προγνωστικα nba

ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ – ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (02:30)

Σε κακό φεγγάρι οι Bulls, που έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα το χτεσινό ματς στην Indianapolis στο πρώτο ημίχρονο, κατέρρευσαν όμως στο δεύτερο και ηττήθηκαν από τους Pacers με 117-113. Σε πολύ δύσκολη θέση πλέον βαθμολογικά οι γηπεδούχοι, που συμπλήρωσαν 5 σερί ήττες και με συνολικό ρεκόρ 26-32 βρίσκονται στην 11η θέση της Ανατολής, ενώ έχουν και απόψε μπροστά τους ένα πολύ δύσκολο ματς. 16 νίκες σε 28 φετινά παιχνίδια στο Chicago μετρά ως τώρα η ομάδα του Billy Donovan, που έχει πάντως κερδίσει δύο φορές φέτος τους Bucks σε ισάριθμα παιχνίδια, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Μεγάλο ερωτηματικό ο DeMar DeRozan, που ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στον μηρό, δεν αγωνίστηκε χτες κόντρα στους Pacers και είναι και απόψε αμφίβολος, όπως και οι Goran Dragic, Derrick Jones Jr. Σταθερά εκτός μάχης οι Lonzo Ball και Javonte Green.

Aν και δυσκολεύτηκαν πολύ περισσότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς, με βάση τις απουσίες των Celtics, οι Bucks κατάφεραν τελικά να λυγίσουν την ομάδα της Βοστώνης στο Milwaukee, επικρατώντας με 131-125 στην παράταση. Μεγάλο ματς από τον Jrue Holiday, που προσέφερε 40 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα, την ώρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 36 πόντους, με 13 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Ασταμάτητοι οι Bucks, συμπλήρωσαν πια 11 σερί νίκες, και βρίσκονται στη 2η θέση της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 40-17, ενώ αν κερδίσουν τα 2 επόμενα παιχνίδια τους θα πιάσουν στην κορυφή της Περιφέρειας τους Celtics. 16 νίκες σε 28 φετινά παιχνίδια μακριά από το Milwaukee μετρά ως τώρα η ομάδα του Mike Budenholzer, που δεν θα έχει απόψε τους τραυματίες Bobby Portis και Pat Connaughton, ενώ δεν είναι ακόμα έτοιμος να αγωνιστεί και ο νεοαποκτηθείς Jae Crowder. Συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αναμένεται ωστόσο να είναι και απόψε σε θέση να αγωνιστεί κανονικά.

Εκ διαμέτρου αντίθετες οι πορείες των δύο ομάδων το τελευταίο διάστημα. Έχουν τον πρώτο λόγο απόψε οι Bucks, που θέλουν να κρατήσουν ζωντανό το νικηφόρο τους σερί και να κρατηθούν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της Περιφέρειας και τους Celtics, την ώρα που οι Bulls είναι απογοητευτικοί, και έρχονται από μια ακόμα αποκαρδιωτική ήττα χτες βράδυ στην Indianapolis. Περιμένουμε από τους γηπεδούχους να προσπαθήσουν να βγάλουν απόψε αντίδραση, και το βράδυ των Bucks δεν προμηνύεται εύκολο, ωστόσο δεν γίνεται να μη στηρίξουμε τους φιλοξενούμενους σε αυτό το ματς. Επιλογή μας το διπλό των Bucks με 4 τουλάχιστον πόντους διαφορά, μαζί με το Over 213,5, σε απόδοση 1.87 στη Stoiximan. 

ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ – ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ (03:00)

Από μεγάλο διπλό στο Dallas έρχονται οι Timberwolves, που επικράτησαν των Mavericks με 124-121. Τρίτη νίκη στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Chris Finch, με το ζητούμενο να είναι η σταθερότητα, στην προσπάθεια που κάνει για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία της Δύσης. Στο 31-29 το συνολικό ρεκόρ των γηπεδούχων, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 6η θέση της Περιφέρειας, μετρώντας μέχρι τώρα 20 νίκες σε 32 φετινά παιχνίδια στη Minnesota. Σταθερά εκτός μάχης ο Karl-Anthony Towns, δίνονται και πάλι αμφίβολοι οι Rudy Gobert, Kyle Anderson.

Tρομερή εμφάνιση και μεγάλο διπλό στο Portland για τους Wizards, που επιβλήθηκαν των Blazers με το εμφατικό 126-101. Τρίτη νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια για την ομάδα του Wes Unseld, που με συνολικό ρεκόρ 27-30 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 10η θέση της Ανατολής, θέλει να εξασφαλίσει την παρουσία της στην postseason και δευτερευόντως να κυνηγήσει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία της Περιφέρειας. 13 νίκες σε 31 φετινά ματς μακριά από την Washington μετρούν μέχρι τώρα οι φιλοξενούμενοι, που δεν έχουν να διαχειριστούν ιδιαίτερα προβλήματα και θα εμφανιστούν εκτός απροόπτου απόψε πλήρεις.

Έχουν το προβάδισμα στην αποψινή αναμέτρηση οι Timberwolves, που είναι σε γενικές γραμμές αξιόπιστοι στην έδρα τους και έχουν πολύ καλή ψυχολογία, ερχόμενοι από σπουδαίο διπλό στο Dallas. Καθόλου αμελητέο μέγεθος ωστόσο οι Wizards, που ήταν εντυπωσιακοί στο Portland και παραμένουν μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Δεν μας ικανοποιεί το 1.65 του άσου, δεν θα μπλέξουμε.

ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ – Λ.Α. ΚΛΙΠΕΡΣ (05:00)

Σε πολύ καλή κατάσταση οι Suns, λύγισαν στο Phoenix και τους Kings, νικώντας τους με 120-109. Πέντε νίκες στα έξι τελευταία τους παιχνίδια μετρούν οι γηπεδούχοι, που με συνολικό ρεκόρ 32-27 βρίσκονται πια στην 4η θέση της Δύσης και θέλουν να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο, στοχεύοντας πια στην εδραίωσή τους στην τετράδα της Περιφέρειας. Σημαντικό βαθμολογικά το αποψινό ματς, με την ομάδα του Monty Williams να μετρά μέχρι τώρα 20 νίκες σε 29 φετινά παιχνίδια στο Phoenix. Σταθερά εκτός μάχης οι τραυματίες Κevin Durant, Cameron Payne και Landry Shamet.

Ερχόμενοι από δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, οι Clippers επέστρεψαν στις νίκες, επικρατώντας στο Los Angeles των Warriors με 134-124. Παλεύουν για μια θέση στην τετράδα της Δύσης οι φιλοξενούμενοι, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 5η θέση της Περιφέρειας με συνολικό ρεκόρ 32-28. Σε δύο φετινά παιχνίδια κόντρα στους Suns, πάντως, μετρούν ισάριθμες ήττες, αμφότερες μάλιστα μέσα στο Los Angeles. 17 νίκες σε 32 φετινά ματς μακριά από το γήπεδό της έχει μέχρι στιγμής η ομάδα του Tyronn Lue, που δεν θα έχει απόψε τον Norman Powell, ο οποίος θα μείνει εκτός για λόγους ξεκούρασης.

Ισορροπημένες και σωστά οι αποδόσεις, σε ένα μεγάλο ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν φέτος στα Playoffs της Δύσης. Σε πολύ καλή κατάσταση για τους γηπεδούχους ο DeAndre Ayton, που θα έχει και απόψε αρκετή δουλειά στις δύο ρακέτες για λογαριασμό των Suns. Επιλογή μας το Over 32,5 στο άθροισμα πόντων και ριμπάουντ του Ayton, σε απόδοση 1.93 στη Stoiximan.