μπάσκετ

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών της περιφέρειας της Ανατολής του NBA, τα πράγματα, τελικά, ήταν ξεκάθαρα για το μεγάλο ζευγάρι ανάμεσα στο Μαϊάμι και τους Σέλτικς. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με το εμφατικό 118 – 107 παίρνοντας το προβάδισμα στη σειρά, στην FTX Arena.

Αύριο το πρωί, νωρίς το ξημέρωμα στις 3:30 ώρα Ελλάδας, οι Χιτ υποδέχονται για δεύτερη συνεχόμενη φορά τους Σέλτικς και θέλουν να διευρύνουν το πλεονέκτημα στο 2 – 0 πριν μεταβούν στην – έτσι κι αλλιώς – δύσκολη και σκληρή έδρα των Κελτών, το θρυλικό Boston Garden.

Μαϊάμι Χιτ – Μπόστον Σέλτικς

Είναι μια αντιπαλότητα που τα τελευταία χρόνια έχει “χτιστεί” ισχυρά ανάμεσα σε δύο από τις πιο επιδραστικές ομάδες του ΝBA, στην Ανατολική Περιφέρεια, σε ένα ζευγάρι οργανισμών που δε διεκδικούν μόνο την είσοδο στους τελικούς αλλά σκέφτονται – ονειρεύονται ακόμη και το φετινό τίτλο της λίγκας.

Παρά το τελικό σκορ και τη διαφορά των 11 πόντων, οι Boston Celtics δεν ήταν τόσο κακοί στο game 1 της σειράς, έχοντας και την αντικειμενική δικαιολογία της απουσίας του Μάρκους Σμαρτ και του Αλ Χόρφορντ, που οπωσδήποτε επηρέασαν και στις δύο πλευρές του γηπέδου το παιχνίδι τους.

Να μην ξεχνάμε πως τα τρία από τα τέσσερα δωσεκάλεπτα του αγώνα ανήκαν σε αυτούς και μόνο η κακή τους εμφάνιση στο τρίτο δωδεκάλεπτο ήταν αυτή που τους οδήγησε, τελικά, στην ήττα και το 0 – 1 στη σειρά, παρά τις προσπάθειες του Τέιτουμ, του Πρίτσαρντ και του Μπράουν, που όμως δεν ήταν αρκετές για το τελικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά τους οι Χιτ, οδηγούμενοι από έναν καταπληκτικό – και με εμφάνιση σούπερσταρ – Τζίμι Μπάτλερ, αλλά και με το σεμινάριο αμυντικής προσήλωσης του Αντεμπάγιο και του Τάκερ, έφτασαν στην επικράτηση του πρώτου παιχνιδιού, κρατώντας στο κρίσιμο τρίτο δωδεκάλεπτο τους Βοστωνέζους στους 14 μόλις πόντους, έχοντας συνολικά στον αγώνα 10 κλεψίματα και 12 κοψίματα, στατιστικά που αποτελούν ρεκόρ στην πλέι οφ ιστορία του οργανισμού.

Με ερωτηματικό το κατά πόσο ο Μπάτλερ θα ξαναπετύχει 41 πόντους αλλά και την πολύ πιθανή, πια, επανεμφάνιση του Σμαρτ στην πεντάδα των Σέλτικς, να συμπληρώσουμε πως οι Χιτ είναι αήττητοι στο γήπεδό τους στα φετινά πλέι οφ, ότι δέχονται μόλις 104,9 πόντους κατά μέσον όρο σε κάθε παιχνίδι στην post season, την ώρα που οι Σέλτικς σούταραν με 45,6 % εντός πεδιάς στο game 1 και πως, μέχρι στιγμής, δεν έχουν χάσει δύο συνεχόμενα παιχνίδια φέτος στα πλέι όφ.

Προγνωστικά στοιχήματος

Στοιχηματικά λοιπόν, ενδιαφέρον έχουν τα εξής:

Νικητής ➡ Μαϊάμι Χιτ (απόδοση 1,67)

Αποτέλεσμα κανονικής διάρκειας ➡ Μαϊάμι Χιτ (απόδοση 1,65)

Χάντικαπ ➡ Μπόστον Σέλτικς + 3,5 (απόδοση 1,88)

Πόντοι ➡ over 207,5 (απόδοση 1,91)

Πόντοι Τζίμι Μπάτλερ ➡ over 26,5 (απόδοση 1,93)

Ριμπάουντ Μπαμ Αντεμπάγιο ➡ over 8,5 (απόδοση 1,85)