προγνωστικα nba

ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ – ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ (02:00)

Σε πολύ δύσκολη θέση οι Hawks, ηττήθηκαν και στο δεύτερο ματς στη Βοστώνη από τους  Celtics, αυτή τη φορά με 119-106, χωρίς και πάλι να δείξουν ικανοί να απειλήσουν επί της ουσίας την ομάδα της Βοστώνης. Στο 0-2 η σειρά για τους γηπεδούχους, που καλούνται απόψε να βγάλουν αντίδραση, αφού σε ενδεχόμενη νέα ήττα θα είναι, ουσιαστικά, με το ένα πόδι εκτός Playoffs. Η ομάδα του Quin Snyder δεν έχει πάντως να διαχειριστεί ιδιαίτερα προβλήματα, και αναμένεται να εμφανιστεί απόψε μπροστά στο κοινό της πλήρης για το Game 3 της σειράς με τους Celtics.

Έκαναν αυτό που έπρεπε στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς οι Celtics, κράτησαν αλώβητη την έδρα τους και ταξιδεύουν απόψε στην Atlanta κυνηγώντας ένα διπλό που θα τους φέρει ένα βήμα πριν τον επόμενο γύρο των Playoffs. Πειστικότατη στα δύο πρώτα ματς της σειράς η ομάδα του Joe Mazzulla, η οποία μάλιστα ήταν, στην κανονική διάρκεια της σεζόν, αρκετά αποτελεσματική και εκτός έδρας. Αρκετά κλειστό το rotation που χρησιμοποιεί μέχρι τώρα ο προπονητής των Celtics, με 8 παίκτες να είναι αυτοί που ουσιαστικά έχουν χρόνο συμμετοχής, μένει να φανεί αν υπάρξει κόπωση στην πορεία των Playoffs. Χωρίς κάποιο αξιοσημείωτο πρόβλημα οι φιλοξενούμενοι, θα είναι λογικά και απόψε ουσιαστικά πλήρεις.

Η αμυντική λειτουργία των Celtics ήταν εξαιρετική καθ’όλη τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας της σεζόν, και μοιάζει να κάνει τη διαφορά απέναντι στους Hawks. Οι φιλοξενούμενοι έχουν αρκετή αθλητικότητα και μήκος στην περιφερειακή τους γραμμή για να βάλουν δύσκολα προβλήματα στον Trae Young, και οι Hawks δεν έδειξαν στα πρώτα δύο παιχνίδια να έχουν ιδιαίτερες απαντήσεις. Είναι δεδομένο πως οι Celtics είναι το αφεντικό στη σειρά, και το ότι θα επιδιώξουν να ξεμπερδεύουν με τους Hawks όσο γίνεται συντομότερα, ώστε να εξασφαλίσουν κάποιες παραπάνω μέρες ξεκούρασης ενόψει της συνέχειας. Επιλογή μας το διπλό των Celtics με 2 τουλάχιστον πόντους διαφορά, μαζί με το Over 209,5, σε απόδοση 1.88 στη Stoiximan. 

ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ – ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ (03:30)

Ορθάνοιχτη μοιάζει η σειρά καθώς μεταφέρεται στη Νέα Υόρκη, με τους Knicks να κλέβουν στο Game 1 το πλεονέκτημα έδρας, επικρατώντας μέσα στο Cleveland με 101-97, και τους Cavaliers να απαντούν στο Game 2, νικώντας με 107-90 και γράφοντας το 1-1. Όχι η πλέον αξιόπιστη ομάδα εντός έδρας οι Knicks στην κανονική διάρκεια της σεζόν, αν και προφανώς τα Playoffs είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Θα βασιστούν και πάλι στην άμυνά τους οι γηπεδούχοι, προσπαθώντας ωστσόσο μπροστά στο κοινό τους να ανεβάσουν την επιθετική τους παραγωγή, που στα δύο πρώτα παιχνίδια μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς μέτρια. Χωρίς προβλήματα οι Knicks, θα είναι λογικά και απόψε πλήρεις.

Ξεπέρασαν το αρχικό σοκ της εντός έδρας ήττας στο Game 1 οι Cavaliers, και απάντησαν με μια μάλλον εύκολη επικράτηση στο Game 2, που έφερε τη σειρά στα ίσια. Θα ψάξουν ένα διπλό στη Νέα Υόρκη στα δύο ματς που έρχονται οι παίκτες του JB Bickerstaff, σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας και να μη βρεθούν στο 1-3, κάτι που θα έκανε το έργο τους για πρόκριση στον επόμενο γύρο των Playoffs τρομερά δύσκολο. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να συνεχίσουν να βλέπουν σε καλή κατάσταση τον Darius Garland, ενώ χρειάζονται βοήθεια από τον πάγκο, που στη νίκη τους στο Game 2 ήρθε κυρίως από τον Caris LeVert. Ερωτηματικό για την αποψινή αναμέτρηση ο Cedi Osman, που ταλαιπωρείται από ένα διάστρεμμα και δίνεται αμφίβολος.

Δεν είναι μακριά σε δυναμικότητα οι δύο ομάδες, και αυτό είναι ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια του πρώτου γύρου των φετινών Playoffs. Οι Cavaliers δεν ήταν και η πιο αποτελεσματική ομάδα εκτός έδρας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, όπως αντίστοιχα και οι Knicks δεν ήταν τρομερά αξιόπιστοι εντός έδρας. Περιμένουμε ακόμα ένα σκληρό παιχνίδι, με πιθανότατα χαμηλό σκορ και τις άμυνες να κάνουν την περισσότερη δουλειά. Θα προτιμήσουμε να μην μπλέξουμε.

ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ – ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ (04:30)

Δεν έδειξαν ικανοί να κοιτάξουν στα μάτια τους Nuggets στα δύο πρώτα ματς της σειράς οι Timberwolves, ηττήθηκαν και στη δεύτερη αναμέτρηση στο Denver με 122-113. Βελτιωμένη πάντως σε σχέση με το Game 1 η εικόνα της ομάδας του Chris Finch, αν και πήγε στράφι η μεγάλη εμφάνιση του Anthony Edwards, που τελείωσε το ματς με 41 πόντους και 14/23 σουτ. Αν θέλουν να έχουν τύχη πάντως απέναντι στους Nuggets, οι Timberwolves θα πρέπει να περιμένουν πολλά περισσότερα επιθετικά από τον Karl-Anthony Towns, που στο Game 2 έμεινε στους 10 πόντους, με μόλις 3/12 σουτ. Δίνεται και πάλι αμφίβολος με πρόβλημα στη μέση ο Rudy Gobert, αν και έχει αγωνιστεί κανονικά στα δύο προηγούμενα ματς της σειράς, σταθερά εκτός μάχης οι τραυματίες Jaden McDaniels και Naz Reid.

Ακόμα και χωρίς να εντυπωσιάζουν, οι Nuggets ελέγχουν πλήρως την κατάσταση μέχρι στιγμής στη σειρά, είναι πια στο 2-0 και θα κυνηγήσουν ένα τουλάχιστον διπλό στα δύο επόμενα παιχνίδια στη Minnesota, ώστε να κλειδώσουν ουσιαστικά την πρόκριση στον επόμενο γύρο των Playoffs. Με τον Jamal Murray να ανεβάζει στροφές στην postseason, η ομάδα του Mike Malone μοιάζει να έχει και πάλι πολλά επιθετικά όπλα, αφού ο Καναδός guard ήταν τρομερός στο Game 2 και σταμάτησε στους 40 πόντους, έχοντας 13/22 σουτ και 6/10 τρίποντα. Δεν έχουν να διαχειριστούν κάποιο αξιοσημείωτο πρόβλημα οι φιλοξενούμενοι, και εκτός απροόπτου θα είναι και απόψε πάνοπλοι στη Minnesota.

Με την πλάτη στον τοίχο οι Timberwolves, θα χρειαστούν απόψε βελτίωση και μεγάλη προσπάθεια για να πάρουν μια νίκη που θα τους κρατήσει ζωντανούς στη σειρά. Τα εκτός έδρας παιχνίδια δεν ήταν το δυνατό σημείο των Nuggets στην πορεία της κανονικής διάρκειας της σεζόν, μένει να φανεί απόψε αν θα εμφανιστούν το ίδιο πειστικοί και μακριά από το Denver. Δελεαστικό το διπλό σε αποδόσεις του 1.70, πιστεύουμε ωστόσο ότι οι Timberwolves έχουν ακόμα βενζίνη στο ντεπόζιτο και μια τελευταία ζαριά στο αποψινό ματς, καλύτερα να μείνουμε μακριά.