προγνωστικα nba

ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ – ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ (01:00)

Δύο νίκες στα τρία τελευταία τους παιχνίδια μετρούν οι Magic, που επικράτησαν στο Orlando των Wizards με 122-112. Ουσιαστικά αδιάφοροι βαθμολογικά οι γηπεδούχοι, αφού μόνο με θαύμα θα προλάβουν τη δεκάδα της Ανατολής και την postseason, κάτι που ωστόσο μάλλον εξαρχής δεν ήταν ο στόχος τους. Παραμένει πάντως ανταγωνιστική η ομάδα του Jamahl Mosley, και με συνολικό ρεκόρ 30-43 βρίσκεται στη 13η θέση της Ανατολής, μετρώντας παράλληλα 17 νίκες σε 36 φετινά παιχνίδια στο Orlando. Έχουν χάσει και τα δύο φετινά ματς που έχουν δώσει κόντρα στους Knicks οι Magic, τόσο εκτός όσο και εντός έδρας. Μοναδικό πρόβλημα ο Jalen Suggs, που λόγω διάσεισης δεν θα είναι ούτε απόψε διαθέσιμος.

Από δύο συνεχόμενες ήττες έρχονται οι Knicks, καθώς ηττήθηκαν χτες βράδυ στο Miami από τους Heat με 127-120. Πρακτικά αδύνατον να προλάβει πλέον την τετράδα της Ανατολής η ομάδα του Tom Thibodeau, έχει πλέον στόχο να κρατηθεί στην εξάδα, και ακόμα περισσότερο στην 5η θέση της Περιφέρειας, την οποία και καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή με συνολικό ρεκόρ 42-32. 22 νίκες σε 37 φετινά παιχνίδια μακριά από τη Νέα Υόρκη μετρούν ως τώρα οι φιλοξενούμενοι, που θα πρέπει απόψε να διαχειριστούν και την κόπωση, ωστόσο δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα και εκτός απροόπτου θα εμφανιστούν και απόψε ουσιαστικά πλήρεις.

Περιμένουμε να δείξουν χαρακτήρα οι Knicks, που έτσι κι αλλιώς τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα εκτός έδρας παρά εντός φέτος, και να επιστρέψουν στα καλά αποτελέσματα μετά από δύο σερί ήττες. Πάντα επικίνδυνοι οι νεανικοί και ταλαντούχοι Magic, χωρίς όμως ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο. Επιλογή μας το διπλό των Knicks μαζί με το Over 209,5, σε απόδοση 1.91 στη Stoiximan. 

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ – ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ (01:30)

Συναντιούνται και πάλι οι δύο ομάδες, ξανά στο Brooklyn. Προχτές, οι Nets δεν τα κατάφεραν και γνώρισαν την ήττα από τους ισχυρους Cavaliers με 109-115. Από τέσσερις συνεχόμενες ήττες έρχονται οι γηπεδούχοι, που κινδυνεύουν πια να βρεθούν εκτός εξάδας, έχοντας τους Heat σε απόσταση αναπνοής πίσω τους. Στο 39-33 το συνολικό ρεκόρ της ομάδας του Jacque Vaughn, που βρίσκεται στην 6η θέση της Ανατολής, μετρώντας μέχρι τώρα 19 νίκες σε 34 φετινά παιχνίδια στο Brooklyn. Μοναδικός απών για τους Nets ο τραυματίας Ben Simmons, που παραμένει εκτός μάχης.

Πέρασαν από το Brooklyn προχτές οι Cavaliers, και ευελπιστούν πως θα καταφέρουν απόψε να επαναλάβουν την επιτυχία τους αυτή. Χωρίς ιδιαίτερα ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο πάντως πλέον οι φιλοξενούμενοι, που βρίσκονται στην 4η θέση της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 46-28, και πιθανότατα εκεί θα τερματίσουν, αφού μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο τόσο το να ανέβουν ψηλότερα, όσο και το να υποχωρήσουν στη βαθμολογία. 17 νίκες σε 37 φετινά παιχνίδια μακριά από το Cleveland μετρά μέχρι στιγμής η ομάδα του JB Bickerstaff, που δεν έχει να διαχειριστεί ιδιαίτερα προβλήματα και θα είναι πιθανότατα απόψε πλήρης στο Brooklyn.

Έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο στο ματς οι Cavaliers, που είναι συνολικά ανώτεροι ποιοτικά από τους γηπεδούχους, ωστόσο δεν έχουν ρεαλιστικά πλέον κάποιο βαθμολογικό κίνητρο στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας της σεζόν. Καίγονται αντίθετα οι Nets για μια νίκη, στην προσπάθεια που κάνουν να κρατηθούν στην εξάδα της Ανατολής. Δεν θα μπλέξουμε.

ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ – ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ (02:00)

Πάρα πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν κόντρα στους Spurs οι Pelicans, και τους συνέτριψαν στη Νέα Ορλεάνη με 119-84. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Willie Green, που κάνει μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλίσει μια θέση στη δεκάδα της Δύσης και την postseason. Στο 35-37 το συνολικό ρεκόρ των γηπεδούχων, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη 12η θέση της Περιφέρειας και έχουν απόλυτη ανάγκη απόψε τη νίκη. 23 νίκες σε 36 φετινά παιχνίδια στην έδρα τους μετρούν ως τώρα οι Pelicans, που συνεχίζουν χωρίς τους τραυματίες Zion Williamson και Jose Alvarado.

Mετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, οι Hornets επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα, νικώντας στη Charlotte τους Pacers με 115-109. Αδιάφοροι βαθμολογικά οι φιλοξενούμενοι, έχουν ήδη αποκλειστεί και μαθηματικά από την postseason και παραμένουν στην προτελευταία θέση της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 23-50, μετρώντας παράλληλα 11 νίκες σε 37 φετινά παιχνίδια μακριά από τη Charlotte. Δύσκολη και απόψε η αποστολή της ομάδας του Steve Clifford στη Νέα Ορλεάνη, σε ένα ματς που δεν θα έχει και πάλι τους τραυματίες Mark Williams και Cody Martin.

Καθαρό φαβορί στο ματς οι Pelicans, που έρχονται από πολύ πειστική εμφάνιση κόντρα στους Spurs, και δεν υπάρχει για αυτούς άλλο αποτέλεσμα απόψε από τη νίκη, ώστε να κρατηθούν ζωντανοί στην κούρσα για τη δεκάδα της Δύσης. Αδιάφοροι οι Hornets, έτσι κι αλλιώς είναι αρκετά αναποτελεσματικοί εκτός έδρας. Επιλογή μας ο άσος των Pelicans με 4 τουλάχιστον πόντους διαφορά, μαζί με το Over 210,5, σε απόδοση 1.86 στη Stoiximan. 

Λ.Α. ΚΛΙΠΕΡΣ – ΟΚΛΑΧΟΜΑ Σ. ΘΑΝΤΕΡ (04:30)

Δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, με τους Clippers να γνωρίζουν προχτές την ήττα μέσα στο Los Angeles από τους Thunder με 100-101. Το αποτέλεσμα πάντως περνά σε δεύτερη μοίρα για τους γηπεδούχους, που έχασαν σε αυτό το ματς με τραυματισμό στο γόνατο τον Paul George, ο οποίος αναμένεται να μείνει εκτός μάχης για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Σταθερά εκτός και ο τραυματίας Norman Powell. Συνεχίζουν να κυνηγούν την 4η θέση της Δύσης οι Clippers με ρεκόρ 38-35, όμως στον γενικότερο χαμό που γίνεται στη Δύση, δεν έχουν ακόμα καλά καλά εξασφαλίσει τη θέση τους στην εξάδα της Περιφέρειας, μαθηματικά ούτε καν τη θέση τους στη δεκάδα, για αυτό και χρειάζονται τη νίκη απόψε. Μόλις 19 νίκες σε 36 φετινά εντός έδρας παιχνίδια μετρά η ομάδα του Tyronn Lue, που τα βρίσκει μέχρι στιγμής σκούρα απέναντι στους Thunder, αφού έχει χάσει και τα τρία φετινά ματς που έχει δώσει απέναντι στην ομάδα της Oklahoma City.

Μεγάλο διπλό πανηγύρισαν προχτές στο Los Angeles οι Thunder, και ευελπιστούν πως θα τα καταφέρουν και απόψε, κάνοντας ένα σπουδαίο βήμα για την κατάκτηση μιας θέσης στη δεκάδα της Δύσης και την postseason. Έχει υπερβεί τις προσδοκίες η νεανική ομάδα του Mark Daigneault, και με συνολικό ρεκόρ 36-36 κρατά αυτή τη στιγμή την 8η θέση στην Περιφέρεια, μετρώντας παράλληλα 14 νίκες σε 35 φετινά παιχνίδια μακριά από την Oklahoma City. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για ακόμα ένα ματς οι φιλοξενούμενοι, παραμένει εκτός μάχης ο εδώ και καιρό τραυματίας Kenrich Williams.

Έχουν τον πρώτο λόγο οι γηπεδούχοι, καθώς μοιάζει δύσκολο να ηττηθούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά από τους Thunder μέσα στο Los Angeles, ενώ κάτι τέτοιο θα αποτελεί τεράστια ζημιά στην προσπάθεια που κάνουν για την 4η θέση της Δύσης. Χωρίς άγχος οι φιλοξενούμενοι, έχουν κάνει εξαιρετική για τα δεδομένα τους πορεία μέχρι στιγμής και κρατούν πλέον την τύχη τους στα χέρια τους, αναφορικά με την υπόθεση δεκάδα. Μένει να φανεί πώς θα διαχειριστούν οι Clippers την απώλεια του τραυματία Paul George. Όχι κακός ο άσος σε αποδόσεις του 1.65, καλύτερα όμως να μείνουμε μακριά.