προγνωστικα nba

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ – ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ (21:30)

Από δύο συνεχόμενες ήττες έρχονται οι Nets, καθώς ηττήθηκαν και από τους Kings, με 96-101 μέσα στο Brooklyn. Ακόμα ένα πολύ δύσκολο ματς το αποψινό για την ομάδα του Jacque Vaughn, που συνεχίζει να κρατά την 6η θέση στην Ανατολή με συνολικό ρεκόρ 39-31, μετρώντας παράλληλα 19 νίκες σε 32 φετινά παιχνίδια στην έδρα της. Μόλις μία εβδομάδα πριν, μάλιστα, οι Nets νίκησαν τους Nuggets μέσα στο Denver, με 122-120. Χωρίς κάποιο καινούργιο πρόβλημα στην αποψινή αναμέτρηση οι γηπεδούχοι, παραμένει εκτός μάχης ο τραυματίας Ben Simmons.

Δεν τα κατάφεραν στη Νέα Υόρκη οι Nuggets, και ηττήθηκαν χτες από τους Knicks με 116-110. Δεν είναι σε καλό φεγγάρι η ομάδα του Mike Malone, αφού μετρά 5 ήττες στα 6 τελευταία της παιχνίδια, έχοντας κερδίσει σε αυτό το διάστημα μόνο τους ουραγούς της Ανατολής Pistons. Στο 47-24 το συνολικό ρεκόρ των φιλοξενούμενων, που συνεχίζουν να κρατούν με σχετική άνεση την κορυφή της Ανατολής, έχοντας πάντως χάσει το τεράστιο προβάδισμα που είχαν από τους διώκτες τους, και θα πρέπει να βρουν άμεσα αποτελέσματα για να μην μπλέξουν σε περιπέτειες. 17 νίκες σε 35 φετινά παιχνίδια μακριά από το Denver μετρούν ως τώρα οι Nuggets, που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και αναμένεται να εμφανιστούν απόψε πλήρεις.

Eλαφρό προβάδισμα για τους Nuggets, που είναι φυσικά συνολικά ανώτεροι και ποιοτικότεροι ως ομάδα, δεν πατάνε ωστόσο καθόλου καλά το τελευταίο διάστημα και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα και απόψε στο Brooklyn. Θα μείνουμε μακριά.

ΟΚΛΑΧΟΜΑ Σ. ΘΑΝΤΕΡ – ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ (21:30)

Μετά από τρεις σερί νίκες, οι Thunder δεν κατάφεραν να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο και στο Toronto, οπου ηττήθηκαν άνετα από τους Raptors με 128-111. Στο 34-36 το συνολικό ρεκόρ των γηπεδούχων, που παραμένουν στην 9η θέση της Δύσης και συνεχίζουν να παλεύουν για να κερδίσουν ένα εισιτήριο για την postseason. 21 νίκες σε 36 φετινά παιχνίδια στην Oklahoma City μετρά ως τώρα η ομάδα του Mark Daigneault, που συνεχίζει χωρίς τον τραυματία Kenrich Williams. Έχουν χάσει και τα δύο φετινά ματς που έχουν δώσει κόντρα στους Suns οι Thunder, αμφότερα ωστόσο στο Phoenix.

Έστω και με μεγάλη δυσκολία, οι Suns επικράτησαν στο Phoenix των Magic με 116-113, και επέστρεψαν έτσι στα θετικά αποτελέσματα μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες. Στο 38-32 το συνολικό ρεκόρ της ομάδας του Monty Williams, που βρίσκεται στην 4η θέση της Δύσης και έχει στόχο να καταφέρει να κρατηθεί εκεί. 15 νίκες σε 35 φετινά παιχνίδια μακριά από την έδρα τους μετρούν ως τώρα οι φιλοξενούμενοι, που έχουν να διαχειριστούν ορισμένα πολύ σημαντικά προβλήματα, αφού πέραν του Kevin Durant, που παραμένει εκτός μάχης, δεν θα είναι διαθέσιμος απόψε ούτε ο DeAndre Ayton, λόγω προβλήματος στους προσαγωγούς. Αντίθετα, είναι πιθανή απόψε η επιστροφή του Landry Shamet.

Σχετικά ισορροπημένες οι αποδόσεις. Τα πηγαίνουν αρκετά καλά στην έδρα τους φέτος οι Thunder, δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα και θέλουν απόψε τη νίκη για να κάνουν ακόμα ένα βήμα προς την εξασφάλιση μιας θέσης στη δεκάδα της Δύσης και την postseason. Προσπαθούν να κρατηθούν στην 4η θέση της Περιφέρειας οι Suns, θα έχουν όμως δύσκολη αποστολή απόψε στην Oklahoma City, αφού θα εμφανιστούν χωρίς τους Durant και Ayton. Θα δώσουμε ένα ποντάρισμα στους γηπεδούχους, επιλογή μας ο άσος των Thunder με 2 τουλάχιστον πόντους διαφορά, σε απόδοση 1.95 στη Stoiximan. 

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ – ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ (22:00)

Αν και παντελώς αδιάφοροι βαθμολογικά, οι Spurs εμφανίζονται ανταγωνιστικοί το τελευταίο διάστημα και παλεύουν όλα τους τα παιχνίδια, απόδειξη το γεγονός πως έρχονται μεν από δύο συνεχόμενες ήττες, αμφότερες ομώς ήρθαν στην παράταση. Έδειξε ωστόσο την απειρία της η ομάδα του Gregg Popovich απέναντι στους Grizzlies, αφού αν και προηγήθηκε ακόμα και με 29 πόντους διαφορά, τελικά δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε στην παράταση με 120-126. Στο 18-52 το συνολικό ρεκόρ των γηπεδούχων, που βρίσκονται πλέον στην τελευταία θέση της Δύσης και έχουν ήδη αποκλειστεί και μαθηματικά από την postseason. 12 νίκες σε 37 φετινά παιχνίδια στην έδρα τους μετρούν ως τώρα οι Spurs, που δεν θα έχουν σήμερα τους Devonte’ Graham, Jeremy Sochan, Charles Bassey και Khem Birch, ενώ αμφίβολοι δίνονται οι Zach Collins, Keita Bates-Diop και Doug McDermott.

Eρχόμενοι από δύο συνεχόμενες ήττες, οι Hawks έβγαλαν αντίδραση και επικράτησαν στην Atlanta των Warriors με 127-119. Μετριότατη η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας φέτος, παραμένει στην 8η θέση της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 35-35, μετρώντας παράλληλα 16 νίκες σε 36 φετινά παιχνίδια μακριά από την Atlanta. Μεγάλο ερωτηματικό για το αποψινό ματς ο Trae Young, που ταλαιπωρείται από έναν μικροτραυματισμό στο γόνατο και δίνεται αμφίβολος, όπως και ο Jalen Johnson, λόγω προβλήματος στον δικέφαλο.

Έχουν τον πρώτο λόγο οι Hawks, που παραμένουν ωστόσο ασυνεπείς και δεν είναι λίγες οι φορές που μας έχουν απογοητεύσει φέτος. Καμιά αξία στο διπλό σε αποδόσεις του 1.25, πάμε παρακάτω.

ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ – ΜΑΙΑΜΙ ΧΙΤ (00:00)

Δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικοί κόντρα στους Nuggets οι Pistons, και ηττήθηκαν μέσα στο Detroit με 100-119. Μία μόλις νίκη στα 14 τελευταία της παιχνίδια μετρά η ομάδα του Dwane Casey, και παραμένει στην τελευταία θέση της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 16-55, το χειρότερο σε ολόκληρη τη Λίγκα, μετρώντας μέχρι στιγμής 9 μόλις νίκες σε 37 φετινά παιχνίδια στην έδρα της. Παντελώς αδιάφοροι βαθμολογικά προφανώς οι γηπεδούχοι, που έχουν ήδη αποκλειστεί και μαθηματικά από την postseason. Σταθερά εκτός μάχης οι Bojan Bogdanovic, Cade Cunningham, Isaiah Stewart, Alec Burks και Hamidou Diallo, αμφίβολος ο Isaiah Livers, πιθανή αντίθετα απόψε η επιστροφή του Marvin Bagley.

Aπογοητευτικοί για ακόμα μια φορά εκτός έδρας οι Heat, ηττήθηκαν χτες στο Chicago από τους Bulls με 113-99. Δεύτερη ήττα στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Erik Spoelstra, που δεν δείχνει ικανή σε αυτή τη φάση να καλύψει το χαμένο έδαφος και να τρυπώσει στην εξάδα της Ανατολής, και μάλλον θα πρέπει να περιοριστεί στην 7η θέση της Περιφέρειας, όπου βρίσκεται με συνολικό ρεκόρ 38-34, και εκεί θα προσπαθήσει να κρατηθεί. 14 νίκες σε 35 φετινά παιχνίδια μακριά από το Miami μετρούν ως τώρα οι Heat, που θα έχουν πιθανότατα απόψε και τον Kyle Lowry. Παραμένει εκτός μάχης ο τραυματίας Cody Zeller.

Λογικό φαβορί οι Heat, δεν υπάρχει ωστόσο λόγος να ασχοληθούμε, αφού η ομάδα του Miami δεν είναι σε καμιά περίπτωση αρκετά αξιόπιστη για να ποντάρει κανείς πάνω της σε αποδόσεις του 1.25. Προχωράμε.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ – ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ (01:00)

Από τρεις σερί νίκες έρχονται οι Rockets, καθώς λύγισαν προχτές τους Pelicans στο Houston με 114-112, και θα επιχειρήσουν απόψε να επαναλάβουν αυτή τους την επιτυχία. Παντελώς αδιάφορη βαθμολογικά η ομάδα του Stephen Silas, έχει ήδη αποκλειστεί και μαθηματικά από την postseason, εμφανίζεται ωστόσο άκρως ανταγωνιστική το τελευταίο διάστημα. Στο 18-52 το συνολικό ρεκόρ των γηπεδούχων, που βρίσκονται στην προτελευταία θέση της Δύσης, μετρώντας παράλληλα 12 νίκες σε 36 φετινά παιχνίδια στο Houston. Προβλήματα δεν υπάρχουν, και οι Rockets αναμένεται να εμφανιστούν απόψε πλήρεις.

Δεν τα κατάφεραν προχτές στο Houston οι Pelicans και γνώρισαν οδυνηρή ήττα από τους Rockets, έχουν ωστόσο απόψε την ευκαιρία για μια άτυπη ρεβάνς, και πάλι στο Houston. Τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια μετρά η ομάδα του Willie Green, που καίγεται πια για νίκες, αφού με συνολικό ρεκόρ 33-37 έχει βρεθεί στη 12η θέση της Δύσης. 11 μόλις νίκες σε 35 φετινά παιχνίδια μακριά από τη Νέα Ορλεάνη μετρούν ως τώρα οι φιλοξενούμενοι, που συνεχίζουν χωρίς τους τραυματίες Zion Williamson και Jose Alvarado.

Βελτιωμένοι και με καλή ψυχολογία οι Rockets, όμως αδιάφοροι βαθμολογικά, σε αντίθεση με τους Pelicans που έχουν απόλυτη ανάγκη απόψε τη νίκη. Ενδεχόμενη νέα ήττα από τους Rockets ενδέχεται να αποδειχθεί ταφόπλακα στα όνειρα των φιλοξενούμενων να βρεθούν στην postseason, θα πάμε με το κίνητρο. Επιλογή μας το διπλό των Pelicans με 2 τουλάχιστον πόντους διαφορά, μαζί με το Over 211,5, σε απόδοση 1.89 στη Stoiximan. 

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ – ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ (02:00)

Aπό μια μάλλον απρόσμενη εντός έδρας ήττα έρχονται οι Bucks, που ηττήθηκαν μέσα στο Milwaukee από τους Pacers, και μάλιστα με το βαρύ 123-139. Θέλει να επιστρέψει απόψε στις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα η ομάδα του Mike Budenholzer, που παραμενει στην 1η θέση της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 50-20, το καλύτερο αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη τη Λίγκα. 28 νίκες σε 35 φετινά παιχνίδια στο Milwaukee μετρούν ως τώρα οι γηπεδούχοι, που έχουν επικρατήσει και στα δύο φετινά ματς κόντρα στους Raptors, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Εκτός μάχης ο τραυματίας Jae Crowder, καθώς και ο Goran Dragic.

Ανεβασμένοι οι Raptors, δεν αντιμετώπισαν χτες ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στους Timberwolves και τους νίκησαν άνετα, με 122-107. Τρεις σερί νίκες μετρά η ομάδα του Nick Nurse, που θα έχει ασφαλώς πολύ δύσκολη αποστολή απόψε στο Milwaukee. Στο 35-36 το συνολικό ρεκόρ των φιλοξενούμενων, που παραμένουν στην 9η θέση της Ανατολής, μετρώντας μέχρι στιγμής 12 νίκες σε 35 φετινά παιχνίδια μακριά από το Toronto. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν, μοναδικός απών για ακόμα ένα ματς ο τραυματίας Dalano Banton.

Φαβορί οι Bucks, που έρχονται ωστόσο από ένα κακό εντός έδρας αποτέλεσμα και μένει να φανεί πώς θα το διαχειριστούν απόψε. Επικίνδυνοι οι Raptors, υπερβολικά χαμηλά ο άσος, σε αποδόσεις του 1.20-1.25, δεν αξίζει τον κόπο.

ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ – Λ.Α. ΚΛΙΠΕΡΣ (03:00)

Σε πολύ κακή φόρμα οι Blazers, δεν τα κατάφεραν ούτε απέναντι στους Celtics, και γνώρισαν την ήττα μέσα στο Portland με 112-126. Πέμπτη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Chauncey Billups, που δείχνει να λυγίζει και δεν μοιάζει ικανή να κερδίσει μια θέση στη δεκάδα της Δύσης και την postseason. Στη 13η θέση της Περιφέρειας αυτή τη στιγμή οι γηπεδούχοι, με συνολικό ρεκόρ 31-39, έχουν και απόψε ένα δύσκολο ματς στην έδρα της, ενώ μετρούν 17 νίκες σε 34 φετινά παιχνίδια στο Portland. Σταθερά εκτός μάχης ο τραυματίας Jerami Grant, καθώς και ο Justise Winslow, αμφίβολος για την αποψινή αναμέτρηση ο Nassir Little, που ταλαιπωρείται από μια ίωση.

Ερχόμενοι από τέσσερις συνεχόμενες νίκες, οι Clippers δεν κατάφεραν να επεκτείνουν το νικηφόρο τους σερί και ηττήθηκαν χτες βράδυ μέσα στο Los Angeles από τους Magic, με 108-113. Αισθητή η απουσία του Kawhi Leonard, που έμεινε εκτός για λόγους διαχείρισης, λογικά θα επιστρέψει απόψε στην πεντάδα της ομάδας. Αντίθετα, παραμένει εκτός μάχης ο τραυματίας Norman Powell. Στο 37-34 το συνολικό ρεκόρ της ομάδας του Tyronn Lue, που κρατά την 5η θέση στη Δύση, μετρώντας παράλληλα 19 νίκες σε 35 φετινά παιχνίδια στο Los Angeles.

Από κακό αποτέλεσμα έρχονται οι Clippers, και αν θέλουν να κρατηθούν ζωντανοί στη μάχη για την τετράδα της Δύσης, ματς σαν το αποψινό τα χρειάζονται. Μοιάζουν απογοητευμένοι οι Blazers, που δεν έχουν πλέον πάρα πολλές πιθανότητες να προλάβουν τη δεκάδα της Περιφέρειας, και το αποψινό ματς μοιάζει να είναι μια από τις τελευταίες τους ευκαιρίες. Όχι κακό το 1.65 που πληρώνει το διπλό, θα προτιμήσουμε ωστόσο να μην μπλέξουμε.

Λ.Α. ΛΕΙΚΕΡΣ – ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ (03:30)

Στάθηκαν άτυχοι οι Lakers, που έκαναν μεγάλη προσπάθεια απέναντι στους Mavericks, ηττήθηκαν όμως τελικά μέσα στο Los Angeles με 110-111, μετά από ένα μεγάλο τρίποντο του Maxi Kleber με τη λήξη του ματς. Τρίτη ήττα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια για την ομάδα του Darvin Ham, που υποχώρησε και πάλι εκτός δεκάδας, στην 11η θέση της Δύσης, με συνολικό ρεκόρ 34-37. Καίγονται προφανώς για τη νίκη απόψε οι γηπεδούχοι, στην προσπάθεια που κάνουν να εξασφαλίσουν τη θέση τους στη δεκάδα της Περιφέρειας και την postseason. 18 νίκες σε 35 φετινά παιχνίδια στο Los Angeles μετρούν ως τώρα οι Lakers, που συνεχίζουν χωρίς τον LeBron James, αλλά και τον επίσης τραυματία Mo Bamba.

Tρομερή εμφάνιση χτες βράδυ στο Los Angeles από τους Magic, που υποχρέωσαν σε ήττα τους Clippers, νικώντας τους με 113-108. Κόντρα στην έτερη ομάδα της πόλης απόψε η ομάδα του Jamahl Mosley, που με συνολικό ρεκόρ 29-42 βρίσκεται στη 13η θέση της Ανατολής, χωρίς ρεαλιστικές πιθανότητες να προλάβει τη δεκάδα της Περιφέρειας και την postseason. 13 νίκες σε 36 φετινά παιχνίδια μακριά από το Orlando μετρούν οι φιλοξενούμενοι, που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν ούτε απόψε τον Jalen Suggs, λόγω διάσεισης, ενώ θα πρέπει να διαχειριστούν και την κόπωση των back-to-back αγώνων.

Ξανά σε δύσκολη θέση οι Lakers, χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη απόψε κόντρα στους Magic, στη μάχη που δίνουν για μια θέση στη δεκάδα της Δύσης και ένα εισιτήριο για την postseason. Επικίνδυνη και ταλαντούχα ομάδα οι φιλοξενούμενοι, το απέδειξαν και χτες στη νίκη επί των Clippers. Ισχυρότερο το κίνητρο των Lakers, έχουν πίεση για το αποτέλεσμα, περιμένουμε πως θα τη διαχειριστούν όπως πρέπει. Επιλογή μας ο άσος των Lakers με 2 τουλάχιστον πόντους διαφορά, μαζί με το Over 213,5, σε απόδοση 1.86 στη Stoiximan.