προγνωστικα nba

ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ – ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ (01:00)

Δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, και πάλι στο Detroit. Προχτές, οι Pistons δεν τα κατάφεραν και ηττήθηκαν με 115-121. 11 συνεχόμενες ήττες μετρά πια η ομάδα του Dwane Casey, και παραμένει στην τελευταία θέση της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 15-53, το χειρότερο σε ολόκληρη τη Λίγκα. Παντελώς αδιάφοροι προφανώς βαθμολογικά οι γηπεδούχοι, έχουν ήδη αποκλειστεί και μαθηματικά από την postseason. Πάρα πολλά και σημαντικά τα προβλήματα για τους Pistons, που δεν θα έχουν ούτε απόψε τους Jaden Ivey, Bojan Bogdanovic, Cade Cunningham, Isaiah Stewart, Marvin Bagley, Alec Burks και Hamidou Diallo.

Πέρασαν προχτές από το Detroit οι Pacers, και θα επιδιώξουν να επαναλάβουν απόψε αυτή τους την επιτυχία. Ταλαιπωρείται από πολλά και σημαντικότατα προβλήματα και η ομάδα του Rick Carlisle, καθώς δεν θα έχει ούτε απόψε τους Tyrese Haliburton, Myles Turner, Bennedict Mathurin και TJ McConnell, την ώρα που δίνεται αμφίβολος για την αποψινή αναμέτρηση και ο Buddy Hield. Στο 31-37 το συνολικό ρεκόρ των Pacers, που βρίσκονται στην 11η θέση της Ανατολής και συνεχίζουν να διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στη δεκάδα της Περιφέρειας και την postseason, μετρώντας παράλληλα 12 νίκες σε 33 φετινά παιχνίδια μακριά από την Indianapolis.

Έχουν ξανά τον πρώτο λόγο οι Pacers, που δυσκολεύτηκαν πάντως στην προχτεσινή τους επικράτηση στο Detroit, και έχουν και αυτοί, όπως και οι γηπεδούχοι, πάρα πολλά και σημαντικά προβλήματα. Όχι κακό το διπλό σε αποδόσεις του 1.65, θα προτιμήσουμε ωστόσο να απέχουμε.

ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ – ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ (01:30)

Δεν τα κατάφεραν απέναντι στους πολύ δυνατούς Celtics οι Hawks, και ηττήθηκαν μέσα στην Atlanta με 125-134. Μέτριοι φέτος εντός έδρας οι γηπεδούχοι, έχουν κερδίσει τα 18 από τα 32 ματς που έχουν δώσει μέχρι στιγμής στην Atlanta. Σταθερά στην 8η θέση της Ανατολής η ομάδα του Quin Snyder, με συνολικό ρεκόρ 34-34. Μοναδικό αλλά σημαντικό ερωτηματικό για τους γηπεδούχους ο Bogdan Bogdanovic, που ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στη μέση, δεν αγωνίστηκε κόντρα στους Celtics και δίνεται αμφίβολος και για το αποψινό ματς.

Από δύο συνεχόμενες εντός έδρας ήττες έρχονται οι Timberwolves, αφού ηττήθηκαν στη Minnesota και από τους Nets, με 123-124 στην παράταση. Έχασε έτσι έδαφος στη μάχη για την εξάδα της Δύσης η ομάδα του Chris Finch, που με συνολικό ρεκόρ 34-34 βρίσκεται πια στην 7η θέση της Περιφέρειας, μετρώντας μέχρι στιγμής 14 νίκες σε 32 φετινά παιχνίδια μακριά από την Minnesota. Έχουν πάντως κερδίσει τα τρία τελευταία ματς που έχουν δώσει εκτός έδρας οι φιλοξενούμενοι, που έχουν και απόψε δύσκολο έργο στην Atlanta. Σταθερά εκτός μάχης οι τραυματίες Karl-Anthony Towns και Jaylen Nowell, μεγάλο ερωτηματικό ο Rudy Gobert, που υπέστη διάστρεμμα στο ματς με τους Nets και δίνεται αμφίβολος.

Θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες οι Hawks και να προσπαθήσουν για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση οι φιλοξενούμενοι, έρχονται από δύο σερί εντός έδρας ήττες και κινδυνεύουν πια να βρεθούν ακόμα και εκτός δεκάδας στα επόμενα ματς, με την κατάσταση στη Δύση να είναι τρομερά ρευστή. Λιγότερα τα προβλήματα που έχουν να διαχειριστούν οι γηπεδούχοι, που έχουν και εξαιρετική παράδοση απέναντι στους Timberwolves. Επιλογή μας ο άσος των Hawks με 2 τουλάχιστον πόντους διαφορά, μαζί με το Over 227,5, σε απόδοση 1.87 στη Stoiximan.

ΜΑΙΑΜΙ ΧΙΤ – ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ (01:30)

Δεν ήταν αυτοί που έπρεπε στο Orlando οι Heat, και ηττήθηκαν στην παράταση από τους Magic με 126-114. Δεύτερη ήττα στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Erik Spoelstra, που με συνολικό ρεκόρ 36-33 παραμένει στην 7η θέση της Ανατολής, και θα πρέπει να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά της, αν θέλει να προλάβει την εξάδα της Περιφέρειας και να κερδίσει ένα απευθείας εισιτήριο για τα Playoffs. 22 νίκες σε 35 φετινά παιχνίδια στο Miami μετρούν ως τώρα οι γηπεδούχοι, που στην αποψινή αναμέτρηση ενδέχεται να μην έχουν και πάλι τον Kyle Lowry, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο. Αμφίβολος και ο Caleb Martin, εκτός μάχης οι Duncan Robinson, Cody Zeller.

Πέρασαν από τη Charlotte οι Jazz, νικώντας με 119-111 τους Hornets. Δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη για την ομάδα του Will Hardy, καθώς είχε προηγηθεί και εκείνη στο Orlando επί των Magic. Σαφώς δυσκολότερο έργο αναμένεται να έχουν απόψε στο Miami οι φιλοξενούμενοι, που με συνολικό ρεκόρ 33-35 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 9η θέση της Δύσης, μετρώντας παράλληλα 13 νίκες σε 35 φετινά παιχνίδια μακριά από τη Utah. Μεγάλο ερωτηματικό και πάλι ο Jordan Clarkson, που έχει χάσει τα τρία τελευταία παιχνίδια της ομάδας λόγω προβλήματος σε δάχτυλο του χεριού, και δίνεται ξανά απόψε αμφίβολος, σταθερά εκτός μάχης ο Collin Sexton.

Προβάδισμα για τους Heat, που συνεχίζουν πάντως να μην πείθουν ιδιαίτερα, την ώρα που οι Jazz έρχονται από δύο συνεχόμενα διπλά. Καμιά αξία στον άσο σε αποδόσεις του 1.30, προχωράμε.

ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ – ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ (01:30)

Δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, αυτή τη φορά στο Dallas. Προχτές, στο Memphis, οι Mavericks ηττήθηκαν από τους Grizzlies με 112-108, σε ένα ματς πάντως που αγωνίστηκαν χωρίς τους Luka Doncic και Kyrie Irving. Ούτε και σήμερα θα είναι διαθέσιμος ο Σλοβένος superstar, ενώ δίνεται ξανά αμφίβολος ο Irving. Μόλις μία νίκη στα τέσσερα τελευταία τους παιχνίδια μετρούν οι γηπεδούχοι, που χρειάζονται απόψε το θετικό αποτέλεσμα για να μη χάσουν κι άλλο έδαφος στη βαθμολογία. Στο 34-34 το συνολικό ρεκόρ των Mavericks, που έχουν βρεθεί στην 8η θέση της Δύσης, μετρώντας ως τώρα 22 νίκες σε 35 φετινά παιχνίδια τους στο Dallas.

Από δύο συνεχόμενες εντός έδρας νίκες έρχονται οι Grizzlies, αφού κατάφεραν προχτές έστω και δύσκολα να λυγίσουν στο Memphis τους Mavericks. Δυσκολότερο το αποψινό έργο της ομάδας του Taylor Jenkins, που έτσι κι αλλιώς δεν τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά φέτος εκτός έδρας, καθώς μετρά μέχρι στιγμής 12 νίκες σε 33 φετινά παιχνίδια μακριά από το Memphis. Στην 3η θέση της Δύσης οι φιλοξενούμενοι με συνολικό ρεκόρ 40-26, αφού υστερούν στην ισοβαθμία με τους Kings. Σταθερά εκτός ο τιμωρημένος Ja Morant, καθώς και οι τραυματίες Steven Adams, Brandon Clarke.

Με σημαντικά προβλήματα και οι δύο ομάδες, αλλά και ισχυρό κίνητρο, κάθε μία για τους δικούς της λόγους. Ελαφρό προβάδισμα στην έδρα τους με βάση και την εικόνα του προχτεσινού ματς οι Mavericks, ειδικά αν τελικά είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Irving, καλύτερα πάντως να μην μπλέξουμε.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ – ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ (02:00)

Δεν τα κατάφεραν κόντρα στους Bulls οι Rockets, και ηττήθηκαν με 111-119 μέσα στο Houston. Ακόμα δυσκολότερη η αποψινή τους αποστολή, κόντρα στους πολύ δυνατούς Celtics. Τρεις σερί ήττες μετρά η ομάδα του Stephen Silas, που είναι βαθμολογικά αδιάφορη, αφού έχει ήδη αποκλειστεί και μαθηματικά από την postseason. Σταθερά στην τελευταία θέση της Δύσης οι γηπεδούχοι με συνολικό ρεκόρ 15-52, μετρώντας παράλληλα 9 νίκες σε 33 φετινά ματς στο Houston. Λογικά πλήρεις θα εμφανιστούν πάντως απόψε οι Rockets, αφού αναμένεται να είναι σε θέση να αγωνιστεί και ο Alperen Sengun, παρά το πρόβλημα στους προσαγωγούς που τον ταλαιπωρεί.

Σημαντικό διπλό πανηγύρισαν στην Atlanta οι Celtics, καθώς επικράτησαν των Hawks με 134-125. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Joe Mazzulla, που δείχνει σιγά σιγά να ξυπνά από το μικρό ντεφορμάρισμα που πέρασε το προηγούμενο διάστημα. Σταθερά στη 2η θέση της Ανατολής οι φιλοξενούμενοι, με συνολικό ρεκόρ 47-21, έχουν πάντως πλέον τους Sixers σε απόσταση βολής στην πλάτη τους. 21 νίκες σε 33 φετινά εκτός έδρας παιχνίδια μετρούν μέχρι στιγμής οι Celtics, που για ακόμα ένα ματς δεν θα έχουν απόψε τους τραυματίες Robert Williams και Payton Pritchard.

Έχουν προφανώς τον πρώτο λόγο οι Celtics στο Houston, απέναντι σε μια νεανική και αδιάφορη ομάδα, που έχει πάντως δείξει πως στα καλά της βράδια μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Αδιάφορες προφανώς οι αποδόσεις του διπλού, πάμε παρακατω.

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤ. ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ – ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ (04:00)

Μετά από τρία συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα, οι Warriors επέστρεψαν στις νίκες, αφού νίκησαν δύσκολα τους Bucks στο San Fransisco, με 125-116 στην παράταση. Παραμένει δυνατή και αξιόπιστη στην έδρα της η ομάδα του Steve Kerr, καθώς μετρά 28 νίκες σε 35 φετινά παιχνίδια στο San Fransisco, ενώ με συνολικό ρεκόρ 35-33 βρίσκεται στην 6η θέση της Δύσης. Δεν τα πηγαίνουν πάντως καθόλου καλά κόντρα στους Suns φέτος οι Warriors, έχοντας χάσει και τα τρία ματς που έχουν δώσει μέχρι τώρα απέναντι στην ομάδα του Phoenix. Παραμένει εκτός ο Andrew Wiggins, λόγω ενός προσωπικού ζητήματος, όπως και ο τραυματίας Gary Payton. Αμφίβολος για την αποψινή αναμέτρηση ο Jonathan Kuminga.

Δεν τα κατάφεραν κόντρα στους πολύ δυνατούς φέτος Kings οι Suns, και γνώρισαν την ήττα μέσα στο Phoenix με 119-128. Έσπασε έτσι το μικρό σερί τεσσάρων νικών που έτρεχε η ομάδα του Monty Williams, η οποία έχει απόψε μπροστά της ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι στην έδρα των Warriors. 15 νίκες σε 34 φετινά ματς μακριά από το Phoenix μετρούν μέχρι στιγμής οι φιλοξενούμενοι, που με συνολικό ρεκόρ 37-30 βρίσκονται στην 4η θέση της Δύσης. Μεγάλο πρόβλημα ασφαλώς η απουσία του τραυματία Kevin Durant, που παραμένει εκτός μάχης, όπως και ο Landry Shamet.

Κατά κανόνα αποτελεσματικοί στην έδρα τους οι Warriors, έχουν θεωρητικά τον πρώτο λόγο και απόψε, απέναντι πάντως σε μια πολύ αξιόλογη ομάδα. Από κακό αποτέλεσμα έρχονται οι Suns, που αν και έδειχναν να ελέγχουν το ματς με τους Kings, τελικά ηττήθηκαν μέσα στο Phoenix, πληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό και την αστοχία τους. Δεν μας ικανοποιεί σε καμιά περίπτωση ο άσος, που προσφέρεται σε αποδόσεις του 1.55, θα έπρεπε να δίνεται σίγουρα ψηλότερα με βάση τις δυσκολίες που κρύβει το ματς για τους Warriors. Θα μείνουμε μακριά.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ – ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (04:00)

Πολύ μεγάλο διπλό πανηγύρισαν στο Phoenix οι Kings, αφού επικράτησαν των Suns με 128-119. Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Mike Brown, που συνεχίζει την εξαιρετική φετινή της πορεία, και με συνολικό ρεκόρ 40-26 παραμένει στη 2η θέση της Δύσης, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με τους Grizzlies. 21 νίκες σε 34 φετινά ματς στο Sacramento μετρούν ως τώρα οι γηπεδούχοι, που αναμένεται να έχουν φυσικά δύσκολο έργο απόψε κόντρα στους Bucks. Προβλήματα πάντως δεν υπάρχουν, και οι Kings αναμένεται να εμφανιστούν πλήρεις.

Δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν με νίκες οι Bucks, αφού λύγισαν στην παράταση από τους Warriors και ηττήθηκαν στο San Fransisco με 125-116. Δεν είχε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο η ομάδα του Mike Budenholzer, με τον Έλληνα superstar να ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στο χέρι, να έχει χάσει τα τρία τελευταία ματς των Bucks και να δίνεται αμφίβολος και για την αποψινή αναμέτρηση. Αντίθετα, αναμένεται να επιστρέψει απόψε ο μέχρι πρότινος τραυματίας Wes Matthews. Σταθερά στην 1η θέση της Ανατολής οι φιλοξενούμενοι με συνολικό ρεκόρ 48-19, το καλύτερο αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη τη Λίγκα, μετρώντας παράλληλα 20 νίκες σε 33 φετινά ματς μακριά από το Milwaukee.

Σε πολύ καλό φεγγάρι οι Kings, και πάρα πολύ επικίνδυνοι στην έδρα τους. Καταπληκτική η μέχρι τώρα πορεία των γηπεδούχων, που παλεύουν να κρατήσουν τη 2η θέση στη Δύση. Ανώτεροι σε ποιότητα και παραστάσεις οι Bucks, προβάλουν ως ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Πρωταθλήματος, έρχονται όμως από ήττα και ενδέχεται να μην έχουν και πάλι τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μέχρι να γνωρίζουμε αν ο Γιάννης θα αγωνιστεί, θα προτιμήσουμε να μην μπλέξουμε.