χατζηγεωργιου-προγνωστικα-110922

Για τον Κάρλος Αλκαράθ και τον Κάσπερ Ρουντ, τους δύο εντυπωσιακούς φιναλίστ του φετινού US Open, που αγωνίζονται απόψε στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος για το πρώτο τους Major στα προγνωστικά τένις , τα περισσότερα από δυόμιση εκατομμύρια δολάρια αλλά και για τον περιζήτητο τίτλο του κορυφαίου στην παγκόσμια κατάταξη του τένις στο ATP Tour, όλα είναι λίγο πολύ γνωστά.     

Ρουντ – Αλκαράθ Προγνωστικά

Από τη μια έχουμε ένα φαινόμενο του παγκόσμιου τένις, έναν δεκαεννιάχρονο Ισπανό με προπονητή έναν εξαιρετικό παλιό “χωματά” και νικητή του Ρολάν Γκαρός, τον Χουάν Κάρλος Φερέρο, ένα παιδί που ανέβηκε μετεωρικά τις θέσεις της φετινής κατάταξης έχοντας κερδίσει όλους τους μεγάλους σε κάποια από τα τουρνουά, παίζοντας το ίδιο καλά – σχεδόν – σε κάθε επιφάνεια και έχοντας ήδη στην συλλογή του, σε αυτή την ηλικία, πέντε κατακτήσεις σημαντικών τουρνουά, κάποιων μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικών αλλά και Masters.

Από την άλλη, έχουμε έναν εικοσιτριάχρονο Νορβηγό, με μεγάλη άνοδο φέτος στην απόδοσή του και συνέπεια στο πρόγραμμά του, ο οποίος έφτασε στον φετινό τελικό του Ρολάν Γκαρός, όπου έχασε με κάτω τα χέρια είναι αλήθεια, από τον μύθο Ναδάλ, έχει φέτος συνεπείς πορείες σε όλες οι επιφάνειες αλλά με τίτλους μόνο σε ATP 250 τουρνουά στην καριέρα του!          

Ο Ισπανός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης και ο Νορβηγός στο νούμερο 7, αλλά από απόψε, αργά μετά τον τελικό, ο νικητής θα βρίσκεται στο νούμερο 1, ο χαμένος στο νούμερο 2 και όλοι οι άλλοι (Ναδάλ, Μεντβέντεφ, Τσιτσιπάς, Τζόκοβιτς και υπόλοιποι) θα βρίσκονται κάτω από αυτούς στο ATP Τουρ!

Έχουν αγωνιστεί μεταξύ τους δύο φορές, στις οποίες έχει κερδίσει ο Κάρλος Αλκαράθ και, μάλιστα, η μία από τις οποίες είναι σε σκληρή επιφάνεια, ενώ η τελευταία φορά που αγωνίστηκαν μεταξύ τους ήταν στο masters στο Μαϊάμι, φέτος τον Απρίλιο, όπου ο Αλκαράθ νίκησε σε στρέιτ σετ με 7 – 5, 6 – 4.

Ο Αλκαράθ δεν είχε εύκολη, μέχρι σήμερα, πορεία στο αμερικανικό όπεν και μάλιστα στους τρεις τελευταίους γύρους επικράτησε με πολύ …ζόρι στα πέντε σετ, ένας τενίστας που φέτος βρίσκεται στο 50 – 9 σε νίκες και ήττες και στο 20 – 4 στις σκληρές επιφάνειες.

Από την πλευρά του ο Ρούντ, είχε μία πιο στρωτή πορεία με ένα μόνο πεντάσετο παιχνίδι αλλά και μια ιδιαίτερα εμφατική και ηχηρή νίκη απέναντι στον Ματέο Μπερετίνι στα τρία σετ, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι αντίπαλοί του ήταν κατώτερης δυναμικότητας σε σχέση με αυτούς του Ισπανού τενίστα.

Προγνωστικά στοιχήματος

Στοιχηματικά λοιπόν, ενδιαφέρον έχουν τα εξής: