μπασκετ

Καλημέρα σε όλους και όλες τους φίλους και φίλες του μπάσκετ. Η επιλογή μας για νίκη του Ολυμπιακού με over επί του κολοσσού δεν δικαιώθηκε για… δυόμιση πόντους, αφού οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 79-80, όμως το χάντικαπ ήταν στους 161 πόντους και δεν επαληθεύτηκε. Δεν το βάζουμε κάτω όμως καθώς γνωρίζουμε ότι και αυτές οι ατυχίες είναι μέσα στο στοίχημα…

Ο Ολυμπιακός, που θα πάμε στοίχημα σήμερα, υποδέχεται την Μπαρτσελόνα σε ένα πολύ κρίσιμο, αλλά και μεγάλο από κάθε άποψη παιχνίδι για την Ευρωλίγκα και καλείται να αποδείξει ότι είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη.

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα Προγνωστικά

Ομάδα που αντιμετωπίζει, όπως είπε ο ίδιος ο Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου, μία άλλη από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη, προερχόμενη όμως από άσχημα αποτελέσματα. Πρώτα ήταν η ήττα με μεγάλη διαφορά στο Μιλάνο, από την Αρμάνι, η οποία συνοδεύτηκε και από κακή εμφάνιση και μετά ήρθε και η δύσκολη νίκη με τρίποντο του Βεζένκοφ στο τέλος μέσα στη Ρόδο επί του κολοσσού, για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Εμείς θα δούμε με προσοχή την αναμέτρηση αυτή, καθώς είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής του ομίλου, απ’ αυτά που γίνονται, γίνεται σήμερα μία που αγωνίζονται οι δύο ομάδες που είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Προφανώς πέρα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, υπάρχει και το αγωνιστικό, αφού οι δύο ομάδες αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη και περιμένουμε να γίνει ένα πολύ δυνατό και θεαματικό παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός έχασε… πολλά με λίγα στο Μιλάνο και μετά δυσκολεύθηκε πολύ και μέσα στη Ρόδο επί του Κολοσσού και ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε ότι υπάρχει κούραση. Είπε μεταξύ άλλων: «Το πρόγραμμά μας είναι ιδιαίτερα βαρύ το τελευταίο καιρό. Χθες παίξαμε μέσα σε σαράντα ώρες δύο παιχνίδια, συν το ταξίδι που ήμασταν όλο το βράδυ άυπνοι. Αυτό μοιραία επιφέρει κόπωση, όμως, δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας, όπως όλων των ομάδων της Ευρωλίγκας.

Απλώς σε σχέση με την Μπαρτσελόνα, εκείνοι είχαν μια μέρα ξεκούρασης παραπάνω. Επίσης, στο παιχνίδι του Σαββάτου ξεκούρασαν τους δύο καλύτερους παίκτες τους. Χίγκινς και Μίροτιτς ήταν έξω. Βέβαια, έχασαν το ματς. Εμείς δεν παίξαμε καλά στο Μιλάνο, πιεστήκαμε και προχθές. Δείξαμε κόπωση και πνευματική και σωματική και ψυχική».

Εμείς όμως θα πάμε την περίπτωση… ντέρμπι και θα προτείνουμε να μη νικήσει κανείς πάνω από 6 πόντους σε απόδοση 2,87 που προσφέρει η Stoiximan, με την πεποίθηση ότι θα γίνει «μάχη» από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό ανάμεσα σε δυο ομάδες υψηλού επιπέδου. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει πάνω από -3.5 πόντους, σε απόδοση 2,95, ενώ μας «κλείνει το μάτι» η ενισχυμένη απόδοση του Σάσα Βεζένκοφ να σκοράρει πάνω από 21 πόντους σε απόδοση 3,05.

21:00 Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα | Καμία ομάδα να νικήσει με 6+