προγνωστικα nba

ΜΑΙΑΜΙ ΧΙΤ – ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ (02:30)

Επιβλητική εμφάνιση στο Game 3 από τους Heat, που πήραν από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο του ματς από τους Knicks, φτάνοντας τελικά στη νίκη με 106-85. Έγραψε έτσι το 2-1 στη σειρά των Ημιτελικών της Ανατολής η ομάδα του Erik Spoelstra, που μοιάζει να έχει σε αυτή τη φάση το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση στον επόμενο γύρο των Playoffs, αρκεί να καταφέρει και απόψε να κρατήσει αλώβητη την έδρα της και να διατηρήσει το σχετικό πλεονέκτημα. Ακόμα μια καλή εμφάνιση από τον Jimmy Butler, που τελείωσε το Game 3 με 28 πόντους, έχοντας συμπαραστάτες τους Bam Adebayo, Max Strus και Kyle Lowry. Οι Heat συνεχίζουν να κρατούν πολύ χαμηλά στο σκοράρισμα τους Knicks, και η άμυνά τους μοιάζει να είναι το κλειδί στη σειρά. Ο Butler, πάντως, φάνηκε να γυρνάει ελαφρώς και πάλι τον ήδη τραυματισμένο του αστράγαλο, ωστόσο έμεινε στο ματς, και ακόμα κι αν δίνεται και απόψε αμφίβολος, η πεποίθηση είναι και πάλι πως θα καταφέρει να αγωνιστεί κανονικά. Σταθερά εκτός μάχης οι Tyler Herro, Victor Oladipo, αμφίβολος ξανά και ο Caleb Martin, λόγω προβλήματος στη μέση, κι αυτός όμως αναμένεται να παίξει.

Απογοητευτική η εμφάνιση των Knicks στο Game 3 της σειράς με τους Heat, με την ομάδα της Νέας Υόρκης να γνωρίζει την ήττα στο Miami με 105-86. Οι Knicks δεν μπήκαν ποτέ στο ματς, ενώ αντιμετώπισαν πάρα πολλά προβλήματα από την άμυνα των Heat, σουτάροντας με μόλις 34% εντός πεδιάς και το κάκιστο 20% (8/40) από το τρίποντο. Σε κακή βραδιά οι τρεις βασικοί πυλώνες της επίθεσης της ομάδας του Tom Thibodeau, αφού Randle, Brunson και Barrett είχαν συνολικά μόλις 16/51 σουτ. Οι φιλοξενούμενοι είναι πλέον σε δύσκολη θέση, έχοντας απωλέσει από το πρώτο κιόλας ματς της σειράς το πλεονέκτημα έδρας, βρίσκονται στο 1-2 και σε ενδεχόμενη νέα ήττα απόψε θα βρεθούν ένα βήμα από τον αποκλεισμό. Δύσκολο προφανώς και απόψε το έργο των Knicks στο Miami, απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι μόνο σκληροτράχηλη, αλλά και πολύ έμπειρη σε τέτοιες καταστάσεις. Σημαντικότατο ερωτηματικό η διαθεσιμότητα του Immanuel Quickley, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στο Game 3 και φαίνεται πως δύσκολα θα καταφέρει να αγωνιστεί απόψε.

Με την ψυχολογία στα ύψη οι Heat, νιώθουν ασφαλώς πολύ πιο άνετα με τον τρόπο με τον οποίο κυλά μέχρι στιγμής η σειρα. Οι Knicks θα πρέπει να βρουν άμεσα λύσεις ώστε να αλλάξουν το τέμπο, καθώς και έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν τον Butler, o οποίος όσο είναι στο παρκέ τους κάνει μεγάλη ζημιά, αν και τραυματίας, ενώ δίνει αυτοπεποίθηση με την παρουσία του και στους υπόλοιπους παίκτες των Heat. Η εικόνα του προχτεσινού ματς δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας για τους φιλοξενούμενους, που πάντως αν είναι να αντιδράσουν, τώρα είναι η ώρα. Με τους Herro και Oladipo απόντες, και την άμυνα των Knicks επικεντρωμένη στον Butler, αυτός που μοιάζει να επωφελείται δεν είναι άλλος από τον Max Strus, που στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει σκοράρει 17 και 19 πόντους αντίστοιχα. Θα δώσουμε λοιπόν ένα ποντάρισμα στο Over 11,5 πόντοι του Strus, σε απόδοση 1.95 στη Stoiximan. 

