χατζηγεωργιου προγνωστικα 290722

Το open της Ελβετίας στο θέρετρο του Γκστάαντ είναι μόλις ATP 250, αλλά σήμερα το μεσημέρι, περίπου στις 12, δύο σημαντικά ονόματα του παγκόσμιου τένις θα βρεθούν αντίπαλοι προερχόμενοι – και οι δύο – από δύσκολες καταστάσεις, με ευκαιρία να παίξουν στον τελικό ενός πολύ καλού για το επίπεδό του, χωμάτινου τουρνουά.

Βρες στην bet365 app κορυφαίες αποδόσεις!

Από την μια, ο πιο …ταλαιπωρημένος από τους δύο, Αυστριακός Ντομινίκ Τιμ, θα παίξει για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες και το Masters 1000 της Μαδρίτης, σε ημιτελικό τουρνουά του ATP tour, βάζοντας ένα ακόμα λιθαράκι στα προσεκτικά – και κάποιες φορές διστακτικά – βήματα που επιχειρεί ώστε να επανέλθει στο υψηλό επίπεδο του τένις όπου ανήκε για χρόνια, μετά τον σοβαρό τραυματισμό στον καρπό του χεριού του που τον έριξε, μετά από ένα χρόνο απουσίας, στο νούμερο 274 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ντομινίκ Τιμ – Ματέο Μπερετίνι

Το πρώην νούμερο 3 του Τουρ, νικητής του US Open του 2020 και για πολλούς ο πιθανότερος – ως τότε – διάδοχος του Ναδάλ στην κορυφή των χωμάτινων τουρνουά, για δεύτερη μόλις φορά από την επάνοδό του και μετά, πετυχαίνει δύο σερί νίκες σε οποιοδήποτε τουρνουά έχει πάρει μέρος, νικώντας στον προημιτελικό γύρο τον Περουβιανό Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας με 2 – 0 σετ (6 – 4, 6 – 3) και θα επιχειρήσει να περάσει για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό σε τελικό διοργάνωσης.

Το εμπόδιό του, βέβαια, θα είναι υψηλό, αφού αντίπαλός του θα είναι ένας ελίτ τενίστας, ο Ιταλός Ματέο Μπερετίνι ο οποίος πέρασε δυσκολότερα στο γύρο των ημιτελικών, αφού επικράτησε του Ισπανού Πέδρο Μαρτίνεθ με 2 – 1 σετ (3 – 6, 7 – 6, 6 – 1).

Ο Ιταλός τενίστας και νούμερο 15 του ATP Τουρ, προσπαθεί να επανέλθει πνευματικά και αγωνιστικά στο υψηλό επίπεδο των αγώνων μετά την αναγκαστική απουσία του από το τουρνουά του Wimbledon, όπου ήταν ένα από τα αναμενόμενα φαβορί, λόγω Covid και αφού είχε κερδίσει με εντυπωσιακό τρόπο τα δύο τουρνουά στο προοίμιο της σεζόν του χόρτου σε Στουτγκάρδη και Queen’s.

Οι δύο τενίστες έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους πέντε φορές, με τον Μπερετίνι να προηγείται 3 – 2 στις νίκες, έχοντας κερδίσει τις τρεις από τις τελευταίες τέσσερις φορές, το 2019 στην Σαγκάη, την ίδια χρονιά στο ATP Finals στην Μεγάλη Βρετανία και δύο χρόνια αργότερα στο ATP Cup στην Αυστραλία και έχοντας χάσει το 2019 στην Αυστρία.          

Όλοι οι προαναφερθέντες αγώνες σ’ αυτό το 3 – 1 για τον Ιταλό πρωταθλητή έγιναν σε κλειστό ή ανοικτό γήπεδο αλλά πάντα σε σκληρή επιφάνεια, την ώρα που ο μοναδικός μεταξύ τους αγώνας στο χώμα, όπως αυτός που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι, έγινε το 2018 στο γύρο των 32 στο Ρολάν Γκαρός, όπου νικητής ήταν ο Αυστριακός με 3 – 1 σετ.

Είναι ένας αγώνας που περιμένουν οι φίλαθλοι στην τουριστική πόλη της Ελβετίας, με τον Μπερετίνι να είναι σαφώς σε καλύτερη κατάσταση και να έχει επιστρέψει το ίδιο καλός επιθετικά όπως ήταν και πριν από τον κορονοϊό, έχοντας εξαπολύσει 15 άσους στο τελευταίο παιχνίδι με 83 % στους πόντους από το πρώτο service.

Την ίδια ώρα, πάντως, παραμένει λιγότερο καλός στο παιχνίδι της base line που θα του χρειαστεί στο χώμα, την ώρα που ο Αυστριακός αρχίζει και βρίσκει το ρυθμό του έχοντας εξαιρετικά χτυπήματα με το forehand του, με αρκετά passing shots στα παιχνίδια ως τώρα στο τουρνουά, όσο και με ιδιαίτερα αποτελεσματικά backhand, από το …παρελθόν, με το ένα χέρι.

Προγνωστικά στοιχήματος

Στοιχηματικά λοιπόν, ενδιαφέρον έχουν τα εξής: