prognostika stoiximatos

Περισσότερο κι απ’ ό,τι θα θέλαμε μας δικαίωσε όχι το αποτέλεσμα αλλά η μορφή του προημιτελικού του EURO γυναικών ανάμεσα σε Γαλλία και Ολλανδία, για αφέλεια των “τρικολόρ” μπροστά στην αντίπαλη εστία γράφαμε, έχασαν, ΞΌΔΕΨΑΝ πιο σωστά, σωρεία κλασικών ευκαιριών! Έστω και στην παράταση κατάφεραν, με πέναλτι, να πετύχουν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και να πάρουν την πρόκριση, θα βρουν τη Γερμανία απέναντί τους, η στήλη δεν κατάφερε δυστυχώς να ευστοχήσει στα προγνωστικά της, επιμένουμε με EURO γυναικών, πρώτος ημιτελικός απόψε!

Αγγλία – Σουηδία

Και τι ημιτελικός, η οικοδέσποινα Αγγλία αντιμετωπίζει την παραδοσιακή δύναμη του ποδοσφαίρου γυναικών, νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, Σουηδία στο “Μπράμαλ Λέιν” του Σέφιλντ! Καταπληκτική η σχέση που έχει χτίσει μέσα στο τουρνουά με το κοινό της η ομάδα της Σαρίνα Βίνγκμαν, η εξέδρα δίνει αυτή την έξτρα ώθηση στη γηπεδούχο που πολλές φορές παίζει καταλυτικό ρόλο σε τέτοιου είδους διοργανώσεις! Με όλες τις παίκτριες, και τις 23, διαθέσιμες ετοιμάζεται η Αγγλία, ομάδα που παρουσιάζει εξαιρετική συνοχή, με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα σε όλα τα παιχνίδια, δημιουργική και απειλητική κυρίως από τα άκρα με την Μιντ να ξεκινά τις προσπάθειές της από την πτέρυγα, να απειλεί και να σκοράρει, συγκλίνοντας στον άξονα! Ένα βήμα πριν από τον πρώτο τους τελικό από το 2013, τότε είχαν ηττηθεί από τη Γερμανία, οι Αγγλίδες “κουβαλούν” μαζί τους απόψε ένα αήττητο 18 αγώνων αλλά και το μάθημα του πάρα…έξι λεπτά αποκλεισμού από την Ισπανία, η Τουν ισοφάρισε στο 84′, η Στάνγουέι ολοκλήρωσε την ανατροπή με γκολ νίκης στην παράταση!

Από την πλευρά της η Σουηδία ψάχνει τον πρώτο της τελικό από το μακρινό 2001, το πρώτο της τρόπαιο μετά από 38 χρόνια αναμονής, με την εικόνα που έχει παρουσιάσει στο τουρνουά κάλλιστα θα μπορούσε να τα καταφέρει! Χάνα Γκλας και Γιόνα Άντερσον, βασικές αμφότερες στα δύο άκρα, ταλαιπωρήθηκαν από κορωνοϊό και ο Γκέρχαρντσον θα τις περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή, άλλη ομάδα με αυτές τις δύο η Σουηδία, τα συνεχή τους overlap μπορούν να βάλουν πολύ δύσκολα στην οικοδέσποινα! Κόντρα στο Βέλγιο, στον προημιτελικό, οι Σκανδιναβές είχαν μεν τον απόλυτο έλεγχο αλλά δυσκολεύτηκαν να βρουν δίχτυα, τα κατάφεραν στο δεύτερο λεπτό των καθυστέρησεων, εντυπωσιακά πάντως τα στατιστικά τους, 34 – 3 οι τελικές προσπάθειες! Σε αυτή τη φάση τον τουρνουά προφανώς και μιλάμε για ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου, θα το γράψω μια ακόμη φορά, όσοι δεν έχει τύχει να παρακολουθήσετε ακόμη κάποιο παιχνίδι της διοργάνωσης κάντε το…απόψε κιόλας, εντυπωσιακή η πρόοδος του αθλήματος στις γυναίκες τα τελευταία χρόνια με πολλές αναμετρήσεις έως και απολαυστικές!

Σε ό,τι αφορά τα προγνωστικά, πιστοί στις συνήθειες της στήλης, όπου δημιουργική-επιθετική ποιότητα και…over, πόσω μάλλον από τη στιγμή που αμφότερες έχουν παρουσιάσει κάποιες ανασταλτικές αδυναμίες, η Αγγλία στις στατικές φάσεις, η Σουηδία στο αμυντικό transition! Επιλέγω over 2.5 στο 2.35 στο STOIXIMAN, θεωρώ πολύ ικανοποιητική την απόδοση σε σχέση με τις πιθανότητες να…ανοίξει το σκορ! Εναλλακτικά ή και συνδυαστικά, θεωρώ πιο…safe να το σπάσουμε σε δύο κομμάτια, επιλέγω το GG, στο 2.07 η απόδοση! 

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