προγνωστικα nba

ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ – ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ (02:30)

Αν και δυσκολεύτηκαν πολύ, οι Hawks λύγισαν τελικά τους Nets στην Atlanta, νικώντας τους με 129-127 με ένα καλάθι του Trae Young στην εκπνοή του ματς. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους γηπεδούχους, που συνεχίζουν να έχουν για υπηρεσιακό προπονητή τον Joe Prunty, μετά την απομάκρυνση του Nate McMillan. Στο 31-30 το συνολικό ρεκόρ των Hawks, που παραμένουν στην 8η θέση της Ανατολής, μετρώντας μέχρι τώρα 17 νίκες σε 29 φετινά παιχνίδια στην Atlanta. Προβλήματα δεν υπάρχουν, και οι γηπεδούχοι αναμένεται να εμφανιστούν απόψε πλήρεις.

Από δύο συνεχόμενες ήττες έρχονται οι Wizards, που αντιμετώπισαν πάρα πολλά προβλήματα από την άμυνα των Bulls, έμειναν πολύ χαμηλά στο σκορ και ηττήθηκαν στο Chicago με 102-82. Συνεχίζει πάντως να κρατά τη 10η θέση στην Ανατολή η ομάδα του Wes Unseld, με συνολικό ρεκόρ 28-32, χρειάζεται ωστόσο άμεσα αποτελέσματα για να κρατηθεί στη δεκάδα της Περιφέρειας. 14 νίκες σε 33 φετινά ματς μακριά από την Washington μετρούν ως τώρα οι φιλοξενούμενοι, που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν ούτε σήμερα τον Kristaps Porzingis, ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στο γόνατο, ενώ δίνεται ξανά αμφίβολος και ο Monte Morris.

Είναι το φαβορί της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι, που δείχνουν πολύ βελτιωμένο πρόσωπο τις τελευταίες μέρες, με τους φιλοξενούμενους αντίθετα να προβληματίζουν στην τελευταία τους ήττα στο Chicago, και να μην αναμένεται να έχουν ούτε απόψε τον Porzingis. Επιλογή μας ο άσος των Hawks με 3 τουλάχιστον πόντους διαφορά, μαζί με το Over 217,5, σε απόδοση 1.86 στη Stoiximan. 

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ – ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (02:30)

Πάλεψαν στην Atlanta oι Nets, δεν κατάφεραν όμως τελικά να αποφύγουν την ήττα από τους Hawks, με 129-127. Τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία της παιχνίδια μετρά η ομάδα του Jacque Vaughn, που υποχώρησε στην 6η θέση της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 34-26, και θα προσπαθήσει στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας της σεζόν να κρατηθεί στην εξάδα της Περιφέρειας, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει μάλλον δύσκολο. 18 νίκες σε 29 φετινά παιχνίδια στο Brooklyn μετρούν ως τώρα οι γηπεδούχοι, που για ακόμα ένα ματς δεν θα έχουν απόψε τον τραυματία Ben Simmons.

Ακόμα και χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Bucks επιβεβαίωσαν το γεγονός πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και κατάφεραν, με πρωταγωνιστές τους Jrue Holiday και Brook Lopez, να λυγίσουν στο Milwaukee και τους Suns, νικώντας τους με 104-101. 14 συνεχόμενες νίκες μετρά πια η ομάδα του Mike Budenholzer, και μετά τη χτεσινή ήττα των Celtics στη Νέα Υόρκη ανέβηκε πια στην 1η θέση της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 43-17, το καλύτερο αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη τη Λίγκα. Αναμένεται να επιστρέψει απόψε στο παρκέ ο Γιάννης, που δείχνει να ξεπερνά το πρόβλημα στον τετρακέφαλο, σταθερά εκτός μάχης ο Wesley Matthews, λόγω τραυματισμού στη γάμπα. Σε 29 φετινά παιχνίδια μακριά από το Milwaukee, οι Bucks μετρούν 17 νίκες.

Είναι ανώτεροι ποιοτικά αλλά και από πλευράς παραστάσεων οι Bucks, που τρέχουν ένα εκπληκτικό σερί, ανέβηκαν στην κορυφή της Ανατολής και θέλουν απόψε τη νίκη για να την κρατήσουν. Επικίνδυνοι οι Nets, θα πρέπει ωστόσο να υπερβάλουν εαυτόν για να κοιτάξουν στα μάτια απόψε τους Bucks. Επιστρέφει κατά τα φαινόμενα και ο Γιάννης, και με αυτά τα δεδομένα οι φιλοξενούμενοι έχουν τον πρώτο λόγο. Επιλογή μας το διπλό των Bucks με 3 τουλάχιστον πόντους διαφορά, μαζί με το Over 214,5, σε απόδοση 1.86 στη Stoiximan. 

ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ – ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ (02:30)

Δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο τους σερί οι Raptors, και ηττήθηκαν εύκολα στο Cleveland από τους ισχυρούς Cavaliers με 118-93. Στο 30-32 το συνολικό ρεκόρ της ομάδας του Nick Nurse, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 9η θέση της Ανατολής και δίνει μάχη για μια θέση στη δεκάδα της Περιφέρειας. 19 νίκες σε 32 φετινά παιχνίδια στο Toronto μετρούν μέχρι τώρα οι γηπεδούχοι, που σε δύο φετινές αναμετρήσεις με τους Bulls μετρούν μια νίκη στο Toronto και μία ήττα στο Chicago. Προβλήματα πάντως δεν υπάρχουν, και οι Raptors θα εμφανιστούν λογικά απόψε πλήρεις.

Πολύ ανεβασμένοι οι Bulls, ήταν και πάλι εξαιρετικοί απέναντι στους Wizards και επικράτησαν άνετα στο Chicago με 102-82. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Billy Donovan, που τρέχει να καλύψει το χαμένο έδαφος και να προλάβει τη δεκάδα της Ανατολής. Στην 9η θέση της Περιφέρειας οι φιλοξενούμενοι με συνολικό ρεκόρ 28-33, μετρώντας παράλληλα 10 νίκες σε 30 φετινά ματς μακριά από το Chicago. Σταθερά εκτός μάχης οι Goran Dragic και Javonte Green, χάνει ως γνωστόν ολόκληρη τη φετινή σεζόν ο Lonzo Ball.

Δύσκολο ματς για προβλέψεις, με αμφότερες τις ομάδες να είναι σε καλή κατάσταση και να παλεύουν λίγο πολύ για τον ίδιο στόχο στη βαθμολογία. Δεν θα μπλέξουμε.

ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ – Λ.Α. ΛΕΙΚΕΡΣ (02:30)

Τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησαν κόντρα στους πρωτοπόρους της Δύσης Nuggets οι Grizzlies, και τους νίκησαν άνετα στο Memphis με 112-94. Τρίτη νίκη στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Taylor Jenkins, που έχει εδραιωθεί στη 2η θέση της Δύσης με συνολικό ρεκόρ 36-23, και θέλει απόψε τη νίκη ώστε να κρατήσει μακριά τους 3ους Kings. 25 νίκες σε 30 φετινά παιχνίδια στο Memphis μετρούν μέχρι στιγμής οι γηπεδούχοι, που συνεχίζουν χωρίς τον τραυματία Steven Adams.

Πολύ μεγάλο διπλό πανηγύρισαν στο Dallas οι Lakers, που έκαναν υπερπροσπάθεια και επέστρεψαν στο ματς αν και βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 27 πόντους διαφορά, για να επικρατήσουν τελικά των Mavericks με 111-108. Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Darvin Ham, αλλά με μεγάλο τίμημα, αφού τραυματίστηκε στον αστράγαλο ο LeBron James και υπάρχουν φόβοι πως θα χάσει αρκετά παιχνίδια. Αναμένεται αντίθετα να είναι και απόψε κανονικά διαθέσιμος ο Anthony Davis, την ώρα που λογικά θα μείνει και πάλι εκτός ο D’Angelo Russell. Στο 29-32 το συνολικό ρεκόρ των Lakers, που βρίσκονται στη 12η θέση της Δύσης και παλεύουν για να προλάβουν τη δεκάδα της Περιφέρειας και την postseason.

Είναι το φαβορί στο ματς οι Grizzlies, που παραμένουν πολύ δυνατοί στην έδρα τους. Χρειάζονται αποτελέσματα οι Lakers, σε αυτή τη φάση έχουν μάλλον πιο ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο, έχασαν όμως τον LeBron James. Ξεκινά από τον άσο το ματς, ένας άσος πάντως που δίνεται πάρα πολύ χαμηλά, σε αποδόσεις του 1.25. Προχωράμε.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ – ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ (03:00)

Ούτε στο Portland κατάφεραν να βρουν μια νίκη οι Rockets, και ηττήθηκαν από τους Blazers με 131-114, δεχόμενοι μάλιστα 71 ολόκληρους πόντους από τον Damian Lillard. 9 σερί ήττες μετρά πια η ομάδα του Stephen Silas, και παραμένει ασφαλώς στην τελευταία θέση της Δύσης με συνολικό ρεκόρ 13-47, το χειρότερο σε ολόκληρη τη Λίγκα. Παντελώς αδιάφοροι βαθμολογικά προφανώς οι Rockets, έχουν κερδίσει 8 από τα 28 φετινά ματς που έχουν δώσει ως τώρα στο Houston. Αμφίβολος για ακόμα ένα ματς ο Kevin Porter Jr., δεν θα αγωνιστεί απόψε ο Jae’Sean Tate, που θα μείνει εκτός για λόγους ξεκούρασης.

Επέστρεψαν άμεσα στις νίκες μετά την ήττα τους στο Memphis οι Nuggets, επικρατώντας δύσκολα των Clippers στο Denver, με 134-124 στην παράταση. Παραμένει καθαρά 1η στη Δύση η ομάδα του Mike Malone, με συνολικό ρεκόρ 43-19, και συνεχίζει να διατηρεί διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της. 15 νίκες σε 30 φετινά ματς μακριά από το Denver μετρούν μέχρι τώρα οι φιλοξενούμενοι, που έχουν κερδίσει δύο φορές φέτος τους Rockets σε ισάριθμα παιχνίδια, αμφότερα στο Denver. Αμφίβολος για την αποψινή αναμέτρηση ο Jamal Murray, αναμένεται να αγωνιστεί και πάλι κανονικά ο Aaron Gordon.

Καθαρό φαβορί στο ματς οι Nuggets, είναι πάρα πολύ σοβαροί φέτος και θα είναι έκπληξη αν δεν περάσουν και απόψε από το Houston, απέναντι στους αδιάφορους Rockets. Αναμενόμενα χαμηλά το διπλό, χωρίς κάποια αξία. Πάμε παρακάτω.

ΟΚΛΑΧΟΜΑ Σ. ΘΑΝΤΕΡ – ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ (03:00)

Δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, και πάλι στην Oklahoma City. Προχτές, οι Thunder δεν τα κατάφεραν, και ηττήθηκαν από τους Kings με 115-124. Τρίτη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Mark Daigneault, που με συνολικό ρεκόρ 28-32 βρίσκεται στη 13η θέση της Δύσης. Έχουν θεωρητικά ελπίδες για μια θέση στη δεκάδα της Περιφέρειας οι γηπεδούχοι, δεν είναι πάντως σίγουρο ότι θέλουν κάτι τέτοιο. 17 νίκες σε 30 φετινά ματς στην Oklahoma City μετρούν μέχρι στιγμής οι Thunder, που δεν θα έχουν ούτε σήμερα τον τραυματία Shai Gilgeous-Alexander. Σταθερά εκτός μάχης και ο Aleksej Pokusevski.

Πέρασαν από την Oklahoma City οι Kings, επικρατώντας των Thunder με 124-115, και στοχεύουν να επαναλάβουν απόψε αυτή τους την επιτυχία. Από τρεις σερί νίκες έρχεται η ομάδα του Mike Brown, οι δύο τελευταίες εξ αυτών εκτός έδρας. Τρομερή πορεία κάνουν μέχρι τώρα οι φιλοξενούμενοι, και συνεχίζουν να κρατούν την 3η θέση στη Δύση, με συνολικό ρεκόρ 35-25, ενώ θέλουν τη νίκη και απόψε ώστε να κρατηθούν κοντά στους 2ους στην Περιφέρεια Grizzlies. 17 νίκες σε 30 φετινά ματς μακριά από το Sacramento μετρούν ως τώρα οι Kings, που ενδέχεται πάντως να μην έχουν απόψε τον De’Aaron Fox, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στον αριστερό καρπό και δίνεται αμφίβολος.

Καλύτερη ομάδα συνολικά από πλευράς ποιότητας αλλά και παραστάσεων οι φιλοξενούμενοι, μεγάλο πρόβλημα πάντως ενδεχόμενη απουσία του Fox, που είναι κομβικότατος για τη λειτουργία τους. Πονηρό το ματς, ελκυστικό το διπλό σε αποδόσεις του 1.70, θα προτιμήσουμε ωστόσο να μείνουμε μακριά.

ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ – ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ (03:30)

Απίστευτο ματς έχασαν μέσα στο Dallas oι Mavericks, που αν και προηγήθηκαν ακόμα και με 27 πόντους των Lakers, ηττήθηκαν τελικά με 108-111. Προβληματισμός στο στρατόπεδο της ομάδας, που μετρά μόλις μία νίκη στα πέντε τελευταία της παιχνίδια, κι αυτή κόντρα στους αδύναμους και αδιάφορους Spurs. Στο 32-30 το συνολικό ρεκόρ των γηπεδούχων, που βρίσκονται πια στην 6η θέση της Δύσης και χρειάζονται νίκες, αφού κινδυνεύουν πλέον να βρεθούν και εκτός εξάδας. 20 νίκες σε 32 φετινά ματς στο Dallas μετρούν οι Mavericks, που λογικά δεν θα έχουν για άλλο ένα ματς τους τραυματίες Maxi Kleber και Davis Bertans.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν στο Orlando οι Pacers, και επικράτησαν των Magic με 121-108. Δεύτερη νίκη στα τρία τελευταία ματς για την ομάδα του Rick Carlisle, που εμφανίζεται αρκετά βελτιωμένη μετά τη διακοπή για το All-Star Weeekend. Δύσκολη προφανώς η αποψινή αποστολή των φιλοξενούμενων στο Dallas, αφού μετρούν μέχρι τώρα μόλις 9 νίκες σε 29 φετινά παιχνίδια μακριά από την Indianapolis, και με συνολικό ρεκόρ 27-35 βρίσκονται στη 12η θέση της Ανατολής. Χωρίς προβλήματα στο αποψινό ματς οι Pacers, εκτός απροόπτου θα εμφανιστούν πλήρεις.

Είναι το φαβορί στο ματς οι Mavericks, σε αυτή τη φάση ωστόσο μοιάζει οριακά αδύνατον να τους εμπιστευτεί κανείς. Καμιά αξία στον άσο σε αποδόσεις του 1.25, πάμε παρακάτω.

ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ – ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ (04:00)

Συναντιούνται ξανά οι δύο ομάδες, με τους Jazz να μην αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα στο προηγούμενο ματς και να επικρατούν των Spurs, ξανά στη Utah, με 118-102. Τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία τους παιχνίδια μετρούν οι γηπεδούχοι, και με συνολικό ρεκόρ 31-31 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 8η θέση της Δύσης, παλεύοντας να εδραιωθούν για τα καλά στη δεκάδα της Περιφέρειας. 20 νίκες σε 32 φετινά παιχνίδια στη Utah μετρά ως τώρα η ομάδα του Will Hardy, που έχει πάντως ένα σημαντικό πρόβλημα να διαχειριστεί απόψε, αφού δεν θα αγωνιστεί ο Jordan Clarkson, λόγω τραυματισμού στον αντίχειρα. Σταθερά εκτός μάχης και ο Collin Sexton.

Δεν τα κατάφεραν πριν τρεις μέρες στη Utah οι Spurs, και αναμένεται να έχουν και απόψε δύσκολο έργο. Παντελώς αδιάφορη βαθμολογικά η ομάδα του Gregg Popovich, μετρά πια 16 συνεχόμενες ήττες και βρίσκεται εμφανώς σε tanking mode. Στο 14-47 το συνολικό ρεκόρ των Spurs, που είναι προτελευταίοι στη Δύση, πάνω μόνο από τους Rockets. 5 μόλις νίκες σε 31 φετινά παιχνίδια μακριά από το San Antonio μετρούν ως τώρα οι φιλοξενούμενοι, παραμένει εκτός μάχης ο τραυματίας Devin Vassell, καθώς και οι Romeo Langford, Isaiah Roby και Khem Birch, ξανά αμφίβολος δίνεται ο Tre Jones.

Ισχυρό φαβορί ο άσος, οι Spurs δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για νίκες, ξεκάθαρα πλέον, θα είναι τεράστια έκπληξη ακόμα κι αν κοντράρουν έστω το ματς. Αναμενόμενα και λογικά χαμηλές οι αποδόσεις του άσου, δεν θα ασχοληθούμε.

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤ. ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ – ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ (05:00)

Έστω και δύσκολα, οι Warriors λύγισαν τους Timberwolves στο San Fransisco, νικώντας τους με 109-104. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Steve Kerr, που ανέβηκε ξανά στην 7η θέση της Δύσης με συνολικό ρεκόρ 31-30. Αξιόπιστοι ως τώρα στην έδρα τους οι Πρωταθλητές, μετρούν 24 νίκες σε 32 φετινά ματς στο San Fransisco. Σταθερά εκτός μάχης ο τραυματίας Steph Curry, καθώς και ο Andrew Wiggins, λόγω προσωπικού ζητήματος. Αντίθετα, αναμένεται να είναι απόψε διαθέσιμος ο Draymond Green. Παραμένει εκτός και ο Gary Payton.

Με τον Damian Lillard να είναι σε μυθικό βράδυ και να σκοράρει 71 πόντους, ευστοχώντας μάλιστα σε 13 τρίποντα, οι Blazers επικράτησαν στο Portland των Rockets με 131-114. Δεύτερη νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς για την ομάδα του Chauncey Billups, που θα έχει ασφαλώς απόψε πιο δύσκολο έργο στην έδρα των Warriors. Στο 29-31 το συνολικό ρεκόρ των φιλοξενούμενων, που βρίσκονται στην 11η θέση της Δύσης και παλεύουν να μπουν στη δεκάδα της Περιφέρειας και την postseason. 12 νίκες σε 29 φετινά παιχνίδια μακριά από το Portland μετρούν οι Blazers, που δεν θα έχουν απόψε για άλλο ένα ματς τους τραυματίες Jusuf Nurkic, Anfernee Simons και Justise Winslow.

Χρειάζονται τη νίκη και οι δύο ομάδες, στην έδρα τους ωστόσο οι Warriors είναι το φαβορί. Σημαντικές απουσίες τόσο για τους γηπεδούχους, όσο και για τους φιλοξενούμενους, με τους Πρωταθλητές ωστόσο να μοιάζουν σε αυτή τη φάση να έχουν μεγαλύτερο βάθος. Επιλογή μας ο άσος των Warriors μαζί με το Over 216,5, σε απόδοση 1.86 στη Stoiximan. 

Λ.Α. ΚΛΙΠΕΡΣ – ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ (05:00)

Έδωσαν πολύ μεγάλη μάχη στο Denver οι Clippers, ηττήθηκαν όμως τελικά από τους Nuggets στην παράταση, με 134-124. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Tyronn Lue, και τα δύο ματς χάθηκα στην παράταση. Στο 33-30 το συνολικό ρεκόρ των γηπεδούχων, που βρίσκονται στην 5η θέση της Δύσης και χρειάζονται αποτελέσματα ώστε να κρατηθούν στην εξάδα της Περιφέρειας. Στις δύο φετινές τους αναμετρήσεις με τους Timberwolves, οι Clippers μετρούν μία εντός έδρας νίκη και μία εκτός έδρας ήττα. 15 νίκες σε 29 φετινά ματς στο Los Angeles μετρούν οι γηπεδούχοι, που ενδέχεται να μην έχουν ούτε απόψε τον Ivica Zubac, ο οποίος δίνεται και πάλι αμφίβολος.

Δεν τα κατάφεραν στο San Fransisco οι Timberwolves, και ηττήθηκαν από τους Warriors με 109-104. Τρίτη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Chris Finch, που αρχίζει να μπλέκει σιγά σιγά σε περιπέτειες βαθμολογικά. Στο 31-32 το συνολικό ρεκόρ των φιλοξενούμενων, που έχουν πια βρεθεί στην 9η θέση της Δύσης, μετρώντας παράλληλα 11 νίκες σε 29 φετινά ματς μακριά από τη Minnesota. Δύσκολο και απόψε ασφαλώς το έργο των Timberwolves στο Los Angeles, σταθερά εκτός μάχης ο Karl-Anthony Towns, αμφίβολος ξανά ο Jaylen Nowell, αναμένεται αντίθετα να είναι απόψε κανονικά διαθέσιμος ο Rudy Gobert, που δεν αγωνίστηκε κόντρα στους Warriors λόγω ίωσης.

Έχουν μεγάλη ανάγκη μια νίκη οι Clippers, περνούν ντεφορμάρισμα οι Timberwolves. Λογικός άσος στο ματς, αν και οι φιλοξενούμενοι παραμένουν μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Χαμηλά οι αποδόσεις της νίκη των Clippers, κάτω από 1.40, δεν μας ικανοποιούν.