προγνωστικα nba

ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ – ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ (02:00)

Καμιά αντίσταση δεν κατάφεραν να προβάλουν στους Sixers οι Pistons, και γνώρισαν βαριά ήττα χτες βράδυ στη Philadelphia με 147-116. Έχουν αρκετά προβλήματα οι γηπεδούχοι, που συνεχίζουν χωρίς τους Cade Cunningham και Marvin Bagley, ενώ δεν αγωνίστηκαν χτες λόγω διαφόρων τραυματισμών οι Bogdan Bogdanovic, Isaiah Stewart, Jalen Duren και Isaiah Livers, όλοι τους μέχρι νεωτέρας αμφίβολοι και για την αποψινή αναμέτρηση. Έτσι κι αλλιώς αδιάφορη βαθμολογικά η ομάδα του Dwane Casey, παραμένει στην τελευταία θέση της Ανατολής, προερχόμενη από τρεις σερί ήττες, με συνολικό ρεκόρ 11-33, μετρώντας παράλληλα 5 νίκες σε 19 φετινά παιχνίδια στο Detroit.

Πέρασαν και από το Houston οι Timberwolves, επικρατώντας των Rockets με 104-96. Ανεβασμένη η ομάδα του Chris Finch, συμπλήρωσε πλέον τέσσερις συνεχόμενες νίκες, και με συνολικό ρεκόρ 20-21 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 9η θέση της Δύσης. 8 νίκες σε 20 φετινά ματς μακριά από τη Minnesota μετρούν μέχρι τώρα οι φιλοξενούμενοι, που έχουν ασφαλώς βαθμολογικό κίνητρο, με στόχο μια θέση στη δεκάδα της Περιφέρειας που οδηγεί στην postseason. Σταθερά εκτός μάχης ο Karl-Anthony Towns, αλλά και ο Jordan McLaughlin, μεγάλο ερωτηματικό για άλλο ένα ματς ο Anthony Edwards, που συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις στο ισχίο και δίνεται αμφίβολος, αν και δεν έχει χάσει μέχρι στιγμής κάποιο ματς.

Είναι το φαβορί της αναμέτρησης οι Timberwolves, απέναντι στους ελλιπείς και βαθμολογικά αδιάφορους Pistons. Μεγάλο ερωτηματικό για τους φιλοξενούμενους πάντως ο Edwards, και με το διπλό σε αποδόσεις του 1.35, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να ασχοληθούμε.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ – ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ (02:00)

Από πολύ κακή εμφάνιση έρχονται οι Wizards, που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις σημαντικές απουσίες των Pelicans και ηττήθηκαν εντός έδρας, και μάλιστα με το βαρύ 112-132. Τρίτη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Wes Unseld, που προβληματίζει τις τελευταίες μέρες, και με συνολικό ρεκόρ 17-24 παραμένει χαμηλά, μόλις στη 12η θέση της Ανατολής. 10 νίκες σε 18 φετινά παιχνίδια στην έδρα τους μετρούν μέχρι στιγμής οι γηπεδούχοι, που έχουν ήδη αντιμετωπίσει δύο φορές φέτος τους Bulls, με απολογισμό μια νίκη στην Washington και μια ήττα στο Chicago. Σταθερά εκτός μάχης ο Bradley Beal, που δεν είναι πάντως το μοναδικό πρόβλημα που έχουν να διαχειριστούν απόψε οι Wizards, αφού αμφίβολοι για την αποψινή αναμέτρηση λόγω διαφόρων μικροτραυματισμών δίνονται οι Kristaps Porzingis, Daniel Gafford και Corey Kispert.

Δεν τα κατάφεραν στη Βοστώνη οι Bulls, και γνώρισαν την ήττα από τους ισχυρούς Celtics με 107-99. Ήττα μετά από τρεις σερί νίκες για την ομάδα του Billy Donovan, που δίνει τη μάχη της για μια θέση στη δεκάδα της Ανατολής και ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Στη 10η θέση της Περιφέρειας αυτή τη στιγμή οι φιλοξενούμενοι, με συνολικό ρεκόρ 19-22, και 8 νίκες σε 21 φετινά ματς μακριά από το Chicago. Τεράστιο ερωτηματικό για το αποψινό ματς ο DeMar DeRozan, που αποχώρησε από το ματς με τους Celtics με πρόβλημα στον τετρακέφαλο και δίνεται αμφίβολος για την αναμέτρηση με τους Wizards. Αντίθετα, θα είναι λογικά διαθέσιμος ο Alex Caruso, σταθερά εκτός μάχης ο Javonte Green, όπως ασφαλώς και ο Lonzo Ball.

Είναι σε καλύτερο φεγγάρι οι Bulls, που με διπλό απόψε στην Washington θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα βαθμολογικά σε σχέση με τους Wizards, με τις δύο ομάδες σε αυτή τη φάση να παλεύουν για μια θέση στη δεκάδα της Ανατολής. Σημαντικά τα ερωτηματικά για τους γηπεδούχους, αφού αν τελικά ο Porzingis, και δευτερευόντως ο Gafford, δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν, με δεδομένη και την απουσία του Beal, οι Wizards αποδυναμώνονται αισθητά. Πολύ μεγάλο θέμα προφανώς και η διαθεσιμότητα του DeRozan για τους Bulls. Θα πάμε με την καλύτερη φόρμα, επιλέγοντας το διπλό των Bulls με πλεονέκτημα 5,5 πόντων για την ομάδα του Chicago, μαζί με το Over 213,5, σε απόδοση 1.86 στη Stoiximan. 

ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ – ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (02:30)

Από σπουδαίο διπλό στο Los Angeles έρχονται οι Hawks, που εκμεταλλεύτηκαν το ντεφορμάρισμα των Clippers και τους νίκησαν εκτός έδρας με 112-108. Δεύτερη νίκη στα επτά τελευταία ματς για την ομάδα του Nate McMillan, που δεν κάνει ασφαλώς μέχρι τώρα την πορεία που θα περίμεναν οι περισσότεροι, με βάση την ποιότητα που έχει στο ρόστερ της, και με συνολικό ρεκόρ 19-21 βρίσκεται στην 9η θέση της Ανατολής. 11 νίκες σε 19 φετινά παιχνίδια στην Atlanta μετρούν μέχρι στιγμής οι γηπεδούχοι, που έχουν ήδη αντιμετωπίσει τρεις φορές φέτος τους Bucks, με απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα. Σταθερά εκτός μάχης ο τραυματίας Clint Capela.

Πολύ σημαντικό διπλό πανηγύρισαν στη Νέα Υόρκη οι Bucks, καθώς επικράτησαν των Knicks με 111-107. Τρίτη νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς για την ομάδα του Mike Budenholzer, που μπορεί να μην είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, παραμένει ωστόσο πολύ αποτελεσματική, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία αλλά και την ποιότητα που διαθέτει. Σταθερά στην 3η θέση της Ανατολής οι φιλοξενούμενοι με συνολικό ρεκόρ 26-14, θέλουν απόψε ακόμα ένα διπλό σε μια δύσκολη έδρα, ώστε να κρατηθούν σε επαφή με την κορυφή της Περιφέρειας. 10 νίκες σε 19 φετινά παιχνίδια μακριά από το Milwaukee μετρούν μέχρι τώρα οι Bucks, που για άλλο ένα βράδυ δεν θα έχουν τον τραυματία Khris Middleton, ενώ παραμένει εκτός λόγω ενός προσωπικού ζητήματος και ο Serge Ibaka.

Δύσκολο ματς για προβλέψεις. Έχουν θεωρητικά ελαφρύ προβάδισμα οι Bucks, δεν θα έχουν πάντως εύκολο έργο μέσα στην Atlanta. Kαλύτερα να μην μπλέξουμε.

ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ – ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ (02:30)

Χωρίς να πιάσουν ιδιαίτερα καλή απόδοση, οι Celtics κατάφεραν να λυγίσουν τους ανεβασμένους το τελευταίο διάστημα Bulls, νικώντας τους με 107-99 στη Βοστώνη. Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Joe Mazzulla, που συνεχίζει να κρατά την 1η θέση στην Ανατολή με συνολικό ρεκόρ 29-12, το καλύτερο αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη τη Λίγκα. Πολύ ισχυρό φυσικά το βαθμολογικό κίνητρο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μετρούν 16 νίκες σε 21 φετινά παιχνίδια στην έδρα τους. Σημαντικό ερωτηματικό ο Marcus Smart, που λόγω ενός μικροτραυματισμού στο γόνατο δεν αγωνίστηκε κόντρα στους Bulls και δίνεται και απόψε αμφίβολος, όπως και ο Rob Williams, που ενδέχεται να μείνει εκτός για λόγους διαχείρισης.

Παρά τις ηχηρές τους απουσίες, οι Pelicans απέδειξαν για ακόμα μια φορά πως παραμένουν μια ομάδα με βάθος και ποιότητα στο ρόστερ τους, αφού πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στην Washington και επικράτησαν των Wizards με 132-112. Δεύτερη νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς για την ομάδα του Willie Green, που κάνει τρομερή προσπάθεια να κρατηθεί ψηλά στη βαθμολογία, σε ένα διάστημα που δεν έχει τον Zion Williamson, αλλά ούτε και τον Brandon Ingram. Αμφότεροι παραμένουν εκτός μάχης, ενώ σημαντικό πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους είναι και ο Herbert Jones, που λόγω ενός τραυματισμού στη μέση φαίνεται πως δύσκολα θα καταφέρει να αγωνιστεί απόψε. Στο 25-16 το συνολικό ρεκόρ των Pelicans, που παραμένουν στην 3η θέση της Δύσης, έχοντας μέχρι στιγμής 8 νίκες σε 19 φετινά ματς μακριά από τη Νέα Ορλεάνη.

Δεδομένη η ποιότητα των Celtics, είναι το φαβορί της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι με βάση τα προβλήματα που έχουν να διαχειριστούν οι φιλοξενούμενοι. Ακόμα κι έτσι, οι Pelicans έχουν αποδείξει πως παραμένουν άκρως υπολογίσιμο μέγεθος, και ο άσος σε αποδόσεις του 1.20 προφανώς και δεν έχει την παραμικρή αξία. Προχωράμε.

ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ – ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ (02:30)

Δεν τα κατάφεραν απέναντι στους Bucks οι Knicks, και ηττήθηκαν μέσα στη Νέα Υόρκη από την ομάδα του Milwaukee με 107-111. Πήγε έτσι στράφι η μεγάλη εμφάνιση του Jalen Brunson, που τελείωσε το ματς με 44 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ήττα μετά από 4 συνεχόμενες νίκες για την ομάδα του Tom Thibodeau, που καλείται πλέον να ανασυνταχθεί και να επιστρέψει άμεσα απόψε στα θετικά αποτελέσματα. Μετριότατοι πάντως εντός έδρας μέχρι τώρα οι Knicks, μετρούν μόλις 10 νίκες σε 21 φετινά ματς στη Νέα Υόρκη. Στην 7η θέση της Ανατολής οι γηπεδούχοι, με συνολικό ρεκόρ 22-19, έχουν ήδη κερδίσει μια φορά φέτος τους Pacers, και μάλιστα μέσα στην Indianapolis, με 109-16, πριν τρεις περίπου εβδομάδες. Σημαντικό ερωτηματικό για τους Knicks ο RJ Barrett, που έχει χάσει τα 6 τελευταία ματς με πρόβλημα σε δάχτυλο του χεριού, δίνεται ωστόσο απόψε αμφίβολος, κάτι που σημαίνει πως έχει πιθανότητες να επιστρέψει.

Συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την έδρα τους οι Pacers, που έστω και δύσκολα επικράτησαν στην Indianapolis με 116-111 των Hornets. Τέταρτη νίκη στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Rick Carlisle, που κάνει εξαιρετική πορεία και με συνολικό ρεκόρ 23-18 έχει πια ανέβει και πάλι στην 6η θέση της Ανατολής, μετρώντας παράλληλα 8 νίκες σε 19 φετινά παιχνίδια μακριά από την έδρα της. Δύσκολη η αποψινή αποστολή των Pacers στην έδρα των Knicks, με τους φιλοξενούμενους να ενδέχεται να αναγκαστούν να παίξουν απόψε χωρίς τους TJ McConnell και Aaron Nesmith, που δίνονται αμφίβολοι, αφού ο πρώτος ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στον ώμο και ο δεύτερο από μια ίωση.

Έχουν θεωρητικά τον πρώτο λόγο στην έδρα τους οι Knicks, σε μια έδρα πάντως που δεν τα πηγαίνουν καλά ως τώρα φέτος. Ξεκινά από τον άσο το ματς, αλλά οι Pacers είναι υπολογίσιμο μέγεθος και το 1.50 που πληρώνει η νίκη των γηπεδούχων απλά δεν μας καλύπτει. Πάμε παρακάτω.

ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ – ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ (03:00)

Δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, με τους Grizzlies να μην πιάνουν ιδιαίτερα καλή απόδοση, να επικρατούν ωστόσο προχτές των Spurs, και πάλι στο Memphis, με 121-113. Κάνει τρομερή πορεία η ομάδα του Taylor Jenkins, μετρά 7 συνεχόμενες νίκες και με συνολικό ρεκόρ 27-13 παραμένει στη 2η θέση της Δύσης, έχοντας ακριβώς το ίδιο ρεκόρ με τους πρωτοπόρους Nuggets αλλά υστερώντας στην ισοβαθμία. Πολύ δυνατοί στην έδρα τους οι γηπεδούχοι, μετρούν μέχρι στιγμής 17 νίκες σε 20 φετινά παιχνίδια στο Memphis. Επιστρέφει εκτός απροόπτου απόψε ο Ja Morant, παραμένει εκτός μάχης ο τραυματίας Brandon Clarke.

Πάλεψαν, αλλά δεν τα κατάφεραν στο Memphis οι Spurs, γνωρίζοντας την ήττα από τους Grizzlies με 121-113. Θα έχει ακόμα μια ευκαιρία απόψε η ομάδα του Gregg Popovich, με το έργο της βέβαια να προμηνύεται για ακόμα μια φορά πάρα πολύ δύσκολο. Ουσιαστικά αδιάφοροι βαθμολογικά οι φιλοξενούμενοι, σε μια μεταβατική για αυτούς σεζόν, μετρούν μόλις μία νίκη στα έξι τελευταία τους παιχνίδια και με συνολικό ρεκόρ 13-28 παραμένουν στην προτελευταία θέση της Δύσης. 5 νίκες σε 19 φετινά ματς μακριά από το San Antonio έχουν μέχρι τώρα οι Spurs, που συνεχίζουν χωρίς τον τραυματία Devin Vassell, ενώ για ακόμα ένα ματς αμφίβολοι δίνονται οι Keldon Johnson, Keita Bates-Diop.

Ξεκάθαρο φαβορί στο ματς οι Grizzlies, πλέον και με τον Morant πίσω στο παρκέ, εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να ξεπεράσουν ξανά το εμπόδιο των Spurs. Αναμενόμενα χαμηλά οι αποδόσεις του άσου, χωρίς την παραμικρή αξία, δεν θα ασχοληθούμε με το ματς.

ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ – ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ (05:00)

Από τρεις σερί νίκες έρχονται οι Nuggets, που λύγισαν στην έδρα τους και τους Lakers, νικώντας τους με 122-109. Πολύ δυνατή στο γήπεδό της η ομάδα του Mike Malone, μετρά 17 νίκες σε 20 φετινά παιχνίδια στο Denver και συνεχίζει την εξαιρετική φετινή της πορεία, αφού με συνολικό ρεκόρ 27-13 εξακολουθεί να κρατά την 1η θέση στη Δύση, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με τους Grizzlies. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για ακόμα ένα ματς οι Nuggets, παραμένει εκτός μάχης ο τραυματίας Jeff Green. Τη μοναδική φορά που αντιμετώπισαν φέτος τους Suns, οι γηπεδούχοι τους είχαν κερδίσει, και πάλι στο Denver, με 128-125 στην παράταση, στις 26 του Δεκέμβρη.

Παρά τα τρομερά τους προβλήματα, οι Suns έδειξαν χαρακτήρα και πανηγύρισαν μια πολύ σημαντική νίκη χτες βράδυ στο San Fransisco, όπου επικράτησαν των Warriors με 125-113. Νίκη μετά από 6 σερί ήττες για την ομάδα του Monty Williams, που προφανώς και δεν είναι σε καλή κατάσταση, ενώ με συνολικό ρεκόρ 21-21 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 7η θέση της Δύσης. Δεν τα πηγάινουν κατά κανόνα καλά φέτος εκτός έδρας οι Suns, έχουν κερδίσει μόλις 7 από τα 21 ματς που έχουν δώσει ως τώρα μακριά από το Phoenix, και ασφαλώς το έργο τους προμηνύεται πάρα πολύ δύσκολο απόψε στο Denver. Σταθερά εκτός μάχης οι Devin Booker, Cameron Payne και Cameron Johnson, άγνωστο ακόμα το αν θα καταφέρουν να επιστρέψουν οι Chris Paul, DeAndre Ayton και Landry Shamet.

Πάρα πολλά τα προβλήματα των Suns, που θα έχουν τρομερά δύσκολο έργο απόψε στο Denver. Πολύ δυνατοί στην έδρα τους οι γηπεδούχοι, είναι προφανώς το φαβορί της αναμέτρησης. Ανάξιες λόγου πάντως οι αποδόσεις του άσου, κάτω από 1.10. Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ – ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ (05:00)

Επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις οι Kings, νικώντας με χαρακτηριστική άνεση στο Sacramento τους Magic με το ευρύ 136-111. Δεύτερη νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς για την ομάδα του Mike Brown, που ευελπιστεί να συνεχίσει απόψε στο ίδιο μοτίβο, εκμεταλλευόμενη την έδρα της απέναντι στους ουραγούς της Δύσης Rockets. Στο 21-18 το συνολικό ρεκόρ των γηπεδούχων, που συνεχίζουν να κρατούν την 5η θέση στη Δύση, κάνοντας παράλληλα όνειρα ακόμα και για μια θέση στην τετράδα της Περιφέρειας. 12 νίκες σε 21 φετινά παιχνίδια στο Sacramento μετρούν μέχρι στιγμής οι Kings, που δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα και αναμένεται να εμφανιστούν για ακόμα ένα παιχνιδι πλήρεις.

Ούτε απέναντι στους Timberwolves κατάφεραν να βρουν μια νίκη οι Rockets, αφού ηττήθηκαν μέσα στο Houston με 96-104. 7 συνεχόμενες ήττες μετρά πλέον η ομάδα του Stephen Silas, που προφανώς και είναι παντελώς αδιάφορη βαθμολογικά, μιας και παραμένει στην τελευταία θέση της Δύσης, με συνολικό ρεκόρ 10-30, το χειρότερο αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη τη Λίγκα. Μόλις 4 νίκες σε 20 φετινά ματς μακριά από το Houston μετρούν οι φιλοξενούμενοι, που θα έχουν ασφαλώς πάρα πολύ δύσκολο έργο και απόψε στο Sacramento. Προβλήματα πάντως δεν υπάρχουν, και οι Rockets αναμένεται να παραταχθούν απόψε κόντρα στους Kings πλήρεις.

Είναι το φαβορί οι Kings, που έδειξαν πολύ βελτιωμένη εικόνα απέναντι στους Magic, και έχουν τα φόντα να ξεπεράσουν απόψε και το εμπόδιο των Rockets. Αναμενόμενα χαμηλά οι αποδόσεις του άσου, κάπου στο 1.20, χωρίς κάποια αξία. Δεν προκύπτει κάτι ιδιαίτερο στοιχηματικά από το ματς, θα μείνουμε μακριά.