προγνωστικα τενισ 150722

Οι προημιτελικοί τελειώνουν απόψε στο Infosys Hall of Fame του Νιούπορτ, σε ένα από τα τελευταία τουρνουά της σεζόν στο χόρτο και έχοντας περάσει, πια, στο Βορειοαμερικανικό κομμάτι της περιόδου του επαγγελματικού τένις, με ένα “ντέρμπι” ανάμεσα σε δύο τενίστες διαφορετικής ηλικίας, πορείας και στυλ παιχνιδιού, με το οποίο ασχολούμαστε στα προγνωστικά τένις.

Θα προσθέταμε και κλάσης, αν ο Βρετανός και πρώην νούμερο 1, Άντι Μάρεΐ, βρισκόταν στα prime του, αλλά, ευτυχώς για τον Καζάκο Αλεξάντερ Μπούμπλικ, εδώ και λίγα χρόνια, αυτό δεν συμβαίνει.

Μάρεϊ εναντίον Μπούμπλικ, λοιπόν, απόψε, μετά τις εφτά το βράδυ ώρα Ελλάδος, στον προημιτελικό του ATP 250 τουρνουά του Νιούπορτ όπου ο Μάρεϊ θέλει να ολοκληρώσει μία αρκετά καλή σεζόν, τηρουμένων των συνθηκών, της κατάστασης που βρίσκεται αλλά και της ηλικίας του, σε αυτή την επιφάνεια και ο Μπούμπλικ θέλει να επιβεβαιώσει την αξιοπρόσεκτη πορεία που έχει στη σεζόν του χόρτου.

Άντι Μάρεΐ – Αλεξάντερ Μπούμπλικ

Ο Σκωτσέζος, στα 35 του χρόνια και πλέον νούμερο 52 της παγκόσμιας κατάταξης, παίζει – πια – για τη χαρά του παιχνιδιού μη μπορώντας, φυσικά, να επανέλθει στα ελίτ επίπεδα που βρισκόταν προ των σοβαρών τραυματισμών και εγχειρήσεών του, αλλά φέτος μας δίνει συχνά – πυκνά δείγματα της κλάσης και των ικανοτήτων του.

Ήταν φέτος φιναλίστ στο Sidney Summer Set αλλά και στο Open της Στουτγκάρδης, ενώ στο αγαπημένο του Wimbledon, το οποίο έχει κατακτήσει δύο φορές, αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο, και αυτές τις ημέρες, στο Νιούπορτ, έχει κάνει μια καλή πορεία αποκλείοντας τον Σαμ Κουέρι και τον Μαξ Παρσέλ, παίζοντας καλό τένις.

Με τον αποψινό, Καζάκο αντίπαλό του, ο Βρετανός έχει αγωνιστεί τέσσερις φορές στις οποίες προηγείται με 3 – 1, έχοντας μάλιστα κερδίσει, πρόσφατα στην Στουτγκάρδη σε στρέιτ σετ.

Από την άλλη πλευρά, ο εικοσιπεντάχρονος, θεαματικός και υψηλών δυνατοτήτων τενίστας, που έχει βρεθεί φέτος στο νούμερο 42 του ATP tour, με μεγάλο εχθρό την αστάθεια και την αλλαγή επιπέδου από επιφάνεια σε επιφάνεια, ενώ είχε ξεκινήσει καλά τη σεζόν με την κατάκτηση του Open Sud de France τον Ιανουάριο και τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του με την εθνική ομάδα του Καζακστάν στο Davis Cup, συνέχισε με δέκα συνεχόμενα, αποτυχημένα τουρνουά, μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε η σεζόν του χόρτου.

Σε αυτή την επιφάνεια έφτασε στους προημιτελικούς του Eastbourne international, έπαιξε στον τρίτο γύρο του Wimbledon ενώ στο Νιούπορτ, το οποίο τώρα μας απασχολεί, απέκλεισε εμφατικά τον Τζακ Σοκ στα τρία σετ στο γύρο των “16”.

Στο τελευταίο του, λοιπόν, παιχνίδι ο Μπούμπλικ πέτυχε 22 άσους και είχε 87 % επιτυχία σε κερδισμένους πόντους στο πρώτο service, ενώ “έσωσε” 6 / 9 break points απέναντι στον Αμερικανό αντίπαλό του.

Προγνωστικά στοιχήματος

Στοιχηματικά λοιπόν, ενδιαφέρον έχουν τα εξής: