προγνωστικα nba

ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ – ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ (01:00)

Από τρεις σερί ήττες έρχονται οι Hornets, αφού ηττήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο ματς από τους Cavaliers, και πάλι εντός έδρας, αυτή τη φορά με 104-120. Στο 22-49 το συνολικό ρεκόρ των γηπεδούχων, που παραμένουν στην προτελευταία θέση της Ανατολής, μετρώντας μέχρι τώρα 11 νίκες σε 34 φετινά παιχνίδια στη Charlotte. Αδιάφορη βαθμολογικά η ομάδα του Steve Clifford, δεν έχει προφανώς ρεαλιστικές πιθανότητες να προλάβει τη δεκάδα της Περιφέρειας και την postseason. Σταθερά εκτός μάχης οι τραυματίες Mark Williams και Cody Martin, όπως ασφαλώς και ο LaMelo Ball, που χάνει ως γνωστόν το υπόλοιπο της σεζόν.

Σε τρομερή κατάσταση οι Sixers, πέρασαν και από το Cleveland, επικρατώντας των Cavaliers με 118-109. 6 συνεχόμενες νίκες μετρά πλέον η ομάδα του Doc Rivers, που έχει πια κλειδώσει την 3η θέση στην Ανατολή με συνολικό ρεκόρ 46-22 και συνεχίζει να καταδιώκει τους 2ους στην Περιφέρεια Celtics. 20 νίκες σε 32 φετινά ματς μακριά από τη Philadelphia μετρούν ως τώρα οι φιλοξενούμενοι, που ενδέχεται να μην έχουν απόψε τον Jalen McDaniels, ο οποίος ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στο ισχίο, δεν έπαιξε στο Cleveland και δίνεται και απόψε αμφίβολος.

Καθαρό φαβορί στο ματς οι Sixers, είναι ανώτεροι ποιοτικά και διάγουν περίοδο μεγάλης φόρμας. Χωρίς σημαντικά προβλήματα οι φιλοξενούμενοι, αναμένεται να περάσουν, εύκολα ή δύσκολα, απόψε από τη Charlotte. Πολύ χαμηλά για να ασχοληθούμε οι αποδόσεις του άσου, προχωράμε.

ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ – ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤ. ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ (01:30)

Τραγική εμφάνιση πραγματοποίησαν κόντρα στους Timberwolves οι Hawks, και γνώρισαν την ήττα μέσα στην Atlanta με 115-136. Δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα για την ομάδα του Quin Snyder, είχε προηγηθεί εκείνη από τους Celtics. Στο 34-35 το συνολικό ρεκόρ των γηπεδούχων, που συνεχίζουν πάντως να κρατούν την 8η θέση στην Ανατολή, χρειάζονται όμως πλέον αποτελέσματα για να κρατηθούν στη βαθμολογία. 18 νίκες σε 33 φετινά ματς στην έδρα τους μετρούν ως τώρα οι Hawks, που δεν έχουν να διαχειριστούν ιδιαίτερα προβλήματα και αναμένεται να εμφανιστούν απόψε πλήρεις.

Συνεχίζουν να εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων εκτός έδρας οι Warriors, ηττήθηκαν και στο Los Angeles, με 134-26 από τους Clippers. Δύο νίκες στα πέντε τελευταία τους παιχνίδια μετρούν οι Πρωταθλητές, που έχουν χάσει τα 9 τελευταία ματς που έχουν δώσει εκτός έδρας. Στην 6η θέση της Δύσης οι φιλοξενούμενοι με συνολικό ρεκόρ 36-34, έχουν τραγικές επιδόσεις εκτός έδρας, αφού μετρούν μόλις 7 νίκες σε 34 φετινά παιχνίδια μακριά από το San Fransisco. Μεγάλο ερωτηματικό ο Steph Curry, που ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στον αντίχειρα του αριστερού χεριού και δίνεται αμφίβολος, δεν θα αγωνιστεί απόψε ο τιμωρημένος Draymond Green, σταθερά εκτός για προσωπικούς λόγους ο Andrew Wiggins, παραμένει εκτός και ο τραυματίας Gary Payton.

Έχουν προβλήματα οι Warriors, ενώ εξακολουθούν να εμφανίζονται άκρως αναποτελεσματικοί εκτός έδρας. Δεν είναι ωστόσο σε καλό φεγγάρι οι Hawks, που έχουν μεν τον πρώτο λόγο στο αποψινό ματς, δεν είναι όμως άξιοι εμπιστοσύνης. Θα μείνουμε μακριά.

ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ – ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ (01:30)

Δεν τα κατάφεραν απέναντι στους πολύ δυνατούς Sixers οι Cavaliers, και ηττήθηκαν μέσα στο Cleveland με 109-118. Τρεις νίκες στα πέντε τελευταία της παιχνίδια μετρά η ομάδα του JB Bickerstaff, που με συνολικό ρεκόρ 44-28 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 4η θέση της Ανατολής και θέλει, προφανώς, να κρατηθεί στην τετράδα της Περιφέρειας. 28 νίκες σε 36 φετινά παιχνίδια στην έδρα τους μετρούν ως τώρα οι γηπεδούχοι, που έχουν κερδίσει φέτος δύο φορές τους Wizards, σε ισάριθμα παιχνίδια. Σημαντικότατο πρόβλημα η απουσία του Jarrett Allen, που ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στο μάτι και παραμένει εκτός μάχης.

Ερχόμενοι από τρεις σερί ήττες, οι Wizards έδειξαν χαρακτήρα και δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα απέναντι στους Pistons, τους οποίους και νίκησαν με 117-97 στην Washington. Σαφώς δυσκολότερη η αποψινή τους αποστολή, στην έδρα των ισχυρών Cavaliers. Στο 32-37 το συνολικό ρεκόρ της ομάδας του Wes Unseld, που βρίσκεται στη 10η θέση της Ανατολής, κινδυνεύει όμως πια άμεσα να βρεθεί εκτός δεκάδας στην Περιφέρεια. 16 νίκες σε 36 φετινά παιχνίδια μακριά από την έδρα τους μετρούν ως τώρα οι Wizards, που δεν έχουν προβλήματα απόψε και αναμένεται να εμφανιστούν πάνοπλοι στο Cleveland.

Ανώτεροι οι Cavaliers, χωρίς όμως τον Allen, που είναι κομβικός για την άμυνά τους, καίγονται από την άλλη μεριά για νίκες οι Wizards και αναμένεται να είναι απόψε πλήρεις. Πονηρό ματς, δεν μας ικανοποιεί ο άσος σε αποδόσεις του 1.40, θα προτιμήσουμε να απέχουμε.

ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ – ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ (02:00)

Έφτασαν κοντά σε μια σημαντική νίκη οι Bulls, όμως ηττήθηκαν τελικά μέσα στο Chicago από τους Kings με 114-117, με ένα μεγάλο τρίποντο του De’Aaron Fox στο φινάλε. Δύο νίκες στα πέντε τελευταία τους παιχνίδια μετρούν οι γηπεδούχοι, που έχουν και απόψε δύσκολο έργο κόντρα στους Timberwolves. Στο 31-37 το συνολικό ρεκόρ της ομάδας του Billy Donovan, που βρίσκεται στη 12η θέση της Ανατολής και τρέχει να προλάβει τη δεκάδα της Περιφέρειας και την postseason. 18 νίκες σε 34 φετινά παιχνίδια στο Chicago μετρούν ως τώρα οι Bulls, που ενδέχεται να μην έχουν απόψε τον Alex Caruso, ο οποίος ταλαιπωρείται από μια ίωση και δεν προπονήθηκε χτες με την ομάδα. Λογικά παραμένει εκτός μάχης ο τραυματίας Javonte Green.

Έκαναν μεγάλη προσπάθεια κόντρα στους Celtics οι Timberwolves, ηττήθηκαν όμως τελικά στο φινάλε μέσα στη Minnesota με 102-104. Δεν είναι στα καλύτερά της η ομάδα του Chris Finch, μετρά μία μόλις νίκη στα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια, βγάζει πάντως δύσκολο πρόγραμμα. Στο 35-35 το συνολικό ρεκόρ των φιλοξενούμενων, που κρατούν την 7η θέση στη Δύση, χρειάζονται όμως αποτελέσματα για να μην υποχωρήσουν στη βαθμολογία. 15 νίκες σε 33 φετινά ματς μακριά από τη Minnesota μετρούν μέχρι τώρα οι Timberwolves, που δεν θα έχουν για ακόμα ένα παιχνίδι τους τραυματίες Karl-Anthony Towns και Jaylen Nowell, την ώρα που δίνονται και πάλι αμφίβολοι οι Rudy Gobert, Naz Reid και Austin Rivers.

