χατζηγεωργιου προγνωστικα 290722

Μία πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στους προημιτελικούς του Ατλάντα open, στο πολύ καλό ATP 250 που ξεκίνησε στην αρχή της εβδομάδας στην νοτιοανατολική πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, γίνεται απόψε στις 10:30 ώρα Ελλάδος, ανάμεσα σε δύο Αμερικανούς τενίστες που έχουν πάντα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις αμφίρροπα και ιδιαίτερα “κλειστά” παιχνίδια.

Αναφερόμαστε στον αγώνα ανάμεσα στον εικοσάχρονο και νούμερο 56 του ATP tour Μπράντον Νακασίμα και τον εικοσιτετράχρονο και νούμερο 29 της παγκόσμιας κατάταξης Φράνσις Τιάφοου, που θα αναμετρηθούν στο Τουρ για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια, με τον Τιάφοου να έχει το head to head στο 3 – 0.

Μπράντον Νακασίμα – Φράνσις Τιάφοου

Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις ξεκίνησαν στο Ακαπούλκο την περσινή χρονιά στον γύρο των 32, με τον Τιάφοου να κερδίζει πολύ δύσκολα στα τρία σετ με δύο τάι μπρέικ, συνεχίστηκαν φέτος στο Ίντιαν Γουέλς ATP Masters 1000 στον γύρο των 64 όπου  ξανακέρδισε με 6 – 4, 6 – 4, για να ολοκληρωθούν – και πάλι σε αμερικανικό έδαφος – στο ATP Masters 1000 του Μαϊάμι και πάλι στα τρία σετ, δύσκολα, με ένα tie break.

Και οι τρεις αγώνες διεξήχθησαν σε σκληρή επιφάνεια, σε ανοιχτά γήπεδα.

Αν κάποιος το …ψάξει περισσότερο, θα εντυπωσιαστεί ακόμη πιο πολύ με το μοτίβο των μεταξύ τους αγώνων, καθώς το 2020 είχαν μια αναμέτρηση και σε επίπεδο Τσάλλεντζερ όπου στο Ντάλας, πάλι σε σκληρή επιφάνεια αλλά σε κλειστό γήπεδο, ο Τιάφοου είχε και τότε κερδίσει και πάλι στα τρία σετ και πάλι με tie break και με “κλειστά” τα υπόλοιπα σετ!

Μέχρι στιγμής στη σεζόν, ο Τιάφοου έχει 16 νίκες και 14 ήττες, με 5 – 5 σε σκληρές επιφάνειες, την ώρα που ο Νακασίμα βρίσκεται στο 23 – 17 έχοντας επτά νίκες και επτά ήττες σε αυτές τις επιφάνειες.

Στην Ατλάντα, ο Τιάφοου, που είναι το νούμερο 4 του ταμπλό, πέρασε bye τον πρώτο γύρο και στον δεύτερο, με αντίπαλο τον Τάρο Ντάνιελ, κέρδισε δύσκολα με 7 – 5, 6 – 4, για να φτάσει στους προημιτελικούς για πρώτη φορά στην καριέρα του σε αυτά τα κορτ, ενώ ο Μπράντον Νακασίμα (νούμερο 8 του ταμπλό), που πέρασε τον Τζόρνταν Τόμπσον στον πρώτο γύρο, νίκησε κι αυτός δύσκολα στο δεύτερο τον Τζον Μίλμαν με 7 – 6, 6 – 4.

Σε κάποια στοιχεία που μπορεί να είναι ενδιαφέροντα να πούμε πως ο Τιάφοου είχε 12 άσους στον τελευταίο του αγώνα, κερδίζοντας πόντους στο 87 % του πρώτου του service, την ώρα που ο Νακασίμα πέτυχε 10 άσους με 70 % κερδισμένους πόντους στο δικό του πρώτο service.           

Προγνωστικά στοιχήματος

Στοιχηματικά λοιπόν, ενδιαφέρον έχουν τα εξής: