνατον να γυρίσει η κατάσταση, ακόμα κι αν η ομάδα του Los Angeles καταφέρει απόψε να βρει μια νίκη και να μειώσει τη σειρά σε 3-1. Ο Jamal Murray είναι ασταμάτητος, την ώρα που ο Nikola Jokic παραμένει το μόνιμο σημείο αναφορά, έστω κι αν στο προηγούμενο ματς είχε μια μέτρια, για τα δικά του πάντα δεδομένα, βραδιά, τελειώνοντας το παιχνίδι με 24 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Η ομάδα του Mike Malone έχει βρει τρομερό ρυθμό και χημεία, και παίρνει τεράστια βοήθεια και από τους Michael Porter Jr., Kentavious Caldwell Pope, αλλά και από τον Bruce Brown, που συνεχίζει να έρχεται από τον πάγκο και να προσφέρει σκορ και ουσιαστικότατα λεπτά. Δεν έχουν ασφαλώς την παραμικρή πίεση αυτή τη στιγμή οι φιλοξενούμενοι, που έχουν προφανώς τον απόλυτο έλεγχο της σειράς και ξέρουν πως ακόμα και με ήττα απόψε στο Los Angeles, θα παραμένουν το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στους Τελικούς. Οι Nuggets συνεχίζουν να σουτάρουν εξαιρετικά (41.5% από το τρίποντο στο Game 3), αλλά και να κυκλοφορούν την μπάλα με ασφάλεια απέναντι στην άμυνα των Lakers (5 μόλις λάθη σε ολόκληρο το Game 3, με τους Lakers να έχουν 12). Χωρίς προβλήματα για άλλο ένα ματς η ομάδα του Denver, αναμένεται να εμφανιστεί και απόψε πάνοπλη.

Ξεκάθαρο και πανίσχυρο φαβορί πλέον στη σειρά οι Nuggets, τελευταίο χαρτί το αποψινό ματς για τους Lakers, που πάντως έχουν απόψε μάλλον μεγαλύτερο κίνητρο σε σχέση με τους αντιπάλους τους, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν ένα ταπεινωτικό sweep και τον αποκλεισμό μπροστά στον κόσμο τους. Ακόμα κι έτσι, με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα των δύο ομάδων και τον τρόπο με τον οποία έχουν κυλήσει τα ματς, ο άσος σε αποδόσεις του 1.65 απλά δεν μας ικανοποιεί. Για αυτόν τον λόγο, θα στραφούμε στον Austin Reaves. Ο guard των Lakers έχει εξελιχθεί σε έναν κομβικότατο παίκτη για τους γηπεδούχους, ενώ παραμένει ο μακράν πιο αξιόπιστος σουτέρ που διαθέτει η ομάδα του Los Angeles, έχοντας παράλληλα σκοράρει τουλάχιστον 21 πόντους σε 5 από τα 6 τελευταία παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων και των τριών ματς κόντρα στους Nuggets. Επιλογή μας το Over 17,5 πόντοι του Austin Reaves, σε απόδοση 1.93 στη Stoiximan.