προγνωστικα nba

ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ – ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤ. ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ (04:00, Cosmote Sport 4)

Δεν δείχνουν ικανοί να ζορίσουν πραγματικά τους Warriors στους Τελικούς της Δύσης οι Mavericks, που ηττήθηκαν και στο Game 3 της σειράς, μέσα στο Dallas, με 100-109. Η ομάδα του Jason Kidd μπήκε σχετικά καλά στο ματς, όμως στο τελευταίο τετράλεπτο του πρώτου ημιχρόνου είδε ένα προβάδισμα 9 πόντων που είχε χτίσει να εξανεμίζεται, και από κει και πέρα τα πράγματα αποδείχτηκαν πολύ δύσκολα. Στο 0-3 πλέον οι γηπεδούχοι, καλούνται να πετύχουν κάτι που πολλοί πιστεύουν πως είναι ακατόρθωτο, αφού καμιά ομάδα στην Ιστορία του NBA δεν έχει κατορθώσει να επιστρέψει από το 0-3 και να κερδίσει μία σειρά. Πολύ περισσότερο, όταν απέναντι βρίσκεται μια τόσο έμπειρη και ποιοτική ομάδα, όπως οι Warriors. Οι Mavericks συνεχίζουν να χάνουν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (στο Game 3 είχαν 14 λιγότερα από τους Warriors), ενώ η άμυνα της ομάδας του Steve Kerr ταλαιπωρεί αφάνταστα τον Luka Doncic. Ο Σλοβένος superstar των γηπεδούχων μπορεί τελικά να έκλεισε το ματς έχοντας σκοράρει 40 πόντους, όμως οι 14 εξ αυτών ήρθαν από ελεύθερες βολές, ενώ το σημαντικότερο που έχουν πετύχει οι Warriors είναι να εξαλείψουν επί της ουσίας τη δημιουργία του ηγέτη των Mavericks, με τον Doncic να τελειώνει το ματς με μόλις 3 ασίστ. Η ομάδα του coach Kidd είναι εμφανές ότι δεν μπορεί να κοντράρει τους Warriors στη ρακέτα, και θα ζήσει και θα πεθάνει με το τρίποντο, από τη γραμμή του οποίου ελπίζει πως θα σουτάρει απόψε με καλύτερα ποσοστά. Στο Game 3, οι Mavericks είχαν μόλις 13/45 τρίποντα (28.9%), με δύο από τους κατά τεκμήριο καλύτερους σουτέρ τους, τον Reggie Bullock και τον Maxi Kleber, να τα σπάνε, έχοντας 0/7 και 0/5 αντίστοιχα. Με αυτά τα ποσοστά, οι γηπεδούχοι δεν έχουν καμία τύχη κόντρα στους Warriors, και ελπίζουν απόψε να βρουν περισσότερη βοήθεια από το supporting cast του Doncic, ώστε να αποφύγουν τη “σκούπα” και τον αποκλεισμό μπροστά στο κοινό τους. Χωρίς προβλήματα για ακόμα ένα ματς οι Mavericks, μοναδικός απών παραμένει ο εδώ και καιρό τραυματίας Tim Hardaway Jr.

Έδειξαν και πάλι την εμπειρία και την αδιαμφισβήτητη ποιότητά τους οι Warriors, που επικράτησαν ξανά των Mavericks, αυτή τη φορά μέσα στο Dallas με 109-100. Σε πολύ καλό φεγγάρι η ομάδα του Steve Kerr, δείχνει να έχει βρει ρυθμό και φόρμα στην καλύτερη δυνατή συγκυρία, προηγείται πλέον με 3-0 νίκες και φαντάζει απίθανο να απειληθεί πια σοβαρά από τους Mavericks, σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόκριση στους Τελικούς του NBA. Εννιά σερί νίκες σε Τελικούς Δύσης μετρούν πλέον οι Warriors, με την τελευταία τους ήττα να χρονολογείται στο 2018, στη σειρά με τους Rockets. Παίρνουν τεράστια βοήθεια σε αυτή την postseason από τον Andrew Wiggins οι φιλοξενούμενοι, ο οποίος στο Game 3 είχε 27 πόντους και 11 ριμπάουντ, πολλές καλές άμυνες πάνω στον Luka Doncic καθώς και ένα εξωπραγματικό κάρφωμα πάνω στον Σλοβένο ηγέτη των Mavericks. Μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο Steph Curry, που τελείωσε το ματς με 31 πόντους, 5 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Κυριαρχούν κατά κράτος μέχρι στιγμής στη σειρά οι Warriors, και θα προσπαθήσουν να τελειώσουν τη δουλειά απόψε στο Dallas, ώστε να κερδίσουν και ορισμένες έξτρα μέρες ξεκούρασης, ιδιαιτέρως πολύτιμες σε αυτό το σημείο της σεζόν. Ωστόσο, η ομάδα του coach Kerr έχει πολύ μεγάλη πείρα από αυτές τις καταστάσεις, και είναι δεδομένο πως, αν το ματς στραβώσει, δεν θα πιεστεί ιδιαίτερα, αφού ξέρει πως θα έχει κατόπιν την ευκαιρία να κλείσει τη σειρά στην έδρα της. Πολύ ανώτεροι τόσο στα ριμπάουντ όσο και στους πόντους στο ζωγραφιστό μέχρι στιγμής οι φιλοξενούμενοι, βρίσκονται πια ένα βήμα από την επιστροφή τους στους Τελικούς της Λίγκας, αρκεί να συνεχίσουν να παίζουν με την ίδια μεγάλη ένταση στην άμυνα. Πιθανότατα θα προφυλαχθεί απόψε ο Otto Porter Jr., που ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στο δεξί πόδι, αν και τα νέα είναι ενθαρρυντικά και φαίνεται πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Σταθερά εκτός μάχης οι Gary Payton, Andre Iguodala και James Wiseman.

Οι Warriors έχουν πάρει προφανώς τεράστιο προβάδισμα στη σειρά, και είναι το ακλόνητο φαβορί για να περάσουν στην επόμενη φάση και τους Τελικούς του NBA. Απόψε, ωστόσο, το μεγαλύτερο κίνητρο το έχουν οι Mavericks, που αν και μοιάζουν απογοητευμένοι, θέλουν να πάρουν έστω μια νίκη, για την τιμή των όπλων, και να δώσουν μια τελευταία χαρά στο κοινό τους. Σχετικά ισορροπημένες οι αποδόσεις, ελαφρύ φαβορί δίνονται οι γηπεδούχοι, καλύτερα ωστόσο να μην μπλέξουμε. Θα πάμε με τη φόρμα του Andrew Wiggins, που είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έχει εξαιρετική ψυχολογία. Επιλογή μας το Over 22,5 στο άθροισμα πόντων και ριμπάουντ του Wiggins, σε απόδοση 1.88 στη Stoiximan.