προγνωστικα nba

ΜΑΙΑΜΙ ΧΙΤ – ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ (02:30, Cosmote Sport 4)

Δεν κατάφεραν να πάρουν τίποτα από τα  δύο συνεχόμενα ματς που έδωσαν στη Philadelphia οι Heat, αφού ηττήθηκαν ξανά από τους Sixers, αυτή τη φορά με 116-108. Η επιστροφή του Joel Embiid φαίνεται πως έχει αλλάξει σημαντικά τις ισορροπίες στη σειρά των Ημιτελικών της Ανατολής, που είναι πλέον στο 2-2, με τους Heat πάντως να διατηρούν τον έλεγχο, αφού εξακολουθούν να έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Μπροστά στο κοινό τους απόψε, οι παίκτες του Erik Spoelstra θα προσπαθήσουν να δείξουν μια βελτιωμένη εικόνα και να επιστρέψουν στις νίκες, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο των Playoffs. Για να το πετύχουν αυτό, θα χρειαστεί να κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά στην άμυνα, έχοντας να αντιμετωπίσουν τον Embiid, αλλά και τον James Harden, που “ζωντάνεψε” στο Game 4 και ήταν καταλυτικός για τη νίκη των Sixers. Οι Heat στα δύο ματς στη Philadelphia περίμεναν τα πάντα από τον Jimmy Butler, ο οποίος ήταν μεν εξαιρετικός, αποδείχτηκε όμως πως μόνος του δεν μπορεί να κερδίσει τους Sixers. Ένας τομέας που θα πρέπει να βελτιώσουν οι γηπεδούχοι είναι ασφαλώς το ποσοστό τους στα μακρινά σουτ, αφού στο τελευταίο ματς είχαν μόλις 20% από το τρίποντο. Σημαντικό ερωτηματικό ο Kyle Lowry, που τραυματίστηκε ξανά στον δικέφαλο και είναι αμφίβολος για το αποψινό ματς, αν και έτσι κι αλλιώς ο έμπειρος point guard δεν έχει μέχρι στιγμής αποδώσει στα Playoffs αυτά που περίμεναν από αυτόν οι Heat.

Mε δύο συνεχόμενες πειστικότατες εμφανίσεις και νίκες στη Philadelphia, οι Sixers ισοφάρισαν τη σειρά με τους Heat στο 2-2, και με την ψυχολογία και το μομέντουμ πια με το μέρος τους θα κυνηγήσουν απόψε ένα διπλό στο Miami, που αν έρθει θα τους βάλει για τα καλά σε θέση ισχύος στη σειρά, αφού θα χρειάζονται μόλις μία νίκη έπειτα για να αποκλείσουν τους Heat και να προκριθούν στον επόμενο γύρο των Playoffs. Όπως αναμενόταν, η ομάδα του Doc Rivers εμφανίστηκε πολύ ανεβασμένη με την επιστροφή στο παρκέ του Joel Embiid, ο οποίος με την παρουσία του και μόνο κάνει πιο εύκολη τη ζωή των συμπαικτών του, αφού τραβά πάνω του την περισσότερη προσοχή της άμυνας της ομάδας του Miami. Εξαιρετικό νέο για τους Sixers η εμφάνιση του James Harden στο Game 4, με τον star των Sixers να βρίσκει τον καλό του εαυτό και να τελειώνει το ματς με 31 πόντους, 7 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Θα χρειαστούν ακόμα μια καλή βραδιά από τον Harden απόψε οι Sixers, που θα έχουν σαφώς πιο δύσκολο έργο στην έδρα των Heat. Αναμένεται να εμφανιστούν απόψε πλήρεις οι φιλοξενούμενοι, αφού μοναδικό ερωτηματικό παραμένει ο Embiid, που δίνεται αμφίβολος, αν και η πεποίθηση είναι πως μοιάζει απίθανο να μην αγωνιστεί στο αποψινό ματς.

Είναι σε καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή οι Sixers, έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους, μετά από δύο σερί νίκες στη Philadelphia, και μοιάζουν να βελτιώνονται συνεχώς παιχνίδι με το παιχνίδι, με τον Embiid να βρίσκει τα πατήματά του μετά την απουσία του από τα πρώτα δύο ματς λόγω τραυματισμού και τον Harden να ανεβάζει στροφές. Στο Miami, πάντως, οι Heat έχουν ελαφρύ προβάδισμα, είναι πολύ δυνατοί όλη τη σεζόν στο γήπεδό τους και αναμένεται να βγάλουν αντίδραση. Όπως και να ‘χει, σε αυτή τη φάση οι φιλοξενούμενοι είναι πολύ επικίνδυνοι, και ο άσος των Heat σε αποδόσεις του 1.65 δεν μας ικανοποιεί. Δεν θα μπλέξουμε.

ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ – ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ (05:00, Cosmote Sport 9)

Δεν ήταν αυτοί που έπρεπε στο Dallas οι Suns, και ηττήθηκαν και πάλι από τους Mavericks, αυτή τη φορά με 111-101. Η ομάδα του Monty Williams έδειξε να δυσκολεύεται πολύ να προσαρμοστεί στο παιχνίδι των Mavericks, αφού δεν είχε απάντηση στην αξιοσημείωτη επιθετική πολυφωνία αλλά και την τρομερή ευστοχία της ομάδας του Dallas. Στο 2-2 πλέον η σειρά, με τους Suns να έχουν ακόμα το πάνω χέρι, αφού διατηρούν το πλεονέκτημα έδρας. Πολύ δυνατοί όλη τη σεζόν στο Phoenix οι γηπεδούχοι, που θα πρέπει να κρατήσουν την έδρα τους για να προκριθούν στον επόμενο γύρο των Playoffs. Περιμένει πολλά περισσότερα από τον Chris Paul η ομάδα του Coach Williams, αφού ο πολύπειρος point guard είχε δύο πολύ άσχημα βράδια στο Dallas, και μένει να φανεί αν θα επιστρέψει απόψε στις καλές εμφανίσεις, μπροστά στο κοινό της ομάδας του. Eυελπιστούν πως θα επιστρέψουν στα πολύ καλά ποσοστά που τους χαρακτήριζαν μέχρι τώρα οι Suns, αφού στα δύο ματς στο Dallas σούταραν πάρα πολύ άσχημα, για τα δικά τους πάντα στάνταρ. Χωρίς σημαντικά προβλήματα οι γηπεδούχοι, θα είναι λογικά απόψε διαθέσιμος και ο Torrey Craig, καθώς ξεπέρασε το πρόβλημα στον αγκώνα που τον άφησε εκτός μάχης στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας.

Έδειξαν χαρακτήρα και προσωπικότητα οι Mavericks, καθώς κατάφεραν να πάρουν και τα δύο ματς που έδωσαν στο Dallas και να ισοφαρίσουν έτσι τη σειρά με τους Suns στο 2-2. Πολύ σκληρή και αξιόμαχη η ομάδα του Jason Kidd, το έδειξε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και συνεχίζει να το αποδεικνύει και στα Playoffs. Ζωντανοί στη μάχη της πρόκρισης στον επόμενο γύρο των Playoffs οι Mavericks, ακόμα κι έτσι όμως θα χρειαστούν ένα διπλό στο Phoenix, αποστολή προφανώς καθόλου εύκολη. Έχουν προσαρμοστεί και έχουν αλλάξει τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι, αφού έχουν πια ενεργοποιήσει πολύ περισσότερους παίκτες, εμφανίζοντας πολυφωνία στην επίθεση, σε σχέση με τα δύο πρώτα ματς της σειράς όπου η μπάλα ήταν σχεδόν αποκλειστικά στα χέρια του Luka Doncic. Ενδεικτικά, στο Game 4 οι Mavericks είχαν 6 παίκτες με διαψήφιο αριθμό πόντων, με τον Doncic να είναι προφανώς και πάλι η αιχμή του δόρατος, με 26 πόντους, 7 ριμπάουντ και 11 ασίστ, να παίρνει όμως τρομερή βοήθεια και από παίκτες εκτός του συνήθη υπόπτου, Jalen Brunson, όπως ο Dorian Finney-Smith, που σκόραρε 24 πόντους με 8 τρίποντα, ή οι Maxi Kleber, Davis Bertans και Spencer Dinwiddie, που προσέφεραν πολλά ερχόμενοι από τον πάγκο. Πλήρεις και απόψε, εκτός απροόπτου φυσικά, οι φιλοξενούμενοι, αν εξαιρέσει ασφαλώς κανείς τον μόνιμα απόντα Tim Hardaway Jr., που παραμένει τραυματίας και εκτός μάχης καιρό τώρα.

Οι Mavericks έκαναν αυτό που έπρεπε στην έδρα τους, μένοντας ζωντανοί στη σειρά. Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, η άμυνά τους δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική μακριά από το Dallas, και απέναντι στους Suns αυτό μπορεί να το πληρώσουν ακριβά. Οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί στα δύο πρώτα ματς της σειράς στην έδρα τους, παραμένουν πάρα πολύ δυνατοί στο Phoenix και ανεβάζουν κατακόρυφα τα νούμερά τους εντός έδρας, ειδικά στην επίθεση. Κρισιμο ματς το αποψινό για την έκβαση της σειράς, και οι πολύ έμπειροι και ποιοτικοί Suns έχουν στο Phoenix τον πρώτο λόγο. Επιλογή μας ο άσος των Suns με 2 τουλάχιστον πόντους διαφορά μαζί με το Over 201,5, σε απόδοση 1.87 στη Stoiximan.