προγνωστικα nba

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ – ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ (02:00)

Παρά τα πολύ σημαντικά τους προβλήματα, οι Sixers βρίσκουν τρόπο να παίρνουν αποτελέσματα και να διατηρούνται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες στο Orlando έρχονται οι γηπεδούχοι, που επικράτησαν πολύ άνετα χτες των Magic με 133-103. Σαφώς δυσκολότερο το αποψινό τους έργο απέναντι στους Hawks. Άγνωστο ακόμα το αν θα καταφέρει να επιστρέψει απόψε ο Joel Embiid, παραμένουν εκτός μάχης οι James Harden, Tyrese Maxey και Matisse Thybulle. Αποχώρησε με τραυματισμό στον αστράγαλο από το χτεσινό ματς ο PJ Tucker, και δύσκολα θα καταφέρει να αγωνιστεί απόψε. Στο 11-9 το συνολικό ρεκόρ των Sixers, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 6η θέση της Ανατολής, μετρώντας ως τώρα 6 νίκες σε 11 φετινά παιχνίδια στη Philadelphia.

Απογοητευτική εμφάνιση χτες βράδυ από τους Hawks, που αν και έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι με τους Heat στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις απουσίες της ομάδας του Miami και ηττήθηκαν τελικά μέσα στην Atlanta με 98-106. Δεν είναι σε καλό φεγγάρι η ομάδα του Nate McMillan, έχοντας κερδίσει μόλις ένα από τα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια, και με συνολικό ρεκόρ 11-9 κρατά την 5η θέση στην Ανατολή, μετρώντας παράλληλα 4 νίκες σε 9 φετινά παιχνίδια μακριά από την έδρα της. Αμφίβολος για ακόμα ένα ματς ο Clint Capela, σταθερά εκτός μάχης ο τραυματίας Bogdan Bogdanovic.

Έχουν ακόμα αρκετά προβλήματα οι γηπεδούχοι, είναι ασταθέστατοι και μάλλον αναξιόπιστοι σε αυτή τη φάση οι φιλοξενούμενοι. Θα μείνουμε μακριά.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ – ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ (02:00)

Λίγα πράγματα χτες στη Βοστώνη από τους Wizards, που ηττήθηκαν σχετικά άνετα από τους Celtics, με τελικό σκορ 130-121. Τρίτη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Wes Unseld, που προσπαθεί να βρει ξανά ρυθμό και να κρατηθεί σε ένα καλό πλασάρισμα στη βαθμολογία. Στην 8η θέση της Ανατολής αυτή τη στιγμή οι γηπεδούχοι, με συνολικό ρεκόρ 10-10, μετρώντας παράλληλα 7 νίκες σε 11 φετινά παιχνίδια τους στην Washington ως τώρα. Δεν αγωνίστηκε χτες στη Βοστώνη λόγω προβλήματος στη μέση ο Kyle Kuzma, και είναι και σήμερα αμφίβολος, ενώ παραμένουν λογικά εκτός μάχης οι τραυματίες Rui Hachimura και Delon Wright.

Δεν κατάφεραν καν να κοντράρουν τους Warriors χτες βράδυ στη Minnesota οι TImberwolves, έχασαν από πολύ νωρίς την επαφή με το σκορ και γνώρισαν τελικά βαριά εντός έδρας ήττα από τους Πρωταθλητές με 114-137. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Chris Finch, που εξακολουθεί να μην έχει χημεία, απογοητεύοντας ως τώρα με την απόδοσή της, έστω κι αν έχει καταφέρει να πάρει αποτελέσματα. Στο 10-10 το συνολικό ρεκόρ των φιλοξενούμενων, που βρίσκονται στη 10η θέση της Δύσης, ενώ μετρούν 5 νίκες σε 9 φετινά ματς μακριά από τη Minnesota. Δεν αγωνίστηκε χτες λόγω ίωσης ο Jaden McDaniels, και είναι και απόψε αμφίβολος. Σταθερά εκτός μάχης οι Taurean Prince, Jordan McLaughlin.

Σε μάλλον κακή φόρμα και οι δύο ομάδες, καμία δεν έχει καταφέρει να μας πείσει ακόμα με την απόδοση ή τη συνέπειά της. Όχι κακό το διπλό των Timberwolves σε αποδόσεις του 1.95, θα προτιμήσουμε ωστόσο να απέχουμε.

ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ – ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ (02:30)

Aκόμα και χωρίς τον Jayson Tatum, που δεν αγωνίστηκε λόγω προβλήματος στον αστράγαλο, οι Celtics ήταν για ακόμα ένα ματς εξαιρετικοί και επικράτησαν εύκολα των Wizards με 130-121 στη Βοστώνη, με το τελικό σκορ να κολακεύει τους φιλοξενούμενους, που απλά μείωσαν στο τελευταίο δωδεκάλεπτο. 7 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων είχε η ομάδα του Joe Mazzulla, με κορυφαίο όλων τον Jaylen Brown, που σταμάτησε στους 36. Τρίτη σερί νίκη για τους γηπεδούχους, που κάνουν τρομερή πορεία και με συνολικό ρεκόρ 16-4, το καλύτερο σε ολόκληρη τη Λίγκα αυτή τη στιγμή, παραμένουν ασφαλώς στην κορυφή της Ανατολής. Πολύ δυνατοί στην έδρα τους οι Celtics, αφού έχουν κερδίσει 9 από τα 10 φετινά ματς που έχουν δώσει μέχρι τώρα στη Βοστώνη. Άγνωστο αν θα είναι απόψε σε θέση να αγωνιστεί ο Tatum, σταθερά εκτός μάχης οι Robert Williams και Danilo Gallinari.

Προσπαθούν να ανεβάσουν στροφές οι Hornets, που παρά τα σημαντικά τους προβλήματα λύγισαν στη Charlotte τους Timberwolves, νικώντας τους με 110-108. Δεύτερη σερί νίκη για την ομάδα του Steve Clifford, που έχει χάσει πολύ έδαφος στη βαθμολογία και είναι βέβαιο πως θα έχει πολύ δύσκολο έργο απόψε στη Βοστώνη, απέναντι στους πρωτοπόρους Celtics. Παραμένει για ακόμα ένα βράδυ εκτός μάχης ο LaMelo Ball, καθώς και ο Gordon Hayward, αλλά και οι Dennis Smith Jr., Cody Martin. Στο 6-14 το συνολικό ρεκόρ των φιλοξενούμενων, που βρίσκονται στη 13η θέση της Ανατολής, μετρώντας ως τώρα 3 νίκες σε 11 φετινά ματς μακριά από τη Charlotte.

Προσπαθούν οι Hornets, αλλά οι Celtics είναι απλά πολύ δυνατοί, ειδικά στη Βοστώνη. Ακόμα κι αν τελικά μείνει ξανά εκτός ο Tatum, δύσκολα θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα και απόψε οι γηπεδούχοι. Δυνατός άσος, σε αναμενόμενα ανάξιες λόγου αποδόσεις, κάπου στο 1.15. Προχωράμε.

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ – ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ (02:30)

Ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους στο τελευταίο δωδεκάλεπτο του χτεσινού ματς με τους Blazers οι Nets, και έφτασαν τελικά άνετα στη νίκη με 111-97 στο Brooklyn. Έχουν κερδίσει τα τρία τελευταία ματς που έχουν δώσει στην έδρα τους οι γηπεδούχοι, που μετρούν 5 νίκες σε 9 φετινά παιχνίδια στο Brooklyn και με συνολικό ρεκόρ 10-11 βρίσκονται στην 9η θέση της Ανατολής. Παραμένει εκτός μάχης ο τραυματίας Yuta Watanabe, ενώ δεν είναι ακόμα έτοιμος να αγωνιστεί ο TJ Warren, με την επιστροφή του πάντως να αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες.

Δεν μπόρεσαν καν να κοντράρουν τους Sixers χτες βράδυ στο Orlando οι Magic, και γνώρισαν βαριά εντός έδρας ήττα από την ομάδα της Philadelphia με 103-133. Τέταρτη συνεχόμενη ήττα για τους φιλοξενούμενους, που αναμένεται να έχουν και απόψε στο Brooklyn πολύ δύσκολο βράδυ. Εξακολουθούν να διαχειρίζονται πολλά και σημαντικά προβλήματα οι Magic, αφού αμφίβολοι για το αποψινό ματς παραμένουν οι Wendell Carter, Jalen Suggs, Mo Bamba, Terrence Ross και Chuma Okeke, ενώ παραμένουν εκτός μάχης οι Cole Anthony, Markelle Fultz και Jonathan Isaac. Στην προτελευταία θέση της Ανατολής η ομάδα του Jamahl Mosley με συνολικό ρεκόρ 5-15, μετρώντας μία μόλις νίκη σε εννιά φετινά παιχνίδια μακριά από το Orlando.

Ανεβάζουν σιγά σιγά στροφές οι Nets, που το τελευταίο διάστημα μοιάζουν αξιόπιστοι, τουλάχιστον στην έδρα τους. Σε δύσκολη καμπή οι Magic, συνεχίζουν να έχουν πάρα πολλά προβλήματα. Λογικός άσος, σε πολύ χαμηλές ωστόσο αποδόσεις για να αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς.

ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ – ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ (02:30)

Επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα οι Raptors, νικώντας στο Toronto τους Mavericks με 105-100. Νίκη μετά από δύο συνεχόμενες ήττες για την ομάδα του Nick Nurse, που με συνολικό ρεκόρ 10-9 κρατά αυτή τη στιγμή την 7η θέση στην Ανατολή, ενώ έχει καταφέρει να κερδίσει 7 από τα 9 ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα φέτος στην έδρα της. Έχουν ήδη κερδίσει μια φορά φέτος τους Cavaliers οι γηπεδούχοι, με 108-105 στο Toronto, στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν. Έχει κάποιες πιθανότητες να επιστρέψει απόψε στο παρκέ ο Pascal Siakam, που κατάφερε να προπονηθεί την Κυριακή με την ομάδα, αμφίβολος ξανά με πρόβλημα στο γόνατο ο Scottie Barnes. Σταθερά εκτός μάχης οι τραυματίες Precious Achiuwa και Otto Porter, αμφίβολος ξανά ο Dalano Banton, λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.

Αν και δυσκολεύτηκαν πολύ, εν τέλει οι Cavaliers κατόρθωσαν να κάμψουν την αντίσταση των Pistons στο Detroit, νικώντας τους με 102-94. 5η νίκη στα 6 τελευταία παιχνίδια για την ομάδα του JB Bickerstaff, που με συνολικό ρεκόρ 13-7 βρίσκεται στην 3η θέση της Ανατολής, μετρώντας παράλληλα 5 νίκες σε 11 φετινά ματς μακριά από το Cleveland. Παραμένει αμφίβολος με πρόβλημα στο ισχίο ο Jarrett Allen, λογικά εκτός μάχης και πάλι οι Caris LeVert και Kevin Love, σίγουρα εκτός ο εδώ και καιρό τραυματίας Ricky Rubio.

Αν επιστρέψουν στο παρκέ οι Siakam και Barnes, οι Raptors ισχυροποιούνται σημαντικά και γίνονται το φαβορί στη βραδιά. Ερωτηματικά, και μάλιστα σπουδαία, έχουν και οι Cavaliers, με μεγαλύτερο τον Allen. Πολλές οι παράμετροι που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες του ματς και δεν τις γνωρίζουμε σε αυτή τη φάση για να ποντάρουμε. Πάμε παρακάτω.

ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ – ΟΚΛΑΧΟΜΑ Σ. ΘΑΝΤΕΡ (03:00)

Από μια πολύ κακή εμφάνιση έρχονται οι Pelicans, που έχασαν με κατεβασμένα χέρια στο Memphis, με το βαρύ 132-111 από τους Grizzlies. Θέλουν να επιστρέψουν στα καλά αποτελέσματα απόψε οι γηπεδούχοι και έχουν την ευκαιρία να το καταφέρουν, απέναντι σε έναν βατό αντίπαλο. Τρεις νίκες στα πέντε τελευταία της παιχνίδια μετρά η ομάδα του Willie Green, και με συνολικό ρεκόρ 11-8 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 4η θέση της Δύσης. 6 νίκες σε 9 φετινά παιχνίδια τους στη Νέα Ορλεάνη μετρούν μέχρι τώρα οι Pelicans, που έχουν να διαχειριστούν ορισμένα πολύ σημαντικά προβλήματα απόψε, αφού ο CJ McCollum παραμένει εκτός μάχης λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ μοιάζει δύσκολο να καταφέρει να αγωνιστεί ο Brandon Ingram, που ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα σε δάχτυλο του ποδιού. Αμφίβολος λόγω προβλήματος στον ώμο ο Larry Nance, καθώς και ο Naji Marshall, λόγω ίωσης.

Δεν έκαναν καλή εμφάνιση στο Houston οι Thunder, και ηττήθηκαν από τους Rockets με 118-105. Μόλις μία νίκη στα πέντε τελευταία της παιχνίδια μετρά η ομάδα του Mark Daigneault, που θα έχει και απόψε δύσκολο έργο στη Νέα Ορλεάνη. Στη 12η θέση της Δύσης οι φιλοξενούμενοι, με συνολικό ρεκόρ 8-12, μετρώντας παράλληλα 3 νίκες σε 10 φετινά παιχνίδια μακριά από την Oklahoma City. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για ακόμα ένα ματς οι Thunder, δεν θα έχουν τον τραυματία Mike Muscala, την ώρα που παραμένει ασφαλώς εκτός μάχης ο Chet Holmgren, ο οποίος χάνει, ως γνωστόν, ολόκληρη τη φετινή σεζόν.

Έρχονται από κακή εμφάνιση και ήττα οι γηπεδούχοι, που θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες αλλά και να δείξουν καλύτερη εικόνα. Δεν είναι αμελητέα πάντως τα προβλήματα των Pelicans, ειδικά αν τελικά πέραν του Ingram, μείνει εκτός και ο Nance. Είναι επικίνδυνη ομάδα οι Thunder, έστω κι αν δεν είναι στην καλύτερη δυνατή φόρμα, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν καμια πίεση για αποτελέσματα και μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν ζημιές. Θα προτιμήσουμε να απέχουμε.

ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ – ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ (04:00)

Σημαντικό διπλό πήραν στο Los Angeles οι Nuggets, που εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες των Clippers και τους νίκησαν με 114-104. Τρίτη νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς για τους γηπεδούχους, που μπορεί να μην εντυπωσιάζουν με την απόδοσή τους, είναι ωστόσο πάρα πολύ αποτελεσματικοί ως τώρα, και με συνολικό ρεκόρ 12-7 βρίσκονται στη 2η θέση της Δύσης, πίσω μόνο από τους πρωτοπόρους Suns. 4 νίκες σε 6 φετινά εντός έδρας παιχνίδια της μετρά μέχρι στιγμής η ομάδα του Mike Malone, που πιθανότατα δεν θα έχει ούτε σήμερα τον Michael Porter Jr., ο οποίος έχει χάσει τα δύο τελευταία ματς της ομάδας με πρόβλημα στη φτέρνα και δεν κατάφερε να πάρει μέρος στη χτεσινή προπόνηση. Αμφίβολος λόγω ίωσης και ο Bones Hyland, σταθερά εκτός μάχης ο Jeff Green.

Σε καλό φεγγάρι οι Rockets, αφού μετά τους Hawks νίκησαν στο Houston και τους Thunder, με 118-105. Τρίτη νίκη στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Stephen Silas, που παραμένει ασφαλώς ωστόσο χαμηλά στη βαθμολογία, και συγκεκριμένα στην τελευταία θέση της Δύσης, με συνολικό ρεκόρ 5-14. Μόλις δύο νίκες σε έντεκα φετινά παιχνίδια μακριά από το Houston μετρούν οι φιλοξενούμενοι, για τους οποίους μοναδικό πρόβλημα αναμένεται να είναι και πάλι ο τραυματίας Jae’Sean Tate, που για ακόμα ένα ματς θα παραμείνει εκτός μάχης.

Καθαρό φαβορί οι γηπεδούχοι, έστω κι αν οι Rockets δείχνουν να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Καθόλου αποτελεσματική μακριά από την έδρα της η ομάδα του Houston, θα έχει δύσκολο βράδυ απόψε στο Denver. Ανάξιες λόγου ασφαλώς οι αποδόσεις του άσου, κάπου στο 1.10-1.15. Προχωράμε.

ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ – ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ (04:00)

Έκαναν μεγάλη προσπάθεια στο Phoenix οι Jazz, δεν κατάφεραν όμως να αποφύγουν ακόμα μια ήττα, αυτή τη φορά από τους Suns με 113-112. Τέταρτη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Will Hardy, που ψάχνει απεγνωσμένα ένα θετικό αποτέλεσμα για να ξεκολλήσει βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά. Στο 12-10 το συνολικό ρεκόρ των Jazz, που έχουν πια κατρακυλήσει στην 8η θέση της Δύσης, μετρώντας πάντως 6 νίκες σε 8 φετινά παιχνίδια στη Utah, εκεί όπου παρουσιάζονται δυνατοί. Μεγάλο ερωτηματικό για το αποψινό ματς ο Lauri Markkanen, που ταλαιπωρείται από έναν μικροτραυματισμό στο γόνατο και δίνεται αμφίβολος, όπως άλλωστε και ο Mike Conley, την ώρα που παραμένει εκτός μάχης ο Rudy Gay.

Μετά από δύο συνεχόμενες νίκες επί ισχυρών αντιπάλων, οι Bulls έδειξαν και πάλι την ασυνέπειά τους, χάνοντας στην Oklahoma City από τους Thunder με 123-119 στην παράταση. Εξακολουθεί να μη βρίσκει σταθερότητα η ομάδα του Billy Donovan και παραμένει πολύ χαμηλά για τα δεδομένα της στη βαθμολογία, μόλις στη 12η θέση της Ανατολής, με συνολικό ρεκόρ 8-11, την ώρα που μετρά τρεις μόνο νίκες σε εννιά φετινά παιχνίδια μακριά από το Chicago. Δύσκολα θα προλάβει το αποψινό ματς ο Alex Caruso, που ταλαιπωρείται από ένα διάστρεμμα και δεν προπονήθηκε χτες με την ομάδα, σταθερά εκτός μάχης ασφαλώς ο εδώ και καιρό τραυματίας Lonzo Ball.

Δεν πατάνε καλά οι Jazz, έρχονται από τέσσερις σερί ήττες και είναι πιθανό να μην έχουν απόψε τον Markkanen, που κάνει τρομερή χρονιά μέχρι στιγμής φέτος. Παντελώς αναξιόπιστοι οι Bulls, ομάδα με ταλέντο και ποιότητα, αλλά και μεγάλη αστάθεια στην απόδοσή της από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ – ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ (05:00)

Από δύο συνεχόμενες ήττες έρχονται οι Kings, που δεν μπόρεσαν να προβάλουν ιδιαίτερη αντίσταση στους Celtics στη Βοστώνη και ηττήθηκαν με 122-104. Συνεχίζει να βγάζει δύσκολο πρόγραμμα η ομάδα του Mike Brown, που έχει να αντιμετωπίσει απόψε τους πρωτοπόρους της Δύσης στο Sacramento. Στην 6η θέση της Περιφέρειας αυτή τη στιγμή οι γηπεδούχοι με συνολικό ρεκόρ 10-8, μετρώντας μέχρι τώρα 6 νίκες σε 9 φετινά παιχνίδια στην έδρα τους. Δεν έχουν να διαχειριστούν ιδιαίτερα προβλήματα στο αποψινό παιχνίδι οι Kings, και αναμένεται να παραταχθούν πλήρεις απέναντι στους Suns.

Έστω και με πολύ μεγάλη δυσκολία, οι Suns κατάφεραν να λυγίσουν στο Phoenix τους αξιόμαχους Jazz, νικώντας τους με 113-112. Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Monty Williams, που δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, παραμένει όμως τρομερά αποτελεσματική. Μεγάλο πρόβλημα για τους γηπεδούχους ο Chris Paul, που δεν θα αγωνιστεί ούτε απόψε, έχοντας ήδη χάσει τα εννιά τελευταία ματς των Suns λόγω προβλήματος στη φτέρνα. Σταθερά εκτός μάχης και ο Cameron Johnson για τους φιλοξενούμενους, που με συνολικό ρεκόρ 13-6 παραμένουν στην κορυφή της Δύσης, έχοντας μέχρι στιγμής καταφέρει ωστόσο να κερδίσουν μόλις 2 από τα 7 φετινά ματς που έχουν δώσει μακριά από το Phoenix.

Δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά ακόμα φέτος εκτός έδρας οι Suns, και τις περισσότερες φορές που έχουν δοκιμαστεί έχουν αποτύχει. Βασικός λόγος που οι φιλοξενούμενοι παραμένουν στην κορυφή της Δύσης, δεν είναι άλλος από τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στο Phoenix. Σαφώς πιο έμπειρη ομάδα οι Suns, πολύ βελτιωμένη ωστόσο φέτος οι Kings, έστω κι αν έρχονται από δύο ήττες, που ήρθαν μάλιστα εκτός έδρας και κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους (Celtics, Hawks). Περιμένουμε ντέρμπι, μας αρέσουν οι Kings, αλλά το γεγονός πως δίνονται σε τιμές οριακού φαβορί, λίγο κάτω από το 1.90, δεν μας ενθουσιάζει κιόλας, θα θέλαμε τον άσο λιγάκι ψηλότερα.

Λ.Α. ΛΕΙΚΕΡΣ – ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ (05:30)

Αισθητά ανεβασμένοι οι Lakers, πέρασαν ξανά από το San Antonio, επικρατώντας αυτή τη φορά των Spurs με 143-138, σε ένα ματς όπου προφανώς οι άμυνες δεν έπαιξαν τον παραμικρό ρόλο. Δεν είχε σε αυτό το ματς τον Anthony Davis η ομάδα του Darvin Ham, είχε όμως τον LeBron James, που κουβάλησε τους Lakers μέχρι τη νίκη με 39 πόντους, 7 τρίποντα και 11 ριμπάουντ. Άγνωστο ακόμα το αν θα καταφέρει να αγωνιστεί απόψε ο Davis, που ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στη γάμπα, την ώρα που παραμένει εκτός μάχης ο τιμωρημένος Pat Beverley. Πέντε νίκες στα έξι τελευταία τους παιχνίδια μετρούν πλέον οι γηπεδούχοι, αν και είναι αλήθεια ότι είχαν ένα μάλλον εύκολο πρόγραμμα. Στο 7-11 το συνολικό ρεκόρ των Lakers, που βρίσκονται στη 13η θέση της Δύσης, μετρώντας ως τώρα 5 νίκες σε 10 φετινά εντός έδρας παιχνίδια.

Δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν με νίκη οι Pacers, που γνώρισαν την ήττα στο Los Angeles από τους Clippers με 114-100, και θα αντιμετωπίσουν απόψε και την έτερη ομάδα της πόλης. Τρεις νίκες στα πέντε τελευταία της παιχνίδια μετρά η ομάδα του Rick Carlisle, που συνεχίζει να κρατά την 4η θέση στην Ανατολή με συνολικό ρεκόρ 11-8, έχοντας παράλληλα 4 νίκες σε 8 φετινά παιχνίδια μακριά από την Indianapolis. Για άλλο ένα ματς θα μείνουν λογικά εκτός μάχης οι Chris Duarte και Andrew Nembhard, σταθερά εκτός ο Daniel Theis.

Καλή και επικίνδυνη ομάδα οι Pacers, όμως οι Lakers έχουν πλέον σαφώς βελτιωμένο ηθικό, έχοντας βρει ορισμένα αποτελέσματα που είχαν μεγάλη ανάγκη, και αν θέλουν να καταφέρουν να προσεγγίσουν ακόμα περισσότερο τη δεκάδα της Δύσης, θα πρέπει να συνεχίσουν να κερδίζουν, πολύ περισσότερο στην έδρα τους. Ο LeBron μοιάζει σε πολύ καλή κατάσταση, αν τελικά επιστρέψει απόψε και ο Davis, οι γηπεδούχοι έχουν πολλές πιθανότητες να φτάσουν σε ακόμα μια νίκη. Δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι Pacers, μια νεανική και άκρως ταλαντούχα ομάδα, που έχει ήδη υπερβει τις προσδοκίες όλων και βρίσκεται πολύ ψηλά στην Ανατολή. Θα πάμε με την έδρα, την εμπειρία και το βαθμολογικό κίνητρο, επιλέγοντας τον άσο των Lakers με 3 τουλάχιστον πόντους διαφορά, σε απόδοση 1.88 στη Stoiximan.