Περιμένουμε αμφίρροπο ματς, με τους γηπεδούχους να έχουν ελαφρό προβάδισμα, αν και οι Timberwolves το τελευταίο διάστημα είναι αποτελεσματικότατοι εκτός έδρας. Τα ματς μεταξύ των δύο ομάδων πηγαίνουν συνήθως σε υψηλό τέμπο, και κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί και απόψε. Επιλογή μας το Over 224,5, σε απόδοση 1.90 στη Stoiximan. 

ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ – ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ (02:00)

Εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες των Lakers οι Rockets, και τους νίκησαν στο Houston με 114-110. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Stephen Silas, αφού είχε προηγηθεί εκείνη επί των Celtics, επίσης στο Houston. Παντελώς αδιάφοροι βαθμολογικά οι γηπεδούχοι, προσπαθούν όμως το τελευταίο διάστημα και καταφέρνουν να εμφανίζονται ανταγωνιστικοί. Στο 17-52 το συνολικό ρεκόρ των Rockets, που παραμένουν στην τελευταία θέση της Δύσης, έχοντας ήδη αποκλειστεί και μαθηματικά από την postseason. Προβλήματα δεν υπάρχουν, και οι γηπεδούχοι αναμένεται να εμφανιστούν απόψε πλήρεις.

Πολύ κακή ήττα για τις βαθμολογικές τους βλέψεις γνώρισαν μέσα στη Νέα Ορλεάνη οι Pelicans, χάνοντας από τους Lakers με 108-123. Τρίτη ήττα στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Willie Green, που έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα φέτος από απουσίες βασικών της παικτών. Στη 12η θέση της Δύσης πλέον οι φιλοξενούμενοι, με συνολικό ρεκόρ 33-36, μετρώντας παράλληλα 11 μόλις νίκες σε 34 φετινά παιχνίδια μακριά από τη Νέα Ορλεάνη. Καίγονται για αποτελέσματα οι Pelicans, που συνεχίζουν χωρίς τους τραυματίες Zion Williamson και Jose Alvarado.

Καίγονται για τη νίκη οι Pelicans, που έχουν βρεθεί πια σε πολύ δύσκολη θέση. Αδιάφοροι οι Rockets, είναι σε καλό φεγγάρι, όμως η διαφορά κινήτρου μεταξύ των δύο ομάδων ενδέχεται να αποδειχθεί καταλυτική. Χαμηλά πάντως το διπλό, σε αποδόσεις του 1.45, δεν το βρίσκουμε ιδιαίτερα ελκυστικό. Πάμε παρακάτω.

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ – ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ (02:00)

Πάλεψαν κόντρα στους Mavericks οι Spurs, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αποφύγουν την ήττα, χάνοντας μέσα στο San Antonio με 128-137 στην παράταση. Ανταγωνιστική στα τελευταία της παιχνίδια η ομάδα του Gregg Popovich, που είναι ωστόσο παντελώς αδιάφορη βαθμολογικά, μιας και παραμένει στην προτελευταία θέση της Δύσης με συνολικό ρεκόρ 18-51 και έχει ήδη αποκλειστεί και μαθηματικά από την postseason. 12 νίκες σε 36 φετινά παιχνίδια στο San Antonio μετρούν ως τώρα οι γηπεδούχοι, που δεν θα έχουν απόψε τον Devonte’ Graham. Σταθερά εκτός οι Charles Bassey, Romeo Langford και Khem Birch, αμφίβολος και ο Keita Bates-Diop.

Δεν ήταν αυτοί που έπρεπε οι Grizzlies στο Miami, και ηττήθηκαν με 138-119 από τους Heat. Ήττα μετά από τρεις σερί νίκες για την ομάδα του Taylor Jenkins, που με συνολικό ρεκόρ 41-27 βρίσκεται στην 3η θέση της Δύσης, και χρειάζεται απόψε τη νίκη για να πιάσει και πάλι τους Kings στη 2η. Δεν τα πηγαίνουν πάντως καλά εκτός έδρας οι φιλοξενούμενοι, καθώς μετρούν μόλις 13 νίκες σε 35 φετινά παιχνίδια μακριά από το Memphis, έχουν όμως κερδίσει και τα τρία ματς που έχουν δώσει φέτος κόντρα στους Spurs. Σταθερά εκτός μάχης ο τιμωρημένος Ja Morant, καθώς και ο τραυματίας Steven Adams.

Είναι φυσικά το φαβορί της αναμέτρησης οι Grizzlies, δεν τα πηγαίνουν όμως καθόλου καλά εκτός έδρας, την ώρα που οι Spurs είναι αδιάφοροι, όμως αυτό μοιάζει να τους κάνει επικίνδυνους το τελευταίο διάστημα. Χαμηλά το διπλό, σε αποδόσεις του 1.30, χωρίς κάποια αξία.

ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ – ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ (04:00)

Ούτε απέναντι στους Knicks κατάφεραν να βρουν μια νίκη οι Blazers, και ηττήθηκαν εντός έδρας με 107-123. Τέταρτη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Chauncey Billups, που είναι πια σε πάρα πολύ δύσκολη θέση βαθμολογικά, μιας και έχει μείνει 13η στη Δύση, με συνολικό ρεκόρ 31-38. Καίγονται για νίκες οι γηπεδούχοι, προφανώς ωστόσο το έργο τους δεν θα είναι ουτε απόψε εύκολο. 17 από τα 33 φετινά ματς που έχουν δώσει στο Portland έχουν κερδίσει οι Blazers, που ενδέχεται να μην έχουν ούτε απόψε τον τραυματία Jerami Grant, ο οποίος δεν αγωνίστηκε ούτε κόντρα στους Knicks. Σταθερά εκτός μάχης ο Justise Winslow.

Πολύ σημαντικό διπλό πανηγύρισαν στη Minnesota οι Celtics, επικρατώντας των Timberwolves με 104-102. Τρίτη νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς για την ομάδα του Joe Mazzulla, που συνεχίζει να κρατά τη 2η θέση στην Ανατολή με συνολικό ρεκόρ 48-22, θέση πάντως για την οποία αναμένεται να δώσει μεγάλη μάχη με τους Sixers. 22 νίκες σε 35 φετινά παιχνίδια μακριά από τη Βοστώνη μετρούν μέχρι στιγμής οι φιλοξενούμενοι, τεράστιο ερωτηματικό ο Jayson Tatum, που ταλαιπωρείται από έναν μικροτραυματισμό στο ισχίο και δίνεται αμφίβολος. Σταθερά εκτός μάχης οι Robert Williams και Payton Pritchard.

Έχουν τον πρώτο λόγο οι Celtics, που δεν θέλγουν πάντως με την απόδοσή τους το τελευταίο διάστημα, και αντιμετωπίζουν απόψε μια ομάδα που καίγεται για το αποτέλεσμα. Ξεκινά από το διπλό το ματς, θα προτιμήσουμε ωστόσο να μην μπλέξουμε.

Λ.Α. ΛΕΙΚΕΡΣ – ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ (04:30)

Eπέλεξαν να ξεκουράσουν τον Αnthony Davis στο Houston οι Lakers και το πλήρωσαν, γνωρίζοντας την ήττα από τους Rockets με 114-110. Δεύτερη ήττα στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Darvin Ham, που με συνολικό ρεκόρ 34-36 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 9η θέση της Δύσης. 18 νίκες σε 34 φετινά παιχνίδια στο Los Angeles μετρούν ως τώρα οι γηπεδούχοι, που σε τρεις φετινές αναμετρήσεις με τους Mavericks έχουν απολογισμό μια νίκη και δύο ήττες. Επιστρέφει λογικά απόψε ο Davis, σταθερά εκτός μάχης ο LeBron James, αλλά και ο Mo Bamba.

Έστω και δύσκολα, οι Mavericks κατάφεραν να λυγίσουν τους Spurs στο San Antonio, νικώντας τους με 137-128 στην παράταση. Νίκη μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες για την ομάδα του Jason Kidd, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 8η θέση της Δύσης, με συνολικό ρεκόρ 35-35. Μόλις 13 νίκες σε 34 φετινά ματς μακριά από το Dallas μετρούν ως τώρα οι φιλοξενούμενοι, που δεν θα έχουν ούτε απόψε τον Luka Doncic, o οποίος θα μείνει εκτός, ενώ παραμένουν αμφίβολοι οι Kyrie Irving, Tim Hardaway και JaVale McGee.

Με τον Davis και πάλι στην πεντάδα τους και τους Mavericks να συνεχίζουν να έχουν ορισμένα πολύ σημαντικά προβλήματα, οι Lakers προβάλουν ως φαβορί στην αποψινή αναμέτρηση. Αρκετά αξιόπιστοι το τελευταίο διάστημα οι γηπεδούχοι, θέλουν τη νίκη για να κρατηθούν στη δεκάδα της Δύσης και είναι σε θέση να την πάρουν. Επιλογή μας ο άσος των Lakers με 3 τουλάχιστον πόντους διαφορά, μαζί με το Over 207,5, σε απόδοση 1.88 στη Stoiximan.