Λ.Α. ΛΕΙΚΕΡΣ – ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤ. ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ (05:00)

Μετά από ένα κακό πρώτο δωδεκάλεπτο, οι Lakers ήταν εντυπωσιακοί στο Game 3 των Ημιτελικών της Δύσης, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Warriors και επιβλήθηκαν των Πρωταθλητών πάρα πολύ άνετα στο Los Angeles με 127-97. Πειστικότατη εμφάνιση από τους γηπεδούχους, που μετά τη βαριά τους ήττα στο Game 2 στο San Fransisco προχώρησαν στις απαραίτητες προσαρμογές στο αμυντικό κομμάτι, βραχυκυκλώνοντας αυτή τη φορά την επιθετική λειτουργία των Warriors και φτάνοντας σε μια άνετη νίκη, με την οποία έγραψαν το 2-1 στη σειρά. Μοιάζουν να ελέγχουν αυτή τη στιγμή την κατάσταση οι Lakers, που θα πρέπει ασφαλώς να κρατήσουν και απόψε την έδρα τους, και να διατηρήσουν το πλεονέκτημα έδρας, πλησιάζοντας έτσι σε απόσταση αναπνοής από την πρόκριση στον επόμενο γύρο των Playoffs. Οι Lakers είχαν 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων στο Game 3, με κορυφαίο τον Anthony Davis, που τελείωσε το ματς με 25 πόντους, 13 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 4 τάπες. Χωρίς σημαντικά προβλήματα και απόψε οι γηπεδούχοι, μοναδικό ερωτηματικό ο Mo Bamba, που λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο δίνεται και πάλι αμφίβολος, όμως ακόμα κι αν είναι τελικά διαθέσιμος, δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ρόλο στο rotation του coach Ham.

Δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Game 3 στο Los Angeles οι Warriors, που ηττήθηκαν από τους Lakers με το βαρύ 127-97. Η ομάδα του Steve Kerr τα βρήκε σκούρα από την άμυνα των αντιπάλων της, και σούταρε με πολύ άσχημα για τα δεδομένα της ποσοστά, έχοντας μόλις 39.6% εντός πεδιάς και 29.5% (13/44) από το τρίποντο, την ώρα που επέτρεψε στους Lakers να βρουν τα σουτ που ήθελαν, με την ομάδα του Los Angeles να πιάνει το εξαιρετικό 48.4% από τη γραμμή του τριπόντου (15/31). Έχουν ακόμα μια ευκαιρία απόψε οι Πρωταθλητές να βρουν το διπλό που χρειάζονται στο Los Angeles ώστε να μείνουν ζωντανοί στη σειρά, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν στο 1-3, και τα πράγματα προφανώς από κει και πέρα θα είναι τρομερά δύσκολα, στην προσπάθειά τους να προκριθούν στους Τελικούς της Δύσης. Για να τα καταφέρουν, θα πρέπει ασφαλώς να ανεβάσουν αισθητά την έντασή τους στην άμυνα, και να βρουν λύσεις στα αμυντικά τεχνάσματα των Lakers στην επίθεση, ώστε να μπορέσουν να οδηγήσουν το ματς στο δικό τους τέμπο. Σημαντικά προβλήματα πάντως δεν υπάρχουν, και οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να εμφανιστούν και απόψε στο Los Angeles ουσιαστικά πλήρεις.

Στα τρία ματς που έχουν παιχτεί ως τώρα στη σειρά, μόνο το ένα ήταν ντέρμπι, με τα άλλα δύο να τελειώνουν πολύ νωρίς. Απόψε, με βάση την κρισιμότητα της κατάστασης για τους Warriors, περιμένουμε από τους Πρωταθλητές να ανεβάσουν στροφές και να φανούν σαφώς πιο ανταγωνιστικοί απέναντι στους γηπεδούχους. Έχουν τον πρώτο λόγο στο ματς οι Lakers, αν και με βάση τα δεδομένα, το 1.65 του άσου δεν μας καλύπτει ιδιαίτερα. Παρακολουθούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά, και από τακτικής άποψης, με τους δύο προπονητές να αλλάζουν και να δοκιμάζουν συνεχώς πράγματα. Αυτό περιμένουμε να δούμε και απόψε, ένα πολύ ενδιαφέρον ματς. Στοιχηματικά, πάντως, θα προτιμήσουμε να μην μπλέξουμε.